Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Já se tím netrápím. Jen je srandovní ten Deterio. Asi se hodně nudí a neví už co by, když každý den mění lajky. Nejprve Wau, další den haha a pak smutný. Pak střídá smutný a naštvaný. Atd. Kdyby admin udělal pravidlo, že jednou olajkované už nepůjde změnit, tak Deterio by z toho měl vážné trauma, že mu sebrali hračku. Buď se nadobro zbláznil... no uvidíme na slezině jak na tom doopravdy je. On si chudák myslí, že mne tím donutí abych tvořil podle jeho not. Anebo jej tento simulátor už nebaví a pokouší se odradit i ostatních, aby všeho už konečně nechali. A ty se snažíš o to samé, jestli ti to nedošlo. Kdybych nebyl splachovací, dávno jsem s tím kvůli podobným lidem seknul. Ale máte to marný, máte to marný a máte to marný. Já si budu tvořit a hrát jak mne to baví a to deteriovo "naštvaný" je asi vše, co s tím můžete dělat. :)
No a co??? Copak to je podstatné? Tak na to prostě nekoukej a nebuď tak infantilně egoistický, ale splachovací. V tomhle.

Mě je to nakonec jedno, co si tady a v BP děláš.
Tak tady prosím přestaň reagovat a hrát si na nějakého správce se svými nepodloženými radami co a jak máme dělat. A kup si konečně normální počítač na kterém nemusíš řešit načítání velkých textur u modelů. Zvládá to i ten můj starý jak jsem nedávno popisoval, základní deska z roku 2009.
nebuď tak infantilně egoistický
Chci tě vidět, až tobě bude 70 let, jak budeš protivný dědek, když u teď si nedáš pokoj. Ale toho se už naštěstí nedožiju.

Jo jo... Kruhovým otvorem kostku neprosuneš a na "čtyřiosmšestce" OR a ORCZ nespustíš. Stará kára technickou nedostane na vyjímku veterán, ale z výroby nový díl nekoupíš, stejně tak, je to s MSTS, jako hrou. Marné je bědovat a poučovat k obrazu starých dějin...
:-) :-) :-)

Ještě jsem si připravil model podloží a peronů v Křižanově. Aby se nemusely dělat všelijaké přílepky. Hlavně šlo o ty zdi, podobně jako ve Vel Meziříčí ty svahy, protože budovy jsou v úrovni podchodů. A až se bude chtít, pustím se do těch nádražních budov. Tyto nejsou unifikované a musí se vymodelovat jako originál, naštěstí jsou téměř identické i ve Velkém Meziříčí. Ty podchody jsou zde jen provizorní, také na ně dojde. Zatím neřeším. Jinak krajinově jsou nové a přesunuté úseky už celkem hotové.
1302Krizanov1.JPG
1302Krizanov2.JPG

Jo jo... Kruhovým otvorem kostku neprosuneš a na "čtyřiosmšestce" OR a ORCZ nespustíš. Stará kára technickou nedostane na vyjímku veterán, ale z výroby nový díl nekoupíš, stejně tak, je to s MSTS, jako hrou. Marné je bědovat a poučovat k obrazu starých dějin...
:-) :-) :-)
Promiň pane, ale když mi na té Tebou řečené "486" (ve skutečnosti Core I3 3240) běží krásně a plynule (60fps) třeba i Kingdom Come: Deliverance II, tak asi něco na těch optimalizacích bude. Ale to Ty určitě víš. Jen se z nějakého důvodu děláš, že ne. A nemusím se smát (jako Ty).

(ve skutečnosti Core I3 3240) běží krásně a plynule (60fps) třeba i Kingdom Come: Deliverance II, tak asi něco na těch optimalizacích bude.
Tobě jede na dvoujádru KCD II na 60FPS? Nic proti, ale ta hra potřebuje minimálně i5-8400. Sám tu hru hraji, tak tady nelakuj! Pokud chceš hrát moderní hry včetně OR, tak šetři a kup si něco novějšího, aby sis tady nemusel vymýšlet ;-)

Hoši, mám to samozřejmě v detailech v setings omezené (ne vše naplno!) a jedu jen ve FullHD (1980x1024). Jasně že tam nemám vše naplno. To snad dá rozum, ne? Svou roli hraje samo i GK.

On to spíš bude Váš problém, že zbytečně vyhazujete prachy za předražené "plečky". Oni z Vás mají radost :)
(jééžiš, Kaby-lake, taková žroucí 120W žhnoucí srágora...) :D

Chlapci, Možné je úplně všechno tečka Já když si to pustím přes HDMI kabel do televize, tak mi to dokáže hodit i 105 FPS. A věřte mi, nelžu poprvé.
Ale zrovna u Aliho bych o tom těžce pochyboval, protože loni jsem kvůli němu tady založil vláknu, aby se předvedl ohledně určitých věcí, a skoro rok vydržel být schovaný za záclonou a na fórum nenapsal nikam to žádného vlákna. Tak tomu muselo být celý rok takhle, že nemohl k počítači, nebo se bál napsat nějaký příspěvek. Ale může mi to klidně říct z očí do očí, budu na setkání v Hradci

Hoši, mám to samozřejmě v detailech v setings omezené (ne vše naplno!) a jedu jen ve FullHD (1980x1024). Jasně že tam nemám vše naplno. To snad dá rozum, ne? Svou roli hraje samo i GK.
I kdyby jsi měl sebelepší grafiku, tak procesor ti to stejně nepustí. Blázny si můžeš dělat z rodičů, ale ne z nás!

Nebydlí někdo poblíž Velkého Meziříčí? Deterio mi poslal šíleně velký balík fotek, ale z nich není nic použitelné na textury, kromě pár detailů.
Za deště nebo za mlhy a ještě k tomu rybím okem. Křižanov zachránil mapy.com, kde jsou celkem použitelné fotky na obě strany budov, ale Velké Meziřičí, tam mají fotky moc z úhlu a Panorama je v mizerné kvalitě.
Potřeboval bych nafotit kolmo na objekt hlavně pohled od kolejiště. Nemělo by svítit slunce, ale ani aby nebylo moc tmavo. A kvalitním objektivem. Tedy není to žádná legrace.
Do té doby použiji textury z Křižanova, jen vyfiltruji názvy.

No nic, zkusím ty budovy nádraží vymodelovat.

Deterio, mračouny se nespolupracuje. Bohužel jsi měl smůlu, že jsi natrefil na špatné počasí. To ti nikdo nevyčítá. Ale pokud máš i špatnou optiku, tak proč si na focení alespoň nevypůjčit něco kvalitního. Protože nejdražší na focení je mít čas a vyrazit do terénu. A ten asi máš. Ale fotoaparát Pionýr z dávných dob tuto snahu degraduje. Podívej se na fotky na mapy.com. Žádná rybí oka. Jenomže oni nefotí na textury do hry, ale jako zážitkové fotky. Ale to jen názor modeláře, co je z focení použitelné.

Trochu jsem zápasil s výpravní budovou Křižanov/Velké Meziříčí. Ty výklenky jsem udělal beranidlem (díra do modelu) A zalepil jsem to kopii beranidla flipnutou dovnitř. Tedy tohle byla ta snadnější část. Ale ten výškový rozdíl na druhé straně byl trochu problém. Rozměr budovy šířka a délka je daný a výšku jsem ladil podle oken na textuře, aby se poměr stran shodoval s fotkami. A stejně jsem musel dolů dát provizorní podezdívku Rozdíl suterén mám o 4 metry níž, ale podle textur by to chtělo klidně jen 3 metry. Nevím, s pásmem tam nepojedu. :) Naštěstí budeme jezdit nahoře po kolejích. Pak ten velký přístavek, už bude sranda. A na něm přístřešek.
Na texturách ještě vyretušuji ty balkony a měl bych i to zábradlí. A ty troleje. Uvidím. Jinak ty balkony udělám trochu tenčí. Já byl jenom zvědavý, jak to bude vypadat. Zadní část fasády je po rekonstrukci, ale to ničemu nevadí. Ta fotka z mapy.com se totiž téměř nemusela upravovat. Minimální pokřivení. A čelní část je základ mapy.com a zbytek je dolepený z Deteriových fotek. Ale textury se vždy mohou vylepšit, pokud se najde kvalitnější dokumentace.
1602Krizanov1.JPG
1602Krizanov2.JPG
1602Krizanov3.JPG

Ještě jsem po obědě udělal ten zbytek. Je to jen pokus. Přece jen trochu divočina. Mapování kolikrát nevychází, atd. Ten přístřešek v suterénu má být zaoblený. To se ještě doladí. A koukám až teď, zapomenutý kousek zábradlí v prvním patře. :) U vchodu z ulice budou sloupky a jeden modul budovy. Ten ještě nemám na textuře. A ten přístavek asi trochu zvednu výš, aby podezdívka navazovala s budovou, protože i z peronu, jestli to není moc nízké. Zkusil jsem originál zídku, ale asi bude nutné dát na samostatnou texturu a nějak poskládat, aby nebylo vidět opakování textury. Ale i tak už je to trochu bývalý Křižanov.
Balkony už mají i zábradlí. Ve Vel. Meziříčí budou dřevěná. A tam je i ten balkón v prvním patře rovně, protože kukaň je na pravém okraji, proti Křižanovu. Ale to už bude jen taková šoupačka s moduly.
Tady je aktualizovaný model.
1602Krizanov4.JPG
1602Krizanov5.JPG
1602Krizanov6.JPG
1602Krizanov7.JPG

Ono sice když člověk ví co a jak, tak modelování je celkem rychlé. Ale. Je to hned, kdy se člověk neopatrně opře myší a z obdélníků udělá kosodélník a kdy je to jen trochu, tak si toho nevšimne a na průser je zaděláno. Pak už nic nelícuje. Naštěstí většinou to jde opravit. Anebo včera dvakrát po sobě, když jsem měnil texturu střechy, o něco jsem zakopl, to se stává, když si člověk poplete posouvání se v prostředí například s editory tratí. :) Chybová hláška a pád. Naštěstí pravidelně ukládám. Ale i tak, čas poté vyprší a člověk už nemá náladu dokončovat nějaké detaily. Ale naštěstí export mám vždy v nějakém uceleném stavu.

Deterio mi na konci roku poslal vymodelovaný přístřešek jednoho vlezu do podchodu, jak to tam vypadalo dříve. Asi proto mi Křižanov stále mračounoval, že jsem model ještě nevyměnil. Nebylo to jednoduché, protože musel jsem nejprve vyseknout kus peronů, kde byly původní podchody, pak zaplátat ucelenými díly peronů (2x25m) a vyměřit nové díry pro Deteriovy podchody. Pak přeměřit na mapy.com, jak byla dlouhá střecha těch podchodů (25m) a tyto spojit v jeden celek s kopií podchodu otočenou o 180°. Po osazení mi v podchodu nad schodištěm nahoře svítila bílá plocha. Nešlo to označit, tak jsem vyrobil takové betonové bednění a vložil dovnitř. (Ta šedá plocha uvnitř nad tmavou za schody). Až teď vidím, že musím opravit bednění nahoře, kam je zapuštěná konstrukce podchodu. (V gmax jsem rozhozené mapování neviděl.) Zvedl jsem ji o 0,05m, aby mi to neproblikávalo s dlažbou. Textura nahoře je divoká. Na střechu by se asi také hodila nějaká méně zářivá plechová textura.
Ono to není tak jednoduché importovat cizí model.
Jinak ty textury podchodu budou chtít zesvětlit. Snad Deterio ještě upraví.
A samozřejmě jsem udělal i vstup do podchodu u výpravní budovy. Ale asi tam dám samostatnou střechu, protože bez okapů to vypadá divně.
Zkusil jsem zvednout o metr střechu přístavku, sice na druhé straně se podezdívky srovnaly, ale zepředu špička střechy má být pod to oloupanou omítkou. Tak to dám ještě zpět. :) Asi by se hodila i jiná dlažba na peronech.
To jsou hrozná dilema, které při modelování zdržují.
1702Krizanov1.JPG
1702Krizanov2.JPG
1702Krizanov3.JPG

No a skoro celé odpoledne dodělávky. Nejprve zaoblený přístřešek a pak sloupky a boxy budov v suterénu. Sjednotil jsem textury střech a dal stříšku na služební podchod. Ale jinak některé rozměry v suterénu u parkoviště se mi moc nezdají. Asi tech chodník dole trochu zvednu. Tedy včetně spodních hran boxů modelů sloupků a těch kukaní.
Ale jinak to modelování mne i celkem baví. Na rozdíl od výstavby tratí vidím světlo na konci tunelu během několika dní. Ale jen když je v práci relativně nuda a mám na to téměř celý den. A do Velkého Meziříčí to už bude jenom editace s malými změnami. Také tam dám na peron ten původní podchod. Tam je škoda, že měl Deterio smůlu na focení. Naštěstí tohle nádraží je zatím stejné a dá se kdykoli nafotit znovu. Ten nový podchod použiju jinde, například Ostrov nad Oslavou.
1702Krizanov4.JPG
1702Krizanov5.JPG
1702Krizanov6.JPG

A opět další dodělávky. Trochu jsem sjednotil dlažbu peronů a přeskinoval ty původní 512x512 na 1024x1024. Texturu jsem pak přeplácal asi 12 díly dlažby, vyměnil i obrubníky a myslel, že to bude OK. Až na ty hrany z boku bylo. Tedy vše ostatní také budu muset přemapovat. Ale jde to celkem rychle.
Chodník v suterénu včetně spodku staveb jsem zvedl o půl metru. Pak jsem se ještě drbal s opěrnou zdí, na kterou navazuje bok peronu a další vrstva blok zábradlí. Tohle byla taková piplačka.
Deterio mi poslal doplněné textury na podchod, tak jsem ještě doplnil cedulku 2. nástupiště. Další cedulky až někdy. Až bude čas.
1802Krizanov1.JPG
1802Krizanov2.JPG

Komplex budov by už mohl být finální, tedy jsem model vložil i do bloku Velké Meziříčí, aby se srovnaly zdi, chodníky a náspy. Pak samozřejmě se model Křižanova jen přeskládá a změní hlavní textury. Ten starý podchod, ještě nemám finálně vystředěný, na leteckých mapách se naštěstí ještě v prvních verzích vyskytuje.
Nenapadá mne, jak by šly předělat ty travnaté perony. Vzít ten s dlažbou a rozlít na ni trávu anebo přemalovat jen ty kachličky jako prorostlé. Základní textura má 16 kachliček a upravit jenom tuto a pak vyskládat na finální texturu. Nic jiného mne nenapadá.
1802VelMez.JPG
1802VelMez1.JPG

Back
Nahoře