Ono sice když člověk ví co a jak, tak modelování je celkem rychlé. Ale. Je to hned, kdy se člověk neopatrně opře myší a z obdélníků udělá kosodélník a kdy je to jen trochu, tak si toho nevšimne a na průser je zaděláno. Pak už nic nelícuje. Naštěstí většinou to jde opravit. Anebo včera dvakrát po sobě, když jsem měnil texturu střechy, o něco jsem zakopl, to se stává, když si člověk poplete posouvání se v prostředí například s editory tratí.

Chybová hláška a pád. Naštěstí pravidelně ukládám. Ale i tak, čas poté vyprší a člověk už nemá náladu dokončovat nějaké detaily. Ale naštěstí export mám vždy v nějakém uceleném stavu.
Deterio mi na konci roku poslal vymodelovaný přístřešek jednoho vlezu do podchodu, jak to tam vypadalo dříve. Asi proto mi Křižanov stále mračounoval, že jsem model ještě nevyměnil. Nebylo to jednoduché, protože musel jsem nejprve vyseknout kus peronů, kde byly původní podchody, pak zaplátat ucelenými díly peronů (2x25m) a vyměřit nové díry pro Deteriovy podchody. Pak přeměřit na mapy.com, jak byla dlouhá střecha těch podchodů (25m) a tyto spojit v jeden celek s kopií podchodu otočenou o 180°. Po osazení mi v podchodu nad schodištěm nahoře svítila bílá plocha. Nešlo to označit, tak jsem vyrobil takové betonové bednění a vložil dovnitř. (Ta šedá plocha uvnitř nad tmavou za schody). Až teď vidím, že musím opravit bednění nahoře, kam je zapuštěná konstrukce podchodu. (V gmax jsem rozhozené mapování neviděl.) Zvedl jsem ji o 0,05m, aby mi to neproblikávalo s dlažbou. Textura nahoře je divoká. Na střechu by se asi také hodila nějaká méně zářivá plechová textura.
Ono to není tak jednoduché importovat cizí model.
Jinak ty textury podchodu budou chtít zesvětlit. Snad Deterio ještě upraví.
A samozřejmě jsem udělal i vstup do podchodu u výpravní budovy. Ale asi tam dám samostatnou střechu, protože bez okapů to vypadá divně.
Zkusil jsem zvednout o metr střechu přístavku, sice na druhé straně se podezdívky srovnaly, ale zepředu špička střechy má být pod to oloupanou omítkou. Tak to dám ještě zpět.

Asi by se hodila i jiná dlažba na peronech.
To jsou hrozná dilema, které při modelování zdržují.