TSRE CZ

Když už si člověk zvykne na ty anglické výrazy, tak to už je pak jedno asi. Někdo to určitě ocení, ale mě to už asi nepomůže. Pokud jde o editaci tratě, vše už vyzkoušeno systémem pokus / omyl, finty pro vytvoření aktivity (act.) a ukládání traffic (trf.) a servisů (srv.) už mám taky zaryto v paměti. Dál tam asi nic navíc nebude.
Možná spíše jen pro zajímavost kouknout, jaký význam mají v češtině.:cool:

Také jsem si už dávno zvykl na tu angličtinu, spíše by se hodilo do TSRE Route editoru dodat chybějící funkce, které byly v MSTS např. pohyb databázových objektů jako jsou návěstidla a zvuky tratě "soundregion" a Hlavní věc pokládání dynamických kolejí v oblouku nyní je možné dělat pouze levé oblouky, protože pravé se rozbijí při převodu na klasické koleje přes Dynatrax, takže u všech pravotočivých oblouků je nutné takový oblouk nejprve položit poté smazat a natáhnout jej z opačné strany.

spíše by se hodilo do TSRE Route editoru dodat chybějící funkce, které byly v MSTS např. pohyb databázových objektů jako jsou návěstidla a zvuky tratě "soundregion" a Hlavní věc pokládání dynamických kolejí v oblouku nyní je možné dělat pouze levé oblouky, protože pravé se rozbijí při převodu na klasické koleje přes Dynatrax, takže u všech pravotočivých oblouků je nutné takový oblouk nejprve položit poté smazat a natáhnout jej z opačné strany.
Co není, může být, ale k tomu bych potřeboval někoho k ruce, kdo by měl čas a ochotu testovat. Bez testerů jsem bezradný.

Editor souprav (konkrétně skládání consistů) testovali @Dan J. a @Dodo a myslím si, že editor tratí je pro ně stejná španělská vesnice jako pro mě. Pokud se pletu, tak se omlouvám.

Klidně můžu občas něco otestovat. Z jaké verze TSRE vůbec vychází tato úprava? Protože já stále pracuji ve verzi v0.7.012

Klidně můžu občas něco otestovat. Z jaké verze TSRE vůbec vychází tato úprava? Protože já stále pracuji ve verzi v0.7.012
Má verze vychází z 0.7.012. Mám zdrojové soubory i pro verzi 0.7.625, ale v CE jsou brutální chyby, takže stavím na verzi 0.7.012.

Můžu ti poslat na test verzi 0.7.625 a pokud se ukáže, že v RE jsou tyto chyby opravené, můžu použít příslušné .cpp soubory ve své verzi TSRE.

Verze 0.8 dokáže najít chybová hlášení a chyby v editoru Trati, které verze 0,7 neobjeví. Toť je snad ale jediná výhoda, ty placaté šipky, které se sice dají přenastavit mě osobně ale nedělají dobře. Takže verzi 0.8 používám jen pro těžkou kontrolu chyb

Verze 0.8 dokáže najít chybová hlášení a chyby v editoru Trati, které verze 0,7 neobjeví. Toť je snad ale jediná výhoda, ty placaté šipky, které se sice dají přenastavit mě osobně ale nedělají dobře. Takže verzi 0.8 používám jen pro těžkou kontrolu chyb
Ty šipky jdou předělat, aby byly jak v 0.7. Vím že Moukka si to zapínal nekdě v configu :)

Verze 0.7 mi brala bez detekce špatnou polohu umístění nákladové koleje a jeden hektometr a verze 0.8 to detekovala hned. Zkoušel jsem to 2x bez opravy. Po opravě to bylo ok v obou verzích.
Verze 0.8 je asi větší cíťa.

Nedávno jsem postřehl reakce od původního autora TSRE a to GOKU, že by se mohl možná vrátit a TSRE dál rozšiřovat. Ale nakonec se na přímou otázku vůbec nevyjádřil. Ten Američan, co dělá změny v TSRE a má ji pojmenovanou jako řadu 0.8.xxxx se také už moc neangažuje.

Jak to tedy bude do budoucna s TSRE, je ve hvězdách. Bylo by dobré, kdyby se někdo aspoň o další českou derivaci staral a přidával další funkce nebo minimálně opravoval kritické chyby. Ovšem stále být připraven na implementaci zásadních novinek od GOKU. :)

Teď jsem zjistil, že GOKU má stejnou verzi, jakou jsem tady řešil kvůli „růžovým texturám“ u sebe na webu. Vypadá jako funkční, ale když jsem ji stáhl, chová se úplně stejně.

Jediné vysvětlení mám takové, že Poláci mají jiný styl stavění a jednodušší textury na modelech, protože si jinak neumím vysvětlit, proč si nestěžují na chyby, které řešíme my :-D

Závěrem: snažil jsem se vyjít vstříc @RicarCZ ohledně jeho připomínky k dynamické koleji, ale místo pravé se mi podařilo udělat levou :-D

Takže Route Editor zůstane zatím tak, jak je, dokud si ho neosahám a nenaučím se orientovat v jeho kódu. U Consists nebo čtení složek OpenRails/CZSK jde o zápis v konkrétních .cpp souborech (např. Consists.cpp a Eng.cpp). Jenže Route Editor má na sobě závislých cca 120 .cpp souborů a je potřeba zasahovat do ukládání, načítání, převodů, úhlů apod.

Dokud si to pořádně neosahám, tak oprava nebude.

...
Závěrem: snažil jsem se vyjít vstříc @RicarCZ ohledně jeho připomínky k dynamické koleji, ale místo pravé se mi podařilo udělat levou :-D
...
Obávám se, že problém není v TSRE, ale ve vlastním DynaTraxu. Byl vytvořen pro MSTS, kde se dá DK zatočit pouze jedním směrem (resp., ono to na druhou stanu jde také, ale ne v editoru). Takže DynaTrack podle mne ignoruje znaménko před hodnotou zatočení. ;)

Obávám se, že problém není v TSRE, ale ve vlastním DynaTraxu. On byl vytvořen pro MSTS, kde se dá DK zatočit pouze jedním směrem (resp., ono to na druhou stanu jde také, ale ne v editoru).
Nechceš mi říct, že jsem včera od 19:00 do dneška do 8:00 seděl u PC zbytečně (nekecám – první sestavení ode mě dostal před desátou a poslední v půl sedmé ráno), že ne? :-D

Když mi něco nejde, tak nasadím zápalky na oči a spánek jde stranou :-D

Tím nechci říct, že za to může Ricar :-D

prvni.jpg

posledni.jpg

Nechceš mi říct, že jsem včera od 19:00 do dneška do 8:00 seděl u PC zbytečně (nekecám – první sestavení ode mě dostal před desátou a poslední v půl sedmé ráno), že ne? :-D ...
No nevím, je to jen má úvaha. ;)
Ale když v TSRE tu DK udělám na obě strany, a vše je v pohodě, než po převodu přes DynaTrack mi tím směrem databázově zůstane, a obráceně je jenom model který právě vytvořil, tak bych se asi vyfukováním kouře z dýmky do umyvadla s vodu nezdržoval. :D

Ale když v TSRE tu DK udělám na obě strany, a vše je v pohodě, než po převodu přes DynaTrack mi tím směrem databázově zůstane, a obráceně je jenom model který právě vytvořil, tak bych se asi vyfukováním kouře z dýmky do umyvadla s vodu nezdržoval. :D
Dává to smysl.
Celou dobu jsem se to snažil opravit v TSRE, protože jsem viděl, že po uložení do world to vypadá správně a problém se projeví až po převodu.

Zkoušel jsem:
  • přepsat pravý oblouk jako levý
  • i otočit geometrii o 180°
    ale nepomohlo to.
Vypadá to tedy, že TSRE ukládá data správně a problém vzniká až v DynaTraxu.

Pravděpodobně je to tím, že DynaTrax byl navržen pro MSTS DynTrack, který měl omezení, a pravý oblouk tak neinterpretuje správně - výsledkem je obrácený model (.s), zatímco databáze zůstává správná.

Díky za nasměrování
Aspoň už vím, kde problém není :-D

„dnes večer se snad vyspím“

Back
Nahoře