Přitom jsem nikdy nic o tvoji práci a trati nic špatného nenapsal. Naopak se snažím vychytat to, aby byla trať funkční v aktivitách i mimo koridor, na lokálkách a vlečkách. A věř, že jsem rád za pestrost a možnosti, které trať pro tvorbu nabízí.
Dane, znovu. Protože je to marný, je to marný a je to marný. To vlákno o hlášení chyb není na všeobecný pokec, ale jen k nahlášení skutečných chyb. Tak přesouvám pokec sem. Tedy nějaké nefunkční návěstidlo, něco levituje, atd. Ale nepatří tam zbožná přání jako například dokončit vlečku do elektrárny v Hodoníně, která je jen naznačená. Vím o tom stejně jako že jsem na peroně ještě neudělal podchod a jako že v Hodoníně ani po 23 letech, co existuje, nemám model nádraží a je tam jen náhražka. Tohle se také nepíše do hlášení o chybách. To vlákno je na stejný způsob jako vlákno o aktivitách, kde je jen seznam, co se vydalo a také se tam žádný pokec nepíše.
I tvoje aktivity Den Blbec a Topírna, není jen o nových úsecích a sám jsi při opravě našel chyby v úsecích po 20 letech.
Ty chyby jsem tam nenašel po 20 letech, ale já jsem krajinu v celém úseku těchto aktivit vylepšoval hlavně vegetací včetně obilních lánů. A ty mi občas někde levitovaly. Právě ty aktivity mne přinutily tu celkem nudnou krajinu na mnoha místech oživit. Však si toho tady všímají i jiní viz výše, že na trati 260 vyrostlo hodně vegetace.
Ale bohužel jsem našel i chyby v kolejích, kam se asi 20let nesáhlo. Ale ty chyby tam v dobách MSTS nebyly. Někde u Rudoltic, u Kojic v těch 160km/h hrozné rány ve styku a v editoru jsem viděl mírně posunutou databázi nad kolejemi. Tedy bylo nutné jen vypnout a zapnout databázi a srovnalo se to. Podezřívám, že to dělá opravný nástroj v TSRE5. To samé, když v Topírně noc mi z ničeho nic nefungoval vjezd do Lysé od Kostomlat. To nebyla chyba, když jsem to tam stavěl, ale rozhodil to nástroj TSRE5. Musel jsem tam v MSTS editoru odebrat koleje, smazat fantomová návěstidla a znovu osadit.
A co to bylo vůbec za meteorit? Zvědavost mi nedá se zeptat.
To je zase vlastnost TSRE5. Osazuješ například pásy křovin a potřebuješ se jen trochu posunout kousek dál a neuvědomíš si, že máš nastavený mód vkládání objektů. Pak jen se nechtěně opřeš o tlačítko myši a objekt se ti osadí třeba 2000m vysoko. Tohle řeším často. Ale horší je, když máš nastaveno k vkládání třeba databázové návěstidlo. V MSTS ti to jen zařve, že objekt musí být vložený na koleje a nic se nestane. V TSRE5, když ve směru není žádná kolej, tak to návěstidlo uloží třeba 20km daleko na nějakou kolej. A když se jedná o lichoběžníkovou tabulku nebo ranžírku a nevšimnu si tohoto nebo o tom vím, ale návěstidlo se schová třeba pod střechu skladiště, tak poté už nespustíš editor aktivit. Protože tato návěstidla vždy vyžadují v nastavení aktivovat alespoň jedno zatržítko. Takto jsem hledal i celé hodiny.
Asi tak nějak to je. Kolikrát to stavění je psycho. Pak máš radost, že se to podařilo ukočírovat a po aktualizaci čekáš i nějakou pozitivní reakci, že ta nekonečná práce měla smysl. Ano, je tady hodně lidí, kteří práce ocení, ale víc je vidět Deteriovo Haha anebo reakce typu "jenom?" A v tvém případě, jako by tě nově postavené úseky vůbec nezajímaly a stále řešíš i 20 let staré záležitosti, kdy se stavělo mnohem skromněji. A není síla, který by mne donutila se tam vracet. Proto jsem oprášil ty aktivity Den blbec a Topírna noc. A až dokončím Vláru nebo mne přestane bavit, tak bych mohl další staré aktivity a vylepšit další jednokolejky, které jsou poplatné době MSTS.