Hodnocení a doporučení aktivit

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Mondeo
  • Datum začátku Datum začátku
Tak jsem si dovolil na rychlo napsat udělátko na hodnocení aktivit,
najdete ho - --_ZDE_--. Je to verze 0.1 tedy alfa. Autentizace je udělaná solo, pač p. Starý z pochopitelných důvodů mi odmítl poskytnout kmen msts fora . Díky Martensovi za metodiku. Koukněte piště připomínky ať se to dopiluje k obrazu všem. Použitá data jsou fiktivní.

Naposled editoval moderátor:
Mně se to líbí, jenom bych tam asi nedával hodnocení "zápletky". Někdy žádná není a aktivita je perfektní, může to vyjadřovat celkové hodnocení aktivity.

Chlapci pokud se tato aplikace má používat, je zapotřebí aby se to otestovalo, tedy pořiďte jakýkoliv záznam, udělejte hodnocení. DB se smázne a pojede se na čisto.

Zadal jsem tam nějaké aktivity (při ostrém provozu si je tam samozřejmě zadají aktivitáři sami), aby se dalo testovat, tak hurá do toho ! Jinak díky Zdeňkovi, že se toho ujal

Tomes napsal:
Někdy žádná není a aktivita je perfektní, může to vyjadřovat celkové hodnocení aktivity.

Aktivita bez zápletky je o ničom. Každá aktivita by mala mať svoj príbeh aby to nebola len jazda z bodu A do bodu B.

Zdeněk Itterheim napsal:
Chlapci pokud se tato aplikace má používat, je zapotřebí aby se to otestovalo, tedy pořiďte jakýkoliv záznam, udělejte hodnocení. DB se smázne a pojede se na čisto.
Zkusil jsem ohodnotit aktivity, které jsem jel, jenom chci upozornit na to, že když nenapíšu hodnocení slovy, tak se nic neuloží. Nevím, jestli je to chyba nebo to tak Zdeněk nastavil

Tomes napsal:
Zdeněk Itterheim napsal:
Zkusil jsem ohodnotit aktivity, které jsem jel, jenom chci upozornit na to, že když nenapíšu hodnocení slovy, tak se nic neuloží. Nevím, jestli je to chyba nebo to tak Zdeněk nastavil
Pokud jsi hodnotil tuto act. - http://boletice.cz/util/aktivity/hodnoceni.php?ida=8 tak tam je vše.
A OPAKUJI veškerá data jsou fiktivní :!: :!: :!: :!:

Naposled editoval moderátor:
Já to beru, že jsou fiktivní, ale zkus nějakou ohodnotit, nevyplňuj okénko "Kec" a dej uložit.

Mám poznámky/dotazy k těm hodnoceným pojmům.

Instalace - proč hodnotit toto? Přece když kliknu na APK soubor tak je to vše co při instalaci dělám. Takže proč toto hodnotit?
Trainset kvalita, hustota - zde by měl být asi termín okolní provoz či trafic. Trainset jsou přece vozidla a jejich kvalita vymodelování se zde nehodnotí. Nebo ano?
Celkové hodnocení - to by mělo být přece vypočítáno neboť do tohoto pojmu spadají již tři předešlé pojmy na stránce uvedené. Pokud do něho nespadají tak to není zase celkové hodnocení.

Co se týče trainsetu tak má akorát smysl uvádět zda jsou použita i jiná vozidla než ty co jsou dodávána na DVD s tratí Zbyňka Šemory. A to je zase věc o dvou hodnotách Ano/Ne.

No a asi by neškodilo ty jednotlivá kritéria způměrovat na začátku hodnocení samostatně aby si pak ostatní mohli udělat přesnější představu. A je také otázkou zda tam nedoplnit i stabilitu/padání úkolu. I když zde do toho zasahuje mnoho dalších faktorů mimo působnost tvůrce úkolu. Ten ale toto zase může ovlivnit jednak hustotou provozu, jednak použitými vozidli.

Jo a ještě by tam mohla být hratelnost. Pod tím by se totiž mohlo vyjádřit jak moc to lidem dělá problémy dojet do konce. Jsou úkoly které je nutné jet systémem "plyn/brzda" aby se stihly časové kontrolní body a někteří to pak nezvládají. No a jsou také úkoly kde se jede v klidu a pohodě od začátku do konce a hráč se jen kochá okolím a případným občasným trafikem. A pak jsou úkoly kde je od každého trochu ve vyváženém poměru.

Ivan.ps napsal:
Kebarko napsal:
Tomes napsal:
Někdy žádná není a aktivita je perfektní, může to vyjadřovat celkové hodnocení aktivity.

Aktivita bez zápletky je o ničom. Každá aktivita by mala mať svoj príbeh aby to nebola len jazda z bodu A do bodu B.

S tym suhlasim!!!
Tak já tedy s tímto názorem naprosto nesouhlasím. Copak v reále je pro strojvedoucího co jízda to mimořádnost? Opravdu bych řekl, že ve většině případů se jedná o zmiňovanou spojnici dvou bodů. Takto budou pro uživatele k dispozici je aktivity, ve kterých už automaticky bude očekávat např. bomby na nádraží, převzetí jiného vlaku z důvodu nehody, 150 pomalých jízd, požár dopravní kanceláře, pád letadla ČSA na trať.,..

Pajavlaky napsal:
Ivan.ps napsal:
Kebarko napsal:
Tomes napsal:

S tym suhlasim!!!
Tak já tedy s tímto názorem naprosto nesouhlasím. Copak v reále je pro strojvedoucího co jízda to mimořádnost? Opravdu bych řekl, že ve většině případů se jedná o zmiňovanou spojnici dvou bodů. Takto budou pro uživatele k dispozici je aktivity, ve kterých už automaticky bude očekávat např. bomby na nádraží, převzetí jiného vlaku z důvodu nehody, 150 pomalých jízd, požár dopravní kanceláře, pád letadla ČSA na trať.,..
Pajo, v tomhle máš pravdu, opravdu není co jízda, to mimořádnost, ale zase v MSTS nemůžeš všechno hnát přesně podle reálu....

Koho by bavila třeba aktivita SC manager....4 hodiny sedět u kompu a jet stále na volno na plný kotel bez zápletky Praha-Ostrava.....? I to je realita....

Koho by bavila aktivita "Služba na Ečkách" - na začátek prostát se zálohou hodinu a více ve šturcu.....zajímavá aktivita a dokonce i podle reálu, co? Zapnu aktivitu, dám si klepeta na stůl a budu pro začátek hodinu zevlovat a koukat na mrtvé nádraží....bomba, super akce....akurát si nesmím zapomenout dát budíka....

Testoval jsem pár aktivit a pokud aktivita začínala tím, že hned na startu stojíte 6 minut u peronu a čumím do monitoru, kde se nic nehýbe, tak letí bez milosti do koše a je mi jedno, jestli je dle reálu lenivou poklidnou jízdou .....

Zápletka nemusí být hned bomba, atentátntík nebo škodná na stanovišti....stačí se vléct a blok, po nesprávné koleji, odpojení poškozeného vozu.....protože to musí žít....

Takže tady jsou ty aktivity právě proto se zápletkou, aby to alespoň trošku žilo .....

Příklad z praxe.....jeden z obratů ..... Os odjezd Z Blavy do Kutů (linguisti prominou) něco po 11, tam jsi za hodinu a čumíš tam od 12 do půl páté ve šturcu.....

Pájo, nic proti, ale až budeš jezdit jako fíra v reále, tak pak si to užívej bez zápletky a stejně každá jízda bude úplně jiná.....i to okolí bude jiné.....říká se tomu příroda a život......simulace je zcela úplně něco j

Ppoollll napsal:
Mám poznámky/dotazy k těm hodnoceným pojmům.

Instalace - proč hodnotit toto? Přece když kliknu na APK soubor tak je to vše co při instalaci dělám. Takže proč toto hodnotit?
Pavle, upřímně řečeno, tak se mýlíš .... instalace není jenom to kliknutí na apk, ale taky dodatečné informace o použitých vozech, které nejsou v trainsetu tak, abych si je lehce mohl najít na internetu ...... a určitě by se taky našly i aktivity, zabalené v ZIP, kterým chybí consisty, paths a pod...

Ppoollll napsal:
Trainset kvalita, hustota - zde by měl být asi termín okolní provoz či trafic. Trainset jsou přece vozidla a jejich kvalita vymodelování se zde nehodnotí. Nebo ano?
Tady šlo opravdu asi o překlep...

Ppoollll napsal:
Celkové hodnocení - to by mělo být přece vypočítáno neboť do tohoto pojmu spadají již tři předešlé pojmy na stránce uvedené. Pokud do něho nespadají tak to není zase celkové hodnocení.

Co se týče trainsetu tak má akorát smysl uvádět zda jsou použita i jiná vozidla než ty co jsou dodávána na DVD s tratí Zbyňka Šemory. A to je zase věc o dvou hodnotách Ano/Ne.

No a asi by neškodilo ty jednotlivá kritéria způměrovat na začátku hodnocení samostatně aby si pak ostatní mohli udělat přesnější představu. A je také otázkou zda tam nedoplnit i stabilitu/padání úkolu. I když zde do toho zasahuje mnoho dalších faktorů mimo působnost tvůrce úkolu. Ten ale toto zase může ovlivnit jednak hustotou provozu, jednak použitými vozidli.

Jo a ještě by tam mohla být hratelnost. Pod tím by se totiž mohlo vyjádřit jak moc to lidem dělá problémy dojet do konce. Jsou úkoly které je nutné jet systémem "plyn/brzda" aby se stihly časové kontrolní body a někteří to pak nezvládají. No a jsou také úkoly kde se jede v klidu a pohodě od začátku do konce a hráč se jen kochá okolím a případným občasným trafikem. A pak jsou úkoly kde je od každého trochu ve vyváženém poměru.

Jo, taky bych to počítal jako průměr dílčích hodnocení. A právě ty dodatečné informace o atypických vozidlech trainsetu by spíš měly patřit k instalaci (včetně situace, kdy někdo pustí aktivitu postavenou na jeho individuálním značení)....

Padání aktivity je hodně specifická záležitost a bude silně záležet na tom, na jakém kompu to hraje...

Martens: Musím souhlasit... I když každý má rád něco jiného. Já jsem třeba milovník reálu a aktivity jezdím jen v reálném čase. To znamená pěkne vstát třeba ve 4 ráno a vyrazit. :D Je ale pravda, že přírodu a život do MSTS nikdo nedostane.

Pájo, nic proti, ale až budeš jezdit jako fíra v reále...
Kéž bych... tam se asi dostane málokdo... :(

Kebarko: Tento týždeň som mal možnosť ísť Os. vlakom z TN do ZA v búde a môžem ti potvrdiť, že celým príbehom jazdy bolo iba to, že nič nebolo a jediná udivujúca vec bol stopercentný technický stav rušňa a fakt, že na konci sa do prevádzkovej knihy nič nenapísalo, tzn. Btčka brzdili jak mali, rušeň 363 neštrajkoval, Mirel neblbol (dokonca aj brzdné krivky modeloval len vtedy, keď bolo treba), išlo sa načas, výpravcovia nevymýšľali, jazda na blok nebola nikde, vo všetkých staniciach sme došli na predpísanú koľaj ... (tuším nejaké 3 pomalé jazdy, ale to nestojí za reč).

JOHNZ napsal:
jazda na blok nebola nikde...

Prepacte moju nevedomost, ale kezde sa to tu spominalo, tak nebudem kvoli takejto malickosti zakladat nove vlakno. Co je to vlastne ta jazda na blok???

No, že sa pred tebou vlečie iný vlak a ty za ním pobiehaš po čerených, oranžových a podobných dúhových farbách (len nie zelených), stále pridávaš a brzdíš, všetko v snahe urobiť čo najmenšie meškanie a pritom nešvihnúť cez červenú ...

Jasne chalani, dakujem za vysvetlenie, uz tomu rozumiem. Ak niekomu vadi, ze som to zamotal do tohto vlakna, tak to mozte presunut, popripade aj vymazat. Este raz diky...

Back
Nahoře