Pajavlaky napsal:
Ivan.ps napsal:
Kebarko napsal:
Tomes napsal:
Někdy žádná není a aktivita je perfektní, může to vyjadřovat celkové hodnocení aktivity.
Aktivita bez zápletky je o ničom. Každá aktivita by mala mať svoj príbeh aby to nebola len jazda z bodu A do bodu B.
S tym suhlasim!!!
Tak já tedy s tímto názorem naprosto nesouhlasím. Copak v reále je pro strojvedoucího co jízda to mimořádnost? Opravdu bych řekl, že ve většině případů se jedná o zmiňovanou spojnici dvou bodů. Takto budou pro uživatele k dispozici je aktivity, ve kterých už automaticky bude očekávat např. bomby na nádraží, převzetí jiného vlaku z důvodu nehody, 150 pomalých jízd, požár dopravní kanceláře, pád letadla ČSA na trať.,..
Pajo, v tomhle máš pravdu, opravdu není co jízda, to mimořádnost, ale zase v MSTS nemůžeš všechno hnát přesně podle reálu....
Koho by bavila třeba aktivita SC manager....4 hodiny sedět u kompu a jet stále na volno na plný kotel bez zápletky Praha-Ostrava.....? I to je realita....
Koho by bavila aktivita "Služba na Ečkách" - na začátek prostát se zálohou hodinu a více ve šturcu.....zajímavá aktivita a dokonce i podle reálu, co? Zapnu aktivitu, dám si klepeta na stůl a budu pro začátek hodinu zevlovat a koukat na mrtvé nádraží....bomba, super akce....akurát si nesmím zapomenout dát budíka....
Testoval jsem pár aktivit a pokud aktivita začínala tím, že hned na startu stojíte 6 minut u peronu a čumím do monitoru, kde se nic nehýbe, tak letí bez milosti do koše a je mi jedno, jestli je dle reálu lenivou poklidnou jízdou .....
Zápletka nemusí být hned bomba, atentátntík nebo škodná na stanovišti....stačí se vléct a blok, po nesprávné koleji, odpojení poškozeného vozu.....protože to musí žít....
Takže tady jsou ty aktivity právě proto se zápletkou, aby to alespoň trošku žilo .....
Příklad z praxe.....jeden z obratů ..... Os odjezd Z Blavy do Kutů (linguisti prominou) něco po 11, tam jsi za hodinu a čumíš tam od 12 do půl páté ve šturcu.....
Pájo, nic proti, ale až budeš jezdit jako fíra v reále, tak pak si to užívej bez zápletky a stejně každá jízda bude úplně jiná.....i to okolí bude jiné.....říká se tomu příroda a život......simulace je zcela úplně něco j