Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Miran. Samozřejmě přes Železný Brod a Tanvald, když už máš vozidla a jen trať do Harrachova chybí :lol: . Jinak Honza Švec také něco naznačoval, že už má Starou Paku nafocenou na textury. Ale těch viaduktů asi bude třeba vícero. Něco už je na vjezdu do Jaroměře. Jinak trať Martinice - Rokytnice je zase vzpomínka na letošní dovolenou, kdy jsme s Honzou Švecem a Michalem jeli tudy na kolech.
Ale od traťovky to chce sehnat přesné sklony, jinak to nemá smysl stavět. Stačí heslovitě, například:
kilometr(20,725) - poloměr oblouku (375) sklon (3,1)
V rovinách se to nějak dá odhadnout, ale na tratích, kde je to samý oblouk by se člověk brzy ztratil.
Tato info mám z Rokytky/Libně do Lysé nad Labem a Nymburka a Přerov - Hodonín (aby mi někdo neposílal co už mám.

Hodil by se ještě úsek Velký Osek - Hradec Králové a Brno - Havlíčkův Brod - Golčův Jeníkov. A zmiňované úseky o kterých právě sníme.

Miran napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Honza Švec i Miran si zaslouží za odvedenou práci do MSTS, aby k jejich domovu vedla nebo se alespoň přiblížila trať MSTS. Pro mě má tato trať vzpomínku, kdy jako študák jsem jezdíval každý rok na prázdniny do Smržovky. (Rychlíkem Brno - Liberec) Jsou vánoce, tak můžeme alespoň snít. Ale realita od tohoto snu zase tak daleko není. Například Stará Paka je už velmi blízko a žádná složitá nádraží v cestě nejsou.

Takže ty jsi jezdil na Smržovku na prázdniny? No vidíš a já tam 25 let bydlel přímo u smržovského tunelu. Takže kudy pojedeš? Přes Železný Brod a Tanvald, nebo přes Liberec a Jablonec n. N.? :lol: Já jen jaká nádraží mám začít dělat. Lepší je to spodem přes Tanvald, je tam překrásné údolí Kamenice a vyhneš se libereckému a jabloneckému nádraží. A taky by v trati BP byl pořádný viadukt! :lol: No a když už budeš v Tanvaldě, tak zubačka do Kořenova je pro tebe brnkačka. Alespoň bude kde prohnat Rakušanku 715, i za tu cenu že by se musel udělat model ozubnice přímo na míru trati aby se nerozšiřovalo kolejivo. :lol: Videa z těchto končin není problém udělat. Jo, jo to se to ukládají úkoly co? :wink: :wink: :wink: :wink:
Nechci se tady nikomu plést do řemesla,ale viděl jsem na http://www.activitysimulatorworld.net/ v sekci utility koleje s ozubnicí,je to přesně tady: http://www.activitysimulatorworld.net/Les_utilitaires/Ztracks.htm

Naposled editoval moderátor:
Miran napsal:
Petr Novák napsal:
Nechci se tady nikomu plést do řemesla,ale viděl jsem na http://www.activitysimulatorworld.net/ v sekci utility koleje s ozubnicí,je to přesně tady: http://www.activitysimulatorworld.net/Les_utilitaires/Ztracks.htm

Petře, já o tomhle Ztracks kolejivu vím, ale nechtěl bych aby kvůli jedné trati se rozšiřovalo kolejivo. Ale kohle snad není ani hudba velmi vzdálené budoucnosti, je to spíše takové malé vánoční snění.....
No já bych se na zubačce rád projel,když už máme od Tebe ten krásný model.Možná by to stálo za pokus vymodelovat jenom tuhle trať,já jsem se tam za mladých let něco nachodil,dříve jsem bydlel ve Frýdlantu v Č a Jizerské hory prošel skoro celé po svých.Byla před dávnými lety výstava lokomotiv v Kořenově,tak odtud mám fotky,možná,že bych je někde našel.A diáky mám z té velké výstavy v Liberci,když se oficiálně loučilo s párou... :cry:

Petr Novák napsal:
Miran napsal:
Petr Novák napsal:

Petře, já o tomhle Ztracks kolejivu vím, ale nechtěl bych aby kvůli jedné trati se rozšiřovalo kolejivo. Ale kohle snad není ani hudba velmi vzdálené budoucnosti, je to spíše takové malé vánoční snění.....
No já bych se na zubačce rád projel,když už máme od Tebe ten krásný model.Možná by to stálo za pokus vymodelovat jenom tuhle trať,já jsem se tam za mladých let něco nachodil,dříve jsem bydlel ve Frýdlantu v Č a Jizerské hory prošel skoro celé po svých.Byla před dávnými lety výstava lokomotiv v Kořenově,tak odtud mám fotky,možná,že bych je někde našel.A diáky mám z té velké výstavy v Liberci,když se oficiálně loučilo s párou... :cry:
Hurá, máme nového stavitele tratí. Pan Petr Novák se o Tanvald - Harrachov hlásí.......
Nechápu, pokud někdo na něco máte chuť, proč se do toho rovnou nepustíte. A vůbec to není těžká trať. Součsnou technikou si vygeneruji Krkonoše a Jizerky a už pokládám koleje..... :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
Součsnou technikou si vygeneruji Krkonoše a Jizerky a už pokládám koleje..... :lol:

:D :D :D Ty už pokládáš koleje směrem na Harrachov? To je teda dobrý, někdo tady jednou napíše, že chce na Harrachov a ty už mu tam rovnou pokládáš koleje, já už tady leta píšu, že chci na Vladivostok a kde jsme? V Blavě... :D :D :D

Hurá, máme nového stavitele tratí. Pan Petr Novák se o Tanvald - Harrachov hlásí.......
Nechápu, pokud někdo na něco máte chuť, proč se do toho rovnou nepustíte. A vůbec to není těžká trať. Součsnou technikou si vygeneruji Krkonoše a Jizerky a už pokládám koleje.....

Jo,kdyby to bylo tak lehké,tak už to Miran dávno postavil,on tam přímo bydlí.Já tam jen kdysi chodil,to je na stavbu trati trochu málo.Neříkám,že bych to někdy nezkusil,ale hned horskou trať s tím viaduktem?

Zbyňku,
Starou Paku už nafocenou mám, to máš pravdu. Ono to není problém, protože tyhle stanice už mám blízko. Tam dojedu kdykoliv. Hradecko bylo náročnější.

Jinak, jako Pawlik, upozorňuji případné fotografy, že stále mohou pomoci :-)
Nemusí to být jen fotograf z Východočeska. Rád vymodeluji i něco jiného, stajně jako jsem modeloval Mohelnici, Zábřeh nebo Bratislavu.
Jen je potřeba mít fotky.
Už jsem opakovaně řešili Prahu, hlavní nádraží a Masaryčku. Pokud nebude chtít někdo jiný modelovat (třeba někdo z Prahy nebo Pawlik),
tak jsem smířený, že to zkusím vymodelovat já. Ale potřebuju fotky.

Chci poděkovat Honzovi Švecovi za vánoční nadílku nových baráčků. Už jsem vše i osadil:

Originál stavědlo v Mohelnici.
Další továrna do Hradce Králového.
Smiřice zastávka (na souběžné lokálce).
Nádherný model nádraží v Poděbradech.
Nové koridorové perony včetně obloukových dílů.
Update některých starších budov.

Já večer opět pokračoval ve výstavbě trati do Jaroměře. Trochu daly zabrat vlečkové koleje mezi Smiřicemi a zastávkou Černožice. Problém byl v tom, že trať stoupá 10/5 promile, ale vlečkové koleje jsou v rovině.

Dnes mi poslal pan Sobolewski z Polska úpravu kolejí, za Velkým Osekem směr Kanín, kde bylo nutné vzniklou smyčku řešit odvratnými vyhýbkami. Vše je zamaskováno opět přes Track_B
Že je tam nějaká vyhýbka, vizuelně poznáze pouze v editoru. Ve volné jízdě si pomyslnou vyhýbku musíte přehodit jako doposud. Návěstidlo Vás nadále bude varovat při špatně přehozené vyhýbce přivolávací návěstí.
76dde44b5d8d2d479e1e88242a0ce394.jpg

A to ještě jednu modelářskou bombu chystá Nebulus.
Takže aktualizace bude, až bude, opravdu veliká.
Tímto chci poděkovat všem modelářům, fotografům a každému, kteří jakkoli přispěli čímkoli do této trati. Snad jen díky Vaší pomoci jsem tak dlouho vydržel BP stavět.

Tak to je super.Jen se chci zeptat,před půlrokem bylo slibováno,originál nádraží v Pardubicích a dodnes žádný pokrok,jak to tedy bude s Pardubickým nádražím :?:

Jiří napsal:
Tak to je super.Jen se chci zeptat,před půlrokem bylo slibováno,originál nádraží v Pardubicích a dodnes žádný pokrok,jak to tedy bude s Pardubickým nádražím :?:
Jelikož jsi nepřijel na brigádu skládat cihly, tak na tom stavba vázne. Potřebujeme silné a blbé, jak se lidově říká.
Vlastně jsi psal, že Východní Čechy nemusíš. Tak proč se ptáš? Už máš vymodelovanou Ostravu?

Zbyněk Šemora napsal:
Jiří napsal:
Jelikož jsi nepřijel na brigádu skládat cihly, tak na tom stavba vázne. Potřebujeme silné a blbé, jak se lidově říká.
Vlastně jsi psal, že Východní Čechy nemusíš. Tak proč se ptáš? Už máš vymodelovanou Ostravu?

Ne nemám vymodelanou,přesto se ptám,jelikož Pardubice leží na hlavním tahu na Prahu.Já jsem měl na mysli lokální tratě (že nemusím )na východočesku, například trať na Hradec Králové a Poděbrady. 8)

Jiří. tomu se nedá poručit. Každý modeluje na co má momentálně náladu. Buď rád, že se alepoň něco nového stále tvoří. Co bylo dříve modelářů, kteří už dávno s tvorbou skončili a také plánovali mnohem více. Pardubice nemám dostavěné ani já kolejově (Kostěnická strana). Ostuda. Stále se vymlouvám na chybějící foto dokumentaci v oblasti depa.
Ještě jedna poznámka. HK ani Poděbrady určitě neleží na lokálkách. Prostuduj si mapy.

Mě teda Pardubice stačej takový jaky jsou,a vůbec nechapu jak nekdo může říct že trať Hradec-Poděbrady je lokální :D ,kdyby třeba Břeclav-Lednice to beru ale tohle?!.....No nic,každej se někdy splete :? jinak se moc teším na trať HK-Jaromeř anebo Praha-Hradec,to bude fajn :eek:

Jiří napsal:
JIří, před půl rokem jste nám sliboval, že odsud vypadnete a už Vás neuvidíme a dodnes žádný pokrok. Jak to tedy bude?

Jiří napsal:
Já jsem měl na mysli lokální tratě (že nemusím )na východočesku, například trať na Hradec Králové a Poděbrady. 8)

To jak keby som ja povedal, že Ostrava je malá horská dedinka ...

JOHNZ napsal:
To jak keby som ja povedal, že Ostrava je malá horská dedinka ...

Tak,tak.A nad tou dědinkou se tyčí hora jménem Ema a tu všem ostravákům ze země kdysi vykutali místní horníci.Ale ruku na sdce,není z ní nádherný výhled. :?: :D

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/msts/ema.jpg

David

PS : Moderátoři,zvažte prosím přesun mého příspěvku do jiných zákoutí tohoto fóra. :)

Jiří

Pane Jiří pokud se tak něčeho vehementě domáháte co Vám, v tom brání aby jste tomu pomohl?Když to neovládám tak jsem z ticha a čekám co mi ostatní naservírují.Začni te nad sebou přemýšlet.S pozdravem, latich.

Ahoj, tak sem tu po dlouhé době zas... No k Jiřímu nebudu (raději :D ) nic komentovat. No ale k mýmu problému. Předem se omlouvám, jestli se to tu řešilo, poněvadž sem tu dlouho nebyl a příspěvků přibylo strašně moc.
Stanice Dolní Třebová směrem na Ústí n/O... za polovinou stanicí mi krajina zbělá a jdou vidět jen položené koleje a občas nějaké ty stromy nesmyslně položeny. Možná sem měl dodat screen... Ne že by mi to nějak extra vadilo, ale tak pokud by to šlo nějak vyřešit, nezlobil bych se :D . Teď je otázkou, jestli to není chybou u mě v PC nebo vyloženě v datech, co se týkají tratě.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře