Aktivity - všeobecně

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Miran napsal:
Ahoj
tys to nepochopil. ...to bloknou.
Asi to bude jen nějaké místní omezení "někoho proti někomu" nebo...
Já to totiž zkusil stáhnout přímo z toho linku a jelo to bezproblémově 1 -1,5M !

Chtěl bych se zeptat, jestli existuje řešení následujícího jevu:
Vytvořím si aktivitu, kdy míjím velké množství protijedoucích vozidel v intervalu cca 2 - 3 minuty. Návěstidla jsou od sebe 50 - 100 metrů z toho důvodu, aby bylo možné tak hustý traffic vypravit. Občas se někde stane, že protijedoucí souprava se zasekne na některém z návěstidel, i když je tam volno, a tvoří se za ní ukázková kolona. Je nutné, aby mezi jednotlivými návěstidly byla nějaká minimální vzdálenost, kdy by nedocházelo k onomu blokování??? Díky za radu.

Náhodou nepustíl jsi ten vlak dříve než ten co je před níím, protože MSTS ho nastaví pro ten první spuštěný a ten druhý už ne, ta zelená je pro ten za ním, dle mě. Občas to udělalo i mě, stačilo pak couvnout a MSTS nastavil cestu pro ten vlak, jo a nejlépe je mít zatrhnutou zastávku.

alcapone napsal:
Náhodou nepustíl jsi ten vlak dříve než ten co je před níím, protože MSTS ho nastaví pro ten první spuštěný a ten druhý už ne, ta zelená je pro ten za ním, dle mě. Občas to udělalo i mě, stačilo pak couvnout a MSTS nastavil cestu pro ten vlak, jo a nejlépe je mít zatrhnutou zastávku.
Vlado zapomněl dodat, že jsou to tramvaje v jeho trati jedoucí po vedlejší samostatné koleji. Nejedná se tedy o křižování.

Díky za snahu pomoct. Bylo to tím, že návěstidla byla od sebe co 30 metrů. Teď, když jsem jejich množství zredukoval na polovinu, už to funguje mnohem korektněji.

Nazdar Chlapi

Mám jednu otázku

Dajú sa použit Návestidlá od Mira Justa aj na Northeast Corridor???

Naposled editoval moderátor:
Fender

Daj. - tolik stručně.

Podrobněji - nejprve musíš v editoru tratě vyházet všechny původní. Pak dohrát do příslušných adresářů odpovídající soubory s modely a texturama, zaměnit soubory s definicí chování návěstidel a celou trať znovu osadit. Jako rozcvičku to lze. Širší uplatnění je ale dost diskutabilní neboť pokud by takováto úprava nebyla zveřejněna tak si tam pak zajezdíš akorát jen ty a lidi z tvého okolí kterým trať nějakým způsobem předáš. Úkoly jsou totiž po jakémkoliv soukromém zásahu do jakékoliv tratě nekompatibilní což znamená že bys tvořil i toto jen pro sebe.

Zdravim. Ked si otvorim AE, tak ma to vzdy pri urcitom priblizeni trate posle k Billovi... Proste si neviem poriadne priblizit trat, lebo ma to v urcity moment vyhodi... Da sa tomu nejak pomoct, alebo je uz na case preinstalovat MSTS???

Ivan.ps napsal:
Zdravim. Ked si otvorim AE, tak ma to vzdy pri urcitom priblizeni trate posle k Billovi... Proste si neviem poriadne priblizit trat, lebo ma to v urcity moment vyhodi... Da sa tomu nejak pomoct, alebo je uz na case preinstalovat MSTS???

Zdravím. Tento problém se tady na foru už několikrát řešil. Zkus ještě pohledat...

Ivan.ps napsal:
Nemusí to utáhnout komp.....vypni si zobrazování všech informací a nech si vždy svítit jenom ty, které potřebuješ...to by mohlo pomoct

Martens napsal:
Ivan.ps napsal:
Nemusí to utáhnout komp.....vypni si zobrazování všech informací a nech si vždy svítit jenom ty, které potřebuješ...to by mohlo pomoct

OK diky, sorry ze som to sem vypisoval. Lepsie som sa tu pohrabal a uz som nasiel vlakno, kde sa tato chyba objasnila. Este raz sorry...

Ivan.ps napsal:
Martens napsal:
Ivan.ps napsal:

OK diky, sorry ze som to sem vypisoval. Lepsie som sa tu pohrabal a uz som nasiel vlakno, kde sa tato chyba objasnila. Este raz sorry...
A pomohlo to alespoň?

Martens napsal:
Ivan.ps napsal:
Martens napsal:
Ivan.ps napsal:

A pomohlo to alespoň?

Jasne ze pomohlo. Treba vo windowse prestaviť farebnu hlbku na 16 bitov a potom to uz ide bez problemov!!!

Ivan.ps napsal:
Martens napsal:
Ivan.ps napsal:
Martens napsal:
Ivan.ps napsal:

A pomohlo to alespoň?

Jasne ze pomohlo. Treba vo windowse prestaviť farebnu hlbku na 16 bitov a potom to uz ide bez problemov!!!
Jo tak o tom jsem taky četl, ale je zvláštní, že AE mi normálně jede i s 32-bit barevnou hloubkou.....jenom jednou to chtělo 16, ale po restartu a kontrole to zase jede s 32.....

Martens napsal:
Jo tak o tom jsem taky četl, ale je zvláštní, že AE mi normálně jede i s 32-bit barevnou hloubkou.....jenom jednou to chtělo 16, ale po restartu a kontrole to zase jede s 32.....
No mne to Johny vysvetlil tak, že GK NVidia majú nejakú chybyčku a preto AE pri 32 bit padá.Na notebooku mám integrovanú GK (tudiž nie od NVidie) a tam AE pekne beží na aj 32 bit.Ale záhadou je prečo po resete tam opäť máš 32 bit? Ja som nastavil 16 a po resete tam tých 16 aj ostáva. :roll:

Mirec napsal:
Martens napsal:
No mne to Johny vysvetlil tak, že GK NVidia majú nejakú chybyčku a preto AE pri 32 bit padá.Na notebooku mám integrovanú GK (tudiž nie od NVidie) a tam AE pekne beží na aj 32 bit.Ale záhadou je prečo po resete tam opäť máš 32 bit? Ja som nastavil 16 a po resete tam tých 16 aj ostáva. :roll:
Miro, špatně jsi to pochopil. Mi to po už mi neznámé činnosti hlásilo, že editor nelze spustit, protože vyžaduje 16-ti bitovou barevnou hloubku.

Po resetu ntb, aniž bych něco nastavoval, tak už to dalo pokoj.

Já mám grafickou kartu Nvidia GeForce 6600 a když se chci hrabat v AE,musím přepnout na 16 bitovou hloubku barev.Jinak mi to taky bude padat,při zoomování.A když si přepnu hloubku barev na 16 bit,tak mohu mít všechny funkce v AE zapnutý,jako třeba názvy stanic.Ale pak to zoomování nebude plynulejší,ale bude to cukat,jako jízda v MSTS. Takže když si vypnu zobrazování názvy stanic, tak práce v AE je pohodlnější a můžu mít i zapnutá návěstidla. :wink:

Martens napsal:
Miro, špatně jsi to pochopil. Mi to po už mi neznámé činnosti hlásilo, že editor nelze spustit, protože vyžaduje 16-ti bitovou barevnou hloubku.

Po resetu ntb, aniž bych něco nastavoval, tak už to dalo pokoj.
Aha ... Ale aj tak je to zaujímavé, že si AE pýtal 16 bit.U mňa hajzel ani nepípol.A nebyť Johnyho tak som možno v háji ... :roll:

Jiří napsal:
Já mám grafickou kartu Nvidia GeForce 6600 a když se chci hrabat v AE,musím přepnout na 16 bitovou hloubku barev.Jinak mi to taky bude padat,při zoomování.A když si přepnu hloubku barev na 16 bit,tak mohu mít všechny funkce v AE zapnutý,jako třeba názvy stanic.Ale pak to zoomování nebude plynulejší,ale bude to cukat,jako jízda v MSTS. Takže když si vypnu zobrazování názvy stanic, tak práce v AE je pohodlnější a můžu mít i zapnutá návěstidla.
Jiří, bez urážky ale toto už dávno vieme.Samozrejme keď si zapneš návestidlá, peróny, názvy perónov, nákladné koľaje a ešte aj ich názvy, trasy trafficu a tak ďalej tak AE ide ako spomalení film.Ale nepadne! Iba beží pomaly.Na rozdiel od farebnej hĺbky, kde treba mať 16 bit, ináč to padne aj keď budeš mať vypnuté všetko. :wink:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře