Aktivity - všeobecně

Stav
nelze přidat další příspěvky.
ano, to mi je jasne. prave preto vzdy premenujem tu kopiu, o ktoru mi ide na Train simulator(zvysok cesty je tiez spravny)
musim este pozriet tie registre.
ja som totiz MSTS z disku "J" odinstaloval a nainstaloval na disk "K", tak neviem preco by mali byt registre nasmerovane trebars na to J (hoci kopie mi na tom "J" este ostali)

ramelow napsal:
ano, to mi je jasne. prave preto vzdy premenujem tu kopiu, o ktoru mi ide na Train simulator(zvysok cesty je tiez spravny)
musim este pozriet tie registre.
ja som totiz MSTS z disku "J" odinstaloval a nainstaloval na disk "K", tak neviem preco by mali byt registre nasmerovane trebars na to J (hoci kopie mi na tom "J" este ostali)
Pokud chceš přepínat mezi několika instalacemi simulátoru, tak musíš mít vždy v registrech i správné cesty. Nejlépe je si udělat zálohy klíčů registrů a před startem vybraného simulátoru nejprve importovat potřebný klíč.
V klíčích nejsou jen cesty, ale jsou tam i nastavení části uživatelské konfigurace, které mohou být pro každý simulátor odlišné.
Dokonce jsou i utilitky, které lze pro tuto činnost nakonfigurovat ( někde jsem viděl něco na nějakých HU stránkách ).

Při tvorbě mé nové aktivity se mi stala zajímavá věc. Zajímalo by mě, zda se někdo s něčím podobným taky setkal. Při tvorbě jsem měl všechny uživatelské aktivity odsunuté bokem, v MSTS jsem měl jen svoji Os9319. Normálně jsem tvořil v AE a testoval v simulátoru. Pak mě přestalo bavit se prohrabovat servisama z Os9319 a aktivitu jsem také přesunul bokem. A začali se dít věci. Spustil jsem simulaci, vše se normálně načetlo, zobrazil se cab, ale už se nezobrazil briefing (info k aktivitě). HDD začal šrotit a následovalo volání Billovi. Když jsem vrátil ze zálohy aktivitu Os9319, tak vše zase šlapalo normálně. Metodou pokus omyl jsem zjistil, že příčinou pádu je consist hráče, konkrétně lokomotiva. Zajímavé ale je, že stejný consist ve volné jízdě chodí bez problémů. Kde je zakopaný pes? Vyřešil jsem to výměnou za jinou lokomotivu stejné řady. Podrobně jsem prozkoumal všechny soubory aktivity, ale žádnou vazbu na Os9319 jsem nenašel.

Teď si matně vzpomínám, že se mi něco podobného stalo u aktivity SC134 tuším od Lapa. Tam jsem vyměnil vše kromě consistu hráče a nic nepomohlo. Vsadím se, že kdybych vyměnil ten consist, tak by to šlapalo.

Chtěl bych se zeptat, když chci udělat aktivitu s nákladním vlakem, jak ji označit a jaké číslo toho vlaku napsat? Jestli je to jedno, nebo je na to nějaké značení.

Já bych řekl,že je to jedno.Akorád Mn se označuje tak ,že první číslo je 8,u Rn 5 (?),u Pn 6 (?) ,u Lv 7 a u Nex 4.

LuděkD napsal:
A mohl bys mi ještě napsat, co je to Mn, Rn, Pn, Lv a Nex. Nebo, jaké jsou mezi tím rozdíly?
Mn - manipulační vlak , Rn - rychlí nákladní vlak , Pn - průběžní nákladní vlak hovorově průběžák , Lv - lokomotivní vlak ,no a Nex - nákladní expres. stačí takhle?

A pak je ještě Vn=vyrovnávka.Pokud se nepletu tak je to třeba souprav tvořena s Falsů,které se budou vykládat (uhlí).Mn=Manipuluje.Zatahuje a vytahuje vozy n vlečku a ke skladištím.Nebo něco takového.Nex=Nákladní expres.Například kontejnery z německa do Kutné Hory.Je to ten nejváženější náklad.Mezi Nex patří třeba i poštovní vlak.Pn=Je to klasický nákladní vlak.Lv=neni co dodat.Rn=Rychlík mezi náklady.Určitě tam budou chyby,tak zkušenější opraví.

klimi napsal:
A pak je ještě Vn=vyrovnávka.Pokud se nepletu tak je to třeba souprav tvořena s Falsů,které se budou vykládat (uhlí).Mn=Manipuluje.Zatahuje a vytahuje vozy n vlečku a ke skladištím.Nebo něco takového.Nex=Nákladní expres.Například kontejnery z německa do Kutné Hory.Je to ten nejváženější náklad.Mezi Nex patří třeba i poštovní vlak.Pn=Je to klasický nákladní vlak.Lv=neni co dodat.Rn=Rychlík mezi náklady.Určitě tam budou chyby,tak zkušenější opraví.
Buďto jsi se opozdil nebo nečteš.

klimi napsal:
Já bych řekl,že je to jedno.Akorád Mn se označuje tak ,že první číslo je 8,u Rn 5 (?),u Pn 6 (?) ,u Lv 7 a u Nex 4.
Je to trochu jinak první číslo 4 je u mezistátních nákladních vlaků ať už je to Nex, Rn, Pn, Vn, číslo 5 je u vnitrostátních Nex, Rn, Vn a číslo 6 je u vnitrostátních Pn.

klimi napsal:
Vn byl vyrovnávkový - po vyložení zátěže ( třeba uhlí ) se vrací zpět prázdný do místa opětovné nakládky ( pánve ). Vzhledem k rozdílnému charakteru substrátu nesmí být vůz naložen jiným charakterem zboží : vozy určené pro přepravu uhlí se nesmí pro zpětnou cestu naložit pískem či štěrkem, mohou se však naložit jiným uhlím ( hnědé/černé ) a obráceně. Pokud nelze vozy naložit pro zpětnou cestu podobným substrátem, jedou prázdné jako vyrovnávka. V minulosti pod ČSD/ČD byly vozy běžně využívány pro nakládku oběma směry, dnes jsou takové soupravy v majetku soukromníků ( OKD aj ) a jen oni si sami disponují s využitím. Vn vlaků je tedy více.
MSTS není jen o dnešku ale i minulosti drah a tak přihodím i další, které jsem tu nezahlídl či přehlídl
Ls - lehký sběrný
Pv - přestavovací
Sv - soupravový
Pošťák nemusí jet jako Nex, my jsme vozili pošťáky jako R601/R600 Praha - Ostrava - zpět.

Tommy66 napsal:
bob57_cz napsal:
Ls - lehký sběrný
Pv - přestavovací
Sv - soupravový
Můžeš mi blíže přiblížit co tyto typy vlaků dělaly?Možná by s tím šla udělat nějaká aktivita z dob ČSD
Pv - přetahy vozů mezi ranžíry v rámci jednoho uzlu ( např mezi jednotlivými stanicemi v Praze, Brně, Blavě,..)
Ls - odlehčená forma šoupáku/manipuláku, neobsluhuje vlečky přilehlé ke stanici, jen dojede do stanice, zapřáhne připravené vozy a šupajdí do další stanice, jen dobírá a neodstavuje, vše doveze do nejbližší seřaďovací stanice.
Sv - přetah prázdné soupravy osobních vozů z deponovací stanice do stanice nástupu cestujících nebo opačně.

Pv = přestavovací a předpis uvádí, že tento vlaky byl zaváděn (v současnosti už zrušen stejně jako Sn) pro přetah vozů mezi sousedními stanicemi. Samozřejmě také v rámcu uzlů.

Když udělám aktivitu s nákladním vlakem, musí být dle SJŘ, nebo nemusí? Jestli může být při tvorbě aktivity volnost a SJŘ dělaný pouze orientačně.

LuděkD: SJŘ/ZCP sa u nákladných vlakoch v drvivej väčšine nedodržuje. Jazdné časy nákladných vlakov závisia od toho koľko roboty (posunu) má vlak počas svojej cesty. Ako tak ho dodržujú iba Mn vlaky.

Kebarko napsal:
LuděkD: SJŘ/ZCP sa u nákladných vlakoch v drvivej väčšine nedodržuje. Jazdné časy nákladných vlakov závisia od toho koľko roboty (posunu) má vlak počas svojej cesty. Ako tak ho dodržujú iba Mn vlaky.

No možná by ho mohly dodržovat Pn nebo Nex, ale jinak Luďku je to zcela na autorovi aktivity.....udělej třeba náklad se zpožděním, pár pomalých jízdnějaká křižování nebo objíždění a celý SJŘ Ti už bude k ničemu....

Jako autor aktivity máš v námětu zcela volné ruce a fantazie může pracovat.

Martens napsal:
Kebarko napsal:

No možná by ho mohly dodržovat Pn nebo Nex, ale jinak Luďku je to zcela na autorovi aktivity.....udělej třeba náklad se zpožděním, pár pomalých jízdnějaká křižování nebo objíždění a celý SJŘ Ti už bude k ničemu....

Jako autor aktivity máš v námětu zcela volné ruce a fantazie může pracovat.
Přesně tak.Jednu aktivitu jsem dělal mimo SJŘ druho podle SJŘ...Je to dle tebe.Hlavně ,aby se to líbilo :D

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře