Při tvorbě mé nové aktivity se mi stala zajímavá věc. Zajímalo by mě, zda se někdo s něčím podobným taky setkal. Při tvorbě jsem měl všechny uživatelské aktivity odsunuté bokem, v MSTS jsem měl jen svoji Os9319. Normálně jsem tvořil v AE a testoval v simulátoru. Pak mě přestalo bavit se prohrabovat servisama z Os9319 a aktivitu jsem také přesunul bokem. A začali se dít věci. Spustil jsem simulaci, vše se normálně načetlo, zobrazil se cab, ale už se nezobrazil briefing (info k aktivitě). HDD začal šrotit a následovalo volání Billovi. Když jsem vrátil ze zálohy aktivitu Os9319, tak vše zase šlapalo normálně. Metodou pokus omyl jsem zjistil, že příčinou pádu je consist hráče, konkrétně lokomotiva. Zajímavé ale je, že stejný consist ve volné jízdě chodí bez problémů. Kde je zakopaný pes? Vyřešil jsem to výměnou za jinou lokomotivu stejné řady. Podrobně jsem prozkoumal všechny soubory aktivity, ale žádnou vazbu na Os9319 jsem nenašel.
Teď si matně vzpomínám, že se mi něco podobného stalo u aktivity SC134 tuším od Lapa. Tam jsem vyměnil vše kromě consistu hráče a nic nepomohlo. Vsadím se, že kdybych vyměnil ten consist, tak by to šlapalo.