Aktivity - všeobecně

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak teď mě už to MSTS začíná štvát.Servis jsem dal.V AE funguje jak má.Ale v jízdě už :mad: .

Naposled editoval moderátor:
klimi napsal:
Tak teď mě už to MSTS začíná štvát.Servis jsem dal.V AE funguje jak má.Ale v jízdě už :mad: .
Osobně Ti mohu jen říci,že AE je nevyspitatelnou součástí MSTS(pro češtináře,jaká y,i by se měla vyskytovat ve slově nevyspitatelnou?),takže s ním budeš muset bojovat a prostě testovat a testovat.Jsou to hodiny,ale nic jiného nezbývá.AE věřit nemůžeš,takže jen jezdit a jezdit.

poison napsal:
Osobně Ti mohu jen říci,že AE je nevyspitatelnou součástí MSTS(pro češtináře,jaká y,i by se měla vyskytovat ve slově nevyspitatelnou?),takže s ním budeš muset bojovat a prostě testovat a testovat.Jsou to hodiny,ale nic jiného nezbývá.AE věřit nemůžeš,takže jen jezdit a jezdit.
nevyspitatelnou Y Zpytuj svědomí, kam jsi chodil za školu. :lol:

Osobně Ti mohu jen říci,že AE je nevyspitatelnou součástí MSTS(pro češtináře,jaká y,i by se měla vyskytovat ve slově nevyspitatelnou?)
ad Poison:Tvrdé y,pokud se dobře pamatuji ze školy.Když už se ptáš,tak tam máš další chybu,správně se to píše nevyzpytatelnou :wink:

bob57_cz napsal:
Zpytuj svědomí, kam jsi chodil za školu. :lol:
"Naposledy upravil bob57_cz dne so červenec 14, 2007 9:19 pm, celkově upraveno 3 krát."
Zpytuji :eek: a kam jsi chodil za školu ty?
Musíš mít bobe_57 obsáhlou knihovnu literaturou jazyka Českého,že ses vrátil 3 krát.
Nic ve zlém pánové.Po dnešních událostech na mé domovské trati 220/221 je to tak jak to je,ale i tak Vám děkuji za vysvětlení složení slova nevyzpytatelnou. :wink:

poison napsal:
"Naposledy upravil bob57_cz dne so červenec 14, 2007 9:19 pm, celkově upraveno 3 krát."
Zpytuji a kam jsi chodil za školu ty?
Musíš mít bobe_57 obsáhlou knihovnu literaturou jazyka Českého,že ses vrátil 3 krát.
Třeba i 5x - napíšu, pošlu, okouknu, nelíbí nevýrazné, upravím, odešlu, zase to ještě není ono, tak znovu dobarvit, pak ještě zvětšit,... co je na tom nepochopitelného ???
Teď zase opravuji - upadla [/ při promazu ...

bob57_cz napsal:
poison napsal:
Třeba i 5x - napíšu, pošlu, okouknu, nelíbí nevýrazné, upravím, odešlu, zase to ještě není ono, tak znovu dobarvit, pak ještě zvětšit,... co je na tom nepochopitelného ???
Bobe a zkoušel jsi i tlačítko Náhled? Je to hned vedle Odeslat a na tyhle úpravy je to jako stvořeno.

Draco napsal:
Nevíte si rady s češtinou? Obraťte se na Boba57_cz. Možná vám rád poradí.
Klídek, jo ? "Zasáhnu" jen u těch, kde to příšerně křičí po nápravě a kde by se měl pisatel nad sebou pozamyslet.
I ty ses stal nedávno "kandidátem" ( a v předešlém glosu jsi opět chyboval ).
"Přýšerní češťyn" je obrazem povahy pisatele.

bob57_cz napsal:
Draco napsal:
Nevíte si rady s češtinou? Obraťte se na Boba57_cz. Možná vám rád poradí.
Klídek, jo ? "Zasáhnu" jen u těch, kde to příšerně křičí po nápravě a kde by se měl pisatel nad sebou pozamyslet.
I ty ses stal nedávno "kandidátem" ( a v předešlém glosu jsi opět chyboval ).
"Přýšerní češťyn" je obrazem povahy pisatele.

Ale já to nemyslel zle. A zamejšlet se nad sebou nebudu, moc to bolí

bob57_cz napsal:
poison napsal:
Jasný,omlouvám se za zvýšení databáze.Ve chvíly psaní příspěvku s inkriminovaným slovem na můj ČJ přišla slabost,asi proto,že se pracovně zrovna v jedný škole, a ještě k tomu zvláštní,potýkám se svými pracovními schopnostmi.Snad se po spitováný polepším. :P

Poisone,Poisone,češtinář nad tebou zapláče,viz:Snad se po spitováný polepším. Správně se píše zpytování,např duše,češtiny a pod.Udělat tři chyby v jednom slově,to jsem fakt ještě neviděl,promiň... :wink:

Petr Novák napsal:
Poisone,Poisone,češtinář nad tebou zapláče,viz:Snad se po spitováný polepším. Správně se píše zpytování,např duše,češtiny a pod.Udělat tři chyby v jednom slově,to jsem fakt ještě neviděl,promiň...
To je recese poisona.

A ještě dodám pro "někoho":
úmyslně jsem napsal "poison" s malým "p", protože se nejedná o vlastní jméno, ale alias, nick, přezdívku a ta se píše tak, jak si ji autor zvolil.
Tímto taky by mělo dojít i ostatním, jak se píšu já a měli by přestat psát mi do nicku velké "B" !!!

ad bob57_cz - recese poisona,tady bych si dovolil upozornit na jednu věc,kterou jsi přehlédl.Jako nick má uveden poison s malým p.Ale pod čarou příspěvku píše:Mějte se fajn Poison.Tak kde je chyba? :wink:

Petr Novák napsal:
Jako nick má uveden poison s malým p.Ale pod čarou příspěvku píše:Mějte se fajn Poison.Tak kde je chyba? :wink:
Na konci většiny příspěvků bývám jedovatější než na začátku.Proto to big "P". :wink:

poison napsal:
Petr Novák napsal:
Jako nick má uveden poison s malým p.Ale pod čarou příspěvku píše:Mějte se fajn Poison.Tak kde je chyba? :wink:
Na konci většiny příspěvků bývám jedovatější než na začátku.Proto to big "P". :wink:
Krásné vysvětlení,proti tomu se nedá nic namítat... :lol:

Zdravím, tak jsem narazil na malý problém při tvorbě aktivity na 321. Mám odjet z Opavy směrem na Ostravu v 8:05, dal jsem přepočítat jř. Msts mi to vypočítal na 8:02:01. Tak jsem to opravil ručně na těch 05, ale když spustím vlaky v editoru, tak si MSTS postaví hlavu a můj vlak stejně odjíždí v 8:02:01 :?: Další problém mám z taraffic, který by mi měl odjet směrem na opavu západ, ale ač se jeho trasa s ničím nekříží tak má na odjezdovém stůj a zůstane mi viset u nástupiště. S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Další problém mám z taraffic, který by mi měl odjet směrem na opavu západ, ale ač se jeho trasa s ničím nekříží tak má na odjezdovém stůj a zůstane mi viset u nástupiště. S pozdravem Dan.
Tam je problém v tom, že kolej na západ není dost dlouhá a hlavně tam není vjezdové návěstidlo ( nebo žádne jiné ). MSTS to tak prostě dělá, že když máš paths do úseku kde není návěstidlo tak tě tam prostě nepustí.

Hezke odpoledne, no ten aktivity editor ma spoustu chyb, mel by se na to tez zamerit Dzordz. Napriklad ja ted pracuji na aktivite, ktera neni dle jizdniho radu, a kdyz nastavim vykon hrace na 75 procent a necham si prepocitat jizdni rad, tak mi ukazuje toto
669340762c5ca7fdee28441555ac732c.jpg
Pak jsem jeste zaokrouhlil casy na cele minuty nahoru. Takze napriklad cas 10:45:30 jsem zaokrouhlil na 10:46 hodin.

Jenže ve skutecnosti,kdyz jedu, a to dodrzuji jak rychlost tak i veskere predpisy jako je stahovani sberacu, houkani a presto dojedu do stanice mnohem driv, nez mi vypocital aktivity editor.

Napriklad u teto aktivity bez problemu dojedu na cas a s mirnym casovym naskokem do vsech stanic s vyjimkou Popradu,Kosic. Kdyz mi aktivity editor vypocte prijezd do Popradu, tak to cini 11.hodin a 2 minuty a nejake drobne, tedy jsem to zaokrouhlil na 11:2 hodiny , jenže ve skutecnosti jsem tam strasne brzo, pisu si ty casy na papir a tak v Popradu jsem 10 hodin 28 minut, tedy dost s vysokym naskokem.

Dalsi problem je pobyt ve stanici, kdyz si nastavim u kazde stanice ve kterych budu zastavovat pocet cestujicich na nastupisti a pak si necham automaticky prepocitat jizdni rad, tak mi vyjde, ze treba v Popradu budu stat 5 minut. Jenze ve skutecnosti tam stojim 8 minut.

Vsiml jsem si, ze asi nejlepsi metodou na tvorbu dlouhych aktivit je nejprve udelat si cistou aktivitu bez trafficu, odjezdit si to, psat si casy na papir, a pokud dodrzuji rychlost nebo mirne prekracuji rychlost o 1 km/h tak to pak ty casy dopsat pozdeji a nespolehat se na prepocitavani jizdniho radu.
Dokonce jsem si zacal zapisovat i odjezdy ze stanic ve kterych nebudu zastavovat, abych pak mohl nastavovat pozdeji traffic.

No co se tyce trafficu a aktivity editoru, tak podle toho se neda vubec orientovat. Napriklad jsem si nastavil v Ostrave, ze mne osobak predjede, jelikoz aktivita zacina v Ostrave a mam tam cekaci dobu 5 minut, mezitim mne predjede pantak, kdyz si to nasimuluji v aktivity editoru tak vidim, ze ten muj traffic se pred Bohuminem zasekne u navestidla a zustane tam trcet na veky veku, ale kdyz si to pak pustim samotny msts, tak vidim, ze ten traffic v poradku dojel az do Bohumina a ceka na vedlejsi koleji.

Tolik rozporu mezi tim co se odehrava v aktivity editoru a pak v samotnem msts je strasne tolik, ze ten kdo dela aktivity musi mit na tyto aktivity ocelove nervy.
Uvedu priklad : Pustim pred sebou traffic po hracove trase aby mne predjel, a necham ho ukoncit hodne daleko za stanici. Kdyz si to nasimuluji v aktivity editoru, tak je to OK. Ale jakmile treba pridam dalsi traffic na vedlejsi koleji, po ktere hrac vubec nepojede, tak tento traffic ovlivni prvni traffic, ktery jede prede mnou, se proste zasekne v puli ceste, kdyz ten traffic odstranim, tak uz se pak nezasekne. Nechapu jak traffic, ktery jede po koleji A muze ovlivnit traffic, ktery jede po koleji B ? :idea:

Tak a ted se vratim k te me aktivite. Dle jizdniho radu co mi vypocital aktivity editor a po zaokrouhleni na cele minuty je videt, ze jizdni doba z Ostravy do Kosic cini 5 hodin a 35 minut. Jak sem uz rikal, aktivity editor mi ukazal, ze do Popradu bych mel prijet v 11: 2 minuty a do Kosic ve 12 hodin a 31 minut,
Jenze ve skutecnosti, prijedu do Popradu v 10:28, odstojim si to tam 8 minut a rozjedu se v 10:36. Do Kosic pak prijedu misto v 12.31 v 11 hodin a 29 minut, coz je skoro 60 minut naskok. :eek:

Co mne ale vytaci je to, ze aktivity editor mi spocital, ze jizdni doba z Popradu do Kosic je 1 hodina 24 minut, pritom to neni zas takova streka, asi 100 km a ve skutecnosti ty vlaky jedou necelou hodinu.

Podtrzeno secteno, ve skutecnosti, tedy jedu misto 5 hodin a 35 minut jen 4 hodin a 30 minut.
Jeste doplnim, ze treba do Cadce jsem mel prijet v 8:16, ale zastavil jsem az v 8:18, naopak v Ziline jsem zastavil misto v planovanych 8:45 hodin, tak jsem tam byl jiz v 8:43 minut. Ale pak jsem jel do Popradu strasne rychle a pritom jsem dodrzoval rychlost jak jen to slo a to jsem v nekterych usecich jel o 5 km/h nizsi nez bych mel jet :roll: :roll: :eek:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře