Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha

Tak to skus pustit cez Train Store. Na starom PC som tiez nevedel pustit aktivitu na trati BP bez Train Store. Vzdy mi to zamrzlo.

PS: Ale pozor, ak nepoznas Train Store, tak pozor aby si neurobil nejaku hlupost. Ja ked som s nim este nevedel robit, tak som si pri jeho odinstalacii odfajčil vyse polovicu trainsetu a mal som o zabavu hned postarane... :lol:

Mikši platí co jsi napsal k tý aktivitě? Aktivita: Os5005 Přelouč - Česká Třebová Verzia trate: BP74

Ve finále před zveřejněním aktivity problém. Testnul jsem na PC v práci svou aktivitu a nebyl jsem schopen přijet z Chocně do Týniště v limitu. Do Týniště jsem brzdil na poslední chvíli, stanicí jel 43km/h a když jsem se dostal na značku rychlobrzdou, tak mi do vypršení limitu chyběla 1 sekunda. Žádný tester mi problém neoznámil. Doma mi to vycházelo sice naknop, ale vycházelo. Tak jsem posunul odjez z Chocně o 30 sekund dříve a odjezd z Týniště o 15 sekund později. Nemělo by to ničemu vadit. Traffic jsem také o tyto časy posunul.
Kontola byla až do Kolína a tam je to už OK.

Zbyněk Šemora napsal:
Ve finále před zveřejněním aktivity problém. Testnul jsem na PC v práci svou aktivitu a nebyl jsem schopen přijet z Chocně do Týniště v limitu. Do Týniště jsem brzdil na poslední chvíli, stanicí jel 43km/h a když jsem se dostal na značku rychlobrzdou, tak mi do vypršení limitu chyběla 1 sekunda. Žádný tester mi problém neoznámil. Doma mi to vycházelo sice naknop, ale vycházelo. Tak jsem posunul odjez z Chocně o 30 sekund dříve a odjezd z Týniště o 15 sekund později. Nemělo by to ničemu vadit. Traffic jsem také o tyto časy posunul.
Kontola byla až do Kolína a tam je to už OK.

Já jsem tam taky jel opravdu nadoraz, stihl jsem to za cenu využití max traťové rychlosti, ale tohle řešení je lepší. Možná by stálo za úvahu posunout o pár vteřin odjezd z PCE na Kolín, tam je to taky "votlamovka" ale nechá se stihnout.

Tak jsem to testnul o 30 sekund z CHocně dříve a do Týniště jsem zkrátil dalších 30 sekund. Jízda klídek, pohoda a v Týništi jsem si mohl dát na minutu dvacet. Ještě jsem musel posunout blokovací servisy. Jinak do Kolína je to v pohodě, tam jsem to posouval už dávno a dá se to v klidu zvládnout.

Tak jsem začal Den Blbec. V České Třebové na odj. zhlaví +5min a srážka s křižujícím R. Jinak Dobré.

Ahojte. Vypada to že nemá cenu nahánět rezervu. Tam sem naštěstí ještě neměl čas dojet.

Předčasné příjezdy nemaj význam. Pokud někam přijedete s příliš velkou rezervou tak tam stejně budete muset čekat na pokyn k odjezdu. Před pokynem se totiž odjet nedá. Je to opatření kvůli traffiku. Jinak vás totiž nelze udržet v určitých časových mezích aby jste nezablokovali traffik. Ten se totiž narozdíl od hráče ničemu nepřizpůsobí.

A ještě jedna poznámka. Podle ZŠ by to neměla být jízda nadoraz. Všude by měla být dostatečná časová rezerva. A už to Zbyněk někde i psal. Pokud jedete pod výkonem a snažíte se držet okolo maximální rychlosti tak ve svém důsledku díky paradoxnímu chování MSTS (vyšší výpočtová zátěž) nakonec jedete ve vazbě na čas pomaleji. A pokud jedete v klidu bez toho, aby loko byla stále pod plným výkonem tak pak zjistíte, že přijedete do většiny stanic s předstihem - čili jedete rychleji.

Tak jsem to zkušel znovu 3x! Už jsem v Chocni sice z minutkou a rychlík za Č.Třebouvou jsem potkal u vjezdu takže nám to vyšlo. Zatím v CHocni popotáhnu a --------- nesplnil jste úkol --- a konec. Je to někde mezi židlí a klávesnicí. :eek: :D :eek:

Naposled editoval moderátor:
lapo napsal:
Tak jsem to zkušel znovu 3x! Už jsem v Chocni sice z minutkou a rychlík za Č.Třebouvou jsem potkal u vjezdu takže nám to vyšlo. Zatím v CHocni popotáhnu a --------- nesplnil jste úkol --- a konec. Je to někde mezi židlí a klávesnicí. :eek: :D :eek:
V Chocni zastav nejméně 50m za peronem, můžeš to potáhnout až k návěstidlu, ideální je v úrovni konců nástupišť po levé straně. Musíš zastavit nejpozději v 8:24:28, takže máš víc jak dvouminutovou rezervu oproti jízdnímu řádu.....

Naposled editoval moderátor:
Ja mám docela problém - natěšený jsem si tu aktivitu stáhl, ale hned při načítání do kabiny to zařve "Nelze najít soubor cd_380001.s, dám OK, pak zse něco o tom, že chybí soubor rouste\Breclav-Praha\Shapes\cd_380001.s, pak nějaká další okýnka a něco o tom, že nelze přidat vozidlo do světa. Při startu je to dobré, ale jenom dojedu k prvnímu návěstidlu, popojedu a už to napíše to samé, ale cd_843xxx.s a po odkliknutí to zdechne. Předpokládám, že to jsou jakoby statické objekty, ale já je v tom adresáři Shapes nemám a nevím, kd eje mám vzít, navíc ani nevím, kolik jich tam má být. Nemáte někdo radu, jak toto vyřešit?

Ajemgud napsal:
Ja mám docela problém - natěšený jsem si tu aktivitu stáhl, ale hned při načítání do kabiny to zařve "Nelze najít soubor cd_380001.s, dám OK, pak zse něco o tom, že chybí soubor rouste\Breclav-Praha\Shapes\cd_380001.s, pak nějaká další okýnka a něco o tom, že nelze přidat vozidlo do světa. Při startu je to dobré, ale jenom dojedu k prvnímu návěstidlu, popojedu a už to napíše to samé, ale cd_843xxx.s a po odkliknutí to zdechne. Předpokládám, že to jsou jakoby statické objekty, ale já je v tom adresáři Shapes nemám a nevím, kd eje mám vzít, navíc ani nevím, kolik jich tam má být. Nemáte někdo radu, jak toto vyřešit?
Máš všechny vozy stažený?

Tohle je svinčík v trainsetu.
Jestliže někdo nestahoval staré aktualizace, tak jako já, má doma muzeum.
Po dvou nových aktualizacích došlo k tomu, že ti do trainsetu přibyly pouze engy (aktualizovaly ty původní), ale ne celé modely.
Já si nechal vyjet v conbuilderu chybějící soubory a dotyčné modely celé postahoval a znovu přepsal oběma aktualizacemi.

Úplně nejaktuálnější trainste mít nejspíš nebudu, ale spouštím to přes Train Store a ten mi vždy u konkrétní aktivity napíše, jestli něco chybí. Tady jde ale o to, že to MSTSovi nechybí v Trainsetu, ale ve Shapes :(

Ajemgud napsal:
Úplně nejaktuálnější trainste mít nejspíš nebudu, ale spouštím to přes Train Store a ten mi vždy u konkrétní aktivity napíše, jestli něco chybí. Tady jde ale o to, že to MSTSovi nechybí v Trainsetu, ale ve Shapes :(
Chybí ti 380 (a další) v Trainsetu, máš tam jen .eng soubory. Je potřeba je dostahovat a rozbalit do Trainsetu. Pokud jsi již dělal poslední updaty TrainsetuBP, tak engy nepřepisuj, popř. po rozbalení proveď updaty znovu. Hláška o chybění v Shapes je paskvil MSTS, zřejmě pokud model nenajde v Trainsetu, dohledává ho v Shapes.

Dobře, díky, už na tom pracuji - snad to půjde :)

Edit 21:44 - už to jde, dotahal jsem nový trainset, co mě napadlo :) aktivita je super, neustále se bojím o čas, teď v Pardubicích o 1:16 napřed (zastavení u nástupiště). Tak to snad nevadí, i když Zbyněk píše, že to má být +-1min. Super práce, díky.

Zdravím!

Páni, neviete náhodou prečo ma v Zbyňkovej aktivite Den blbec pri ceste späť s EC 75 po prejdení vchodového návestidla v ŽST Dlouhá Třebová pošle k Billovi???

Ďakujem za pochopenie.

nevie mi nahodou niekto poradit co mam robit, ked mi nejdu spustit 2.casti aktivit Osecky odklon a Jaroslav Hasek? prvu cast prejdem v pohode, ale potom ked xem spustit 2. cast, tak ma to posle k Billovi(v case ked mi na monitore svieti "Nasteveni simulatoru")...

Back
Nahoře