Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha

Nevím zrovna jestli je to tady dobře ,ale mám problém se stáhnutím aktivity pro trať BP od netsocka. Jedná se o aktivitu Nehoďák 2. Povedlo se to někomu stáhnout? Dík za odpověď.

U aktivity Den Blbec mam problem na zhlavi ve stanici Zabori nad Labem ve smeru na Kolin. Rychlost je tam 160, coz dorzuji, ale vlak vykoleji na prvni vyhybce. Skusil jsem to projit 120 a vse bylo v poradku, pak je ale dosti problem dojit do Kolina vcas, je to vazne jen tak tak. Delam neco spatne, nebo tam chybi rychlostnik?

Hekl338 napsal:
U aktivity Den Blbec mam problem na zhlavi ve stanici Zabori nad Labem ve smeru na Kolin. Rychlost je tam 160, coz dorzuji, ale vlak vykoleji na prvni vyhybce. Skusil jsem to projit 120 a vse bylo v poradku, pak je ale dosti problem dojit do Kolina vcas, je to vazne jen tak tak. Delam neco spatne, nebo tam chybi rychlostnik?

Nemáš náhodou zapnutou volbu "Vykolejení" v oddíle Volby?

Hekl338 napsal:
Řekl bych že rychlostník tam nechybí taky jsem v tom místě parkrát vykolejil, stačí jet pouze o trošičku míň, snižovat rychlost na 120 Km/h opravdu nemusíš.

Miran Mam, takze to mam zrejme vypnout, co? Jakou funkci ma tedy tato volba? Ja myslel, ze to ma pridat vic na realite. Ondra.H Ja to prosel i v Koline jsem to stihnul, jen me to prekvapilo. Takze staci jiot treba 155?

Naposled editoval moderátor:
Hekl338 napsal:
Miran Mam, takze to mam zrejme vypnout, co? Jakou funkci ma tedy tato volba? Ja myslel, ze to ma pridat vic na realite. Ondra.H Ja to prosel i v Koline jsem to stihnul, jen me to prekvapilo. Takze staci jiot treba 155?
155 by jsi to měl projet v pohodě.

Hekl338 napsal:
....ale vlak vykoleji na prvni vyhybce.

To samá se mi stalo u tratě 321 v Moravičanech, kdy jsem týral peršing na 2500tun těžkým nákladu s uhlím a na první výměně se mi za prvním vozem rozpojil vlak, potom druhý a následně i většina vozů vyšinula. Obnovil jsem hru z load a ubral asi o 20 km/h a bez problému. Vykolejování jsem měl vypnuto!!! Další ze záhad simulátoru. Jinak po koridoru lítám 160 furt a ještě se mio toto nestalo.

Hekl338 napsal:

Tahle funkce by skutečně měla přidat na realitě, ale nepřidává. Vyhodí tě i tam kde by neměla, takže je lepší ji vypnout. :cry: :cry:

Panove, dekuji vam za cenne rady a skusenosti. Skusil jsem to projit znovu pri 150 (pro jistotu) a vlak prosel bez vykolejeni. Stejne je to ale zvlastni misto, vlak tam cukne trochu do stran. Jeste bych mel jeden dotaz, snad to patri do tohto vlakna. Pred vjezdem do Kolina je signalizovana na poslednim oddilu AB spravne navest ocekavej 40. Prijde mi vsak, ze je tam skracena zabrzdni vzdalenost k vjezdovemu navestidlu (cca 800m). D1 jsem cetl teda hodne davno, ale nemelo by to byt pri rychlosti 120 1200m? Pac to brzdeni je tam na "chloupek" :eek:

Zdravím.

Já mám takový problém. Jel jsem dneska ráno aktivitu TdPB (78 aktualizace, 4 trainset, poslední verze binu a zapnutej živák). Překročil jsem rychlost o více než 5 km/h a strhla se záchranná brzda. Vlak šel normálně ihned odbrzdit, v tom žádný problém nebyl. Brzdy byly nafoukané a chtěl jsem přidat výkon. zmáčknul jsem živáka a ejhle. "Nakvrdlal" jsem tam 15 a mašina nic. nějak mi to nešlo do hlavy. Tak jsem sundal/zvednul smeták, zmáčknul živáka, přidal výkonový stupně a zase nic. Chvíli jsem mačkal všechno možný, pa pak jsem si všimlun, ale po stisku živáka tam výkon je, ale asi tak na vteřinku. Takže abych mohl jet, tak bych musel neustále a velmi rachle za sebou bušit do živáku. Pak mě napadlo, že bych mohl vypnout živáka (ctrl+num4) a to šlo normál akorát jsem ho musel jednou stlačit aby se mašina rozjela. Pak to šlo normál a nebyla hlídaná rychlost. na 40km/h sem si to vrčel 50kou a žádná brzda. Jenom dodávám, že se mi to stalo s Banánem - Duhová energie (151 - 001) pár kiláčku za Zábřehem na Moravě.

Snad se v tom aspoň někdo vyzná a pochopí můj problém.

Edie

bob57_cz napsal:
Edie napsal:
Zdravím.
Já mám takový problém. Jel jsem dneska ráno aktivitu TdPB (78 aktualizace, 4 trainset, poslední verze binu a zapnutej živák). Překročil jsem rychlost o více než 5 km/h a strhla se záchranná brzda. Vlak šel normálně ihned odbrzdit, v tom žádný problém nebyl. Brzdy byly nafoukané a chtěl jsem přidat výkon. zmáčknul jsem živáka a ejhle. "Nakvrdlal" jsem tam 15 a mašina nic. nějak mi to nešlo do hlavy. Tak jsem sundal/zvednul smeták, zmáčknul živáka, přidal výkonový stupně a zase nic. Chvíli jsem mačkal všechno možný, pa pak jsem si všimlun, ale po stisku živáka tam výkon je, ale asi tak na vteřinku. Takže abych mohl jet, tak bych musel neustále a velmi rachle za sebou bušit do živáku. Pak mě napadlo, že bych mohl vypnout živáka (ctrl+num4) a to šlo normál akorát jsem ho musel jednou stlačit aby se mašina rozjela. Pak to šlo normál a nebyla hlídaná rychlost. na 40km/h sem si to vrčel 50kou a žádná brzda. Jenom dodávám, že se mi to stalo s Banánem - Duhová energie (151 - 001) pár kiláčku za Zábřehem na Moravě.
Snad se v tom aspoň někdo vyzná a pochopí můj problém.
Edie
Jsi už cestující, ale ptáš se jako elév.
Kolikkrát se tu už psalo, že po zásahu některých monitorů je třeba také vybavit ochrany ? Protože na to není tlačítko jako na skutečné mašině, tak jsme to u "laděných" mašin alá350 navázali na páku směru - dáš do 0 a zase do směru a jede to - viz vlákno ladění350 i jinde, tento dotaz se tu dost často opakuje a zodpovídá. Možná je to napsané i v nějakém readme u některé mašiny.
bobe, sice se to tady probíralo, ale dopsali jste to v engu i do návodu na ovládání 350, které ochrany se vybaví čím?

Edie napsal:
Já jsem si před několika dny konečně toho živáka také zkusil zapnout. Jel jsem aktivitu se 163 (novou od Michala z hlavního do Letohradu). Jelikož jsem se moc kochal a klakson jsem neslyšel, než jsem dojel do tunelu, třikrát mi bouchnul. (problém také byl, že dodnes nevím tlačítko, které VZ samostatně vybavuje) Ale po třetím rozjezdu podobný problém. Lokomoriva táhla jen při stisknuté klávěse výkonu D. Jakmile jsem ji pustil, byl jsem bez výkonu. Tohle určitě nebyl klasický zásah, kdy stačí vybavit směr. Pomohl až restart hry, kdy jsem raději VZ vypnul. Pak už vše chodilo jak má.

bob57_cz napsal:
Martens napsal:
bobe, sice se to tady probíralo, ale dopsali jste to v engu i do návodu na ovládání 350, které ochrany se vybaví čím?
Nevím kdo a proč by to měl psát do eng, když si může každý nalinkovat svoje klávesy a tudíž tam ten popis je zbytečný. Já osobně tam píšu text, že ovládání loko je podle vlastního nastavení klávesnice. Toto je nanejvýš věc pro readme".
No když to formuluješ tak, že tu či onu ochranu resetuješ reverzem (všimni si, že nikde nepoužívám mapování kláves), tak je to nezávislé na mapování kláves.

Navíc, kdo bude lovit v adresářích trainsetu pracně readme, když si návod na obsluhu může vyvolat F11 :idea:

Zbyněk Šemora napsal:
Edie napsal:
Já jsem si před několika dny konečně toho živáka také zkusil zapnout. Jel jsem aktivitu se 163 (novou od Michala z hlavního do Letohradu). Jelikož jsem se moc kochal a klakson jsem neslyšel, než jsem dojel do tunelu, třikrát mi bouchnul. (problém také byl, že dodnes nevím tlačítko, které VZ samostatně vybavuje) Ale po třetím rozjezdu podobný problém. Lokomoriva táhla jen při stisknuté klávěse výkonu D. Jakmile jsem ji pustil, byl jsem bez výkonu. Tohle určitě nebyl klasický zásah, kdy stačí vybavit směr. Pomohl až restart hry, kdy jsem raději VZ vypnul. Pak už vše chodilo jak má.
Mě to právě taky pomohlo až po vypnutí Živáka. Akorát škoda, že mě to nenapadlo dřív :D :D

netsocka: Já mám problém u Vn 48252, vždycky mám před Ústí/O červenou a po chvilce to do mě napálí ta párovka.

bob57_cz napsal:
Martens napsal:
No když to formuluješ tak, že tu či onu ochranu resetuješ reverzem (všimni si, že nikde nepoužívám mapování kláves), tak je to nezávislé na mapování kláves.
Navíc, kdo bude lovit v adresářích trainsetu pracně readme, když si návod na obsluhu může vyvolat F11
Já jsem se ještě nesetkal s tím, že by někdo do eng vpisoval něco takového. Pokud tam něco je, tak je tam pouze překopírovaný původní anglický text k základním klávesám a nic víc, v lepším případě cz překlad a dost.
Nejsou tam ani rozšíření kláves pro bin.
Jsi první s touto myšlenkou. Dříve jsem chtěl do té sekce vpisovat svoje klávesy jako variantu k default, ale pak jsem to zavrhl, protože z deseti pařanů to bude mít 7 dle default a tři podle vlastní volby, ale jinak než já.
To raději nic.

To, že jsem s tím přišel první neznamená, že by to byla blbost a že to nikdo nedělá neznamená, že by to nešlo ... v 4update TBP není žádné readme s popisem toho, jak resetovat ten či onen monitor....lidi, kteří tu nechodí a o tomto foru třeba ani neví a ve struktuře engu se nevyznají, tak ani netuší, co ladiči vyladili.....

Proto mne napadlo využít lehce dostupný Description v engu. Ale budiž, kdo z autorů chce, dopíše, kdo nechce nedopíše.

Ale pak se tady nerozčiluj nad tím, že tady Edie něco napsal.....upřímně, s 350 jsem už nejel tak dlouho, že mne to taky nenapadlo a přitom mi emailová korespondence chodila taky a nějakou dobu jsem to ještě dokázal udržet v hlavě, než to vytlačily jiné podstatné věci.

bob57_cz napsal:
No a když už budeš u toho sepisování, tak nakonec to můžeš mrsknout i do FAQ a bude po stále se opakujících dotazech na volitelné i nevolitelné klávesy včetně rozšíření pro "bin".
Jo, to by šlo....nebo by to mohl vypracovat někdo, kdo pláče, že neumí ani caby, ani zvuky, ani aktivity, ani modelovat ani fotit a chtěl by pomoct ...

Back
Nahoře