Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Hekl338 napsal:U aktivity Den Blbec mam problem na zhlavi ve stanici Zabori nad Labem ve smeru na Kolin. Rychlost je tam 160, coz dorzuji, ale vlak vykoleji na prvni vyhybce. Skusil jsem to projit 120 a vse bylo v poradku, pak je ale dosti problem dojit do Kolina vcas, je to vazne jen tak tak. Delam neco spatne, nebo tam chybi rychlostnik?
Řekl bych že rychlostník tam nechybí taky jsem v tom místě parkrát vykolejil, stačí jet pouze o trošičku míň, snižovat rychlost na 120 Km/h opravdu nemusíš.Hekl338 napsal:U aktivity Den Blbec mam problem na zhlavi ve stanici Zabori nad Labem ve smeru na Kolin. Rychlost je tam 160, coz dorzuji, ale vlak vykoleji na prvni vyhybce. Skusil jsem to projit 120 a vse bylo v poradku, pak je ale dosti problem dojit do Kolina vcas, je to vazne jen tak tak. Delam neco spatne, nebo tam chybi rychlostnik?
155 by jsi to měl projet v pohodě.Hekl338 napsal:Miran Mam, takze to mam zrejme vypnout, co? Jakou funkci ma tedy tato volba? Ja myslel, ze to ma pridat vic na realite. Ondra.H Ja to prosel i v Koline jsem to stihnul, jen me to prekvapilo. Takze staci jiot treba 155?
Hekl338 napsal:....ale vlak vykoleji na prvni vyhybce.
Hekl338 napsal:Miran Mam, takze to mam zrejme vypnout, co? Jakou funkci ma tedy tato volba? Ja myslel, ze to ma pridat vic na realite. Ondra.H Ja to prosel i v Koline jsem to stihnul, jen me to prekvapilo. Takze staci jiot treba 155?
bobe, sice se to tady probíralo, ale dopsali jste to v engu i do návodu na ovládání 350, které ochrany se vybaví čím?bob57_cz napsal:Jsi už cestující, ale ptáš se jako elév.Edie napsal:Zdravím.
Já mám takový problém. Jel jsem dneska ráno aktivitu TdPB (78 aktualizace, 4 trainset, poslední verze binu a zapnutej živák). Překročil jsem rychlost o více než 5 km/h a strhla se záchranná brzda. Vlak šel normálně ihned odbrzdit, v tom žádný problém nebyl. Brzdy byly nafoukané a chtěl jsem přidat výkon. zmáčknul jsem živáka a ejhle. "Nakvrdlal" jsem tam 15 a mašina nic. nějak mi to nešlo do hlavy. Tak jsem sundal/zvednul smeták, zmáčknul živáka, přidal výkonový stupně a zase nic. Chvíli jsem mačkal všechno možný, pa pak jsem si všimlun, ale po stisku živáka tam výkon je, ale asi tak na vteřinku. Takže abych mohl jet, tak bych musel neustále a velmi rachle za sebou bušit do živáku. Pak mě napadlo, že bych mohl vypnout živáka (ctrl+num4) a to šlo normál akorát jsem ho musel jednou stlačit aby se mašina rozjela. Pak to šlo normál a nebyla hlídaná rychlost. na 40km/h sem si to vrčel 50kou a žádná brzda. Jenom dodávám, že se mi to stalo s Banánem - Duhová energie (151 - 001) pár kiláčku za Zábřehem na Moravě.
Snad se v tom aspoň někdo vyzná a pochopí můj problém.
Edie
Kolikkrát se tu už psalo, že po zásahu některých monitorů je třeba také vybavit ochrany ? Protože na to není tlačítko jako na skutečné mašině, tak jsme to u "laděných" mašin alá350 navázali na páku směru - dáš do 0 a zase do směru a jede to - viz vlákno ladění350 i jinde, tento dotaz se tu dost často opakuje a zodpovídá. Možná je to napsané i v nějakém readme u některé mašiny.
Já jsem si před několika dny konečně toho živáka také zkusil zapnout. Jel jsem aktivitu se 163 (novou od Michala z hlavního do Letohradu). Jelikož jsem se moc kochal a klakson jsem neslyšel, než jsem dojel do tunelu, třikrát mi bouchnul. (problém také byl, že dodnes nevím tlačítko, které VZ samostatně vybavuje) Ale po třetím rozjezdu podobný problém. Lokomoriva táhla jen při stisknuté klávěse výkonu D. Jakmile jsem ji pustil, byl jsem bez výkonu. Tohle určitě nebyl klasický zásah, kdy stačí vybavit směr. Pomohl až restart hry, kdy jsem raději VZ vypnul. Pak už vše chodilo jak má.Edie napsal:......
Edie
No když to formuluješ tak, že tu či onu ochranu resetuješ reverzem (všimni si, že nikde nepoužívám mapování kláves), tak je to nezávislé na mapování kláves.bob57_cz napsal:Nevím kdo a proč by to měl psát do eng, když si může každý nalinkovat svoje klávesy a tudíž tam ten popis je zbytečný. Já osobně tam píšu text, že ovládání loko je podle vlastního nastavení klávesnice. Toto je nanejvýš věc pro readme".Martens napsal:bobe, sice se to tady probíralo, ale dopsali jste to v engu i do návodu na ovládání 350, které ochrany se vybaví čím?
Mě to právě taky pomohlo až po vypnutí Živáka. Akorát škoda, že mě to nenapadlo dřívZbyněk Šemora napsal:Já jsem si před několika dny konečně toho živáka také zkusil zapnout. Jel jsem aktivitu se 163 (novou od Michala z hlavního do Letohradu). Jelikož jsem se moc kochal a klakson jsem neslyšel, než jsem dojel do tunelu, třikrát mi bouchnul. (problém také byl, že dodnes nevím tlačítko, které VZ samostatně vybavuje) Ale po třetím rozjezdu podobný problém. Lokomoriva táhla jen při stisknuté klávěse výkonu D. Jakmile jsem ji pustil, byl jsem bez výkonu. Tohle určitě nebyl klasický zásah, kdy stačí vybavit směr. Pomohl až restart hry, kdy jsem raději VZ vypnul. Pak už vše chodilo jak má.Edie napsal:......
Edie
bob57_cz napsal:Já jsem se ještě nesetkal s tím, že by někdo do eng vpisoval něco takového. Pokud tam něco je, tak je tam pouze překopírovaný původní anglický text k základním klávesám a nic víc, v lepším případě cz překlad a dost.Martens napsal:No když to formuluješ tak, že tu či onu ochranu resetuješ reverzem (všimni si, že nikde nepoužívám mapování kláves), tak je to nezávislé na mapování kláves.
Navíc, kdo bude lovit v adresářích trainsetu pracně readme, když si návod na obsluhu může vyvolat F11
Nejsou tam ani rozšíření kláves pro bin.
Jsi první s touto myšlenkou. Dříve jsem chtěl do té sekce vpisovat svoje klávesy jako variantu k default, ale pak jsem to zavrhl, protože z deseti pařanů to bude mít 7 dle default a tři podle vlastní volby, ale jinak než já.
To raději nic.
Jo, to by šlo....nebo by to mohl vypracovat někdo, kdo pláče, že neumí ani caby, ani zvuky, ani aktivity, ani modelovat ani fotit a chtěl by pomoct ...bob57_cz napsal:No a když už budeš u toho sepisování, tak nakonec to můžeš mrsknout i do FAQ a bude po stále se opakujících dotazech na volitelné i nevolitelné klávesy včetně rozšíření pro "bin".