Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha

R 708

Ano, je to záměr. jestli jsi v Chocni zastavil tak, jak jsi měl, tak Ti bylo oznámeno, že anonym nahlásil bombu a jedeš odklonem. Je to dáno ale správným zastavenám v Chocni. A že se to nedá stihnout ? Nedá :P , ne vždy se dá dojet včas. Aktivita bude pokračovat do Prahy, ale nechci ji dělat ve stylu nasaď 140 a jeď, pak bys MOŽNÁ včas dojel, ale určitě tam něco bude :roll:

Re: R 708

Tomes napsal:
Ano, je to záměr. jestli jsi v Chocni zastavil tak, jak jsi měl, tak Ti bylo oznámeno, že anonym nahlásil bombu a jedeš odklonem. Je to dáno ale správným zastavenám v Chocni. A že se to nedá stihnout ? Nedá :P , ne vždy se dá dojet včas. Aktivita bude pokračovat do Prahy, ale nechci ji dělat ve stylu nasaď 140 a jeď, pak bys MOŽNÁ včas dojel, ale určitě tam něco bude :roll:
Me se prave ta hlaska neobjevila, takze proto jsem byl prekvapeny....Kazdopadne je to zpestreni, koridor znam dobre, ale hradeckou jednokolejku moc ne. :wink:

Pánové jak je to s kulatýma rychlostníkama, platí omezení do dalšího rychlostníku v obdelníkového tvaru. Dělám 3. část aktivity s EO, táhne Sergej.

PROBLÉM

Ahoj, mám problém..- na stránkách http://msts.kvalitne.cz jsem si stáhl aktivitu R 708 Galán ve směru Zábřeh na Moravě-Praha Hl.n. a při startu ať už přes TraiStore, nebo klasicky přes MSTS mi to hodí chybu, že Soubor: 'zssk_350\zssk3502.ENG' chybí... A to i přes to, že mám aktuální trainset ze stránek p. Šemory... Nevíte, prosím, co s tím? Je to supr aktivita a ja jí nemohu spustit... Prosím o radu! Díky moc. Vojta.
P.S. pokud to půjde, pište raději na můj mejl. [/b]

Naposled editoval moderátor:
Update aktivity !

Kebarko upravil aktivitu Uzel_ČT, do väčších staníc boli dodané LP vozne a boli prevedené drobné úpravy.

Aktivitu si môžte sťiahnuť priamo tu, alebo na webe v archíve č.1 (uverejnená 27.9.2005) a je taktiež súčasťou balíkaActivitypack_72bptrat

Zdravim, hral niekto aktivitu IC 147 Hradčany: Praha hl. n. - Zábřeh na Moravě ???

Ja som to hral a v tom useku kde mam odpojit ten poskodeny vozeň to nejak blbne. Ked potiahnem vlak za vyhybku a postojim za nou, tak by sa mala vyhybka prehodit, aby som mohol odpojit vozen na druhej kolaji. Ale ta vyhybka sa nechce prehodit. Neviem kde moze byt chyba.

Inak celkom dobra aktivita, ziaden pad zatial, ale toto ma zastavilo...

Ivan.ps napsal:
Zdravim, hral niekto aktivitu IC 147 Hradčany: Praha hl. n. - Zábřeh na Moravě ???

Ja som to hral a v tom useku kde mam odpojit ten poskodeny vozeň to nejak blbne. Ked potiahnem vlak za vyhybku a postojim za nou, tak by sa mala vyhybka prehodit, aby som mohol odpojit vozen na druhej kolaji. Ale ta vyhybka sa nechce prehodit. Neviem kde moze byt chyba.

Inak celkom dobra aktivita, ziaden pad zatial, ale toto ma zastavilo...

Já jsem ji jel celou a v pohodě. Taky se mi líbila, velmi slušná aktivita

Sorry chlapci, ze som otravoval. Uz som na to dosiel. Ten reverzny bod bol problem
Moja chyba :eek:

Ivan.ps napsal:
Sorry chlapci, ze som otravoval. Uz som na to dosiel. Ten reverzny bod bol problem
Moja chyba :eek:
Ne Tvoje chyba. Kdyby tam byla obyčejná hláška (zastav, jeď zpět...), neměli by lidi neustále tyto zbytečné problémy.
Na tu šipečku track monitoru se spoléhat někdy taky nedá.

Jacek napsal:
...Na tu šipečku track monitoru se spoléhat někdy taky nedá.

A okrem toho ho nie každý má zapnutý. Priznám sa že pri nejakých "pochybných" aktivitách s posunom si ho z práve z tohto dôvodu zvyknem zapínať. Pri jazde ho ale mávam vypnutý. Je to predsa len reálnejšie a človek musí dávať väčší pozor. Som rád keď sú všetky "mimoriadne" udalosti oznamované správou.

Tak yjezdím bez Track monitoru, ale při posunu ho zapínám, někdy je lepší posunovat podle něj, než mačkat stále dokola ENTER (opravdu jenom někdy)

Tomes napsal:
Tak yjezdím bez Track monitoru, ale při posunu ho zapínám, někdy je lepší posunovat podle něj, než mačkat stále dokola ENTER (opravdu jenom někdy)

Jazda bez TM??? No neskusal som, ale ani si velmi netrufam. ale je pravda ze to je realnejsie. Len nechapem ako viete bez TM ubrdzit, ked sa meni rychlost napriklad zo 120 na 80km/h???

Ps: Mozno by bolo zaujimave zalozit vlakno jazda bez TM, urcite by sa tu nasli zaujimave postrehy...

Ivan.ps: Ako ubrzdit zo 120 na 80 ... takze, ides ides 120 a zrazu vidis taky zlty, na vrchol, alebo na zakladnu postaveny trojuholnik (zmysel toho, preco je ten trojuholnik tak ako je rozoberat nebudem). Kazdopadne v tom trojuholniku je cislo. Pripis zan nulu a taka rychlost sa od teba o chvilu bude ocakavat. Zacnes brzdit (nemusis ani moc prudko, zabrzdne vzdialenosti su predimenzovane, kvoli bezpecnosti, vacsinou staci ked tak 5 sekund po prejdeni zapnes EDB ... ) ... no a potom dojdes k ceduli, kde je to cislo cele a odtial sa po tebe ta rychlost pozaduje ...

Jacek napsal:
Ne Tvoje chyba. Kdyby tam byla obyčejná hláška (zastav, jeď zpět...), neměli by lidi neustále tyto zbytečné problémy.
Nezlob se na mne,ale dovolím si nesouhlasit.Pokud někdo není schopen přejet reverzní bod tak aby mohl pokračovat v jízdě zpět a potřebuje k tomu zprávu tak nemá v MSTS co dělat.Za chvíly by mohla být zpráva na začátku aktivity "stiskni W ať jedeš dopředu,stiskni D ať se rozjedeš" atp.Nechci tady vypadat jako nějaký pánbůh,ale psát zprávy všude je podle mě o ničem,jen ať si to hráč pěkně užije a nemá to zadarmo.

poison napsal:
Jacek napsal:
Nezlob se na mne,ale dovolím si nesouhlasit.Pokud někdo není schopen přejet reverzní bod tak aby mohl pokračovat v jízdě zpět a potřebuje k tomu zprávu tak nemá v MSTS co dělat.Za chvíly by mohla být zpráva na začátku aktivity "stiskni W ať jedeš dopředu,stiskni D ať se rozjedeš" atp.Nechci tady vypadat jako nějaký pánbůh,ale psát zprávy všude je podle mě o ničem,jen ať si to hráč pěkně užije a nemá to zadarmo.
No ono jde o to,že normálně při posunu ti ukáže buď posunovač nebo signalista ( i když dnes se používá více vysílačka ).No a v aktivitě ti nemá kdo ukázat.Proto je dobrý když je tam ta hláška,když se jede bez TM aby to bylo jako v realu.

Já dřív dělal stejné "chyby", s odůvodněním ať se hráč trochu potrápí. Ale na dráze opravdu fíra nemůže po nádraží jezdit jak chce, je nutná návěst, hlášení, praporek. Ve své nové aktivitě se snažím tohle dodržovat.

Perlička na závěr. Ještě, že tvořím aktivitu, jinak katastrofa. Při testování jsem si všiml, že na zhlaví ve Štěpánově chybí jedna vyhýbka do vlečky. Že bych ji omylem smazal? Vždyť včera jsem osazoval návěstidla a bylo vše OK. Jdu do editoru a opravdu. V místě vyhýbky prázdno, jen nad kolejemi provázky databáze. Tedy neopravitelné. Smrtelný pot na čele. Zálohy jsem dělal do archivu někdy 13. 8. což je hodně daleko. Ale panice jsem nepodlehl, otevřel world zálohy, world poškozené tratě a chybějící zápis doplnil ze zálohy ručně. Naštěstí tyto koleje před týdnem byly osazeny. A už vše funguje. Stavitelé, zálohujte a zálohujte.

poison napsal:
Jacek napsal:

Je to asi věc názoru. Já jezdím zásadně bez track monitoru - v reálu taky nic takového není. Strojvedoucí posunuje na vysílačku nebo na praporek, což ty hlášky dobře napodobují. Ale v žádném případě nejezdí po zhlaví systémem parního válce. V žádném případě nemůže přemýšlet jak asi pojede, jestli zastaví tady nebo až za 100 metrů, jestli tam zůstane stát, nebo se rozjede (bez svolení)... Musí dostat jasné pokyny, jinak je to krok k nehodě. Krom toho každý jeden pohyb = samostatný posun
K tomu užívání si hráče - v jedné aktivitě se mělo zastavit mašinou v Chocni na zhlaví a pak projet po staniční koleji do depa. Při asi 10 pokusech mě MSTS poslal na jinou kolej, šipka na monitoru občas taky blikala, atd. Nakonec jsem si tam tu hlášku dosadil a hle, šlo to. Bylo prostě třeba zastavit přesně na metr, protože reverz byl přesně mezi výhybkama. Vzhledem k ohlasu řady "neschopných" uživatelů jsem sám nebyl. To už pak není o užívání ale o stisku delete, když po hodině času člověk ani nevyjede...
Mimochodem kolik těch reverzových hlášek navíc by se v průměrné aktivitě jednalo? Jednu? Dvě?

Dakujem vsetkym za rady, musim skusit jazdit bez TM, potom to bude realnejsie. Ale problem je aj v tom, ze mam dost slaby PC a mam viditelnost skoro na minime atd., takze niekedy je aj problem sledovat vsetky tie navesti bez TM, pretoze ta viditelnost je fakt biedna. A hlavne pri zlom počasí v MSTS...

Back
Nahoře