Projekt MSTS Bin - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Příklady v instalačním balíčku

Pokud by jste si chtěli vyzkoušet z instalačního balíčku pro patch 1.5.4 jak funguje přiložený 363.cvf, tak nepočítejte s tím, že vám to bude fungovat napoprvé.....

Přiložený 363.cvf totiž pravděpodobně pochází z cabu na 363 od Boba57 (soudě dle toho, že je odvozen z cabu na 362 a má tam doplněny ukazatele na proužkový rychloměr a vychází z dat na loko 363074, což je bývalá Bobova turnusová....

Tento cab si musíte nejdříve stáhnout od Boba57 z jeho stránek zde http://web.telecom.cz/bob57_cz/download/74.ZIP a nahrát do adresáře pro cab362

Bohužel mi to nejde stahnout ukazuje mi to jenom 182kb a zip složku nemůžu rozbalit.Není nějaký jiný link?Šnek

Šnek napsal:
Bohužel mi to nejde stahnout ukazuje mi to jenom 182kb a zip složku nemůžu rozbalit.Není nějaký jiný link?Šnek
Momentálně se pracuje na rekonstrukci eng i kabiny. Výsledek bude csd_363/csd_363074.eng s přepracovanou původní Dejvovou kabinou cab362 na kabinu cab363 ve verzi csd s přidanými prvky.
Soubor 74.zip je přejmenovaný 74.htm a po otevření ( misto uložení ) by se měl ukázat nápis :
Na úpravách modelu se pracuje, vyčkejte, prosím na novou verzi. Děkuji za pochopení.

Páni!
Nájde sa medzi vami niekto kto skúšal MSTS Path na trati ŽSR150? Mne to v niektorých úsekoch tejto trate funguje a v niektorých to kabínu prepne a následne ma to posiela k Billovi (Don’t send...) :(
Už som to sem raz písal, ale zatiaľ som sa stále nedočkal odpovede.

pady

janicok: a nie je to tym, ze proste nezvlada natiahnut tolko nocnych textur naraz? ze je mocno zatazeny natahovanim krajiny a mozno by spadol aj bez prepinania kabiny?

Re: pady

jeffer napsal:
janicok: a nie je to tym, ze proste nezvlada natiahnut tolko nocnych textur naraz? ze je mocno zatazeny natahovanim krajiny a mozno by spadol aj bez prepinania kabiny?

Ty si to skúšal ? Alebo ak nie, tak odkiaľ vieš že to môže byť kvôli veľkému množstvu textúr ?

Re: pady

JANíčOK napsal:
jeffer napsal:

Ty si to skúšal ? Alebo ak nie, tak odkiaľ vieš že to môže byť kvôli veľkému množstvu textúr ?
Je fakt, že v některé z prvních verzí ( a pokud to Džordž neoptimalizoval), tak se noční textury pro cab tahají z disku....chtěl to ale řešit tak, že by se u cabu načetly denní i noční najednou a jenom se přepínaly pointery na danou oblast paměti...

BTW...u kterého cabu Ti to padalo? Chyba totiž může být i v samotné definici cabu.

Stále přemýšlím jak jednoduše vyřešit zpětnou kompatibilitu již upravených vozidel. Přece jen může nastat varianta, kdy bude třeba návrat do MSTS 1.4
Z pohledu BP to vidím jednoduše. Na DVD bude Trainset ve verzi 1.4. Ale pokud uživatel v menu instalace Trainsetu zatrhne instalovat update pro MSTS BIN, tak se automaticky nainstalovaný Trainset updatuje. Tím se omezí chyba uživatele, který si nenainstaluje MSTS Bin a bude používat updatovaný Trainset nebo například jediné vozidlo, které mu způsobí pád MSTS.
To samé bych i viděl při stahování z webu. Jinak základní Trainset bude samozřejmě upraven pro automatické přepínání kabin den/noc. Instalace MSTS BIN bude zatržítko po instalaci na update MSTS 1.4. Update vozidel na MSTS Bin dám do instalace Trainsetu jako poslední proces. Ještě by chtělo udělat blbuvzdornou podmínku, pokud uživatel nenainstaloval MSTS Bin, aby update Trainsetu nešlo nainstalovat. (svolení k umístění na DVD od autora MSTS Bin mám)

Na tomto řešení je vidět, jak je důležité používat jednotný Trainset. Ale na druhou stranu, kdo si umí přepsat značení dle sebe, bude umět i přepsat instalaci update. Záloha originálu Trainsetu zůstane na DVD
Má někdo jiné řešení zpětné kompatibility?
Nevýhodu vidím jen v pracnější instalačce.

Zbyněk Šemora napsal:
Stále přemýšlím jak jednoduše vyřešit zpětnou kompatibilitu již upravených vozidel. Přece jen může nastat varianta, kdy bude třeba návrat do MSTS 1.4
Z pohledu BP to vidím jednoduše. Na DVD bude Trainset ve verzi 1.4. Ale pokud uživatel v menu instalace Trainsetu zatrhne instalovat update pro MSTS BIN, tak se automaticky nainstalovaný Trainset updatuje. Tím se omezí chyba uživatele, který si nenainstaluje MSTS Bin a bude používat updatovaný Trainset nebo například jediné vozidlo, které mu způsobí pád MSTS.
To samé bych i viděl při stahování z webu. Jinak základní Trainset bude samozřejmě upraven pro automatické přepínání kabin den/noc. Instalace MSTS BIN bude zatržítko po instalaci na update MSTS 1.4. Update vozidel na MSTS Bin dám do instalace Trainsetu jako poslední proces. Ještě by chtělo udělat blbuvzdornou podmínku, pokud uživatel nenainstaloval MSTS Bin, aby update Trainsetu nešlo nainstalovat. (svolení k umístění na DVD od autora MSTS Bin mám)

Na tomto řešení je vidět, jak je důležité používat jednotný Trainset. Ale na druhou stranu, kdo si umí přepsat značení dle sebe, bude umět i přepsat instalaci update. Záloha originálu Trainsetu zůstane na DVD
Má někdo jiné řešení zpětné kompatibility?
Nevýhodu vidím jen v pracnější instalačce.

Zbyňku, je potřeba zohlednit to, že i cabview se budou lišit jak pro verzi MSTS 1.4, tak pro MSTS Bin - tedy pokud Džordž nepoužije varinatu přepínání stanovišť pomocí dvou standardních cvf - pokud k tomuto nedojde, tak MSTS 1.4. nepřečte cvf pro 1.5.x.

Kabiny řeším tak, že v jednom balíku je vše a podhazují se operativně cvf podle bat souboru....protože u MSTS 1.4. stejně musíš nechat oddělenou denní i noční verzi cvf...... a mít tam 2x stejné textury ( pro verzi 1.4 i MSTS Bin) může u všech cabů dohromady docela zacvičit s místem.

Stejně tak je to i eng a wag souborů - tam mám v každém balíku engy defaultně pro MSTS Bin (samozřejmě s infem v comment o tom, že je to pro MSTS Bin) a v podadresáři MSTS jsu engy pro klasický MSTS....

Tohle by byla asi varianta pro download z webu a pro instalaci z DVD bych viděl Tvoje řešení jako vyhovující.....

No, já si myslím, že Zbyňkovi rozumím. Do určité úpravy (pouze noční přepínání) jsou kabiny kompatibilní 1.4 a 1.5.x a lze je používat pro obě verse MSTS. Jediné, oč přijde běžný uživatel nezasažený MSTS bin 1.5.x je noční varianta kabiny. Ovšem od přepínání směrů je už problém, protože takto upravený .cvf soubor se nesnese s MSTS 1.4. Takže pokud bude upravený common.cab do podoby cabxxx/night tak je vše v pořádku a může bez problémů distribuovat takto upravený common.cab pro čs. lokomotivy spolu s tratí. Pokud budou všechny .cvf upraveny na přepínání směrů, už to nepůjde. O upravených .eng ani nemluvím. Jedná se tedy hlavně o to, aby se konečně všichni shodli např. na tom, že u všech .eng souborů nasměrují kabiny na common.cab/cabxxx/cabxxx.cvf To by měl být zřejmě první krok. Během týdne by měl Zbyněk dostat upravený common.cab se všemi čs. kabinami (nebo alespoň většinou kabin) a pak se snad uvidí co dál. Všechny .cvf jsou upraveny jen na noční přepínání a tak by mělo vše fungovat všem. Ohledně směrů a světel je potřeba nějakého rozumného dalšího postupu.

Asi budu vypadat jako úplný hlupec, ale co se dá dělat. Vlastním verzi souboru Train.exe 1.16.5.912, vytvořen 10.5.2001, velikost 4 112 437 bajtů. Jak jsem pochopil, musím jej updateovat na verzi 1.4? A z ní na 1.5.4.p? Na stránkách Microsoftu jsem stáhl soubor trainupdate.exe (2 030 944 bajtů) Co s ním? Už jsem ho tak desetkrát spustil, ale k update nějak nedochází. A když spustím soubor Patch 1.5.4P objeví se hláška "wrong version or file already patched". Asi jsem uplné vemeno, ale opravdu nevím co s tím.

Kontra napsal:
Asi budu vypadat jako úplný hlupec, ale co se dá dělat. Vlastním verzi souboru Train.exe 1.16.5.912, vytvořen 10.5.2001, velikost 4 112 437 bajtů. Jak jsem pochopil, musím jej updateovat na verzi 1.4? A z ní na 1.5.4.p? Na stránkách Microsoftu jsem stáhl soubor trainupdate.exe (2 030 944 bajtů) Co s ním? Už jsem ho tak desetkrát spustil, ale k update nějak nedochází. A když spustím soubor Patch 1.5.4P objeví se hláška "wrong version or file already patched". Asi jsem uplné vemeno, ale opravdu nevím co s tím.
Pokud máte moje DVD z poslední doby (několik měsíců zpět) Trainupdate jsem dal rozbalené do instalačky a pokud zatrhnete tuto volbu, 100% se Vám MSTS updatuje. Jen v nabídce menu je mylně tato verze označena jako 1.1. U starší verze mého DVD je nutné k rozbalení zadat cestu k MSTS

Pokud ještě někdo jezdí bez MSTS Bin, nechť prosím zkusí toto:
1)Zapřáhne za loko s EDB (363,151) třeba 7 rychlíkových vagonů.
2)Ve stanici soupravu odpojí, objede a opět napojí, ale na PŘEDNÍ spřáhlo.
3)Sopravu pak couváním rozjede na nějakých 70 km/h a zkusí použít EDB.

Já jsem si zkušebně jezdil právě s 363 na patchnutém MSTS. Když jsem při jízdě na přední spřáhlo začal brzdit EDB, tak simulátor vytuhnul, nebo se vagony ve vteřině rozletěly jak po výbuchu bomby. Teď ještě najít příčinu...

18:54 - teď jsem ještě zkusil použít EDB při couvání bez vagonů - vše v pořádku. Takže MSTS Bin na tom bohudík snad nemá žádnou vinu.

363 a výbuch

Teď jsem testoval 363.001+9xB a vše v pohodě,jen mi ve směru nazpět vůbec nefungovala EDB.

Re: 363 a výbuch

T napsal:
Teď jsem testoval 363.001+9xB a vše v pohodě,jen mi ve směru nazpět vůbec nefungovala EDB.
EDB pro jízdu zpět normálně nefunguje. Funkční je jen u těch lkomotiv, kde je jim to ručně vnuceno do engu a je to na úkor skutečné charakteristiky. Každá loko na to není uzpůsobena/vhodná. Co vím, zatím to má jen jen 8171, 731006 a 363074. Posledně jmenovaná bude brzo venku s nově předělanou kabinou a jedná se o tutéž, kterou Zbyněk zasunul do BP ( není to ta Vrbamova ).

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře