Projekt MSTS Bin - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ráno som si stiahol MSTSPatch1.6.0910.p.zip a mala veľkosť 1 851 320b a teraz pred pol hodinou som si stiahol ďaľšiu (označenú tak isto) a mala 1 413 103b. To sa tak rýchlo menia pracovné verzie?
O ktorej verzii tu diskutujete?

Já jsem stahoval ráno ten větší soubor. Teď stahuju znovu ten menší. Snad už bude fungovat.

EDIT: Tak jsem ten soubor stáhl a chybí tam instalační soubor. Je tam jenom napsáno:

For some undefined problems with Patched game the patch was temporary removed.

Pro nejasné příčiny pádu MSTS u některých uživatelů byl Patch dočasně vyjmut.

akurát som to stiahol, ale po nejakom súbore s príponou exe ani stopy :eek: Archív má veľkosť 1,34 MB. Sťahoval som ho niekoľkokrát, no stále s tou istou veľkosťou.

Naposled editoval moderátor:
Tak nová verze učiní MSTS opravdu stabilnějším. Projel jsem svoji první aktivitu jenž mi dříve v Libni spolehlivě padla a dnes bez problémů...
Následně jsem ale zjistil, že jsou rozhozené blokující servisy - i když mají výkon nastaven na 1, jezdí strašně rychle a návěstidlo skočí hned na volno. Myslel jsem, že je to potíž pouze u této act, ale když jsem v AE otevřel svoje další aktivity, narazil jsem na stejný problém. Tudíž aktivity jsou naprosto nehratelné...
Po odinstalaci nového Binu jezdí servisy naprosto korektně a aktivita je hratelná. Nechápu souvislost, ale je to tak....

Ešte som to neskúšal a asi som urobil dobre. Asi bude lepšie počkať kým sa k tomu všetkému vyjadrí autor.

Kank napsal:
Tak nová verze učiní MSTS opravdu stabilnějším. Projel jsem svoji první aktivitu jenž mi dříve v Libni spolehlivě padla a dnes bez problémů...
Následně jsem ale zjistil, že jsou rozhozené blokující servisy - i když mají výkon nastaven na 1, jezdí strašně rychle a návěstidlo skočí hned na volno. Myslel jsem, že je to potíž pouze u této act, ale když jsem v AE otevřel svoje další aktivity, narazil jsem na stejný problém. Tudíž aktivity jsou naprosto nehratelné...
Po odinstalaci nového Binu jezdí servisy naprosto korektně a aktivita je hratelná. Nechápu souvislost, ale je to tak....
To je zvláštní, u mě se servisy chovají normálně :?: :!:

Tak nainstaloval MSTS BIN 1.6, ale bohužel nemohu spustit jak MSTS tak i MSTS EDITOR, pokaždé mne to pošle k Billovi. :twisted:

Odinstaluji MSTS BIN 1.6 a MSTS Editor mi najede,Je to úplně jedno jestli instalace proběhne úplně či částečně,pokaždé mne MSTS pošle k billovi.

Vyzkoušeno pouze s tratí MHD Ostrava a upravený Global a v trainsetu mám spousta zahraničních souprav včetně tramvají,které nemají upravený cab dle MSTS BIN. Zítra budu s tím trošku laborovat,kde může být problém. Zkusím přejmenovat adresář Global a to tak,abych měl jenom GLOBAL a ROUTES napojeno na trať Zbyňka Šemory, je možné, že nová verze MSTS BIN se nesnáší s Xtrackem.

Jiří napsal:
...ale začne křičet o chybách v ENG souborech, je to z toho důvodu,že počítač byl celkově defragmentován a byl proveden scandisk a tak na to může být vliv,naštěstí,těch hlášek bylo asi pět....
Řve to zřejmě kvůli novým kombinacím světel, které neupgradovaný MSTS nepodporuje.

Kank napsal:
Jiří napsal:
...ale začne křičet o chybách v ENG souborech, je to z toho důvodu,že počítač byl celkově defragmentován a byl proveden scandisk a tak na to může být vliv,naštěstí,těch hlášek bylo asi pět....
Řve to zřejmě kvůli novým kombinacím světel, které neupgradovaný MSTS nepodporuje.
Ano je to tak,teď jsem se vrátil k původnímu MSTS BIN 1.5.7 a při spuštění MSTS Editor už mi to neřve týkající se eng souborů. Před tím jsem se trošku vyděsil ( zapoměl jsem si uvědomit,že mám klasický train.exe od Microsoftu )

Kank napsal:
train.msts napsal:
Zkusím nainstalovat MSTS znovu a zkusím upravit nějaké defaultní vozidlo.
Teď jsem si zkusil upravit i 363, která je teoreticky trochu složitější. Zkusil jsem posun na hlavnim v Praze do tunelu, přechod na druhé stanoviště a vše pořádku....
Jen bych byl pro změnu podmínky zabrždění vozidla - radši bych požadoval použití lokomotivní brzdy.
To by byl odklon od reality ! Při přecházení musí být přímočinná brzda odvětraná a loko stojí na brzdě průběžné, jako ve skutečnosti. Mechanicky ovládaná přímočinná brzda DAKO-BP i KNORR nejde z druhé kabiny ovládat narozdíl od BPE. Průběžná jde ovládat z kteréhokoliv místa ve vlaku. Tak, jak to je nadefinováno, je to správně !

skusenosti su rovnake. osobne upravene cab-y pre 183 a 130 (pouzil som consist z aktivity sestikolo od poisona).

ked som skusal priamo aktivitu tak sa rozpadli servisy a nedala sa hrat. vo volnej jazde prepnutie 183_front -> 130_front islo bez problemov. snaha prepnut sa v ktorejkolvek z nich na zadne stanoviste sposobila mohutne hrabanie sa na disku a pad :(

overoval som si, ze vytvorene _rv su unicode tak neviem...

conbuilder nenasiel pre prislusny model ziadnu chybu (ani ked som mu v .eng vymeil cab za _rv verziu)

bob57_cz napsal:
Kank napsal:
train.msts napsal:
Teď jsem si zkusil upravit i 363, která je teoreticky trochu složitější. Zkusil jsem posun na hlavnim v Praze do tunelu, přechod na druhé stanoviště a vše pořádku....
Jen bych byl pro změnu podmínky zabrždění vozidla - radši bych požadoval použití lokomotivní brzdy.
To by byl odklon od reality ! Při přecházení musí být přímočinná brzda odvětraná a loko stojí na brzdě průběžné, jako ve skutečnosti. Mechanicky ovládaná přímočinná brzda DAKO-BP i KNORR nejde z druhé kabiny ovládat narozdíl od BPE. Průběžná jde ovládat z kteréhokoliv místa ve vlaku. Tak, jak to je nadefinováno, je to správně !
Zas na druhú stranu maďarské V63 a V43 (a ktovie ešte ktoré) sa pri prenášaní zaisťujú priamočinne. Zabrzdí sa, vybere sa páka s brzdiča a na druhej strane sa vloží do BP a odbrzdí sa. Jak sú tie potrubia poprepájané netuším, ale je to tak.

Dráčik napsal:
bob57_cz napsal:
Kank napsal:
train.msts napsal:
Zas na druhú stranu maďarské V63 a V43 (a ktovie ešte ktoré) sa pri prenášaní zaisťujú priamočinne. Zabrzdí sa, vybere sa páka s brzdiča a na druhej strane sa vloží do BP a odbrzdí sa. Jak sú tie potrubia poprepájané netuším, ale je to tak.
Tím, že se přenáší klika, mají zamčené ventily. Nemají systém dvojitých zpětných záklopek s výběrem "větší z" jako naše mašiny, ale pouze jedno společné potrubí.
Tady se ale snažíme o reál pro CS scénu a české i slovenské mašiny to mají všechny na stejném systému.

Nová instalace z originálu, patch MS 1.2, Patch 1.6, Trainset od Zbyňka někdy z cervna pouze s nočními kabinami bez updatu na 1.5.7. Operační systém XP-SP2, 512M, zbytek nic moc. Ať upravím kteroukoliv loko, nejsem scopen MSTS sestřelit. Jedině že bych vyndal procák, zkoušel jsem i upravené soubory od vás, jsou v pořádku. Nemůže být chyba v operačním systému ??? Padá to někomu na XP ?? Já to zkouším na 2 počítačích zhruba stejných.
Co se týká servisů, pro plynulejší vykreslování bylo změněno v default.wag časování výpočtů
"5ms # On-track solver timestep"
"10ms # Off-track timestep"
Zkuste je nastavit podle originálu na 10 a 30

Re: Test loko pro 1.6

Džordž napsal:
Do své sekce DOWNLOAD jsem upravil loko CD 363 pro nový Patch 1.6. Mě na XP funguje. Zatím jsem nezjistil, kde by mohla být chyba.
http://mstsbin.uktrainsim.com/data/Cd_363.zip
Mi to taky nezlobilo. Myslím, že jsem to už našel !
V celém trainsetu nesmí být jediné vozidlo (eng, wag ), které není nastaveno ve shodě s příslušným default.wag. Zkoušel jsem podsouvat cokoliv, ale vždy se bloknul editor i simulátor jen a pouze tehdy, pokud bylo přítomno nekompatibilní vozidlo. Z toho vyplývá jediné a to je snad jasné. Funguje to perfektně, ale jen za podmínek shody.

Dále jsem zjistil, že na poloze přídavné brzdy nezáleží, ale pro přechod mezi kabinami a vozidly platí zásadně nutnost mít zabrzděnou vlakovou brzdu a stát na místě. Co je v návodu/popisu, to platí !
Přitom dojde po skoku do druhé kabiny/lokomotivy k vynulování směráku a zabrzdění přídavné brzdy a to i tehdy, je-li v eng pro BP výchozí hodnota 0 i 1.
Sběrače se přepnou pro příslušný směr jízdy, pokud jsou oba nadefinované v souboru.s . Modely Miloše Starého se přepínají bez problémů ( včetně přeskinů ), zato německá 189012 měla nahoře tvrdošíjně stále stejný sběrač, ať jela kterýmkoliv směrem a v jakémkoliv řazení.
Přepínání interních pohledů bez chyby.
Pokusy provedené na 189012,350015,363074. Oproti verzi patche 1.5.7 se chovala světla s verzí 1.6 trošku jinak. To ale ještě budu prověřovat.

Funkčnost ve win XPpro-Sp2 = OK.

Win 98SE-sp2 = volá Vildovi po stisku 1 !
Win 2000-sp4 = vytuhne nebo volá po 1( i s účtem administrátora ) !
Ještě asi bude třeba odladit správu paměti. Verze1.5.x jely i v 98/2k.

Omylem (hledal jsem něco jiného) jsem zmáčknul ctrl+num2, to se pak dějí s vlakem věci !
Při testovací jízdě s Test.con to chvíli vypadalo jako pokus o ARR, ale pak se z toho stalo něco jiného... To stojí za zkoušku...

MstsBin 1.6

Džordž napsal:
Nemůže být chyba v operačním systému ??? Padá to někomu na XP ??

Já to testoval jenom na XP (SP2) a padalo mi to.

Tak jsem si stáhnul tu testovací lokomotivu.Znovu jsem vyčistil komplet trainset,ponechal tam jen tu složku s testovací lokomotivou a default.Vše se načte tak jak má,ale po stisknutí 1 následuje jako předtím vytuhnutí.

Už nevím co s tím.Paměťových prostředků dostatek(2GB),procesor Intel Pentium D 930.Daří se mi přepínat mezi interiéry vozů,přepnu se i do jiné lokomotivy v consistu,ale nepřepnu na druhé stanoviště.

Re: Test loko pro 1.6

bob57_cz napsal:
Myslím, že jsem to už našel !
V celém trainsetu nesmí být jediné vozidlo (eng, wag ), které není nastaveno ve shodě s příslušným default.wag. Zkoušel jsem podsouvat cokoliv, ale vždy se bloknul editor i simulátor jen a pouze tehdy, pokud bylo přítomno nekompatibilní vozidlo. Z toho vyplývá jediné a to je snad jasné. Funguje to perfektně, ale jen za podmínek shody.

Shody v čem :?: Testoval jsem na trati 236 Třemošnice - Čáslav ve Žlebech, v Trainsetu jen 810+010, správně nastavená spřáhla, správně upravený cab. OS Win98. Do stisku 1 vše OK, po stisku 1 mohutné hrabání na HDD, pak buď CtrlAltDel nebo halóBill.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře