Projekt MSTS Bin - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Honza napsal:
To Jiří: ten Tvůj příspěvek je snad špatný vtip ... to myslíš vážně ... Džordž se nám tu všem snaží MSTS vylepšit a po Tvém příspěvku bych se nedivil, kdyby nás všechny poslal kamsi ... nikdo Tě nenutí MSTS Bin 1.6 používat, ale taky si nech podobné komentáře ...

A preto treba takéto príspevky ignorovať. Nemá cenu reagovať na hovadiny.
Ja sa na 1.6 moc teším, ale tiež radšej počkám na korektnú verziu.

Teď jsem postupně zkusil ty dvě pracovní verze patche a u obou přepínání cabu funguje v pořádku. Jen servisy v aktivitách jsou rozhozeny.

Msts Bin

Deterio napsal:
No já bych se přihlásil.Nejen, že bydlíme na stejném sídlišti, ale také MSTS Bin mi funguje v pořádku. Tak zbývá jedině T nebo Sponka.

Deterio

T už je s mistrem Džordžem v kontaktu a snad se společnými silami podaří najít chybu.....Tedy myslím silami Džordže ve spolupráci s mým pc.Já těch sil moc nedám.

Jo a výlevů Jiřího o tom jak to udělá on poté co mu to nefunguje si nevšímejte.To nemá smysl.

Tak nebudu reagovat na blbosti a raději něco konkrétního. Jen mne mrzí, že jsem od Džordže trošku daleko, jinak už bych ho tahal na kafe :lol:

Odzkoušel jsem původní i upravené verze MSTSBin. Tentokrát vlak tvořila Džordžem dodaná 363 + Bee z BP, trať moje testovací, jen zelená placka a pár kolejí, os Win98, paměť 512 MB, všechny kraviny vypnuté, v MSTS nic jiného, vše jsem odložil mimo adresář MSTS. Default wag originál, spřáhla 30 cm, zkoušel jsem (mám schované originál dll) českou i anglickou verzi. Ve všech případech po stisku klávesy 1 buď zatuhnutí nebo volání Billovi. :cry: Těšil jsem se na úvratě ve Žlebech a musím počkat ... kluci Brňáci, držím palce.

To Mondeo : mimořádně s Tebou souhlasím
To Jiří : Blb blbem zůstane (nechci nikoho urážet, ale tohle je už moc)
To Džordž a T : Držím vám oběma palce, určitě to dobře dopadne

Udělal jsem ještě pár dalších různých testů, přestože mi to fungovalo.
Nebylo to ale 100%ní, např. ve volné jízdě jsem nebyl schopen z Libně projet Vítkovem jinak než odbočkou na odjezdové straně Vítkova. Při přehození výhybky do kříže na vjezdové straně to vytuhlo. Žeby chyba v trati ? Ne. Odstranilo se to až přepisem parametrů monitorů v souboru eng.
Zatím nevím, který z těch monitorů dělal potíže, měnit je po jednom budu až někdy později vylučovací metodou - napřed jednu skupinu a poté v konfliktní skupině řádek za řádkem.
Zatím tedy vychází citlivost na spřáhla a monitory v eng.

Bobe, bohužel Ti budu oponovat, u těch spřáhel bych za to ruku do ohně nedával. Fakt jsem si udělal extra instalaci, kde v Trainsetu byla jen Džordžova 363 a vůz Bee z BP, oboje nastavené na 30 cm a default.wag byl originální, takže taky 30 cm a padá to stejně.

Honza: Bob je so svojim testovaním inde než pri tom, že mu zamrzne zmena stanovišťa, ten príspevok je pre teba zatiaľ viacmenej nezaujímavý ...

Bob57: Nepleť tu teraz problémy s monitormi, najprv to musíme aspoň rozchodiť, potom môžeme hľadať chybu v monitoroch ... zatiaľ pokračuj vo výskume a až sa tu dostaneme k tomu, že nám nejde prechádzať určitými úsekmi, oboznámiš nás so záverom testovania, OK? (prípadné reakice prosím súkromne)

Pro Honzu ( a i Johnze ) zopakuji :
Ve win 98 i 2000 patch 1.6 nefunguje a to ani samotná Lv testovací 363001 z Džordžova downloadu. Po stisku 1 to vytuhne a hotovo.
Tady je to asi o správě paměti, to Džordž nastavoval zatím jen pro wXP.

Ve win XP jsem testoval na dvou systémech, jeden běžný, kterým dělám vše včetně internetu
a druhý silně ořezaný pro JEN MSTS.
V obou se to chová stejně:
Samotná Lv - přepnout z jedné kabiny do druhé se lze při stojící lokomotivě i bez zabrzdění a to i po předchozí jízdě.
Jedna loko s připojenými vozy - přechod do druhé kabniny jako u Lv.
2loko na vlaku - přepínat a přestupovat lze i bez zabrzdění, pokud se souprava nepohla. Jakmile se jednou souprava pohne, musí být pro přechod mezi kabinami a lokomotivami splněna podmínka stání spolu se zabrzděním vlakové brzdy.
Po odvěšení samotné loko od vlaku se v této dá opět pohybovat mezi kabinami i bez zabrzdění, nulová rychlost však musí být splněna vždy.

Přepínání výhybek před vlakem "ve volné" opět souvisí s obsazováním/uvolňováním paměti - ruší se původní předpočítaná cesta a načítá se nová ( u aktivity je dána pevně z path, tak tam se to neprojeví ). Pravděpodobně dojde k přepisu ve sdílené části adresované paměti a proto ten výtuh. Domnívám se, že je to důsledek té úpravy pro záměnu xxx.cvf na xxx_rv.cvf.
Cvf už není držen pevně, ale mění se dynamicky. Zřejmě to bude potřebovat v paměti opravit správu tak, aby byly pevně vyhrazené bloky pro cvf, sms a teprve zbytek pro objekty trati tak, aby se bloky nemohly navzájem křížit. Jak to souvisí s těmi monitory přímo, nevím, ale jisté je, že projevy jsou právě takové a změnou parametrů to přestalo zlobit.
Může to být i náhoda pro určitou sestavu.
Moje: Ath2100+, 2x512MB DDR333, Sparkle GF6600GT 128MB, vše bez přetaktování.

Heureka ???

Snad jsem objevil příčinu havarie při přepnutí cabů a při změně textury na noční. Pro testování přítomnosti souborů jsem použil funkci jádra Windows. Tato funkce však může u různých verzí Windous být na jiném místě. We Win98 to nemohlo jet a u XP stačil nějaký update, které nepoužívám a katastrofa byla na místě. Zase poučení. Nyní testuji opravenou verzi pod Win98. Ráno by měl být na foru odkaz s opravenou verzí. Pokud s ní nebudou zásadní problémy bude uvolněna pro download.
Padání při startu jsou způsobeny něčím jiným - nekompatibilitou cabů nebo engů a je nutné, je postupně upravit a otestovat. Pokud by vám stačil "Zbyňkův" Trainset ze 7.6.06, mohl bych začít. (Mám 4 ruce a 2 hlavy - to je fakt). Chvíli by to zabralo ale vím co, kde a jak a současně bych přidal i světla. Výsledek by měl být v zájmu jednotného trainsetu asi u Zbyňka k distribuci.
Pokud se ukáže vše v pořádku, děkuji všem ochotným za snahu a u těch skeptických jsem se naučil shovívavosti.

Džordži, držím ti moc palce, jsi nejlepší... Díky za VŠECHNO,co jsi pro nás zatím udělal!

Džordž, I'll keep my fingers crossed for You, You're the best... Thank You for everything, You've done for us!

Tohle sdělení se mi nepodařilo napsat do návštevní knihy na Tvých stránkách kvůli užití zakázaných slov, proto je v dvojím jazyce, ihned jsem poslal e-mail adminovi z BlueBoardu, pevně věřím, že se jedná o nějaké nedorozumění...

Tak odpoledne jsem laboroval a vše možné kombinoval a efekt je stejný. Použil jsem Zbyňkův Trainset z originál DVD, původní trainset jsem dal pryč a po instalaci MSTS BIN 1.6, MSTS vytuhne již ze začátku. Odinstaluji MSTS BIN 1.6 a vše je OK. Přitom jsem měl v trainsetu pouze vozidla,která má spřáhla na 30 cm.
Dělal jsem nad tím skoro 4 hodiny,tak kua už nevím,kde je zakopaný pes. Že by to bylo grafickou kartou nebo ovládačemi DirectX ? :roll:

tak dzordzovo vysvetlenie je rozumne na rozdiel od bob57_cz poobede som to skusal aj s tymi rannymi buildmi a vysledok bol furt rovnaky (tj. aj bez pohnutia supravy hned po starte - 182 + 20x Eas + 130) prepnutie medzi masinami ok, prepnutie do druheho stanovista = pad (WinXP SP2, aktualizacie beriem ako ich mrkwoshrot ponuka - okrem WGA ;)

cakam na update...

jeffer napsal:
tak dzordzovo vysvetlenie je rozumne na rozdiel od bob57_cz ...
Asi sis nevšiml, že já nepodávám žádné vysvětlení chování, pouze jsem napsal zjištěné výsledky dodatečných prozatímních testů, které jsem zkusil kvůli vám, kterým to nejde vůbec, zatímco mi to šlo hned napoprvé.

Udělal jsi kopie a úpravy.cvf přesně podle návodu ? (Pochybuji.)

bob57_cz urobil, neboj sa. aj skontroloval ci su vysledne subory unicode, aj nechal skontrolovat conbuilderom (skusil som vymenit v eng-och prislusny cab (na chvilu koli testu) za cab_rv) -> conbuilder vyhlasil, ze je to ok.

Pánové, netřeba jitřit emoce. Když někomu něco jede a druhému ne, je každá rada drahá a i třeba zcela absurdní úvahy vás mohou přivést k pravdě. Já sám mám pouze originál XP-SP2 bez jakýchkoliv záplat, nepotřebuju je, jednou týdně přelíznu Wokna ze zálohy, trvá to 3 minuty. Ještě to chvilku bude trvat, než ve vašich konzistech vychytáte všechny mouchy, ale snad to za to stojí. Chce to holou instalaci a pomalu přidávat, upravovat a zkoušet. Ruku na srdce, kdo z vás jezdí s 500 loko a wagony v jedné aktivitě? Já v mezích možností pomůžu. Doufám, že kvůli tomu nezanevřete na MSTS a já na oplátku zkusím zrealizovat další vaše přání. Ne vždycky se podaří dodržet úplnou kompatibilitu zpět, všechno jde udělat líp ale bohužel taky ne třeba napoprve. Ale proto je u downloadu uvedeno, že to není definitivní podoba a opakuji není na místě bez zálohy zbrkle předělávat celé konzisty.
Ahoj Džordž

Takže tak pánové,

po Džordžově posledním příspěvku bylo odzkoušeno následující:
MSTS Bin 1.6 u mne funguje zatím pouze na instalaci XP + SP2. Závadu způsobuje nějaká záplata vydaná po aktualizaci SP2. Pokud mne z toho netrefí šlak a najdu někde utilitu pro bezpečnou odinstalaci záplat o kterých veliký Bill tvrdí, že nejdou odebrat, tak se pustím do zkoumání, která že mrcha to způsobuje. Mimochodem nevíte někdo o nějaké takové odinstalační utilitě (třeba i shareware, na vyzkoušení to stačí)? Jinak pro nedočkavce je tady možnost si nainstalovat novou instalaci XP + SP2 a vyrobit si multiboot (jen doufám že půjde spouštět multibootem dva stejné OS na jednom disku, pouze v různých adresářích, ještě jsem to nezkoušel). No a před startem si spustit příslušný OS a mělo by to fungovat. Mělo by to výhodu i v tom, že v této instalaci lze zakázat vše co nesouvisí s MSTS (síťová karta, a další zbytečnosti) jak o tom referoval před časem bob57_cz. Ještě jeden poznatek k trainsetu a jeho sjednocení s default.wag. Podle mne na nastavení spřáhel, jak to tady prezentoval bob57_cz až tak nezáleží. Mimochodem díval jste se někdo do defaultní Dash9? Tam je r0 ( 20cm 30cm ) a v mém trainsetu se nachází T426 s nastavením r0 ( 80cm 150cm ) a další zrůdnosti, třeba 010modry s r0 ( 3cm 10cm ). No a všechny tyhle nesmysly žádný konflikt zatím, podotýkám zatím, nezpůsobily. Maximálně nejsou nárazník na nárazník, případně mohou způsobovat problémy při průjezdu zatáčkami, jak se o tom psalo ve Frintově návodu, ale že by způsobovaly pády MSTS Bin 1.6 o tom si dovolím pochybovat. Já vím mělo by to být sjednoceno, pořádek v trainsetu musí být ale... Však to znáte. Pokud se toto tvrzení dokáže, veřejně si tady nasypu popel na hlavu. Takže ještě jednou: WXP + SP2(only) a MSTS Bin 1.6 je v pohodě. Jen doufám, že se to brzy podaří vyřešit pro všechny instalace OS a v tom Džordžovi dopomáhej Bůh. My všichni alespoň tím, že pokud nemůžeme pomoci při testech, tak alespoň si odpustíme komentáře typu že to všechno kolem MSTS Bin stojí za h..., že pane Jiří?

Džordži, jestli máš nějaké přibližovadlo, stav se do Hustopečí. Rád pomohu s testováním i přípravou cvf souborů. Stejně mne tyto úpravy čekají ať chci nebo nechci.
Do 17.00 mne zastihneš v prodejně, později není problém se domluvit.

Děkuji všem, kteří pomáhali Džoržovi při opravě a testování.
KONEČNĚ TO FUNGUJE

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře