Aktivity POISON

Takže, zatím jsem to ještě nerozjel znovu, ale asi si musím nasypat popel na hlavu, zdá se, že problém byl u mě. Ani jeden z vozů Máv a H-Start v mém trainsetu, neměl zapsané zvuky!
Nechápu, jak se to mohlo stát, když už jsem zvuky u těchto složek těsně po jejich stažení opravoval a správně zapsal, ale je to tak. Možná nějakou chybou, nebo nějakým nevědomým zásahem do trainsetu jsem si ty vozy přepsal a s tím si vrátil nenadefinované směrování na zvuky.
Protože "cdwagbmzex" ve zvukách nemám, nasměroval jsem je opět na "klimaEx4n" a pravděpodobně to bude teď už chodit. Zároveň je mi opravdu velkou záhadou, jak ty zvuky mohly chvílema jít komplet, když nebyly zapsané... Netuším. Nashle v Blavě a díky za trpělivost.:eek:

Naposled editoval moderátor:
Zdravím, Hungarku jsem zkoušel a měl stejné potíže jako ML636... Pád v Lysé vyřešen nakopírováním souboru MAV vozu (moje chyba) a ty zvuky mi také vypadávají, ale pak se zas chytnou... Ale V Č.T. mi MSTS shodila 121 CDCargo... Jinak pěkná aktivita, dík za ni. Jen se zeptám do jakého GVD je zasazena??

Díky, jsem rád, že se líbila, je dle letošního GVD ještě bez hytláku CZ a samozřejmě náklady jsou vsazeny jako vždy, aby se něco dělo.

Takže smůla, dál než za vjezdy do Oseka od Kolína, se stále nedostanu. PC vytuhne na několik minut a v jednom případě mi dokonce nenaběhl zvuk vůbec u ničeho. Nutný restart. Jdu čistit PC, projedu si komplet Trainset na chyby, přeinstaloval jsem aktualizaci 88.41, odstranil z disku 13 giga blbostí, opět zkontroluju všechny MÁV a H-start vozy a uvidíme co dál.
Tentokrát ale zvuk nevypadl v Libici, ale až u Oseka krátce před vjezdy. Takže aspoň mírný posun k lepšímu.

Jinak, ty kotle v Lysé mi problém neudělaly, zvuky jsem zapsal ještě předtím, takže v tomhle problém nebyl.

Já jsem si ještě u MÁV vozů upravil brzdící hodnoty podle našich vozů Bmz, protože mi přišlo, že na dvoustovkové vozy brzdí málo. Ale to je jen postřeh, pro nezkušené uživatele nedoporučuji.

Dobrý den. Já mám s Hungárkou ten problém, že skončím v Brně při vjezdu na hlavní, kdy se mi objeví hláška: vozidlo242241 (uid:201540) nelze přidat do světa. I při načtení save v Židenicích. Při spuštění aktivity v AE to žádnou chybu nehlásí. Podle mne se jedná o consist poi_ec171_brn4. Loko 242241 samozřejmně v Trainsetu mám. Verze trati BP88.41. Jinak až do Brna, jako vždy od Poisona, pěkná aktivita.

Jo Brno je trochu více zatížený, osobně jsem ve finálním testu taky měl při vjezdu do Brna tyto hlášky a pád, abych dojel test bez úprav jsem do Brna vjížděl na levý či pravý pohled v kabině a vjel bez pádu, nakonec jsem pro jistotu vyhodil jeden traffic vlak. Zkus vjíždět do Brna podobně snad to zabrání pádu.

Na web jsem nakopíroval update verzi EC 171 kde je opraven vůz CD Bbdgmee, který je směřován do aktuální složky určené autory, která se s původním downloadem rozchází a vyhazuje chybu.

Muze mi nekdo poradit mam aktivitu ec 171 EC Hungaria po nacteni aktiviti se objevi vnitro lokomotivi a pak hnet spadne dal sem v ConBuilder skontrolovat aktivitu a nehlasi mi zadnou chybu co mam delat aby to šlo dekuju.

Mohlo by to být, že nemáš přepsaný soundcfg.dat.
Stáhneš ho zde:
http://msts.jacek-modely.cz/paginy/navody/vypadek_zvuku.htm
Původní, co je v GLOBALu tratě BP si zálohuješ a potom vložíš tam tento a necháš přepsat.
A při vyhození chyby ti to nehodí žádnou chybovou hlášku?

dvacka napsal:
Mohlo by to být, že nemáš přepsaný soundcfg.dat.
Stáhneš ho zde:
http://msts.jacek-modely.cz/paginy/navody/vypadek_zvuku.htm
Původní, co je v GLOBALu tratě BP si zálohuješ a potom vložíš tam tento a necháš přepsat.
A při vyhození chyby ti to nehodí žádnou chybovou hlášku?

aj tak to robi a nevihazuje mi žadnou chybu

Takže, pro jistotu jsem udělal i přepis soundcfg.dat, ačkoliv jsem byl 100% přesvědčen, že je po dřívější reinstalaci BIN přepsaný, ale potom se mi podařilo dojet do až Kolína, až tam to spadlo, ale úplně normálně, žádné zamrznutí. Pak jsem si v záchvatu agility omylem smazal všechny saves ec171, takže si to dám z Prahy popáté Lv a snad už to bude tentokrát bez chyby.:D Díky za rady!

Lukyn_CZ: To je pravda, na můj vkus taky brzdí dost slabě, pak je problém u HK modelů příliš snížit tlak v potrubí a bouchne EDB, takže to chce hodinářské ruce. Když je nejhůř a bouchne EDB, brzdy se dost dobře chytí při krátké rychlobrzdě pod 3 bary.

Právě jsem dojel aktivitu EC 171 "Hungaria"! Žádný problém, vše šlo v pohodě, ani s Brnem jsem neměl problémy, spíše mi připadlo, že Břeclav je náročnější!
Aktivita byla výborná, pěkně jsem se projel, takže díky za aktivitu! :)

Díky Poisone za aktivitu Rn 59520. Velice příjemná "šichta".
Mám ale jeden dotaz (nebo výtku):
Stanice Doudleby nad Orlicí. Na vjezdu Výstraha a 40. A tak pomalu jedu k odjezdovému, to však nevidím, a tak chci logicky zastavit až před odjezdovým klackem (i vzhledem k délce soupravy). A najednou mne vyhodilo skryté návěstidlo na konci perónu. Asi by to chtělo ošetřit hláškou a nebo "posunovačem s praporkem".
A navíc jsem svou délkou blokoval vjezdové zhlaví (z mého směru) a křižující náklad. Ale vymyškovali jsme se.

Ale celkově velice povedená aktivita. Díky za ni.

Díky za připomínku, je pravda, že by to příště chtělo ošéfovat, ale kdybys viděl výpravku jak byl vyplašenej, že mu stojí vlak chvostem ze stanice a blokuje auta na přejezdu, taky ten manipulák popoháněl, aby co nejdříve vjel. :D

Po menším boji s editorem jsem upravil aktivitu Ex 560 Šohaj pro trať 321 na aktualizaci 25. Zbývající úlohy vedené směr Ostrava budu opravovat až po úpravách v dalších aktualizacích tratě. Ostatní aktivity by měly být s novou verzí tratě funkční, pokud ovšem narazíte na nějaký problém dejte vědět zde nebo u mě na webu. Díky

Back
Nahoře