Aktivity POISON

Re: R 756 Klidná síla

nebulus napsal:
Chcel by som sa spýtať tých ktorý prešli aktivitu R 756 Klidná síla, ako im to išlo v Hradci Králové. Mne to tam aspoň 5x spadlo a môj MSTS to zjavne nezvládal a to som sťahoval detaily a používal pohľad s vyšším FPS. V poslednom čase ani jedna moja inštalácia MSTS nezvláda aktivity. Väčšinou skončím pri väčšej stanici spôsobom totálneho vytuhnutia celého PC. Pri inštalácii s traťou ŽSR 150 som skúsil preinštalovať celý MSTS, vrátane čistenia registrov. Výsledok - nula bodov. Druhý OS systém na samostatnom HDD s traťou BP som ešte nepreinštaloval, ale bojím sa že nič nevyriešim. Mám chuť zabaliť celý MSTS. :x

No to stani je tam opravdu hodne dlouhe, jednou mi to padlo tesne pred vjezdem, pak jednou behem stani a nasledne jednou na odjezdu. Prvni pad byl nevyhnutelny, ty druhe dva pricitam sam sobe (fakt jsem z te kabiny nemusel lezt a cumet co kde po nadrazi je :-)) Spis bych se mozna primlouval na trosku delsi smycku toho rozhlasu, protoze pri tom stani se protocila ctyrikrat - petkrat :-)

Naposled editoval moderátor:
Na HK se chci právě zeptat, jak Vám to padá? Zjistil jsem jednu věc. Zatím prázdné nádraží, v cestě jen rozhlas. Při vjezdu k peronům to někdy zamrzne (asi rozhlas). Zastavím u peronu a dám si 5 minut pobyt. Vemu za to a okamžitě jdu k billovi. Ale, pokud zastavím na pár vteřin a pak jedu dál, potom je vše OK, žádný pád.
Problém asi bude na přejezdu, kdy se před zavřenými šraňky nahromadí za těch X minut moc aut. Nebo opravdu nevím . Zkusím to nějak otestovat, eventuelně zruším auta.
Jinak tu smyčku rozhlasu, chtělo by to asi také Džordže, aby tam šlo nastavit neopakování přehrání zvuku. Pak by waw stačil krátky a tolik by určitě už nevadil.

Zbyněk Šemora napsal:
Na HK se chci právě zeptat, jak Vám to padá? Zjistil jsem jednu věc. Zatím prázdné nádraží, v cestě jen rozhlas. Při vjezdu k peronům to někdy zamrzne (asi rozhlas). Zastavím u peronu a dám si 5 minut pobyt. Vemu za to a okamžitě jdu k billovi. Ale, pokud zastavím na pár vteřin a pak jedu dál, potom je vše OK, žádný pád.
Problém asi bude na přejezdu, kdy se před zavřenými šraňky nahromadí za těch X minut moc aut. Nebo opravdu nevím . Zkusím to nějak otestovat, eventuelně zruším auta.
Jinak tu smyčku rozhlasu, chtělo by to asi také Džordže, aby tam šlo nastavit neopakování přehrání zvuku. Pak by waw stačil krátky a tolik by určitě už nevadil.
Zbyňku a co to řešit jako Hawk....přes servis tu hlášku dát do SMS k servisu.......tam se dá nastavit playoneshot......

Zbyněk Šemora napsal:

No spis mi to prijde jako obecny problem, protoze pokud v nejake vetsi stanici stojim dele (cca cigareta a vice), tak pred rozjezdem davam save, nebot nasleduje temer vzdy pad.

bob57_cz napsal:
Zkus se k té mašině chovat jako ve skutečnosti, když má nastavené vlastnosti blíže reálu - hezky stupínek po stupínku jen k mezi adheze a po poklesu proudu zase malinko přidat a tak dále. Chcete realističtější vlastnosti vozidel nebo pikovláček ?
Z toho vyplývá, že budeš muset zvolnit jízdní doby nebo použít mašinu, která má antislip a pak tam můžeš dát z místa 100% .
Tak jsem se o to pokusil,jízda tak abych neměl prokluz kol tedy na ampérmetru 350-400 A a i přesto do kopce ze Zábřeha do ČT jsem jel jak šnek,z Tatenic jsem myslel,že nevyjedu z tunelu.Takže jsem si vypůjčil od našich sousedů zssk 183 a aktivita s čd 182+zssk183+20 Eas s uhlím pomalu,ale jistě roste.Snad zítra nebo v úterý by mohla být ke stažení.
Co se týká HK tak jak při tvorbě Klidné síly i R 780 jsem vždy se startem rozhlasu šel k Billovi,proto jsem dosadil zprávy o save.

Zbyněk Šemora napsal:
Na HK se chci právě zeptat, jak Vám to padá?

Padlo mi to pri priblížení k perónom, potom počas stánia a pri pokuse sa pohnúť. Potom mi to ešte padlo na zhlavý smer Práskačka. MSTS dostal asi riadny záhul pretože po Loade aj ďaľšej jazde už za stanicou, kde je v podstate voľná krajina a FPS 50-60, začal simulátor vydávať riadne počítačové zvuky a za chvíľku nasledoval pád, ale taký mäkší s hlásením o nenačítaní "s" súborov. Asi by to chcelo ten Hradec trocha odľahčiť.

Však můžete také testovat. Zkuste zbourat zvukový sloup s hlášením rozhlasu a jestli se to zlepší. Také z prvního přejezdu za nádražím směr Pardubice zrušte auta.

Zbyněk Šemora napsal:
Však můžete také testovat. Zkuste zbourat zvukový sloup s hlášením rozhlasu a jestli se to zlepší. Také z prvního přejezdu za nádražím směr Pardubice zrušte auta.

Přesně jak uvádíš výše. Dělají to ta auta u přejezdu. Lze to snadno poznat z hlášek co hází MSTS. Ten rozhlas má na tom taky svůj podíl. Oproti např. ZSR 150 mě připadá náročnější. Konkrétně pokud jde o Klidnou sílu, tady nese svůj podíl i autor aktivity, protože ten traffic 810, nebo 809 (nehrabal jsem se v tom) je prostě při výjezdu z HK už moc. Musel jsem počkat až přijede, nechat ho zmizet a teprve potom jsem to projel. To bych musel mít PC, třeba jaky Ty, nebo z NASA. No a Nebulus se svou sestavou, bohužel asi nemá šanci vůbec.

Boby napsal:
No a Nebulus se svou sestavou, bohužel asi nemá šanci vůbec.

Veď až taká slabá zostava to snáď nie je: Pentium IV 3GHz, 1G RAM, FX6600GT, 1xIDE HDD 7200, 1xSATA 7200. Mám dve inštalácie XP, každá má svoj HDD. Na tom systéme na SATA disku mám len MSTS a nejaké zálohy dát. Žiadne iné SW. :mad: :twisted: :mad:

nebulus napsal:
Boby napsal:
No a Nebulus se svou sestavou, bohužel asi nemá šanci vůbec.

Veď až taká slabá zostava to snáď nie je: Pentium IV 3GHz, 1G RAM, FX6600GT, 1xIDE HDD 7200, 1xSATA 7200. Mám dve inštalácie XP, každá má svoj HDD. Na tom systéme na SATA disku mám len MSTS a nejaké zálohy dát. Žiadne iné SW. :mad: :twisted: :mad:

Na týhle mašině ? To se divím, že máš takové problémy, já mám sestavu o třídu níž a takový problémy nenám. 5 pádů - z toho jsem usuzoval, že máš asi slabší sestavu, ale vše není jenom v PC. Už se to probíralo mockrát. Save, load a musíš to projet taky, kdyžtak nech projet a zmizet ten traffic, mě to pomohlo.

Ja už neviem čo skúsiť, idem zformátovať disk, dám tam len XP SP1, vyhodím aj SB LIVE 5.1. Nechám len integrovanú zvukovku. Mal som aj SB 128 ale žiadne výrazné zlepšenie som nezbadal, skôr sa mi zdalo že sa to trocha zhoršilo pri pádoch. Samozrejme SB hral výrazne lepšie.

nebulus napsal:
Ja už neviem čo skúsiť, idem zformátovať disk, dám tam len XP SP1, vyhodím aj SB LIVE 5.1. Nechám len integrovanú zvukovku. Mal som aj SB 128 ale žiadne výrazné zlepšenie som nezbadal, skôr sa mi zdalo že sa to trocha zhoršilo pri pádoch. Samozrejme SB hral výrazne lepšie.

To je ale docela škoda SP2 obsahuje mnoho vylepšení a to i pro některé hry. Já ho mám a nemůžu si ho vynachválit. No a vyhazovat SB live a nahradit ho integrovaným chipem ( nevím jaký máš, ale některé stojí opravdu za prd a jsou s nima akorát problémy ) to je přece nesmysl. Spíš zkontroluj, zda máš aktuální ovladače. Mě SB Live nadělá s MSTS
žádné problémy, jediný co jsem s ním dělal, tak jsem stahl novější ovladače, než byly na inst. CD. Jo a vykašlat se na MSTS to už není řešení žádné. To už bych to snad hodil do nějaké firmy ať s tím něco udělaj a zaplatil jim to.

poison napsal:
bob57_cz napsal:
Zkus se k té mašině chovat jako ve skutečnosti, když má nastavené vlastnosti blíže reálu - hezky stupínek po stupínku jen k mezi adheze a po poklesu proudu zase malinko přidat a tak dále. Chcete realističtější vlastnosti vozidel nebo pikovláček ?
Z toho vyplývá, že budeš muset zvolnit jízdní doby nebo použít mašinu, která má antislip a pak tam můžeš dát z místa 100% .
Tak jsem se o to pokusil,jízda tak abych neměl prokluz kol tedy na ampérmetru 350-400 A a i přesto do kopce ze Zábřeha do ČT jsem jel jak šnek,z Tatenic jsem myslel,že nevyjedu z tunelu.Takže jsem si vypůjčil od našich sousedů zssk 183 a aktivita s čd 182+zssk183+20 Eas s uhlím pomalu,ale jistě roste.Snad zítra nebo v úterý by mohla být ke stažení.
Co se týká HK tak jak při tvorbě Klidné síly i R 780 jsem vždy se startem rozhlasu šel k Billovi,proto jsem dosadil zprávy o save.

Nechci Ti kazit náladu, ale dva šestikoláky v čele, to nebude moc realistické. V čele vlaku, ale i na postrku nesmí být řazené 2 činné loko 181, 182, 183. Nebo činný šestikolák a jiná činná lokomotiva. Překročila by se maximální dovolená tažná síla na háku 350 kN. Pokud jsou řazeny 2 jiné lokomotivy, jede se podle tabulek maximálního proudu tak, aby na každou připadala tažná síla 175 kN. U šestikola tohle není. Zkrátil bych ten vlak. Podívám se do SJŘ, jaká je tam maximální přípustná hmotnost. A napíšu.
Max. přípustná hmotnost - 1950 t.
Technický normativ - 1700 t.
Řekl bych, že těch 1700 t. na slušná vlak stačí.

Ten XP SP1 by bol len pre MSTS. Likvidácia SB je len pokus, kde je chyba. Inak ako čítal niektoré recenzie, niekedy je integrovaná zvukovka "rýchlejšia" ako externá, prípadne sa jednalo o minimálny rozdiel .

nebulus: Integra môže byť rýchlejšia, ale nie pri aplikáciách, čo žerú 105% procesora a často dresujú disky (MsTS). Pre MsTS je SB lepší.

Problémy s nevyužitím moderní techniky může vyřešit jedině Džordž. Snad. Do té doby do velkých stanic nepoužívejte vysocepolygonové vozy a lokomotivy.

Karel napsal:
Nechci Ti kazit náladu, ale dva šestikoláky v čele, to nebude moc realistické. V čele vlaku, ale i na postrku nesmí být řazené 2 činné loko 181, 182, 183. Nebo činný šestikolák a jiná činná lokomotiva. Překročila by se maximální dovolená tažná síla na háku 350 kN. Pokud jsou řazeny 2 jiné lokomotivy, jede se podle tabulek maximálního proudu tak, aby na každou připadala tažná síla 175 kN. U šestikola tohle není. Zkrátil bych ten vlak. Podívám se do SJŘ, jaká je tam maximální přípustná hmotnost. A napíšu.
Tak to je hustý.Aktivita je po dnešním odpoledni zhruba v půly testů a tímhle jsi mě tak trochu docuchal.Samotná 182 20 plných Eas s uhlím(podle mě to není moc) prostě neuveze.182+183 má také problémy,ale i tak to alespoň trochu jede.Nechce se mi krátit souprava,ale asi budu muset a to razantně na půl tedy pouze 10 Eas. :roll:

poison napsal:
Karel napsal:
Tak to je hustý.Aktivita je po dnešním odpoledni zhruba v půly testů a tímhle jsi mě tak trochu docuchal.Samotná 182 20 plných Eas s uhlím(podle mě to není moc) prostě neuveze.182+183 má také problémy,ale i tak to alespoň trochu jede.Nechce se mi krátit souprava,ale asi budu muset a to razantně na půl tedy pouze 10 Eas. :roll:

A nechcete tam dat 163 ? :-)

Malé porovnanie z eng súborov: 163 - výkon 3060kW, ťažná sila 176kN, 182 - 2790kW, 320kN. Takže keď si stým neporadí 182, peršing s polovičnou ťažnou silou by teoreticky nemal mať šancu.

AndrewM napsal:
A nechcete tam dat 163 ? :-)
To bohužel ne,pokud by k tomuto mělo dojít tak raději aktivitu nedodělám a zahodím.Myšlenkou do aktivity bylo právě šestikolo.V mnoha aktivitách je používané v čele traffic vlaků a proto jsem chtěl aktivitu právě s touto loko.Nejsem na aktivity nákladních vlaků,ale toto byl kompromis a nápad na aktivitu,která snad s touto loko ani nikdy na BP nebyla.Už mě nebaví kabina 162/3 362/3 a podobné loko 350/150 atd.Akorát jsem nečekal ,že se tak "silná" loko bude takto chovat. :roll:
Taky jsem přemýšlel,jestli to nebude tím výkonem u použité 182.048,ikdyž 182 má z těchto třech loko dle eng.souboru největší tažnou sílu :?:

Back
Nahoře