Aktivity POISON

Večer som narýchlo zložil súpravu 182-048 noc + 18 x Eas uhlie a vyrazil z Pardubíc smer Valy u P. . Bez nejakých väčších problémov a pri troche citu ( aj bez pieskovania ) som sa rozbehol na 80-90km/h.

Re: R 756 Klidná síla

nebulus napsal:
Chcel by som sa spýtať tých ktorý prešli aktivitu R 756 Klidná síla, ako im to išlo v Hradci Králové. Mne to tam aspoň 5x spadlo a môj MSTS to zjavne nezvládal a to som sťahoval detaily a používal pohľad s vyšším FPS. V poslednom čase ani jedna moja inštalácia MSTS nezvláda aktivity. Väčšinou skončím pri väčšej stanici spôsobom totálneho vytuhnutia celého PC. Pri inštalácii s traťou ŽSR 150 som skúsil preinštalovať celý MSTS, vrátane čistenia registrov. Výsledok - nula bodov. Druhý OS systém na samostatnom HDD s traťou BP som ešte nepreinštaloval, ale bojím sa že nič nevyriešim. Mám chuť zabaliť celý MSTS. :x
Ono je to složité, Poison má dle mého názoru nejlépe propracované aktivity ze všech tvůrců. Občasným pádům se u kvalitních aktivit nevyhneme, neznám kvalitní aktivitu s dobrým trafikem, aby ani jednou nespadla... ale 5x v Hradci je opravdu dost.

Naposled editoval moderátor:
poison napsal:
......Akorát jsem nečekal ,že se tak "silná" loko bude takto chovat. :roll:
Taky jsem přemýšlel,jestli to nebude tím výkonem u použité 182.048,ikdyž 182 má z těchto třech loko dle eng.souboru největší tažnou sílu :?:

No,vem to asi tak,že jeden Eas váží okolo 80 tun což jsou asi dvě Béčka,20x Eas - 40xB :eek: ,z toho vyplývá,že takovej nákladní vlak zrovna raketový rozjezdy mít nebude.A proč by se nemohlo při rozjezdu trochu pískovat?Neutahuj v aktivitě moc čas a vono to nějak půjde,já osobně už se na ni moc těším.

nebulus napsal:
Malé porovnanie z eng súborov: 163 - výkon 3060kW, ťažná sila 176kN, 182 - 2790kW, 320kN. Takže keď si stým neporadí 182, peršing s polovičnou ťažnou silou by teoreticky nemal mať šancu.
Ta hodnota u 163 je trvalá tažná síla,ale maximální je vyšší - 285kN.Je jasné,že se v tažné síle 182 nevyrovná,však má také jiné převody.Nastavení eng souborů je také kapitola sama pro sebe,kolikrát jsou hodnoty trvalé a maximální tažné síly stejné,což není vůbec reálné.To jen tak na okraj,rozjel jsem se s jednou loko (typ prozradit nemohu) s max.výkonem 2400kW a trvalou tažnou silou 220kN na rovině s vlakem s 20ti plnými vozy Eas.Nesmí se pospíchat,výkon přidávat po troškách,aby kola nešla do skluzu.Pak se dá tak těžký vlak rozjet.

to Nebulus:
Zkus to ze Zábřehu do Krasíkova jak ti 182.048 s 18 Eas pojede.
to Tonik:
Prostě se to na tomhle úseku nedá.Zkoušel jsem to jet s citem dle ampérmetru maximálně 400A to odpovídalo 44% výkonu a byl jsem na prokluzu.Z Tatenic tunelem do krasíkova jsem se dostal bez pískování jen na 20km/h a víc ani boha.Pokud bych chtěl jet jako ďábel musel bych pískovat pořád.
to All:
Já to nějak vyřeším,aktivita je s fiktivním trafficem tak si myslím,že nějaký kompromis překousneme všichni.Jedna věc je trochu pozitivní,mám v aktivitách aspoň co řešit. :wink: Bohužel se tímto opozdí i její vydání,ale doufám,že ne na dlouho.

poison napsal:
Zkus to ze Zábřehu do Krasíkova jak ti 182.048 s 18 Eas pojede.
Tak som to skúsil s nalsledovným výsledkom: Vyrazil som zo Zábrehu, po zastávku Tatenice bola cesta v pohode, rýchlosť lehce cez 60km/h, výkon 62%. Kríza nastala v tunely medzi Tatenicami a Krasíkovom, rýchlosť poklesla na 20km/hod. V Krasíkove som sa už rozkotúľal na 40km/hod. Potom sa to ešte trocha rozbehlo, ale pri Lukovej som išiel 34km/hod pri výkone 44%. Zhruba takýmto tempom som došiel do Rudoltíc. Pieskovanie som nepoužil. Zaujímal by ma názor človeka z praxe, ako by sa tam chovala reálna mašina. Ale myslím si že aktivita v takejto zostave možná je. Prívlastok ťažká by si ale zaslúžila do slova a do písmena :D .

nebulus napsal:
Tak som to skúsil s nalsledovným výsledkom: Vyrazil som zo Zábrehu, po zastávku Tatenice bola cesta v pohode, rýchlosť lehce cez 60km/h, výkon 62%. Kríza nastala v tunely medzi Tatenicami a Krasíkovom, rýchlosť poklesla na 20km/hod. V Krasíkove som sa už rozkotúľal na 40km/hod. Potom sa to ešte trocha rozbehlo, ale pri Lukovej som išiel 34km/hod pri výkone 44%. Zhruba takýmto tempom som došiel do Rudoltíc. Pieskovanie som nepoužil. Zaujímal by ma názor človeka z praxe, ako by sa tam chovala reálna mašina. Ale myslím si že aktivita v takejto zostave možná je. Prívlastok ťažká by si ale zaslúžila do slova a do písmena :D .
Tak jsme na tom stejně jen s tím rozdílem,že aktivita má pár zápletek a tudíž ze stanice Hoštejn se hráč rozjíždí.Ty tunely odpovídají.Je to tam kua kopeček :P a ten názor by mě také zajímal.Hranice 44% je magická,ikdyž to vypadá,že se dá přidat na 47% tak omyl,okamžitě prokluz kol.

Do fora som sa prihlásil prvý krát. Nemám prehľad aké loko jazdia na BP. Co tak skúsiť loko 131 a postrk 183, alebo 182 ako sa používajú na štrbskej rampe.

Ivan.ps napsal:
Trochu mimo temy, ale bolo to tu spominane, tak sa spytam. Ako zistim, ze mam "prokluz kol"??? Kde to vidim???
Buď se ti rozsvítí kontrolka v kabině nebo při stisknutí klávesy F5.
Ještě dnes jsem si našel čas na pokračování v tvorbě.Dal jsem na boba57_cz a zssk 183 jsem vrazil na postrk.Test na 99,9% ze Zábřehu do Krasíkova takže dalo by se říci v půlce cesty.Aktivita bude dlouhá něco přes hodinu a bude v náročnosti "střední" protože je třeba opravdu jet s citem na loko,není to jako u esa výkon na 100% a jedem.

Já si myslím, že je to reálné. U šestikoláku se opravdu muselo s citem, u některých s dvojnásobným, jinak byl v luftě (pardon, prokluz). Ale to jsem tady již jednou psal, když byl blbě vyváženej, nesměl cejtit oblouk a vodu vedle z řeky (za to mne Bob57_cz chytal za slovo). Když bylo za zadkem naloženo, rozhodně si nemohl otočit kontrolerem jak v osobním autě volantem.
Karel

Jak se vlastně lokomotiva vyvažuje?
Představuji si pod tím rovnoměrné rozložení hmotnosti na všechny nápravy, aby některá neměla tendenci ke skluzu, ale jak se to řeší technicky?
Ještě bych to pochopil u čtyřnápravových lokomotiv, že se dá třeba nějakým způsobem vymezit poloha podvozku vůči čepu, ale u šestikoláku?

Díky

Pawlik, představu máš přesnou. Šlo opravdu o rovnoměrné rozložení na všechna kola. Najelo se na váhu, kde každá osa byla na své váze a šrouby na zavěšení listových pér se vyrovnávalo rozložení. Ale tady upřímně, tohle by měl vysvětlit někdo přesně (že by Bob57_cz ?), já jsem jen "dráteník".
Karel

Já v poslední době na hraní aktivit moc času nemám, ale myslím zmiňovaná aktivita s šestikolem, kdy jedu na hranici adheze byť téměř krokem, to je ono, co nám chybí. Na dráze se opravdu jezdí většinou jinou rychlostí než 160. Takové šestikoláky, za starých časů fíra nasadil 30km/h a tak jel z Třebové až do Kolína a dál na Ústí. Když takový "expres" pustili před osobák, to byly galeje za ním jet.

Děkuji vám, nastavit to pomocí předpětí pružnic mě nenapadlo.
Necháme se překvapit, až Bob57_cz naskenuje svůj sešit.

Před 30 minutami jsem dal na web aktivitu se šestikolem,která mi dala zabrat a myslím,že nebudu sám kdo bude mít problémy s jízdou.Ale aktivita je testována a pokud se budete chovat tak jak jsem zde psal já a bob57_cz tak to klapne. :wink: Hlavně mi prosím nepište, loko 182 nemám(nelíbí se mi dám si tam 363 atp.) to už bych asi na tvorbu rezignoval :lol:

poison napsal:
Před 30 minutami jsem dal na web aktivitu se šestikolem...

Ahoj. Pred chvilkou som si presile tvoju novu aktivitu a aj ked nakladne vlaky velmi nemusim, tak musim povedat, ze tato aktivita sa mi dost pacila. S tym vykonom "sestikola" bolo treba narabat fakt dost opatrne A este k tomu ziadny pad aktivity!!! (na to teda nie som zvyknutý) :lol:
Pekny husty traffic!!! Len tak dalej, drzim palce...

Back
Nahoře