Aktivity POISON

Ahoj.

U peronu v Moravanech to bylo v pořádku ten consist tam stál, ale ten vlak od Chocně se najednou přede mnou někam ztratil - chtělo by to protáhnout (traffic zase není až tak silný).

Sp 1908 jsem teď dojel - nikde nic nezmizelo, aktivita v poho, v Chocni sekera cca 6 min, v Pardubkách jsem čekal na vjezdovým, u peronu - 5 s. :D
Krásně jsem si vyzkoušel své nové počasí PODZIM/JASNO a vše šlapalo jak mělo (stmívání, přehození textur, západ slunce). Udělal jsem i pár screenů, ale bohužel u kabiny 854 nemám noční texturu, takže je to k ničemu :cry:

Dnes na webu aktualizovány funkční aktivity dle update3.Sice jsem 20.března vyhodil opravu u aktivit BP a Luhačovice,ale došlo k problému mezi klávesnicí a židlí,tím je tento update nefunkční.Od teď jsou všechny aktivityk tratím BP,Luhačovice,321 a 180/183 ke stažení jak pod update2 tak i update3. :wink:
Pokračuji v tvorbě delší úlohy vlaku EC takže se máte nač těšit.

Tak pětihodinovka EC 177 je ke stažení.Přeji příjemnou cestu a doufám,že nebude nějaký zádrhel.Oprátku mi kdyžtak pověšte sem. V Hohenau .

Naposled editoval moderátor:
Zdravím, tak jsem chtěl projet aktivitu EC 177 a v Pardubicích končím. Po objetí a připojení zssk350 001-4 k soupravě se nejsem schopný rozjet. Přesněji řečeno, když začnu pískovat, tak se rozjedu na nějakých 12Km/h a pak skočí záchranná brzda. :?: S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Zdravím, tak jsem chtěl projet aktivitu EC 177 a v Pardubicích končím. Po objetí a připojení zssk350 001-4 k soupravě se nejsem schopný rozjet. Přesněji řečeno, když začnu pískovat, tak se rozjedu na nějakých 12Km/h a pak skočí záchranná brzda. :?: S pozdravem Dan.
To asi není chyba v aktivitě, ale technice jízdy. Pokud mašina začne prokluzovat, tak nedržím písek, ale sjedu o pár stupňů z výkonu, eventuelně zapískuji. Pak nechám mašinku chvíli rozjíždět, sleduji ampérmetr a dle toho přidávám další stupně.
Popsaný případ je asi důsledek zásahu nadproudové ochrany, která zasáhne v případě, když při zkluzu jen podržím písek a nesnížím výkon.

Nadproudy možná, ale určitě by neměla skočit rychlobrzda! ENG soubor je vyladěn tak, aby mašinka slezla jenom z výkonu. Ještě jeden postřeh z praxe. ZSSK 350 jsou nastaveny na 750A. potom zasáhne nadproudovka. Alespoň mi to tvrdil jeden fíra, ale proč o tom muvím. V MSTS pokud je ručička ampermetru kolmo (v reálu asi 800A), tak dochází k prokluzu, ale místo prokluzu by měli zafungovat nadproudy. ZSSK 350 mají tuto ochranu nastavenu hodně nízko. A nebo je špatně nakalibrován ampermetr a hodnotu 750A ukazuje až buh ví kde jo a za sucha se mašina nesmekne ani na 700A (asi 7 vozů).

Takže, asi zasáhla nějaká vyžší moc. :D Zkusil jsem to znovu, před Pardubicema load opět jsem praktikoval posun s tím, že jsem před odpojením lokomotivy nechal zabržděno, objel jsem soupravu, připojil se a světe div se normálně jsem se rozjel bez problémů. :D Jinak se s mašinkou 350 rozjířdím na 5. stupeň a až po chvíli postupně přidávám výkon, takže nadproudová ochrana by to dělat neměla. Tak a jdu se vrhnout na zbytek aktivity. S pozdravem Dan.

Čouda napsal:
Nadproudy možná, ale určitě by neměla skočit rychlobrzda! ENG soubor je vyladěn tak, aby mašinka slezla jenom z výkonu. Ještě jeden postřeh z praxe. ZSSK 350 jsou nastaveny na 750A. potom zasáhne nadproudovka. Alespoň mi to tvrdil jeden fíra, ale proč o tom muvím. V MSTS pokud je ručička ampermetru kolmo (v reálu asi 800A), tak dochází k prokluzu, ale místo prokluzu by měli zafungovat nadproudy. ZSSK 350 mají tuto ochranu nastavenu hodně nízko. A nebo je špatně nakalibrován ampermetr a hodnotu 750A ukazuje až buh ví kde jo a za sucha se mašina nesmekne ani na 700A (asi 7 vozů).
Původní vyladěný eng byl jen s nadproudem bez zásahu rychlobrzdy. Ale po sjednocení monitorů, aby to bylo jednotné u všech vozidlel, jak mi to navrhl Ppoollll se rychlobrzda aktivovala i na nadproudy. Tuto nepříjemnost vyřešil ŽSR u jeho laděných engů. 350 ještě opraveny nejsou. Ale mě se ještě u těchto lokomotiv nestalo, že by mi nadproudy zasáhly. Asi jsem vždy zavčas pískoval a sjel z výkonu.
Zeptám se ŽSR, jak by to mělo být v monitorech nastaveno a dám to do příštího update trainsetu.

Já bych byl pro zachování kdyby zasáhla rychlobrzda v případě tý nadproudovky, tedy,kdy se mašina dostane do prokluzu. Měl by to být stejný prohřešek jako překročení rychlosti. Zkrátka ať se fíra naučí pořádně ovládat lokomotivu, nechceme přece pikovláčky :idea:

Rekl bych ze reseni bude prostejsi. Starsi BIN, ktery jeste ma tu chybu s navestmi, tj. ze mu track monitor hazi nulu. To by odpovidalo te rychlosti 12 km/h resp 10tce. Zkuste prejit na druhe stanoviste a vratit se zpet a nainstalovat novy BIN 1.7

Jiří Maxa napsal:
Já bych byl pro zachování kdyby zasáhla rychlobrzda v případě tý nadproudovky, tedy,kdy se mašina dostane do prokluzu. Měl by to být stejný prohřešek jako překročení rychlosti. Zkrátka ať se fíra naučí pořádně ovládat lokomotivu, nechceme přece pikovláčky :idea:
Ukažte jedinou mašinu, která při skluzu jde do rychlobrzdy? Nechceme pikovláčky, to ano, ale ani nechceme totální čápoviny.... :idea:

Takže pokud se Vám dostane mašina do skluzu, tak rychlobrzdu? Pane strojvedoucí Maxo - nastartujte MSTS a ....... přískokem vpřed :-D

A máme tady první aktivitu pana Jiřího s příznačným názvem .... "Hopsa hejsa do Brandejsa" .......

Navíc pane Maxa, nadproud může zasáhnou i v okamžiku, kdy ve skluzu nejste .....

Určitě jde o styl jízdy 100% a jedem,nebo přeskok se zabržděnou brzdou.Jel jsem v testech snad 50 hodin a nikdy se mi to nestalo.
Je už někdo,kdo dojel?Zajímá mě hlavně úsek Brno - Břeclav.

Dan J. napsal:
Zdravím, tak jsem chtěl projet aktivitu EC 177 a v Pardubicích končím. Po objetí a připojení zssk350 001-4 k soupravě se nejsem schopný rozjet.

Tak pod poslednou verziou binu taktiež končím v Pardubicích s tým, že pri každom pokuse o rozbehnutie sa aktivuje záchranná brzda. :cry:

Dobrý den, tak aktivitu EC 177 jsem dneska dohrál. Parádní "závody" s Pendolínem mezi Brnem a Břeclaví. :D Fakt super jízda. S pozdravem Dan.

newim jak vám ale mě se EC 177 nechce vůbec rozjet, načte se někam před půlku a hurá k Billovi, vyměnil sem i mašiny a nepomohlo. Trainset mám TBP3

Beru zpět..... už mi to dělaj všecky aktivity, já se z toho asi po****.

Ahoj, mohl bych Vás někoho poprosit, zda by mi neposlal save při výjezdu z Pardubic? Taky se mi nedaří odbrzdit vozy... snad se Poison nebude zlobit, moc rád bych aktivitu dohrál, leč nechce se mi ji rozjíždět znova, když ani nevím, zda se mi podaří je odbrzdit :eek: ... děkuju

Panove tak jsem v tom taky. Koncim v Pce po objeti soupravy. Uz to nerozjedu. Vypada to totiz na to, ze tam nekterej ten vagon se korektne neodbrzdi, takze masina musi na rozjezd vyvinout obrovsky mnozstvi sily a tim padem tam pada ta zachranna brzda. BIN posledni, aktualizace staezeny. Jdu patrat dal, kde je problem-

aha tak vsechno jinak.
Lidi co vam to nejde, loadnete si save pred Pardubicema, je potreba opravdu prechazet mezi stanovisti, jinak je maler. Ja to udelal tak nejak klasicky, proste sem se na prechod na druhy stanoviste vykaslal a ono to pak zjevne neodbrzdi ci co.

Já jsem mezi stanovištěmi přecházel, i přes to nejde odbrzdit.... save před Pardubicemi jsem si před tím vymazal... neposlal bys, prosím, alespoň ten?

ja som sa stymi pardibiciami jedoval tiež dlho ale potom som po pozrel na forum a hned som to vyriešil - zabrzdi si jeden vagon na ručnu brzdu obehol som supravu a bolo vybavene

Back
Nahoře