Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Přečtěte sii pořádně můj příspěvek, psal jsem tam " je to jen otázečka do budoucnosti".
Nemyslel jsem, že by Martin ty všechny úseky postavil do 60 dní, ale do budoucna. Příště budu konkrétní a napíši odhad tak já říkám cca do 5 let. Pro někoho znamená budoucnost zítra ráno, pro někoho třeba za 10 let.

Davide, nechybí ti ironie a to se ocení

Naposled editoval moderátor:
Nejsem žádný robot, musím jíst, spát a taky pracovat, takže tady nehodlám říkat, co kde budu stavět v daleké budoucnosti. Momentálně vím jenom to, že se pokusím postavit trať do Košic a do České Třebové, ale nevím kdy to bude, ani neslibuju, že to vůbec někdy bude...
Já nevím ani co bude zítra, natoš někdy za měsíc, či za 5 let.

To návěstidlo v Mohelnici je na správné koleji, i správně nadefinované, jenom ho posunu aby nebylo uprostřed koleje, na aktivity to nebude mít žádný vliv. Díky za upozornění.

Jinak z Přerova směrem na Břeclav rozhodně stavět nebudu, tam už to jsou Zbyňkové kilometry, já si vystačím se Slovenskem. A kdyby už náhodou nebylo co stavět, tak se vydám na ten Vladivostok, to budu mít zase nachvíli co dělat :D
Sice jsem tvrdil i to, že z Olomouce na Českou Třebovou taky stavět nebudu, no ale tam to postavím kvůli té modernizace tratě. Z Přerova na Břeclav se nic neděje, takže tam "určitě" stavět nebudu.

Proč v Žilině při posunu mi svítí na návěstidle červená barva ( na track monitoru mám POSUN ) místo bílé, nedá se s tím něco dělat ? Ten kdo nepoužívá TrackMonitor tak je pěkně mystifikován, myslí si, že nemá postaveno na posun.

Jiří napsal:
Proč v Žilině při posunu mi svítí na návěstidle červená barva ( na track monitoru mám POSUN ) místo bílé, nedá se s tím něco dělat ? Ten kdo nepoužívá TrackMonitor tak je pěkně mystifikován, myslí si, že nemá postaveno na posun.

Protože MsTS neumí rozlišit od posunové a vlakové cesty a tak se bílá použíje buď na posun nebo na přivolávačku....a aby svítilo při posunu návěst povolující jízdu pro vlakovou cestu asi taky není to pravé....

Jiří napsal:
nemôže to byť kombinácia červená + blikajúca bielá ?

Jiří napsal:
Jiří, veď som to nedávno písal - TrackMonitor rozlišuje iba 2 farby - zelená a červená.Preto ak máš na návestidle napr. výstrahu (žltá farba) na TM máš červenú a vedľa toho 120.Pri posune detto to isté, ale máš tam tuším 30.Keď je návestidlo nefunkčné tak je tuším farba šedá.Ale ak by si sa pozrel dole, tam je napísané čo je na návestidle - voľno, výstraha, Stoj, posun, nefunkčné.

Jiří, ešte otázka - čítaš niekedy prípevky na tomto fóre? Alebo iba príspevky pridávaš???

Mirec, nezlob se, ale teď jsi nečetl Ty ... Jiří psal že na NÁVĚSTIDLE mu svítí červená ... ne na TM

Mirec napsal:
Jiří napsal:
Jiří, veď som to nedávno písal - TrackMonitor rozlišuje iba 2 farby - zelená a červená.Preto ak máš na návestidle napr. výstrahu (žltá farba) na TM máš červenú a vedľa toho 120.Pri posune detto to isté, ale máš tam tuším 30.Keď je návestidlo nefunkčné tak je tuším farba šedá.Ale ak by si sa pozrel dole, tam je napísané čo je na návestidle - voľno, výstraha, Stoj, posun, nefunkčné.

Jiří, ešte otázka - čítaš niekedy prípevky na tomto fóre? Alebo iba príspevky pridávaš???

Ale jsem měl červenou nejen na trackmonitoru ale i na návěstidle.

Jinak jsem si všiml paradoxu v Lukavicích na Moravě tam to vypadá jako chaloupky z Mrazíka.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://art-loko.wz.cz/download/pictures/FOTO1.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://art-loko.wz.cz/download/pictures/FOTO2.jpg

Jak to říkal Ivánek " Chaloupko, chaloupko, tak je mi vhod, otoč se, ať je ke mně tvůj vchod! "

Honza napsal:
Mirec, nezlob se, ale teď jsi nečetl Ty ... Jiří psal že na NÁVĚSTIDLE mu svítí červená ... ne na TM
Fajn ... Ale Martin aj hovoril že niektoré návestidlá budú atrapy, tudiž nefunkčné.Preto ak si si niesi istý, používaj TM, presne ako píšeš a keď tam máš návesť dovoľujúcu jazdu môžeš spokojne frčať ... :wink:

VáclavS napsal:

No joooo, to jsou bezpečnostní novinky, proti vykradení :D :D
Dobře, posadím ty domečky na zem, když se Vám to zdá nepřirozené...
Hold i to se někdy stane, stačí při stavbě špatně zmáčknout CTRL a hned jsou baráčky na kuřích nožkách :D :eek:

Stavitelxx napsal:
Nejsem žádný robot, musím jíst, spát a taky pracovat, takže tady nehodlám říkat, co kde budu stavět v daleké budoucnosti. Momentálně vím jenom to, že se pokusím postavit trať do Košic a do České Třebové, ale nevím kdy to bude, ani neslibuju, že to vůbec někdy bude...
Já nevím ani co bude zítra, natoš někdy za měsíc, či za 5 let.

To návěstidlo v Mohelnici je na správné koleji, i správně nadefinované, jenom ho posunu aby nebylo uprostřed koleje, na aktivity to nebude mít žádný vliv. Díky za upozornění.

Jinak z Přerova směrem na Břeclav rozhodně stavět nebudu, tam už to jsou Zbyňkové kilometry, já si vystačím se Slovenskem. A kdyby už náhodou nebylo co stavět, tak se vydám na ten Vladivostok, to budu mít zase nachvíli co dělat :D
Sice jsem tvrdil i to, že z Olomouce na Českou Třebovou taky stavět nebudu, no ale tam to postavím kvůli té modernizace tratě. Z Přerova na Břeclav se nic neděje, takže tam "určitě" stavět nebudu.

Niečo hovoríš Martin, ja som momentálne route editor nevidel 2 týždne, jednoducho v robote neviem kam skočiť a keď mám v nočnej trocha času tak niečo naskinujem, bohužiaľ v práci sa trať stavať nedá :lol:
Jednoducho existuje aj rodina, robota a iné problémy aj keď ma to už trocha serie ale ako to býva, dostanem sa k tomu napr. na 3 dni, budem pri tom sedieť deň-noc a zase niečo bude stáť...hrozné s tým časom...

Martine chci se tě zeptat, když teď budeš natahovat trať do Košic,a také na Bratislavu, jestli počítáš nebo máš v plánu postavit trať Vrůtky - Martin - Banska Bystrica - Zvolen ?

Jiří napsal:
Martine chci se tě zeptat, když teď budeš natahovat trať do Košic,a také na Bratislavu, jestli počítáš nebo máš v plánu postavit trať Vrůtky - Martin - Banska Bystrica - Zvolen ?
To je taká otázka, ako "či zajtra bude snežiť"

Ja sa chcem spýtať, či nepostavíš trať do Košíc aj cez Dedinky a potom aj cez Fiľakovo, samozrejme aj s priľahlými lokálkami, potom by si mohol ísť aj na Čiernu nad Tisou a Medzilaborce. Mne sa to tam páči.

Jiří napsal:
Díky Jiřího otázkám se z Martina stane za chvilku odpovídatel na jeho opakované otázky....Lenochu jedna líná Jiřikovská, kdybys uměl pořádně číst (možná by stačilo i číst), tak by ses o cca 2-3 stránky zpátky dozvěděl, že s tím počítá, ale je to úsek pro něj zatím nezdokumentovaný.....tak ho prosím neotravuj svými dotazy a zkus taky trošku do činnosti zapojit sebe.....jinak se nedočkáš ani těch Košic.....

Takže ještě jedna změna, ta aktualizace v sobotu bude, ale nebude úplně dodělaná. Ještě celý příští týden nemám na MSTS vůbec čas, pak už to snad bude lepší.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře