Trať 120

Chtěli byste trať 120 ve stavu v jakém byla na začátku devadesátých let?

• Ano

Hlasů: 86 38.6%
  • NE, v současném

Hlasů: 110 49.3%
  • Je mi to jedno.

Hlasů: 27 12.1%

• Hlasovalo členů
    223
Jak jsem již psal v sekci Aktivity "pez" tak údaje z mílí na km lze nastavit jednoduše v editoru tratě.

Pepa z Nuslí: Snadno. Otevři si trať v Route editoru a hned v první záložce nahoře zleva když se klikne, tak je i možnost vlastnosti tratě. Tam změníš jednotky z imperiální na metrické.
Jo a pokuď to bude sudý Thermal (Praha - KV), tak by měl cestou se křižovat s Pn 69653 - trubky z Chomutova do Čierné nad Tisou (GVD 1985/6). Jinak všechny náklady jezdily se sergejem, mezi Lužnou a KŽ běžně s postrkem. Manipulační vlaky tahal dle SJŘ hektor 721.

Naposled editoval moderátor:
Již se mi podařilo zprovoznit trať, ale pokaždé když jedu z Lužné do Žatce, tak mi asi v půli cesty vyskočí hláška o chybějícím souboru (nějaký domek) zkusil jsem tedy zkopírovat a přejmenovat domek z jiné vesnice, ale těch chybějících hlášek je víc a víc, přitom mám všechno stažené.

Nevíte prosím kde může být problém?

plchuvky_domek.ace
HK_zastavka.ace
UVALY_9.ace
UVALY_10.ace
------------------------
Shape failed to load. mostObl_2k.s

A dál už nedojedu.....:(:cry:

Vašku dík za trať, ale mám prosbu. Budeš nějak dokončovat tu 120ku? Teď jsem si projížděl úsek z Žatce do Měcholup, neškodilo by to tam zalesnit a trošku tam zastavět. Člověk se na to kouká a nějak mu něco neštimuje, že tam ty lesy chybí. Jinak super trať, povedla se ti.

Pepa z Nuslí: Ona se právě nepovedla, sice vypadá dobře ale je tam plno chyb v délkách mezistaničních úseků (proto nemůžu postavit Pražské spojky). Možná ji někdy krajinově dodělám ale kdy to sám nevím.

Když si uvědomím ty stovky kilometrů, které jsem u sebe přepracoval, tak přepracovat tento projekt, aby vše kilometricky a výškově odpovídalo musí být procházka růžovou zahradaou. Ale pokud člověk už nemá tolik času, jako měl dřív, tak bohužel i tohle je problém.

Někdo ocení když stavitel staví dál a dál a nafukuje trať jak balón a já ocením, když někdo nehraje na kvantitu ale ví, že je někde něco špatně, vrátí se a opraví to, byť za cenu toho, že trať nebude o např. 20 km delší, ale původní úsek bude mnohem kvalitnější.

Chyba byla už ve způsobu stavby. Šlo mi o rychlost a to se vymstilo při propojování tratí. Takhle je trať 173 zkrácená o kilometr, zato trať 174 je o 7 km delší. O sklonech nemluvně, stavěl jsem stylem pouze velké sklony. Ale není lepší mít všechny sklony? Je, jízda po takové trati je mnohem zajímavější.

Nejlepší je dělat vše pořádně už od začátku. Každopádně kdybys na to měl čas, tak překopej komplet celou trať. Vyber si jeden úsek, postav ho, udělj krajinu a pak stavěj dál.

To by bylo snadné kdyby: 1) už od začátku jsem používal GPS souřadnice a reálný terén. Jenže mapy nebyly ještě tak dobré a neuměl jsem s GPS makerem.
2) jsem hned stavěl s Xtrackem a nebál se nestability. Stavěl jsem tím, s čím jsem uměl. Jenže dnes by se oblouky a xtrackové kříže hodily - úspora objektů. V testovacím polygonu jsem zkoušel možnosti xtracku i msts až tak, že jsem ve svém testovacím polygonu postavil plně kolejově (ne však tak přesně) ONJ a Plzeňský hlavák. Dá se to. Ale s xtrackem je to jednodušší.

tomikula napsal:
Někdo ocení když stavitel staví dál a dál a nafukuje trať jak balón a já ocením, když někdo nehraje na kvantitu ale ví, že je někde něco špatně, vrátí se a opraví to, byť za cenu toho, že trať nebude o např. 20 km delší, ale původní úsek bude mnohem kvalitnější.
Přesně tak jsem se něco přes rok choval. Jestli to někdo ocení, ukáže čas. :D
Je to tak 50 na 50. Polovina ohlasů byla opravdu dobrá, ale polovina, jeich první reakce byla :"mě nefunguje to a to, tam Ti něco levituje, tam něco chybí" :D. Jasně, mysleli to dobře, ale člověk by po takovém trvalém zápřahu nyní spíš potřeboval nějaký balzám na duši :D
VáclavS napsal:
Chyba byla už ve způsobu stavby. Šlo mi o rychlost a to se vymstilo při propojování tratí. ....
Václave, s tou rychlostí bych se nechlubil. :D:D Každou slezinu jednou za rok jsi nám své práce prezentoval a my natěšení vždy viděli jen holé louky a nezarovnaný terén. :D
Ale jinak je pravda, že tenkrát byly nulové podklady a stavělo se víc podle školního atlasu než podle předloh, protože letecké mapy na internetu neexistovaly.
Co se kolejiva týká, Xtrack by Tě nezachránil. Jak jsem nyní znovu rozšiřoval výběr kolejiva, dokonale jsem proklepnul, co vše z tohoto kolejiva postrádám a musím konstatovat, je to bída. Je opravdu škoda, že někdo z našich končin nevymyslel konkurenční například CSDtrack,
Už jsem to myslím někde psal, ale hodně výhybek je zbytečných a hodně hojně využívaných typů chybí.
Výhybky 6d jsou pro dráhy úplně k ničemu, hodí se tak pro nějaké vlečky a důlní železnice. 10d tak pro rychlost 30. 3d přesně vychází pro 40cítková zhlaví skládaná mou metodou.
Pro rychlosti 60km/h výhybky chybí úplně a přitom jsou nejvíc rozšířené. Používám 3d skládané klasickou metodou, ale i tak jsem krátkej. Výhybka na 100, ta je jen v Xtraku a je jediná, která mi chybí. Já používám přesně pasující 5d, ale ta má jazyky daleko od začátku kolejového dílu, tak se hodí max na 80, ale do takových zhlavích je moc dlouhá, tam dávám 870, které sedí přesně.
Obloukové výměny komplet z Xtraku jsou v podmínkách ČSD úplně k ničemu, hodí se tak na TGV, kde se jezdí 120 a víc do odbočky.
Co se oblouků týká, vícekolejných by se hodila větší nabídka poloměrů a naopak jednokolejné, zde se dá vystačit s dynamickou kolejí.
Jinak stavět podle GPS, také to není nejpřesnější a pokud pojedu podle traťových podkladů, tak se mi lehce stane, že se dostanu úplně mimo vygenerovaný terén, pokud chci dodržet poloměry oblouků. Takže vždy bude nějaký kompromis.
Jinak Václave, já bych být Tebou do toho šel. Nevím, kolik kilometrů máš postaveno, ale do max 200 by to neměl být problém. Vygenerovat novou placku a klidně stav z nejnovějších xtraků. Není problém pro odlehčení nepotřebné věci z tsection vyházet a stále jsi kompatibilní. Já měl tenkrát postaveno přes 600km a to už bylo moc na to, abych začal stavět úplně znovu, proto vzniklo kolejivo BP. A kdybych tenkrát měl víc znalostí a uměl předvídat, můj výběr kolejí by byl jiný a vešlo by do mého kolejiva úplně vše, co je z Xtraků potřeba.

Naposled editoval moderátor:
mám potom takovej dotaz, proc podle Vas nemáme 60 km/h vexle
jak moc se tyto Xtrakove liší od našich ?

The 4.7 degree angle is part of prototypical railway construction standards (e.g. EW500 1:12 in Germany). The speed limit of the 500 meter radius curve is 60 km/h.

diky za odpoveď

Martin M

Nesmí se všemu věřit, co kdo píše. poloměr 500 je stále dostačující pro rychlost 100km/h.
To co jsem nyní vydal v BP85, rekonstrukce stanic se prováděla tímto způsobem:
Do všech obvodů stanic jsem umístil za sebou pravítka, viz pracovní fotky v mém vláknu, pak si vzal podklady, kde jsem si našel příslušné výhybky ve stanicích a v editoru MSTS pak umístil stožáry do míst, kde má začínat konkrétní výhybka. Jednalo se hlavně o 1. 2. kolej, vlastní rozvětvení ala děj se vůle Boží, ale i tak jsem poslední výměnu odečetl a celkem to vycházelo.
Tak se můžete podívat do editoru například na Pečky nebo Blansko a porovnat s fotkama nebo videem. Myslím zhlaví, kde se jezdí 60 i do kříže mezi 1. a 2. kolejí. V reálu výměny navazují téměř jazyky na jazyky, ale já tam mám až 20m mezery, protože to mám z výhybek 3d. Kdybych použil jakoukoli delší, tak bych se do vyznačených bodů umístění výhybek nevešel. To samé platí pro 80 nebo 100. Sto mi ukazoval Martin321 na slezině, kdy použil nějakou 3_0 namísto mých 5d, která je vhodnější.
Ale to už jsme odbočili z tématu Václavovy 120 a přešli na kolejivo MSTS všeobecně.

Ahoj, nainstaloval jsem ciste MSTS. Pridal cestinu, pridal BIN verze 1.7.051922 a postahoval a rozbalil soubory soubory z
http://www.zelezniceck.cz/Download/ a nainstaloval Train Store

Kde delam chybu kdyz v Train Store vidim trat 120, ale vidim jen jednu aktivitu Radotim 24h, ale ta nejde spustit.

Po trati se muzu projet, ale aktivita nejde spustit.

Dekuji za rady :)

Back
Nahoře