tomikula napsal:
Někdo ocení když stavitel staví dál a dál a nafukuje trať jak balón a já ocením, když někdo nehraje na kvantitu ale ví, že je někde něco špatně, vrátí se a opraví to, byť za cenu toho, že trať nebude o např. 20 km delší, ale původní úsek bude mnohem kvalitnější.
Přesně tak jsem se něco přes rok choval. Jestli to někdo ocení, ukáže čas.

Je to tak 50 na 50. Polovina ohlasů byla opravdu dobrá, ale polovina, jeich první reakce byla :"mě nefunguje to a to, tam Ti něco levituje, tam něco chybí"

. Jasně, mysleli to dobře, ale člověk by po takovém trvalém zápřahu nyní spíš potřeboval nějaký balzám na duši
VáclavS napsal:
Chyba byla už ve způsobu stavby. Šlo mi o rychlost a to se vymstilo při propojování tratí. ....
Václave, s tou rychlostí bych se nechlubil.

Každou slezinu jednou za rok jsi nám své práce prezentoval a my natěšení vždy viděli jen holé louky a nezarovnaný terén.

Ale jinak je pravda, že tenkrát byly nulové podklady a stavělo se víc podle školního atlasu než podle předloh, protože letecké mapy na internetu neexistovaly.
Co se kolejiva týká, Xtrack by Tě nezachránil. Jak jsem nyní znovu rozšiřoval výběr kolejiva, dokonale jsem proklepnul, co vše z tohoto kolejiva postrádám a musím konstatovat, je to bída. Je opravdu škoda, že někdo z našich končin nevymyslel konkurenční například CSDtrack,
Už jsem to myslím někde psal, ale hodně výhybek je zbytečných a hodně hojně využívaných typů chybí.
Výhybky 6d jsou pro dráhy úplně k ničemu, hodí se tak pro nějaké vlečky a důlní železnice. 10d tak pro rychlost 30. 3d přesně vychází pro 40cítková zhlaví skládaná mou metodou.
Pro rychlosti 60km/h výhybky chybí úplně a přitom jsou nejvíc rozšířené. Používám 3d skládané klasickou metodou, ale i tak jsem krátkej. Výhybka na 100, ta je jen v Xtraku a je jediná, která mi chybí. Já používám přesně pasující 5d, ale ta má jazyky daleko od začátku kolejového dílu, tak se hodí max na 80, ale do takových zhlavích je moc dlouhá, tam dávám 870, které sedí přesně.
Obloukové výměny komplet z Xtraku jsou v podmínkách ČSD úplně k ničemu, hodí se tak na TGV, kde se jezdí 120 a víc do odbočky.
Co se oblouků týká, vícekolejných by se hodila větší nabídka poloměrů a naopak jednokolejné, zde se dá vystačit s dynamickou kolejí.
Jinak stavět podle GPS, také to není nejpřesnější a pokud pojedu podle traťových podkladů, tak se mi lehce stane, že se dostanu úplně mimo vygenerovaný terén, pokud chci dodržet poloměry oblouků. Takže vždy bude nějaký kompromis.
Jinak Václave, já bych být Tebou do toho šel. Nevím, kolik kilometrů máš postaveno, ale do max 200 by to neměl být problém. Vygenerovat novou placku a klidně stav z nejnovějších xtraků. Není problém pro odlehčení nepotřebné věci z tsection vyházet a stále jsi kompatibilní. Já měl tenkrát postaveno přes 600km a to už bylo moc na to, abych začal stavět úplně znovu, proto vzniklo kolejivo BP. A kdybych tenkrát měl víc znalostí a uměl předvídat, můj výběr kolejí by byl jiný a vešlo by do mého kolejiva úplně vše, co je z Xtraků potřeba.