Trať 120

Chtěli byste trať 120 ve stavu v jakém byla na začátku devadesátých let?

• Ano

Hlasů: 86 38.6%
  • NE, v současném

Hlasů: 110 49.3%
  • Je mi to jedno.

Hlasů: 27 12.1%

• Hlasovalo členů
    223
Prosím poraďte. Jaký Global použít pro spuštění tratě 120. Originál MSTS nebo BP ?
Děkuji předem za radu.

Kerim napsal:
Prosím poraďte. Jaký Global použít pro spuštění tratě 120. Originál MSTS nebo BP ?
Děkuji předem za radu.
BP nebo pokud máš Luhačovice, tak globaly jsou stejné

Myslím si, že jsem přišel na problém, proč ČD 120 padá v případě koexistence s tratěmi BP, Luhačovice apod.ve stejné složce ROUTES.
Jak jsem naznačil dříve - problém byl v TRK. Napadlo mě zkontrolovat přítomnost "volaných" souborů a hle - ACE soubor obrázku, zobrazovaného v základní výběrové obrazovce (tratě, vlak, čas, aktivity, z - do, ...) mezi nabídkou tratí a popisem a který je u každé trati jiný, má odlišný název než ten, který je distribuován autorem: požadován je CD_120.ace × dodávaný je 120.ace. :!:
Navíc je obrázek dodáván se souborem alfakanálu samostatně, což u jiných tratí není. Pokud tedy přejmenujete obrázek spolu s alfakanálem dle výše uvedeného postupu, měli byste mít vyhráno. :compress: Při startu MSTS se Vám však místo obrázku objeví jen alfakanál. Vyřeší to zřejmě spojení obou souborů, což já však neumím a chci tedy někoho s patřičnými dovednostmi požádat, aby se tohoto úkolu zhostil a ve spolupráci s autorem vydal opravený soubor nejen se správným názvem... ... a nebo ho i jinak nabídl k dispozici.
Pozn.: koexistenci 120 jsem zkoušel zatím jen s 326-kou, takže doufám, že nenaběhne jiný problém u dalších tratí typu BP.... :(

TOTO NENÍ APRÍL!!!

Naposled editoval moderátor:
Zdravím,
mám problém s touto tratí. Všechny soubory mám správně nainstalovány v ROUTES (CD_120). Při spuštění TS a zvolení trasy s vozidlem vše probíhá,jak má. Ale při načtení MSTS mi jeho menu dovolí stisknout pouze výuku,tzn. ostatní položky jsou nepřístupné (zašedlé). Ve FAQ bylo psáno,že stačí mít nějakou aktivitu nebo platnou trasu pro trať. Editor mi vyhazuje hlášku "chyba při nahrávání databáze tratě",takže nemohu ani otevřít aktivitu a vůbec novou vytvořit. V adresáři tratě je pouze L.act ,která píše "failed to read route info". Možná to zde již bylo psáno,ale fakt si s tím nevím rady :cry: :cry: :cry: . Děkuji předem za odpověď. Dominik

Teď mi TS pro jistotu píše "pro tuto trať nebyla nalezena platná aktivita!!! MSTS vyžaduje nejméně jednu platnou aktivitu..." atd. Ach jo :cry:

Dominik napsal:
Teď mi TS pro jistotu píše "pro tuto trať nebyla nalezena platná aktivita!!! MSTS vyžaduje nejméně jednu platnou aktivitu..." atd. Ach jo :cry:

1. Včera Vašek vydal opravný update, kde by už měla být aktivita v pořádku. Koukni k němu na stránky a stáhni si jí, rozbal a přesuň / překopíruj do složky s tratí. Odkaz je na předešlé stránce. Měly by se tím opravit chybné soubory. Nebo:
2. Koukni do návodů ke stažení (Martens - mlasevic) a udělej si podle nich jednoduchou aktivitku - v podstatě jen trasa a souprava, bez okolního provozu. Soupravu můžeš převzít z těch, které máš k dispozici, není nutné dělat novou...

Dnes dozkoušena koexistence 120-ky s ostatními tratěmi, které spadají do společného ROUTES (BP, Luhačovice, Třemošnice, ŽSR 130 - jinými nedisponuji). Vybral jsem namátkově několik tras - vše v pořádku, nic by nemělo vadit... :D
Stále očekávám nějakou aspoň drobnou reakci autora... Pomohl jsem mu vyřešit problém a mohl by se k tomu vyjádřit. :x To není moje touha po slávě, to je slušnost.

Zdravím,
omlouvám se,nemohl jsem se dostat k MSTS dříve (nebyl jsem doma). Opravný update mám stažený a rozbalený ,ale aktivita v archivu není :( . Když jsem si chtěl zkusit v MSTS editoru vytvořit aktivitku, editor píše "chyba při nahrávání databáze tratě". Ať jsem zkusil cokoliv, menu v MSTS je zašedlé ; kromě VÝUKY. V TS mám u této tratě v aktivitách pouze "nový úkol" ,který nemá zapsanou lokomotivu ani vlak. Mohl by mi tedy :lol: prosím :lol: poslat nějakou aktivitku na email (domecek.j@seznam.cz) ? Připadám si jako blbec,moc s MSTS neumím :| .Díky , Dominik

Pro Vennyho : Přečetl jsem si Váš návod z 29.března (10:00hod.) ,udělal příšlušné úkony a trať mi funguje. Díky všem :D :D :bounce: :bounce: :lol: :lol: :wink:

Zdraví, jen takovej dotaz. Az jsem to konecne rozjel tak behem 5ti minutove jízdy to na me porad kráká ze tam pořad neco chybí. Za tu chvilku např: BRECST.ACE, PLCHUVKY_DOMEK.ACE, NAST_ZAST_PANEL_100M.S, a pak to spadlo uplne. Jsem z toho v rozpacích, dela vam to taky?

Tak to jste si asi nestáhl aktualizaci. Zde jsou tyto soubory obsaženy. Ale ten soubor peronu... zkuste ho přesunout z jiné české tratě.

VáclavS napsal:
Tak to jste si asi nestáhl aktualizaci. Zde jsou tyto soubory obsaženy. Ale ten soubor peronu... zkuste ho přesunout z jiné české tratě.
Peron jsem si presunul, i ty ostatni. z ruznych tratí. Ale ve vasi aktualizaci ani nikde v Textures to nemate.Aspon ze to není tak dlouhosahle hledaní. 8)

Po doplnění update balíku č.1 trať nefungovala - podle rady je nutno vrátit soubor CD_120.tdb ze základního balíku. Poté se trať opět rozběhla. Co se týče koexistence s ostatními tratěmi, situace zůstala stejná jako u základní verze: pouze TrainStore nebo samostatná Routes.

Toto jsem zkusil, ale bohužel mi skočila jen černá obrazovka... Na .tdb soubor z update se mi načte MSTS, ale všechna čtyři tlačítka jsou šedá. Simulátor spouštím přes TS, aktivitu vč. consistů mám v pořádku, Global mám BP, .ace soubory jsem taky přepsal dle návodu výše, tuto diskuzi jsem také prošel, ale řešení problému jsem nenalezl. Poraďte prosím, kdo máte stejnou potíž. Díky motorová myš

Tohle mi přistálo v mých SZ:
LUBOS BALUS napsal:
Dobrý den.V trati 120 do globalu mi chybí soubor ?e?e?e?e?e nebo tak něco.Nevíte náhodou o co se jedná nebo odkud se dá zkopírovat? Je to z Kladna na Dubí.Děkuju.Luboš.
Tak to teda nevím. Ale pro jistotu tento příspěvek dám do fóra ke trati 120. Třeba autor odpoví. Já odpověď bohužel neznám.

Je to soubor ?e?e?e?e?e?e?e. Dík za poslání. l.balus@email.czLUBOS BALUS
To je nějaký nesmysl, takový soubor neznám. Máte asi něco špatně přímo v simulátoru. Nenapsalo to ani typ souboru.

Díky za soubor, leč tlačítka jsou stále šedá... :( Ještě mne napadá, když jsem instaloval trať, tak jsem do ní "pustil" i dva updaty, jeden CD120update s velikostí cca 9,9 MB, a druhý CD1201 10,7 MB v tomhle pořadí, tak jestli není zakopanej pes tady :roll: . Díky motorová myš

Asi jo. Instalace doplňků by měla být opačně. Takže smazat a znova... Trať - do ní Textures - oprava CD120-1 a doplňky CD120update. Nakonec soubory ze ZIPU, jak je na ně odkaz výše. PŮVODNÍ ZÁLOHOVAT!!!! Potom si uprav název ACE souboru 120.ace na CD_120.ace kvůli snášenlivosti s ostatními tratěmi typu BP. :wink:

Back
Nahoře