742.041: Zezačátku mi šlo o to, co se snažím zprovoznit teď. Chtěl jsem abych strojvedoucím přiděloval aktivity tak, aby žádný vlak nejel ve stejný den dvakrát. Jenomže jsem opravdu nečekal o akci takový zájem. Mimochodem pokud si někdo vzpomíná, tak první aktivity byly bez trafficu. S VáclavemS jsme se následně dohodli, že aktivity budou společené př. Os 4544 pojede ten samý den 3x. S tímto se pomalu začala ztrácet i celá má myšlenka. Takže mě napadlo udělat turnusy. Turnus by tedy trval 14 dní a každý fíra by měl odjet 7 jízd ( 1 jízda na 2 dny ). Skládal by se z jízd tak, aby každý vlak jel během 2 dnů jen jednou. Počet zařazených jízd by se logicky rovnal počtu přilášených fírů. Vzhledem k tomu, že by jízdy byly již časově omezené, by se přihlašování provádělo jen na jeden turnus. Samozřejmě, že stálí fírové by se nemuseli neustále přihlašovat, ale pakliže by neměli dostatek času, odhlásili by se a na další turnus by se znovu přihlásili. Přihlašování a odhlašování by se samozřejmě provádělo již před začátkem turnusu, protože když zpracuju tabulku, pak už je složité to třeba v půlce měnit. Co se týče hodnocení, s tím moc nepočítám, vzhledem k tomu, že by se jezdilo podle SJŘ. Jinak se tady taky myslím řešil problém se systémovým a MSTS časem, který byl v nesouladu, čímž jsme třeba někomu uškodili i přesto, že jel na čas. Pokud ale bude zájem, může se zachovat hodnocení, které se ovšem bude zakládat jen na rychlosti, což mi nepřijde zrovna jako objektivní...
Turnus by byl formu tabulky uveřejněn na webu. Pod ním by byl i odkaz na archiv se 7 jízdami ( na 1 turnus ). Všichní přihlášení by si ho stáhli a podle tabulky z něj postupně dokončovali aktivity. Tento archiv by se aktualizoval, stejně jako tabulka, každých 14 dní.
Pokud má někdo ještě nějaký námět či připomínku, ať jí napíše. Jinak pokud byste souhlasili mohlo by se všechno spustit třeba ještě o víkendu

Zatím, ale přihlášky neposílejte...