Databáze strojvůdců MSTS

Pokud se toho nechytne někdo jiný než já, tak asi jo. V současné době neznám žádný přijatelný způsob, jak to znovu realizovat.

Já myslím, že se ten projekt moc neosvědčil. Rozběhl se sice avšak poměrně brzy zkončil. Aby to mělo nějakou cenu, tak by člověk musel sedět pořád u PC a nesměl by chodit do práce, aby stíhal jezdit. Když už by se tento projekt realizoval, tak by se museli udělat šichty dle turnusu a potom by to bylo pravé a reálné ježdění.

Čouda napsal:
Já myslím, že se ten projekt moc neosvědčil. Rozběhl se sice avšak poměrně brzy zkončil. Aby to mělo nějakou cenu, tak by člověk musel sedět pořád u PC a nesměl by chodit do práce, aby stíhal jezdit. Když už by se tento projekt realizoval, tak by se museli udělat šichty dle turnusu a potom by to bylo pravé a reálné ježdění.

Tím chceš říct, že jezdit jako leťák je nereálné a všech 100% fírů je v turnusu? Se tedy divím.....

Právě proto, že první verze počítala i s leťáky a aktivitu sis odjel kdykoliv se Ti to hodilo časově a pak jsi jenom Pajovi poslal hodnocení, tak to bylo daleko přijatelnější, protože sis to mohl rozložit, přizpůsobit práci nebo škole .....

Ale jinak jako nápad docela dobré .....

Pardon. Zapoměl jsem na leťáky. Já jsem přece hlupák. zasloužil bych a potom by to dopadlo asi takto , ale to je jedno. Kdyby se to rozjelo znovu, přidal bych se. Jen by se toho musel někdo zapálený pro věc ujmout

Naposled editoval moderátor:
Čouda napsal:
Pardon. Zapoměl jsem na leťáky. Já jsem přece hlupák. zasloužil bych a potom by to dopadlo asi takto , ale to je jedno. Kdyby se to rozjelo znovu, přidal bych se. Jen by se toho musel někdo zapálený pro věc ujmout

Tak poď :lol: - když by tam byla možnost jet i letmo s tím, že aktivity si volí každý, které chce podle svých časových možností, tak by se přidalo daleko více lidí.....a myslím, že v dnešní době by se už daly jezdit i aktivity běžně dělané.....a ne speciál pro tento projekt.....

já nevím proč se předtím musely jezdit jen předem danné aktivity. Ví to někdo?

Čouda napsal:
já nevím proč se předtím musely jezdit jen předem danné aktivity. Ví to někdo?

Pokud se nepletu, tak to ovlivňovaly tyto okolnosti :

1) Nebyl ještě MSTS Bin a pokud byl, tak toho ještě moc neuměl
2) Moc vozidel nebylo vyladěných
3) Složitější aktivity se pak na různých PC chovaly jinak

Ale jinak, pokud by se mělo nějak hodnotit, tak by asi měla být nejaká daná množina aktivit tak, aby se dalo srovnávat......

Podle mne nikomu nic nebrání navázat na to, co tady Pajavlaky udělal a po dohodě s ním pokračovat dál...
Chce to jen chuť a čas.....

Já si myslím že by měly být některé aktivity i určené. Aby se nestávalo že by někteří "fírové" jezdili jenom to co by jim vyhovovalo a tím pádem s nejlepšími výsledky.Dneska už je přece dostupných mnoho kvalitních a vyladěných aktivit.
Jinak pokud bude potřeba pomocníků u kterých stačí tomu věnovat trochu času tak se hlásím.

Vidíte a já z venkova stále nepochopil, jak to vlastně hrajete a jak to má v MSTS fungovat. ( Nápad na začátku vlákna jsem četl.)
Ale podle mého názoru by se měl vytvořit soubor aktivit, které by na sebe navazovaly. Například někdo přiveze do Prahy EC. Až skončí, tak by měl nastoupit další, který soupravu odveze na ONJ, atd. Ten by zase pendloval na Éčkách a vozil soupravy po pražských spojkách. A zase na jeho přetahy by navazovaly další začínající aktivity.
A kdo by měl horší výsledky na rychlíkách, tak by byl přeřazen na náklady nebo přetahy souprav.
Po aktualizaci trati chci dodat další aktivitu, určitě se bude hodit, ale jako noční bude dost krvavá. Tu bych nechal pokročilým a znalým předpisů. Pastičky na předpisy tam jsou zatím dvě. :lol:

Já myslel že šichty by fíra dostával postupně a pokaždé něco jiného.Jeden den osobák,pak zase EC,nato nějaký náklad a tak dokola.Jako v životě.S tím že by byla třeba povinost udělat jednu šichtu týdně.

Tommy66 napsal:
Já myslel že šichty by fíra dostával postupně a pokaždé něco jiného.Jeden den osobák,pak zase EC,nato nějaký náklad a tak dokola.Jako v životě.S tím že by byla třeba povinost udělat jednu šichtu týdně.

A to je ten problém - povinnost odjet jednu šichtu za týden - tím jsi vyšachoval lidi, kteří by se rádi zapojilil, ale ten čas prostě nemaji. ..... mimochodem ani v životě fíra nechodí do práce na jeden den v týdnu....a to ještě třeba jenom na 3 hodiny.....

Postavit to raději obráceně - množinu aktivit a zajedu si tu či onu až na to budu mít čas či chuť zajet si ji jako relax ..... a takto třeba "soutěžit" a srovnávat, kdo to odjede líp.....podobně jako to měl P.Šimral řešeno u strojmistra u Railsimu...a takto podobně fungovala i první Pájova verze databáze strojvůdců.....

Nechtěl jsem předem někoho znevýhodňovat. Jenom nevím jak by se potom dalo nějak porovnávat když někdo bude mít odjetých 10 aktivit a jiný jenom jednu

Tommy66 napsal:
Nechtěl jsem předem někoho znevýhodňovat. Jenom nevím jak by se potom dalo nějak porovnávat když někdo bude mít odjetých 10 aktivit a jiný jenom jednu
hodnotíš přece hodnocení aktivit co do kvantity, co to postavit jako nejlépe zajetou aktivitu a žebříček v rámci aktivity?

Tommy66: Přece už to, kolik jízd máš odjetých svědčí o tom, jaký si strojvedoucí :lol:. To co tady navrhuje Martens se mi jeví jako velmi dobré a pro všechny zúčastněné časově přijatelné řešení :). Takže se toho ujmi, nebo mi znova rupne v kouli a skočim do toho já :lol:.

Pajavlaky napsal:
Tommy66: Přece už to, kolik jízd máš odjetých svědčí o tom, jaký si strojvedoucí :lol:. To co tady navrhuje Martens se mi jeví jako velmi dobré a pro všechny zúčastněné časově přijatelné řešení :). Takže se toho ujmi, nebo mi znova rupne v kouli a skočim do toho já :lol:.
Pájo, ale kdepak - kolik máš odjetých jízd svědčí jenom o tom, kolik máš na MSTS času ...... nic víc.....

Pajavlaky napsal:
Já to ale myslel tak, že čím více má člověk naježdíno tím více má vlak v ruce :).
Bohužel, tohle ne vždy platí .... má neježdíno mraky hodin,ale kopyto bude stále stejný :-)

Back
Nahoře