TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Bobe, já napsal, že odpověď nechci od Tebe, protože vím předem v jakem tónu to napíšeš. Neměj pořád poslední slovo. Já bych raději odpověď od nějakého normálního (nezaujatého) člověka. Zkus si chvíli číst někde jinde a tohoto vlákna si nevšímej.
Kdybys neprovokoval a neptal se mne a neoslovoval mne, možná bych tě i ignoroval. Komu tedy byl ten tvůj postesk adresovaný - Michalovi, Martensovi, Ppoollllovi, Miranovi, ... koho jsi tedy tak "neadresně" upozorňoval na "nejasnosti" ? Já proti tobě nejsem zaujatý, ale s tebou nehne ani Chocholoušek. Jsi prostě tvrdá palice a nemáš vlastní rozhodovací rozum, potřebuješ na vše pokyn shůry a to já ti nemohu poskytnout, protože tady mám pozdější "číslo" ( podle tvoji hierarchie ).
Nejpravděpodobněji nedostaneš jinou uspokojivější odpověď, než jsi už dostal. Možná nějaký erudovaný právník by ti mohl do toho vnést více světla sdělením, že podle jeho mínění by možná eventuálně mohlo i snad případně za určitých blíže nezjistitelných podmínek... :lol: !

Chlapi, vysvětlete mu to někdo polopaticky nebo lopatou po hlavě. Ode mne to prostě neveme i kdyby čert na koze jezdil.

Bobe, já bych odpověď od Tebe vzal, ale ty jsi mi neodpověděl, jen stále tvrdíš že něco nejde. Asi tou lopatou po hlavě by jsi potřeboval ty, aby se Ti rozsvítilo a když už se sem hrneš reagovat, tak alespoň aby jsi byl schopen odpovědět na jednoduché otázky.
1. Potřebuji jména (názvy) funkcí brzdičů, které jsou dle bublin stejné, ale u různých typů mají jiné praktické funkce. Těmto vymyslet nejvhodnější společný název.
2. Dále názvy poloh brzdiče, které nemají u jiného typu nějakou jinou přiřazenou funkci. Těmto dát správné pojmenování.
Tohle vědí jen znalí ladiči. Bob 57 to zřejmě neví, tak snad odpoví Ppoollll.
Jedná se o to, že jen malá část uživatelů MSTS jsou profici a chtě nechtě, ty bubliny s nápisy vymývají mozek nesprávnými názvoslovími. Pokud to jde, poprosili bychom Džordže, aby to v příštím vydání Bin opravil.

Zbyňku

K těm textům v bublinách - nejde to. Konkrétní příklad:

MSTS - TrainBrakesControllerReleaseStart - toto je použito u obou typů brzdičů v MSTS a v reálu tomu odpovídá:

BS2 - II - poloha jízdní
BSE - O - poloha provozního odbrzdění

Jak chceš sjednotit název tohoto parametru když u těchto dvou typů brzdiče v reálu to má jiný význam? Funkce je sice stejná - nafouká to vzduch do průběžného potrubí - ale používá se to zcela jinak.

A takovýchto parametrů je tam ještě několik.

Dá se přejmenovat ta záchraná brzda na rychlobrzdu. To je jediný parametr kde nebude rozpor významu s různými typy brzdičů. U jiných parametrů to ale nejde neboť to je vždy o tom, které parametry se jak použijí a jak se chovají. Sestavíš jeden brzdič, správně pojmenuješ, a když sestavíš jiný brzdič tak názvosloví je nesmyslné.

Takže jsem zvědav na to jak by se měla teda pojmenovat ta mnou výše citovaná poloha/parametr. Pokud se podaří na něčem rozumném domluvit tak to není problém aplikovat s novou verzí binu. Stejně se s ním šíří už i ty dll knihovny (nebo alespoň jejich odpovídající část) neboť do nich Džordž musel přidat pár hlášek pro svou potřebu.

Zbyněk Šemora napsal:
Bobe, já bych odpověď od Tebe vzal, ale ty jsi mi neodpověděl, jen stále tvrdíš že něco nejde.
Odpověděl jsem ti já už vícekrát a stejně ti už odpověděli i někteří další zdejší frekventanti. Odpověděli jsme ti ve shodě a ne v rozporu. Tedy ve shodě mezi námi odpovídači a (možná) v rozporu s tím, co chceš ty. Můžeš si to najít pozpátku a nedožadovat se znovu a znovu odpovědi na to, co již bylo odpovězeno nejednou.
Všechny engy jsi osobně konfiguroval sám, tak víš kde a jak je definován brzdič a jaké má který polohy. Nemáš tudíž ani problém si k té poloze v msts shlédnout, jaká se u toho zobrazuje popiska/bublina. Vypsat si to, co se ti nelíbí, je už jen drobnost. Jejich překlad je v souboru string.dll.
Mimo jiné jsi na slazině dostal okomentovaný eng s variantami brzdičů, takže vše potřebné máš a to píšu už podruhé. Máš jej v notasu, jestli sis jej nesmáznul.

Pavle, jak jsem testoval, myslím si, že to jde. Nechci tedy odpověď, že to nejde. Ale chci názor ostatních na nové názvy bublin.
Když jsi dělal překlady, tak brzdiče BSE brzdily stejným způsobem jako BS2 (v MSTS). Jelikož jsem s BSE v praxi moc nezažil, vycházel jsem z toho, že je to asi nadefinováno správně (jsou mezi nám přece profici)
Ohledně popisek, vycházel bych z toho, který brzdič v reálu popisky má. Má je výhradné BSE a kombinované páky. BS2 má jen šipečky a Božka (správně Škoda N/O , ale říkalo se tomu mezi fíry stejně Božka, protože ten přestavovač NO nefungoval jak má), Knor, ty nemají žádné popisky ani šipečky.
Proto nechci nic jiného, kdyby jsi prosímtě v příslušné knihovně nahradil tyto tři popisky: (ale oprav knihovnu po Džordžovi, ať se mi nepřepíší jiné věci)
Zachranna Brzda za Rychlobrzda
Jizda za Odbrzdeno
Nastaveno za Jizda.
A bude moc vadit, když u BS2 a Knor bude misto Jizda Odbrzdeno? Ja myslim že ne.
Pokud pojedu s BSE nebo na kombinovanem ovladači, tak konečně budu mít vedle sebe J a B a od sebe O, jako je to popsáno v reálu. Že to tak v MSTS funguje jsem otestoval, jen klamou ty bubliny.
Kolik to zabere času? Nebo mi někdo napište, která je to knihovna a jak ji otevřít a já si to udělám sám. Jediné minus této úpravy je, pokud dám základní polohu brzdiče dle Boba 57, tak po restartu kabiny bude páka v poloze jizda a hold úkon s otevíráním brzdy se konat nebude. Ale já trvám na poloze své, dle bublin zaver A to bude jedniná poloha, která je dle reálu mimo, ale stav této polohy ve srovnání s reálem je takový, že si strojvedoucí vlak jen trochu víc zabrzdil.
Pavle, můžeš tyto tři slova pro nejen mou radost prosímtě přepsat a poslat mi to na otestování, ať to vidím v praxi a mohu posoudit, která varianta je menší zlo? Děkuji. Nebo ty Džordži.

Tak tedy jeden obrázek BS2, bohužel horší nemám, ale pro názornost snad postačí.

http://www.boletice.cz/loko/foto/brzdic.jpg

Je tam označena poloha X, které nevím jak se teď nadává, ale funkce je taková, že po nabrzdění přesunu páku do této polohy tak souprava brzdí a tlak neuniká ani nepřibývá.

Jinak v poloze pro jízdu bych dal popisek - Jizda / Odbrzdeno, protože tak se i děje.

Zdeňku, ale právě jak vidíš na obrázku, BS2 žádné popisky nemá, jsou tam jen ty šipečky, proto bych jako vychozi bral brzdiče, které na pultu popisky mají.
Jedna se o to, že by takto bylo u BSE 2xjizda. V reále u BS2 nebo Škoda NO nemáš žádnou vizuelní kontrolu a páku přestavíš dle citu. Já si pamatuji u BS 2 jsem polohu jízdní hledal nejprve hmatem, aby dvě šípečky byly proti sobě, ale v noci jsem na to neviděl, tak bylo nutné získat cit jinak a to, správná jízdní poloha šla nahmatat malíčkem. (profici nesmějte se, já se to tak kdysi učil) Ale u BSE, tam jsou polohy aretovány a pojmenovány.
Jinak je mi jasné, pokud dáme do diskuze jaké dát správné názvy do bublin nedohodneme se ani do vánoc. Já bych to chtěl nejprve otestovat. Ale nejraději bych to dal na test i skutečným strojvedoucím a ti aby pak rozhodli. (Dráčik a spol)

K popiskám - z mého pohledu je šuma fuk, co v nich je. Já osobně nemám češtinu nainstalovanou a polohy brzdiče používám podle funkcí, ne podle popisu. V tomhle vám tedy moc nepomůžu. :D 8)

Zbyněk Šemora napsal:
... a Božka (správně Škoda N/O , ale říkalo se tomu mezi fíry stejně Božka, protože ten přestavovač NO nefungoval jak má),
Odkud čerpáš ty zavádějící a nepodložené informace ? Já s tím nikdy problém neměl a při dodržení správného postupu ovládání to fungovalo správně.
Zbyněk Šemora napsal:
Kolik to zabere času? Nebo mi někdo napište, která je to knihovna a jak ji otevřít a já si to udělám sám.
Která je to knihovna jsem napsal už výše a nyní ještě zvýraznil. Zabere to pár minut podle rozsahu úprav, otevřít/editovat se to dá programem ResHack, Restorator, aj. a mají i češtinu ( http://cestiny.idnes.cz/pr/ )
Zbyněk Šemora napsal:
Jediné minus této úpravy je, pokud dám základní polohu brzdiče dle Boba 57, tak po restartu kabiny bude páka v poloze jizda a hold úkon s otevíráním brzdy se konat nebude. Ale já trvám na poloze své, dle bublin zaver A to bude jedniná poloha, která je dle reálu mimo, ale stav této polohy ve srovnání s reálem je takový, že si strojvedoucí vlak jen trochu víc zabrzdil.
Až na to, že tvoje poloha "závěr" nedělá funkci "závěr", ale brzdí. Napíšeš, že je to mimo real a přesto to požaduješ, ač to i jiní odmítají.
Dělej si co chceš, když si nechceš nechat poradit ani ode mne ani Michala ani jiných...
Zbyněk Šemora napsal:
Já si pamatuji u BS 2 jsem polohu jízdní hledal nejprve hmatem, aby dvě šípečky byly proti sobě, ale v noci jsem na to neviděl, tak bylo nutné získat cit jinak a to, správná jízdní poloha šla nahmatat malíčkem. (profici nesmějte se, já se to tak kdysi učil)
Je to jen o praxi a citu. Ta páka má při pokusu o přetlačení za jízdní polohu směrem ke švihu větší odpor, protože tlačí navíc na dřík ventilu švihu a ten klade dost slušný odpor, takže i poslepu fíra ví, co tam má v ruce včetně všech ostatních poloh. Navíc je i velice dobře poznatelné i sluchově tažení po polohách a každá má trošku jiný zvuk.

Naposled editoval moderátor:
Bobe s tebou je fakt sranda. Proč stále lezeš Michalovi do zadku, když pokud je mi známo se ztotožnil s mým nastavením jako závěr (cituji u 350 poloha 0.7) Nepamatuji si, že by mi Michal nebo kdokoli jiný tvrdil, že to mám nastavit jinak (kromě Tebe). Počkej raději na Džordže, jestli něco nevymyslí. Pokud je má poloha závěr blbě, tak si z toho nic nedělej, ta Tvá je také vedle, takže dělat 4 hodiny práce pro nic, to opravdu nemá smysl. To musíš uznat.

Tak a dost pánové,

tohle vaše věčné špičkování a hádání mne začíná vážně srát. Ano, píšu záměrně slovo srát, protože jiné slovo by dostatečně nevyjadřovalo moje pocity, které mám když to tady čtu. Každý z vás něco umí. Zbyněk stavět trati, Bob57_cz umí ladit engy. Krucinál to se neumíte dohodnout? Bobe promiň, ale někdy mi to připadá, že chceš Zbyňka pouze nasrat, ale abych byl spravedlivý i Zbyněk má taky své mouchy. Zatím tady pořád čtu jak je trainset BP blbě naladěný, chování mašin unreal a pod. Viz tahle hádanice o závěrné poloze brzdičů. Oba jste z praxe, Zbyněk toho musel nechat před lety, ty zatím jezdíš v díře, ale uvědomte si pánové, že tady se neřeší komplexní simulátor pro vycvik fírů na ČD. Tady je spousta lidí, a troufám si říct že 99 procent, kteří se za skutečnou mašinu nikdy neposadí, a jsou vděční za to co jim MSTS nabízí. A těm je trochu ukradený, že zrovna závěr na BS2 a BSE je někde jinde. Těm totiž stačí, když "vlezou na firerštand" a než se rozkoukají, že jim souprava neujede ze svahu někam do kopru.

A tak mám takovýto návrh: Co kdyby Bob57_cz převzal kompletní starost o trainset BP. Když říkám kompletní tak mám na mysli kompletní, tedy veškeré aktualizace, nastavování engů, testy modelů atd.

Zbyněk by mohl klidně dělat to, co mu perfektně jde, totiž stavět trať. A je jedno kam.

A bylo by to bez nervů, hádanic a podobných vylomenin. Kluci kdybych vás oba neznal, a přišel jsem na fórum poprvé, tak nevím co bych si asi pomyslel po přečtení tohoto vlákna.

Tak a teď jsem váš, a perte to do mne ze všech stran.... :lol: :lol: :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
Bobe s tebou je fakt sranda. Proč stále lezeš Michalovi do zadku, když pokud je mi známo se ztotožnil s mým nastavením jako závěr (cituji u 350 poloha 0.7) Nepamatuji si, že by mi Michal nebo kdokoli jiný tvrdil, že to mám nastavit jinak (kromě Tebe). Počkej raději na Džordže, jestli něco nevymyslí. Pokud je má poloha závěr blbě, tak si z toho nic nedělej, ta Tvá je také vedle, takže dělat 4 hodiny práce pro nic, to opravdu nemá smysl. To musíš uznat.
To nemohu uznat. Ty už pro svou samolibost opravdu nevíš, co bys ze sebe vypustil. Kde lezu někomu do z., jak tady deklaruješ ?
Mícháš hrušky s jablky a vybíráš si jen útržky vytržené z kontextu. Cpeš sem BSE, když řeč byla zrovna o BS2.
Nevšiml jsem si, že by se s tebou M. shodl, zatímco se mnou ano. Sundej si z očí klapky a listuj zpátky.
Opravdu je na nic dělat 4 hodiny práce, která je akorát zmetek.
Mi to sedí, nesedí to tobě. Jsou věci, které prostě nepochopíš a s tím se smiř. Už několikkrát jsme ti někteří sdělili, abys to nedělal. Dělej jen to, čemu opravdu rozumíš - štreku, tam na tebe nemám ani náhodou. Tohle uznám, to je tvoje parketa.

Miran napsal:
A tak mám takovýto návrh: Co kdyby Bob57_cz převzal kompletní starost o trainset BP. Když říkám kompletní tak mám na mysli kompletní, tedy veškeré aktualizace, nastavování engů, testy modelů atd.
Tak tento návrh byl již před několika měsíci samotným ZŠ zamítnut s odůvodněním, že si za svůj TBP odpovídá sám.
Na mne se nejen v poslední době obrací soukromě v mailech i SZ celá řada skinařů, modelářů i řadových pařanů se žádostmi o přeladění některých vlastností u konkrétních modelů jsouce nespokojeni s nastaveními podle TBP.
Dostanu, prohlédnu, poupravím, přepošlu zpět. Jestli to pak někdo upravené zveřejní či ne, je čistě jeho věc.
A mám toho momentálně opravdu dost v zásobníku k vyřízení. Spousta lidí nemá ani tušení, kde všude jsem něco poupravil či alespoň poradil. Je mi to fuk, já slávu nepotřebuji. Až na pár vyjímek nenajdete ani můj nick v dotčených souborech, leda u některých info o verzi, aby nebyly zmatky. Mám co dělat ažaž a nestíhám.

Bobe, já si Tvé práce vážím, dal jsi do engů hodně dobrých tipů a nápadů. ale jen by mě zajímalo kolik engů za dva roky jsi dal finálně ty sám dohromady. Já vím o jednom a to byla 731, kterou úpravu od Tebe mi poslal Jirka Polák (ale finál to nebyl). 350 byla kolektivní a nic jiného, co by byla čistě Tvá práce, to opravdu nevím. Vždyť Tě i vybízel Ppoollll, aby jsi své práce konečně zveřejnil.
Mirane, tohle říkám proto, že kdyby Bob převzal správu na trainsetem, tak si můžeme dát všichni na několik let dovolenou. A k čemu bych pak stavět trať, když by po ní nebylo čím jezdit.
Ale na druhou stranu, to jako chcete říct, že jsem pro Trainset udělal málo, nebo moje práce byla úplně špatná? Pak všem doporučím jedno. Vytáhněte si z archivů úplně původní zveřejněné skiny a modely. S čřž a 150000 chybami po projetí conbuilderem. A hlavně s nastavenými spřáhly, kdy po průjezdu do odbočky se staženými sběrači souprava sama od sebe brzdí, až téměř zastaví. Už jste na to copak zapomněli? Ale zadarmo to nebylo. To já blbec musel několik měsíců ležet v souborech a vše přepočítat. Ale abych nezapomněl, s tímto začal už Ppoollll a já jen pokračoval v jeho práci. Opravdu rychle zapomínáte. Tak jen kydejte hnůj dál, jak mám všechno špatně. Opravdu Vám děkuji za uznání.
Co chcete nyní dělat za správu Trainsetu , když je všechno téměř hotovo (jeden blbec se totiž už dávno obětoval).
To jsem se zase nasral.
Jdu spát.

Zbyněk Šemora napsal:
No comment.
Viz výše a výše a ještě výše a a a ...
I já se učil od Ppoolllla a řady dalších šikovných lidiček...( jmenovat raději nebudu, někoho bych mohl nedopatřením vynechat ). Nikoho, komu jsem co dělal, se nedovolávám. Nemám to zapotřebí.

Miran napsal:
Tak a dost pánové,
tohle vaše věčné špičkování a hádání
Mirane, ale ono to má aj svoje výhody - nemusíme kupovať Dikobraz, Roháč ani iné humoristicko-satiristické časopisy, zabavíme sa celkom dobre aj na tomto :lol: :wink: :lol:

Jak jsem již předznamenal, mám připraven další update Trainset.
Doplnil jsem potřebná vozidla OBB, které jezdí do Břeclavi a Bratislavy.
Do Devínské Nové Vsi čmeláky, jistý uživatel Ronoath mi poslal skin na 751, takže přibudou tři 751. Dále jsem se konečně rozhoupal a doplnil a "rychlokvaškově" naladil některé rychlíkové vozy OBB, které mají i nárazníky. (ikdyž blbě a při ladění spřáhel to byl několikerý pokus/omyl) Původní obsah obb_Pack jsem v name přejmenoval na traffic, ale obbBMZ naopak jako HP s šílenými polygony. Takže v consistech se nic nemění.
S chybnými zvuky u 5047 jsem si hlavu nelámal a nasměroval je na snd842. Do Břeclavi konečně může jezdit originál příměstská OBB jednotka, ikdyž zprovoznit řídící vůz se mi v originále nepovedlo (moc hodin jsem experimentoval), tak jsem použil eng jiného řídícího vozu, který funguje, ale opravil jsem parametry. (včetně CAT, který už v BP existuje)
Kvalita modelů sice na úrovni vzniku MSTS, ale jako traffic dobrý. Těžko někdo vymodeluje něco lepšího. Ale práce s nastavením byla šílená.
Dnes odeslaná DVD už budou obsahovat tento aktualizovaný trainset.
Vše je testováno jak Conbuildrem, tak utilitkou Convoi, která najde další eventuelní chyby.
Ucelené jednotky mají i consists, tak bych poprosil o jejich používání, ať opět nemáme 10 stejných consists pod různými názvy.
6e971681d76b56bfc98ccb2ab7820bda.jpg
6e81bc77cbdd4ed0e95314bacf4ffa31.jpg
6a2fc466861d7093c04d5b49733d0558.jpg
53a9ef26313d985c39264d7a21dc0ce7.jpg
ac88ff9794da6d1a778042ca46b7358e.jpg
Balík vydám během dnešního dne. Má asi 62MB. Přece jen těch vozů je dost. Ale vše se nainstaluje kam má, nic nemusíte shánět, nemusíte přemýšlet kam nakopírovat kabinu nebo zvuky, hold rychlokvaška za tři dny práce. :lol: :lol: :lol:
Ještě jsem zapomněl, Bigfoot nastavil světla pro bin u všech 230, 240.

Zdravím,
mám malý problém. V aktivitě od Kebarka Výluka-Lanžhot po připojení druhé loko řady 210 v Břeclavy není možno již z druhé loko odbrzdit a najet na odstavené vagony. V engu obou loko 210015 a 210027 jsou jiné hodnoty a i rozšířený monitor F5 ve hře píše v Auxilarypressure a Brakecylinderpressure hodnoty 74 a jinde 73. Základní monitor má hodnoty u 210027
zabržděno na max. odbržděno
brzd. potrubí 48 psi 73 psi
brzd. válec 4 bar 0 bar
hlav. vzduchojem 8 bar 8bar
pomoc. vzduchojem 3 bar 5 bar

u 210015
brzd. potrubí 47 psi 73 psi
brzd. válec 5 bar 5 bar
hlav. vzduchojem 10 bar 10 bar
pomoc. vzduchojem 3 bar 5 bar

Jedná se o úpravy Poollll Šemora vydané minulý týden.
Já si myslím, že mašinky jedné řady by měly mít engy stejné nebo ne?
Díky za pomoc milo

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře