TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Dále nechápu,proč Zbyněk před samotnou instalací radí,smazat všechny adresáře od CD_A až do CD_Z a pak teprve instalovat update ?

Jiří Maxa napsal:
Dále nechápu,proč Zbyněk před samotnou instalací radí,smazat všechny adresáře od CD_A až do CD_Z a pak teprve instalovat update ?
abys pak nemusel vyzobávat soubory, které tam už nepatří

Jelikož většina úprav v Trainsetu je mým dílem, dovolím si zde něco málo napsat a vysvětlit. Zde jsou základní změny:

Základní změny:
- sjednoceny názvy dle I.sleziny 2005
- u všech modelů bez LOD upravena viditelnost na 900m
- textury, které neměly kompresi, ji již mají
- ke všem variantám doplněny obrázky pro CB
- naladěny brzdící váhy, jízdní odpory, Name na max. 30 znaků
- nové definice světel dle Bin + varianta pro sunuté Traffic-v noci bílé vpředu

Zde si dovolím obzvláště upozornit na zvýrazněný první bod. Jedná se o totální přejmenování téměř všech *.wag souborů, tzn. vše už je ve tvaru CD_xxx. Ve finále to znamená - a teď POZOR!!! - že všechny neopravené consisty budou vyhazovat chyby. Na předchozí stránce (35) druhý příspěvek od vrchu to Zbyněk vysvětluje dost jasně. Ve svých consistech to opravil a jsou součástí aktualizace. Ostatní consisty si buďto opravte SAMI, popř. vyčkejte, až jednotliví tvůrci aktivit tyto své opraví. Jiné cesty bohužel není.

Taky bych rád zdůvodnil, proč je lépe obsah složek dle návodu vymazat. V rámci přehlednosti byly přejenovány i modely a k nim příslušné textury. Jak je již výše psáno, ty modely, které nebyly sbaleny, nyní jsou a taktéž textury bez komprese tuto již mají. Proto je účelné obsah složek vymazat, jinak vám tam zůstanou původní (stejné) textury a modely, ale s jinými názvy a budou jen zbytečně zabírat místo. Taktéž původní *.wagy se budou zobrazovat v nabídkách a opět by se jednalo o duplicity, navíc mnohdy nevyladěné.

Ještě bych vás chtěl požádat, abyste dotazy typu proč je to tak anebo jinak, bombardovali raději mne a Zbyňkovi nechali prostor a čas pro stavbu tratě. Předem děkuji. Taktéž samozřejmě rád poradím v případě nějakých nejasností. Doporučuji SZ nebo e-mail, ať zde důležité věci nazapadnou v houfu mnohdy zbytečných otázek. V případě závažného problému bych jej sem zveřejnil i s případným postupem jak na to.

Jako poslední věc - a ta se netýká jen Trainsetu - ČTĚTE NÁVODY! Většinou jsou zpracovány tak, aby je pochopil i člověk s minimální počítačovou gramotností. Pokud si jej ale nepřečtu - nevím, viz otázky typu "Jak se pod Bin přepnu na opačné stanoviště" apod....

Ještě doplnění, ať víte, co vás čeká. Toto je 1.fáze tzv. "Velkého třesku". V průběhu roku proběhne ještě jedna nebo dvě, uvidím, jak mi půjde práce od ruky. Výsledkem budou vyladěná vozidla se sjednocenými názvy a to hlavně vozy. S lokomotivami je mnohem více práce a proto jdou pomaleji, než by bylo žádoucí, přesto i na těchto se průběžně pracuje, viz. třeba 130, 162/3+362/3 atd.

ramelow

uznavam, ze davam niekedy zbytocne otazky, ale to len preto, ze som nieco nepochopil, hoci som si danu vec precital a premyslel viackrat.
pri update ma zmiatol navod v tom, ze zbynek semora uviedol, ze treba vymazat len niekolko suborov a potom na fore som si precital, ze treba zmazat vsetky od cd_A do cd_Z...a to je dost podstatna zmena, nexelo sa mi verit, ze by p. semora "zabudol" na tolko suborov, preto sa mi zdalo, ze zase ja nieco nechapem.
moja chyba samozrejme je, ze som nepochopil, ze update sa tyka aj premenovania suborov, resp. som si nevsimol, ze sa odlisuju aj pomenovania .wag suborov, hoci pomenovanie zlozky(napr. Aeer) zostava.
na zaver xem uviest, ze si hlboko a nesmierne vazim vsetkych ludi co pracuju na MSTS, a ze moje otazky neformulujem ako nejake vycitky, ale len ako prosby o pomoc.
(a verte, ze zaciatky nie su lahke, niekedy sa mi az slzy tlacili do oci, ked mi nieco neslo a nevedel som to z navodov pochopit, resp. som nexel otravovat zbytocnymi otazkami).

Ten update má proto 255MB, protože všechny vagóny cd_ od a do z jsou nahrazeny. Opět připomínám, nic nemazat, ale přesouvat do záloh. Lidská chyba je normální.
Kdo si bez vyčištění zamixoval i starý trainset, nic se neděje, opět až na jmenované vyjímky smazat vozy od A do Z a 010, 050. Pak 3. aktualizaci znovu spustit. A musí to fungovat.
(vozy bdz, tam se mění jen obsah dvou souborů, takže není třeba se zabývat mazáním složek)

ramelow napsal:
akymi vozmi boli nahradene vozy NSK??
Jak píše Tomes, jen s tím rozdílem, že nebyly nahrazeny, ale jen přejmenovány a přesunuty tam, kam patří. Model je to tentýž.

Bob napsal:
Ještě doplnění, ať víte, co vás čeká. Toto je 1.fáze tzv. "Velkého třesku". V průběhu roku proběhne ještě jedna nebo dvě, uvidím, jak mi půjde práce od ruky. Výsledkem budou vyladěná vozidla se sjednocenými názvy a to hlavně vozy. S lokomotivami je mnohem více práce a proto jdou pomaleji, než by bylo žádoucí, přesto i na těchto se průběžně pracuje, viz. třeba 130, 162/3+362/3 atd.

Len pevne dúfam,že sa už nebudú meniť nastavenia a názvy 3-tieho update a budú pribúdať len ďalšie vozidlá....

Mám menší problém:
asi bude v 3. update TBP špatný eng u 150 020, protože když začnu hrát aktivitu s touto lokomotivou je aktivovaná záchraná brzda a nejde odbrzdit (ani po přechodu na druhé stanoviště) u ostatních loko mi to nedělá

Přesunuto z diskuse k trati BP :

Dan J. napsal:
Zdravím. Aktualizace BP77 je super. Co se týká ubdatetrainset, tak bych měl dotaz, proč je nadefinován u některých kabin u lokomotiv, pohled vpravo = vzad? Vím, že některé mašinky pravý pohled nemají, ale např CD 754, 183 ho má. Myslím si, že po zavedení MSTS Bin a tudiž možnosti přejití na druhé stanoviště je zpětný pohled zbytečný. Vždycky když vyjde ubdate, tak to musím přepisovat. Jinak díky za výborně zpracovanou trať. S pozdravem Dan.

Martens napsal:
Jak jsi správně napsal - je to pozůstatek doby, kdy jsme kabinu vzad neuměli a nahrazoval to pohled pravý - svou medvědí službu to udělalo, leč už se nenašel nikdo, kdo by to vrátil zpět.

David Hájek dneska narazil na toto u cabu na 242, pravý pohled už asi neexistuje, ale na stránkách Mira Justa lze stáhnout static cab na 242, kde je i pravý pohled .......

Bohužel při očekávání druhého potomka již nemám tolik času na to, abych byl honěn aktualizacemi a práce pro MSTS sice neustanou, leč budou velmi pozvolné - podle toho jak čas a situace dovolí.....nerad bych pak byl taky případně peskován za to, že toho do MSTS moc nedělám ..... jenom pro MSTS věnuji poslední zbytky volného času, pokud se nějaký ušetří ..... a hraní aktivit to určitě nebude....

Takže se úprav těch cvf může chopit někdo jiný ....

Zbyněk Šemora napsal:
Martens napsal:
Jak jsi správně napsal - je to pozůstatek doby, kdy jsme kabinu vzad neuměli a nahrazoval to pohled pravý - svou medvědí službu to udělalo, leč už se nenašel nikdo, kdo by to vrátil zpět.
....

Martine prosímtě, nepiš zde věty, které nejsou pravdivé. Všechny existující pravé pohledy jsem osobně po příchodu MSTS Bin vrátil zpět. Jestli jsi od té doby neaktualizoval, za to já nemůžu.
U kapotových lokomotiv bylo většinou rozhodnuto, že zůstanou zadní z provozních důvodů zachovány. V reálu fíra při šibování také nepřechází na opačné stanoviště.
A jak se tady perete, kdo si vezme na starosti Trainset, tak to jsou jen prázdná slova, protože se zatím nikdo nenašel, kdo by vyhledal a poslal mi zbývající pravé pohledy. Myslím chybí u 842 a zde jmenovaných.
Nechtějte po mě, abych Vám dělal ještě nové kabiny. Prosil bych proto víc spolupráce.
Jinak Trainset BP má své samostatné vlákno v rubrice "Standarty"

Martens napsal:
A co se týče prázdných slov - už jsem tu psal, že čekáme každou hodinou druhého potomka - a tak MSTS budu dávat míň a míň - ale přesto mu dám i to poslední málo i za cenu toho, že bude doma zle - je to totiž poslední záliba, na kterou jsem si ještě nenechal a ani nenechám šáhnout ...to jenom pro pořádek ...

Ad prázdná slova : A sám dobře víš, že pokud bylo něco potřeba udělat, tak jsme Ti ochotně pomohli i s trainsetem - Pikku, já méně a další podstatně více (skupiny kolem Boba, Honzy Ungrmana, ZSR, Boba57_cz, Michal, Roman a další nejmenovaní ) - ale pouze v případě, že na to byl čas a měli jsme ty kapacity ...

( kdo myslíš, že Ti do TVÉHO TRAINSETU vyladil 350, upravil caby na 110, 111, udělal nový cab pro 350, vyladil další el. loko, pomohl upravit caby na MSTS Bin předloni o vánocích a další drobnosti?)

... tím se omlouvám hlavně Pikkovi za to, co jsem napsal před tím - velkou měrou se na tom podílel, leč od loňských vánoc utekla spousta vody a spousta věcí upadla do zapomění)

ANO, BYLI TO ONI) a teď tady sypeš něco o prázdných slovech? .....

takže ty prázdná slova si prosím příště odpusť

Martens napsal:
Abys zase Zbyňku neřekl, že to jsou jenom prázdná slova, tak tady máš ty upravené right pohledy na 242 i pro noční verzi - mělo by to sedět i na ty cvf, co jsou v 3 update trainsetu.....

http://members.chello.cz/mlasevic/cab242.zip

Ale nech si to odsouhlasit Ondrom 754, který ten cab dělal ..... ;-P

Neděle ráno : Ještě v noci jsem tam bohužel dal chybně i do nočního cabu denní pravý pohled, ale už je to opraveno

Naposled editoval moderátor:
řešili se tu problémy s loko řad 151 a 350. po instalaci 3.update jsem nepozoroval žádné změny v chování. Vše funguje jak má.

také nemám s touto řadou problémy,normálně se zobrazí jak v CB, tak v msts při výběru loko, akorát jediný problém mám, že po zapnutí jízdy je většina loko v záchranné brzdě, ale s tím se dá žít.....odbrzdím a můžu jet.

Martens napsal:
Ad prázdná slova : A sám dobře víš, že pokud bylo něco potřeba udělat, tak jsme Ti ochotně pomohli i s trainsetem - Pikku, já méně a další podstatně více (skupiny kolem Boba, Honzy Ungrmana, ZSR, Boba57_cz, Michal, Roman a další nejmenovaní ) - ale pouze v případě, že na to byl čas a měli jsme ty kapacity ...

( kdo myslíš, že Ti do TVÉHO TRAINSETU vyladil 350, upravil caby na 110, 111, udělal nový cab pro 350, vyladil další el. loko, pomohl upravit caby na MSTS Bin předloni o vánocích a další drobnosti?)

... tím se omlouvám hlavně Pikkovi za to, co jsem napsal před tím - velkou měrou se na tom podílel, leč od loňských vánoc utekla spousta vody a spousta věcí upadla do zapomění)

ANO, BYLI TO ONI) a teď tady sypeš něco o prázdných slovech? .....

takže ty prázdná slova si prosím příště odpusť
Martine, co to tady zase plácáš za nesmysly. Ty jsi narážel na mou osobu, že mám pustit spravování Trainsetu, aby toho na mě nebylo tolik. Já Ti tenkrát odpověděl seznamem výše jmenovaných lidí, že Tito všichni mi pomáhají doplňovat Trainset vyladěnými vozidly včetně Tebe.
Stačí si jen přečíst několik přízpěvků zpět (i v jiných vláknech).
Proto vždycky vybuchuji, když mi kdokoli napíše, že Trainset nikomu nepustím.
Ale přesto tu špinavou práci, do které se nikomu nechtělo jsem udělal sám. (nastavení spřáhel, srovnání tlaků v potrubí a hlavně oprava překlepů a chyb, aby testovací programy hlásily 0 chyb). Po příchodu MSTS bin spočítání RV kabin. (Convoj tenkrát ještě neexistoval) A věř tomu, měsíc práce na to opravdu nestačil.

Já to opravdu nechápu. To má být nějaká závist, že mám se vším trpělivost? Vždyť já měl před vydáním aktualizace poslední měsíce takové pilno, že jsem zanedbával vše ostatní.

Jinak jsem rád, že jsi konečně pochopil, že na "svém" trainsetu nesedím jak kvočna a který nechci pustit, ale že je dílem velkého kolektivu. Jen jsi zapomněl jmenovat původní autory, kteří modely vymodelovali. Bez nich by nebylo co ladit.

Ohledně prázdných slov. Hledá se vzdělaný a zodpovědný člověk, který by dokázal soustředit všechny novinky, sladit chování dle norem, domluvit se o tom s autory a hotovou práci poslat mě nebo Karlovi ke zveřejnění. Z výše jmenovaných tohle dělá jen Bob, dříve něco posílal Roman Š a David Hájek, ale stejně je to o volném čase každého, který nikdo nemá nazbyt. Starat se o Trainset je řehole. Takže se nesnažte otrávit lidi, kteří jsou stále ochotni tuto práci dělat.
Jinak si uvědomte, že bez vozidel nemůže fungovat žádná trať a bez trati jsou vozidla také k ničemu, maximálně do vitriny. V tomto světě jedno souvisí s druhým.
PS. Kdybych nepotřeboval laděnou 350 (151) do své aktivity, tak je toto ladění v dávno zapomenutém šuflíku.

Fabio napsal:
Mám menší problém:
asi bude v 3. update TBP špatný eng u 150 020, protože když začnu hrát aktivitu s touto lokomotivou je aktivovaná záchraná brzda a nejde odbrzdit (ani po přechodu na druhé stanoviště) u ostatních loko mi to nedělá
Čouda napsal:
řešili se tu problémy s loko řad 151 a 350. po instalaci 3.update jsem nepozoroval žádné změny v chování. Vše funguje jak má.

Před chvílí jsem dostal info o chybě a opravdu - v aktivitě 150ky začínají s neodbrzditelnou vlakovou brzdou (volná jízda OK). Kdo chce rychlou nápravu, nechť opraví v engu řádek:
Kód:
MonitoringDeviceTriggerOnOverspeed ( 0.0 )
takto:
Kód:
MonitoringDeviceTriggerOnOverspeed ( 90.0 )

Kank: díky moc Možná že by se to mohlo opravit, tato lokomotiva je totiž pro aktivity nepoužitelná.

Fabio napsal:
Kank: díky moc Možná že by se to mohlo opravit, tato lokomotiva je totiž pro aktivity nepoužitelná.
Tato chyba tam musí být už z dávnější doby. Ale nabízí se otázka pro ladiče. Nechcete někdo upravit eng 350 (151) na parametry 150? Tím by se vyřešil nejen tento problém, ale měli bychom další reálnou řadu.
Podle mě se jedná jen o maximální rychlost. Ale nechal bych to na odborníkách, abychom nedělali další provizoria.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře