TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Petr Novák: Přeci jen 363 009, 037, 160, 161 nemají jen změněno inv. číslo a odstín modré

Naposled editoval moderátor:
Jak jsem psal,engy jsem nestudoval a na první pohled vypadají stejně.Změna barevného řešení není tak důležitá,důležitý je eng.Pokud je každý eng stejný,tak na co tolik mašin od jedné řady,to už máme tak málo vymodelovaných jiných strojů?

Petr Novák napsal:
Jak jsem psal,engy jsem nestudoval a na první pohled vypadají stejně.Změna barevného řešení není tak důležitá,důležitý je eng.Pokud je každý eng stejný,tak na co tolik mašin od jedné řady,to už máme tak málo vymodelovaných jiných strojů?
Vždyť Vás nikdo nenutí, abyste všechny používal, tak si je smažte a používejte třeba jenom jednu, je to jenom Vaše věc, já jsem rád, že jich tam je víc.

Já taky. Můj sen je mít v PC všechny lokomotivy z celé čr, což se pomalu, ale jistě stává realitou

Čouda napsal:
Já taky. Můj sen je mít v PC všechny lokomotivy z celé čr, což se pomalu, ale jistě stává realitou
A seš si jistý tím , že budou všechny loko z ČR v MSTS někdy ? Myslím si pravý opak ... Když už budou z větší části hotové , tak bude tolik rozdílů v engách , že to nepůjde z větší části a ti co to neumí si upravit budou brečet , že to má někde chybu a bude zbytečně tolik vláken zde na fóru , že moderátoři se zblázní ..

Všetky tam nebudú určite. Resp. všetky ku nejakému konkrétnemu roku? Lebo dosť toho končí v Třebovej, občas sa čo to aj vyrobí ... do toho sa čosi pretrie, čosi sa zaserie a čosi sa posprejuje ...

Čouda napsal:
A já pak tady skinuju lokomotivy, abych v aktivitě viděl 742 156DKV Ústí nad labem, když 742 206DKV Plzeň zůstala nepoužitá, nebo v České Třebová na osobáku 163 100DKV Ústí nad labem místo třeba 163 081 či 163 054TBP, nebo 163 233 apodobně-Je to tedy věc autora- ale tak nějak mě napadá, zda by opravdu nestačili jen ty dva kocouři, nebo peršingy z TBp a jeden cab ke každé lokomotivě, nebo ještě lépe proč dělat cab na 150tku, když máme na 350? Je to podobné
Čouda napsal:
Tak se mi zdá, že si tu sám protiřečíš.
A cab 350/150/151/163/363/372/.. jsou dost odlišné, ikdyž laikovi na první pohled připadají podobné, protože jsou dělané z "unifikovaných" modulů.
Proč chceš celý vozidlový park, když ti stačí 2 kousky od každé řady :?: :?: :?:

Petr Novák napsal:
Změna barevného řešení není tak důležitá,důležitý je eng.Pokud je každý eng stejný,tak na co tolik mašin od jedné řady,to už máme tak málo vymodelovaných jiných strojů?
České MSTS je na takové úrovni,že nepotřebujeme jako němci jezdit s jednou mašinou jedné řady a tu samou potkat cestou jako traffic.Myslím,že složka 363 je ještě malá,ikdyž pro potřeby MSTSCZ je se zamhouřenýma očima,dostačující.Jelikož jsou v MSTSSKCZ fajnšmekři, tak rádi využívají výběr z loko a čím širší je,tím lépe.
Jako autor aktivit,které tvořím snad výhradně na TBP,postrádám dostatek vozidel pro trať 321 na Slovenském území.Jelikož jsme v době Binu tak některá vozidla neodpovídají ladění a pokud použiju jiné vozidlo,které připojím k vozidlu TBP a s ním vytvořím aktivitu,vystavuju se problému s funkčností úlohy.
Jsou uživatelé proti TBP,ale i jeho zastánci.Ať je to jak chce,ale nikdo s balíkem vozidel lépe funkčním než je z TBP ještě nepřišel tak buďme rádi za něj.

phptt napsal:
Čouda napsal:
A seš si jistý tím , že budou všechny loko z ČR v MSTS někdy ? Myslím si pravý opak ... Když už budou z větší části hotové , tak bude tolik rozdílů v engách , že to nepůjde z větší části a ti co to neumí si upravit budou brečet , že to má někde chybu a bude zbytečně tolik vláken zde na fóru , že moderátoři se zblázní ..
naklonovat správný (vyladěný) eng snad takový problém není, ten, kdo chce mít hodně lokomotiv stejného druhu se to naučí, kdo ne, ať tam má třeba jenom jednu (např. pan Novák)

poison napsal:
Petr Novák napsal:
Změna barevného řešení není tak důležitá,důležitý je eng.Pokud je každý eng stejný,tak na co tolik mašin od jedné řady,to už máme tak málo vymodelovaných jiných strojů?
České MSTS je na takové úrovni,že nepotřebujeme jako němci jezdit s jednou mašinou jedné řady a tu samou potkat cestou jako traffic.Myslím,že složka 363 je ještě malá,ikdyž pro potřeby MSTSCZ je se zamhouřenýma očima,dostačující.Jelikož jsou v MSTSSKCZ fajnšmekři, tak rádi využívají výběr z loko a čím širší je,tím lépe.
Jako autor aktivit,které tvořím snad výhradně na TBP,postrádám dostatek vozidel pro trať 321 na Slovenském území.Jelikož jsme v době Binu tak některá vozidla neodpovídají ladění a pokud použiju jiné vozidlo,které připojím k vozidlu TBP a s ním vytvořím aktivitu,vystavuju se problému s funkčností úlohy.
Jsou uživatelé proti TBP,ale i jeho zastánci.Ať je to jak chce,ale nikdo s balíkem vozidel lépe funkčním než je z TBP ještě nepřišel tak buďme rádi za něj.
Hezky napsáno a svatá pravda . Buďme rádi za TBP . Já osobně teď hledám nějaké loko taky co jsem chtěl použít do jedné aktivity pro 321-ku a jaksi nejsou .... Takže je velice malý výběr loko , ale hlavně těch funkčních ..

bob57_cz napsal:
Čouda napsal:
A já pak tady skinuju lokomotivy, abych v aktivitě viděl 742 156DKV Ústí nad labem, když 742 206DKV Plzeň zůstala nepoužitá, nebo v České Třebová na osobáku 163 100DKV Ústí nad labem místo třeba 163 081 či 163 054TBP, nebo 163 233 apodobně-Je to tedy věc autora- ale tak nějak mě napadá, zda by opravdu nestačili jen ty dva kocouři, nebo peršingy z TBp a jeden cab ke každé lokomotivě, nebo ještě lépe proč dělat cab na 150tku, když máme na 350? Je to podobné
Čouda napsal:
Tak se mi zdá, že si tu sám protiřečíš.
A cab 350/150/151/163/363/372/.. jsou dost odlišné, ikdyž laikovi na první pohled připadají podobné, protože jsou dělané z "unifikovaných" modulů.
Proč chceš celý vozidlový park, když ti stačí 2 kousky od každé řady :?: :?: :?:

bobe, Čouda si neprotiřečí - je to zřejmě myšleno jako narážka na to, že jsou tady zastánci názoru typu na co mít 2 identické skiny, které se liší jenom tím, že mají jinou řadovou tabulku a víc umazaný pluh od šmíru ze šroubovky a nárazníků a jiný nápis DKV blablabla ..... ale budiž, když jsou žádány a liší se i v něčem jiném, nebo to zdůvodňuje reálností, proč ne ...... je na každém, jaké skiny použije do svého trainsetu.

jenom tam čouda do příspěvku nenamaloval dostatečné množství obrázků na to, aby to bylo pochopeno jako narážka.

Jinak za celou tu dobu se nikdo nezvednul a nezačal dělat cab na 150/151 (tedy až na poslední čestnou výjimku z poslední doby), na 16x..... a i tak je spousta vozidel, které nemají orig cab vůbec .....

Tak, tak. Myslel jsem to samozřejmě jako narážku. My se tu skinujeme s prominutím jako blbci se třebovskýma peršingama a potom v aktivitě vidím na osobáku ve třebový což je výhradně místo třebovských peršingů lokomotivu 163 100 z ústí nad labem. K čemu je potom naše práce? Skiny děláme především proto:
a) pro svoje potěšení
b) aby bylo s čím jezdit a co dát jako reálný trafic do aktivity. Je pravda, že je to mimo TBP, ale třeba ty peršingy jsou naprosto kompatibilní s TBp a tak se jenom hodí do složky cd_163 a je vystaráno. Vše funkční. Jenže i když autor tvoří z TBp, tak lze použít 163 054, která je taky třebovská,

Jinak Martensi o výměnu tabulek a pluhů se nejedná. když skiniju "krabici", či cokoliv jiného, tak přeskinuju celou mašinu. nikdy se nepovede ji nafotit za stejného světla, takže každá bude mít jiný odstím a to už je takový rozdíl mezi těmi loko.

Čouda napsal:
Tak, tak. Myslel jsem to samozřejmě jako narážku. My se tu skinujeme s prominutím jako blbci se třebovskýma peršingama a potom v aktivitě vidím na osobáku ve třebový což je výhradně místo třebovských peršingů lokomotivu 163 100 z ústí nad labem. K čemu je potom naše práce?
Sice je to hezké, co tu vypravuješ, ale kdo z tvůrců aktivit má k dispozici seznam dislokace vozidel, oběhy a další služební pomůcky, aby vyhověl některým detailistům ???
Před pár lety jsme mohli být rádi, že máme vůbec nějakou CSR mašinu.
Jinak co se týká vozebních ramen, tak není žádným prohřeškem, když dá aktivitář na vlak mašinu nesprávného depa. Třeba je tam jako náhrada za lehlou kmenovou.
Jediné, co je třeba ohlídat - ne/nasazování nesprávné trakce.

bob57_cz napsal:
Sice je to hezké, co tu vypravuješ, ale kdo z tvůrců aktivit má k dispozici seznam dislokace vozidel, oběhy a další služební pomůcky, aby vyhověl některým detailistům ???
To nemá nikdo, ale
a),ůže se zeptat
b)existují servery jako k-report, kde platí také bod A a nebo so dí i vyčíst, která loko kde je.
c) nechá se to vykoukat z provozu
bob57_cz napsal:
Před pár lety jsme mohli být rádi, že máme vůbec nějakou CSR mašinu.
To je pravda a naprosto souhlasím a proto s tím něco dělám
bob57_cz napsal:
Jinak co se týká vozebních ramen, tak není žádným prohřeškem, když dá aktivitář na vlak mašinu nesprávného depa.
Já si myslím, že to prohřeškem je. Říkejte si co chcete, ale mě nepřesvědčíte. Kdyby nebyl ani jeden Třebovskej peršing, tak pochopím, že je na Třebovským výkonu Ústeckej. Jo ještě 130tka se dá tolerovat, ale Ústeckej peršing nikoli. Je to jenom můj názor a pouze na tuto skutečnost poukazuju. Každý aktivitář si samozřejmě mlže obsazovat do hlavních rolí vozidla podle svého gusta, jen když se tu mluví tolik o realitě, tak hi dodržujme i zde. Je to podobné, jak když tu kdosi psal, že chce na krysu tase "piko" kontroler

bob57_cz napsal:
Třeba je tam jako náhrada za lehlou kmenovou.
To mě taky napadlo, ale dá se to tolerovat, pokud je to jenom na jednom vlaku.

Co se to tady zase řeší? Někdo po padesáti letech objevil Ameriku, že ve složce cd_363 je x variant. Už v době mé stařičké aktivity "Náročná služba" kdy koleje končily za Pardubicemi, tohle množství pokrylo s odranýma ušima turnusovou potřebu aktivity. Tenkrát nestačily 150 a 151. Čím delší trať, tím větší potřeba lokomotiv.
Také jsem pro nedělat skiny, kde je jiné jen inventární číslo, ale pokud jsou různé varianty nátěrů, tak to má smysl.

Tohle mi nedá, musím zareagovat. Někteří tu pláčou, že skinují jako blbci a jejich práce je k téměř ničemu. Není jednodušší se zeptat Zbyňka, jestli by skiny do trainsetu nezařadil?
Čouda napsal:
Je pravda, že je to mimo TBP, ale třeba ty peršingy jsou naprosto kompatibilní s TBp a tak se jenom hodí do složky cd_163 a je vystaráno. Vše funkční. Jenže i když autor tvoří z TBp, tak lze použít 163 054, která je taky třebovská,
To je právě problém. Mašinku si rád stáhnu a hodím do složky k ostatním. Jen si hned otevřu eng a do Name si dopíšu NE BP. Tak aspoň vím co je v TS BP, co ne a neudělám si v něm "bordel". Proběhne aktualizace trainsetu BP - jenže těmto staženým mašinkám zůstanou staré engy, vznikají rozdíly a možné problémy....
Aktivita, kde potkáte 6 opravdu odlišných Kocourů je hned o ničem jiném. Ne všichni jsou ale znalí struktury MSTS a vozidla si radši nestáhnou a pokud neumějí s CB, tak si třeba nezajedou ani aktivitu (schválně jsem hodil anketu k sobě na stránky - nejvíce je těch, co chtějí vozidla čistě z TS BP). Další věc - je škoda jezdit s 742kou verze 2, která je méně detailní a dokonce polygonově náročnejší než její nástupkyně verze 3 (na kterou existuje spoustu pěkných skinů). Brejlovci taktéž. A když odbočíme k vagónům - třeba Wapky, nový model od Pikka vypadá ve hře opravdu lépe než původní model s kreslenou texturou. To samé například Sasky - ty v aktivitách opravdu chybí. Ale tohle všechno je jen o tom dohodnout se...

Když už poslat modely do TBP tak bez engu, ten může Zbynďa dodat a nebude prskat, co to je za eng. Vložení engu a jeho úpravy trvá pár minutek.
Ale třeba 810 v červeno a té druhé barvě je na výběr hromada a kromě jiné tabulky jsou stejné.

poison napsal:
Jako autor aktivit,které tvořím snad výhradně na TBP,postrádám dostatek vozidel pro trať 321 na Slovenském území
Vravíš pravdu a svojím spôsobom zato môžem napr. aj ja, ALE - nie je problém pre niekoho stiahnuť z nášho webu všetky zssk_162 /003,004,007/ alebo 163 104, nech na to dotyčný naklonuje engy z TBP a nemám nič proti tomu aby to bolo v samotnom TBP, toto sa týka aj ďalších lokomotív nášho webu, možno si poviete - prečo to nespravíš Ty? Odpoveď jednoduchá-nie je čas, ale sypem si popol na hlavu že som to v takom stave dal na web Ale v tej dobe ešte nebola 321 v takom merítku rozvinutá na slovenské územie a čo by robili slovenské 162 na BP, že ano.Takže ak má niekto chuť-nech sa páči, môže to kľudne spraviť, myslím že ani Dem nebude proti.
No a čo sa týka kabín jednosmeriek nechápem prečo nie je v TBP napr. animovaná kabína na 163 od Mira Justa, mne sa celkom páči, hádam jej chýba len nahodiť nočné fototextúry a upraviť na najnovší bin.

Duuso: Naprostá pravda. Taky jsem poprosil starého o 751, upravil značení (s pomocí Zbyňka), dodal jeden vlastní skin a máme je v TBP. (i když je pravda že ten můj skin je hrozný:) ) Proč ostatní skinaři nedělají totéž? Není nic horšího než mít v Trainsetu spousty naprosto odlišných engů, srovnat to do kupy a potom, po aktualizaci TBP, dodělávat ostatní stroje.

Pánové,musím korigovat vaše názory ohledně počtu lokomotiv jedná řady.Musím říci,že Martens pochopil,jak jsem to myslel a ostatní jste úplně vedle.Např. ve složce cd_363 je 37 loko.360.001 má úplně stejný kabátek jako další tři loko,liší se jen pár podrobnostmi a číslem řady.To je tedy tak málo barevných variant této řady,že jsou tam prakticky stejné skiny? A pak tam jsou další dvojice či trojice,které se liší nějakým tím pruhem,jak psal Martens. Příště trošku uvažujte,než něco napíšte,troška myšlení ještě nikoho nezabila. :wink:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře