TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Já udělal 2-3 act. s nečinnou a defakto mi stačil obyč. vagon, který jsem vezl od A do B, tam jsem ho šoupl mimo a vrátil jsem se na soupravu. Myslim, že když je loko nečinná tak je "studená" ..... .

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Já si model stahoval od Jardy Skůry, ale o opravě nevím.
Jenomže co je nečinná lokomotiva pro potřeby MSTS?
Loko, u které nepotřebujeme aby dávala výkon. Ale když s ní budeme šibovat, je nutné, aby na ní byly návěsti pro posun. (v noci) A nevidím důvod, proč by tam neměl jít rozsvítit dálkový reflektor.
A kde jsi na to přišel ? ! ? ! Nečinná se neosvětluje stejně jako vagon a hotovo. Má prostě vyplé baterky a tím to končí. Nikdy se mi nestalo, že by za mnou někdo přišel, abych šel na mašinu, co jsem přitáhnul jako studenou, zapnout baterky a nasvítit. Poslal bych ho rychle tam, kde slunce nesvítí.
Možná je to tvoje přání, ale v předpise nic takové není. I mašiny do a z dílen se vozily osazené koncovkami viaflex a žádné svícení se nekonalo. V msts jako v reálu !
Bobe57, pro osvěžení paměti, to byl můj prvotní dotaz s Tvou odpovědí. Testovací verzí mé aktivity jsi byl dávno obeslán, tak Ti muselo být jasné, o co mi jde. Rychlík, kde je fíra, ale lehl mu stroj. Já jdu na přípřež.
Po velkém flame je Tvá odpověď "Trhni si".

Neřeším. Pro "příkladnou" spolupráci nebudu zdržovat vydání aktualizace trati. Jen do aktivity při šibování napíšu upozornění. "nyní nesahat na vypínač dálkového reflektoru, jinak MSTS exploduje" Alespoň to bude trochu akční :lol:
90f83df660fb25403ece25323ed64103.jpg
Pro nevěřící posílám fotku, že lokomotiva s původně definovanými světly po odstavení skutečně nesvítí. Šlo mi jen o to, vyřešit ten dálkový reflektor.
Před chvílí mi telefonoval jeden fíra, který nechce zde reagovat. Já už jsem od dráhy nějaký pátek pryč, už jsem si nebyl jistý, ale je to tak.
Pokud chci přepravovat nečinnou lokomotivu, musím zapnout na ní baterky. Pokud tak neudělám, poletí mi vzduch kvůli VZ ven. Pokud baterky zapnout nelze, tak je nutné utrhnout plombu VZ a zavřít kohout.

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Před chvílí mi telefonoval jeden fíra, který nechce zde reagovat. Já už jsem od dráhy nějaký pátek pryč, už jsem si nebyl jistý, ale je to tak.
Pokud chci přepravovat nečinnou lokomotivu, musím zapnout na ní baterky. Pokud tak neudělám, poletí mi vzduch kvůli VZ ven. Pokud baterky zapnout nelze, tak je nutné utrhnout plombu VZ a zavřít kohout.
Tak znovu ještě jednou pro méněchápavé:
Lokomotiva mimo službu nadefinovaná jako.wag je prostý vagón, má vypnuté baterie nebo je vůbec nemá, případně jiné příčiny brání zapnutí, má samozřejmě zavřený kohout VZ. Tato je součástí distribuovaného balíku spolu s činnou.
Pokud bude neschopná lokomotiva nadefinovaná jako.eng, bude mít zapnuté baterie, lze na ní svítit, trakčně však nebude vyvíjet sílu.
Taková však ještě v požadovaném čísle ( 039 ) nebyla sestavena, protože nově vzniklý požadavek dosud nedokázal žadatel konkretizovat, ač byl k upřesnění vyzván.

bob57_cz napsal:
Tak znovu ještě jednou pro méněchápavé:...

Můj názor je, že lokomotiva je lokomotiva. Tak nemá co dělat v menu CB nebo AE mezi vagóny. Verze "porucha" a "mimo službu" by měla být řešena jako *.eng s výkonem 1kW a tažnými silami 1kN, lišit by se měla maximálně figurkou fíry, která u studené mašiny nebude. Světla u obou jen červená ve všech polohách, stejně jako u obyčejného vozu. V reálu taky nikdo nepoleze na tu mašinu přepínat světla kvůli posunu.
Odkaz na cvf nemá mít ani jedna verze, na co taky? :idea:
Zacházet do takových detailů, jestli to má zapnuté baterie nebo v jaké poloze kohout VZ, nebo dokonce vymýšlet nějaké speciální zvuky je úplně zbytečné.
Třetí verze je např. u vozu 843 verze s jedním chcíplým motorem. (poloviční výkon)

Jacek napsal:
Můj názor je, že lokomotiva je lokomotiva. Tak nemá co dělat v menu CB nebo AE mezi vagóny.
Tak proč jich bylo do dnešního dne od autorů naděláno takové množství ?
Jacek napsal:
V reálu taky nikdo nepoleze na tu mašinu přepínat světla kvůli posunu.
Takže touhle větou sám sobě odporuješ. Když tam nikdo ty světla nepůjde zapnout spolu s baterkama, tak svítit nebude ani těmi červenýma. :eek:

bob57_cz napsal:
Takže touhle větou sám sobě odporuješ. Když tam nikdo ty světla nepůjde zapnout spolu s baterkama, tak svítit nebude ani těmi červenýma. :eek:
Dokážeš tam teda v MSTS zavěsit koncovky? Nedokážeš. Takže buď mašinu potáhneš svítící nebo úplně bez konců. Co je lepší?
Pro mě vlak bez konců není celý, asi profesionální deformace :wink:

Jelikož jsme v kompromisním MSTS, tak světla jsou správně jak to naposledy nastavil Bob s ZSR.
LC tma, po odpojení tma, při najetí na LC, tento se rozsvítí bílými pro posun a při zapnutí dálkového reflektoru se vzadu na připojeném LC rozsvítí červené. Takto má hráč volbu rozsvítit, co potřebuje.
Tímto jsem proti názoru, že nečinná lokomotiva by měla svítit vždy červeně.
Jinak souhlas s Jackem, že lokomotivy wag by se měly zrušit a nahradit engy s téměř nulovým výkonem. Možná by se vyřešil při sunutí problém s dálkovým reflektorem. (Ale tohle je na delší přípravu, tak někdy příště)
Ale na druhou stranu, pokud v novém BIN půjde típnout jakoukoli lokomotivu, tak nějaké verze wag nebo porouchané už nebudou potřeba. Ale záleží na tom, jak půjdou típnout.

Jacek napsal:
bob57_cz napsal:
Takže touhle větou sám sobě odporuješ. Když tam nikdo ty světla nepůjde zapnout spolu s baterkama, tak svítit nebude ani těmi červenýma.
Dokážeš tam teda v MSTS zavěsit koncovky? Nedokážeš. Takže buď mašinu potáhneš svítící nebo úplně bez konců. Co je lepší?
Pro mě vlak bez konců není celý, asi profesionální deformace :wink:
Asi si budeš muset zopáknout z předpisů kapitolu o přepravě nečinných lokomotiv: ne/obsazení, osvětlení a ne/označení návěstmi, řazení ve vlaku, posun ( ale jako signalista to asi nemáš v předepsaných znalostech ).
Už jsem popsal rozdíl mezi nečinnou.wag a .eng .
Mám udělaný.con, kde jsou všechny tři : cd_363039.eng + cd_363039w.wag + cd_363039por.eng .
Stačí si jen vybrat, kterou do konkrétní sestavy použiju.
Napřed trošku přezkouším, pak teprve nabídnu.
Zatím mám nastavenu jen jednu verzi s cab bez smetáků. Upřesnění požadavku jsem dosud nedostal :!: .

Vyzkoušel jsem v onom.con použít původní neopravený cd_363039w.wag se světly, po odpojení cd_363039por.eng a otočení směru pro sunutí cd_363039w.wag se msts poroučí ihned při pokusu o rozsvícení reflektoru.
Při použití opraveného cd_363039w.wag bez světel žádný problém, při použití cd_363039por.eng se světly stejnými jako vlaková také žádný problém .
Z neopraveného cd_363039w.wag jsem odebral světelné kužely, msts už nepadne, textury se nasvítí, ale nikam si bez kužele samozřejmě neposvítíte.

Je to tedy, jak jsem psal. Podle způsobu použití je třeba do vlaku vložit odpovídající vozidlo : vlakové.eng plus ms/w.wag zcela bez světel nebo por.eng se světly.

Bob57: nechceš alespoň úpravu světel pro wag s odebraným dálkovým reflektorem poslat? Je ještě tak dvě hodiny čas k doplnění.

Jinak jsem včera vyřešil zobrazování 363039 v Trainstore. Engmex asi těžko, protože nezná ovládání sběračů. Vrátil jsem zpět na své místo soundy a cab, možná lépe umístěné než před tím. A prventivně srazil řádky Route Riterem. A už to funguje.
Animace sběračů jsou efektní, ale. Jak řešit stahovačky? Pokud sedím v kabině nemám kontrolu, které klepeto mám nahoře. Dokonce jsem měl klepeto nahoře, ale pípala mi porucha. Tady by to chtělo nějak dořešit. Budiž, někdy příště.

A proč chceš řešit, který máš smeták nahoře, když jedeš do stahovačky nebo na děličník? Stáhnout by jsi měl vždy, vynecháme-li podmínky.

Zdeněk Itterheim napsal:
A proč chceš řešit, který máš smeták nahoře, když jedeš do stahovačky nebo na děličník? Stáhnout by jsi měl vždy, vynecháme-li podmínky.
Zdeňku a zkoušel jsi to vůbec? Pokud mám smeták nahoře tak síla zvyku je klávesa P. Jenomže nyní se mi zvedne druhý smeták, pak přední a tak to zůstane, jen v kabině mi to pípá, jako by byl smeták dole. Já měl za to, že tohle je otestované. Update na cab myslím nebyl. Jinak bych měl vidět vše v kabině. Takhle to nemělo jít vůbec ven. Stačilo zachování směr jízdy, smeták zadní. To je tak, když nikdo nepošle nic na otestování. Přitom moje nová aktivita, kterou jsem projížděl asi 20x, byla ideálním prostředím. Mám i připomínku k plnění, myslím, že brzda plní moc rychle. Ale to vše až příště. Aktualizace se už kopírují.

Už jsem jasně psal, že pro správnou funkci obou nezávislých sběračů je zapotřebí mít i správně nadefinované ovladeče nejen v eng ,ale také v cab.
Potřebné úpravy mám hotové :
cd_363039.eng - vlaková
cd_363039w.wag - nesvítí a nemá ani cab = jako vůz - studená
cd_363039por.eng - svítí stejně jako vlaková, má cab, lze do ní tedy vstoupit
363_4c.cvf - kabina pro vlakovou
363_4c_rv.cvf
363_4cp.cvf - kabina pro porouchanou
363_4cp_rv.cvf
363porcab.sms - zvuky pro porouchanou
363poreng.sms
plus potřebné "zatimní" nové textury na vložení do cab ( sberac4c, systemAC, reflektor012.
Nastaveno pro common.sms/cab ( cab362, jak je definované v TBP ).

Upozorňuji, že je to jen doplnění stávající cab a nikoliv nová kabina !
V porouchané lze kroutit knoflíky, ale nejede - nezvedne sběrače a díky vazbě msts se z ní dají zvednout i sběrače na vlakové, ale tato nepojede.

Zbyňku, pípání poruchovky ti visí na ovládání předního sběrače, protože v common.cab/sndelok ještě nemáš nové sms pro oba sběrače.
To je také to, co jsem říkal o označování definičních souborů: neupravené lokomotivy budou mít nadále svoje původní sms a cvf, nově nadefinované odlišné, aby se přepsáním původních na novou verzi nezavlekly chyby nekompatibility do starých neupravených loko.

bob57_cz napsal:
...363porcab.sms - zvuky pro porouchanou
363poreng.sms...
Můžeš mi vysvětlit k čemu bude dobré lozit do neschopné mašiny?? Abych si mohl houknout? Pro neschopné mašiny bude soubor lokPOR.sms
bob57_cz napsal:
...
...To je také to, co jsem říkal o označování definičních souborů: neupravené lokomotivy budou mít nadále svoje původní sms a cvf, nově nadefinované odlišné, aby se přepsáním původních na novou verzi nezavlekly chyby nekompatibility do starých neupravených loko.
Na tohle říkám jasně NE. V balíku zvuků pro elektriky je momentálně 115 sms souborů. Rozhodně nepotřebuju, aby každý měl ještě deset kopií navíc pokaždé s úplně jiným názvem. Inv. číslo v názvu bude pouze u strojů, které mají odlišné zvuky, jinak ne.
Pokud jde o to, že někomu něco nefunguje, od toho mám web, aby si každý stáhl aktuální verzi. U těch elektrik je akorát problém, že zveřejnění se jaksi zaseklo u testerů.

Jacek napsal:
bob57_cz napsal:
...363porcab.sms - zvuky pro porouchanou
363poreng.sms...
Můžeš mi vysvětlit k čemu bude dobré lozit do neschopné mašiny?? Abych si mohl houknout? Pro neschopné mašiny bude soubor lokPOR.sms
bob57_cz napsal:
...
...To je také to, co jsem říkal o označování definičních souborů: neupravené lokomotivy budou mít nadále svoje původní sms a cvf, nově nadefinované odlišné, aby se přepsáním původních na novou verzi nezavlekly chyby nekompatibility do starých neupravených loko.
Na tohle říkám jasně NE. V balíku zvuků pro elektriky je momentálně 115 sms souborů. Rozhodně nepotřebuju, aby každý měl ještě deset kopií navíc pokaždé s úplně jiným názvem. Inv. číslo v názvu bude pouze u strojů, které mají odlišné zvuky, jinak ne.
Pokud jde o to, že někomu něco nefunguje, od toho mám web, aby si každý stáhl aktuální verzi. U těch elektrik je akorát problém, že zveřejnění se jaksi zaseklo u testerů.
Říkej si NE, jak chceš. Jestli ty něco nepotřebuješ, tak hráči ano - mít zvuky sladěné s konkrétní verzí naladění vozidla. A přiznejme si, že TBP není jediný zdroj vozidel a tudíž je i různé ladění.
Pokud mají být i zvukově funkční stará vozidla současně s novými, je nutné mít to odlišené. Staré a nové nemají stejné nastavení a tudíž i zvuky nemohou být univerzálně na jedny a druhé budou díky tomu rozházené.

bob57_cz napsal:
Říkej si NE, jak chceš. Jestli ty něco nepotřebuješ, tak hráči ano - mít zvuky sladěné s konkrétní verzí naladění vozidla. A přiznejme si, že TBP není jediný zdroj vozidel a tudíž je i různé ladění.
Pokud mají být i zvukově funkční stará vozidla současně s novými, je nutné mít to odlišené. Staré a nové nemají stejné nastavení a tudíž i zvuky nemohou být univerzálně na jedny a druhé budou díky tomu rozházené.
Bobe, představ si, že jako zvukař si klidně řeknu NE, protože to budu mít na svých stránkách. A jsou tam jen aktuální verze, nebudu spravovat deset verzí téhož. A jestli se Ti to nelíbí, vezmi si diktafon a vyrob si svoje zvuky :!: Modelářům taky nařizuješ jak mají pojmenovat svoje soubory?

Jacek napsal:
Bobe, představ si, že jako zvukař si klidně řeknu NE, protože to budu mít na svých stránkách. A jsou tam jen aktuální verze, nebudu spravovat deset verzí téhož. A jestli se Ti to nelíbí, vezmi si diktafon a vyrob si svoje zvuky :!: Modelářům taky nařizuješ jak mají pojmenovat svoje soubory?
:lol: On nie, ale nájde sa tu cezpočet takých chytrákov :lol:
Jacku, čo zvuky na dvojosé vagóny - prkeňáky ? Doporučíš niečo ?

PS: čo moja singrovka ?

Tax napsal:
Jacek napsal:
:lol: On nie, ale nájde sa tu cezpočet takých chytrákov :lol:
Jacku, čo zvuky na dvojosé vagóny - prkeňáky ? Doporučíš niečo ?

PS: čo moja singrovka ?
Nepřestane rejpat a nepřestane. Víš vůbec, co je to za práci udržovat a aktualizovat trainset? A víš, jak se pracuje s bordelem každý pes jiná ves nebo s úhledným uspořádáním souborů?
UF. Dnes jsem kvůli aktualizacím potil krev, tak mne čílí každá pitomá narážka. Omlouvám se všem, ale na určité kecy už mám alergii.

Jacek napsal:
bob57_cz napsal:
Klidně si říkej NE na svoje výtvory, ale tvoje zvuky pro vozidla nejsou jediný zdroj pro msts a nechtěj se pasovat do role monopolního jednotlivce. Tvoje zvuky v chystaném balíku obsahují spoustu chyb a to je také důvod, proč ještě nejsou venku. Do motorových ti nezasahuji, tam to máš celkem v poho, protože ti to jezdí pod oknem, ale u elektrik to ještě dlouho nebudeš mít v cajku, protože je neznáš a nevíš, co který zvuk je a jak se to u elektrik chová a vzájemně vazbí.
Vzpomeň si, jak jsi byl vyvalený, když jsem do Bobiny dal správný kontroler/stykače místo toho, co jsi tam měl ( i u dalších ).
Nehledě k tomu, že mi jde jen o korektní nastavení konfiguračních souborů a nikoliv o vlastní zvuky. Wavy jsou zhruba dobré, až na pár vyjímek, kde jsou lepší použít zvuky starší původní ( např. kmotočty trakčních měničů u tyristorek určitě ! ).
A v neposlední řadě soubory.sms , které jsem výše avizoval, se netýkají tvojí složky /ZVUKY/.. , ale jsou dolpněním stávající common.sms/.. ( ač zrovna "common" nemám v oblibě ), protože podle požadavků autora loko i skinu je nadále směrování vedeno tam, takže se tě to vlastně nemusí vůbec dotýkat ve tvém monopolu :P .

Modelářům, kteří mne požádali o naladění mašin, automaticky nastavuji jména souborů pro nekoliznost se staršími lok.

Zatím se tu ještě nevyjádřili "obyčejní pařani", aby sdělili, zda chtějí mít jediné zvuky pro všechny mašiny jedné řady s nestejným laděním a tudíž v některé skupině to bude špatně nebo pro určitou skupinu naladění i odpovídající zvuky v souladu.

( A protože jsem se tu zase zdržel u zbytečné polemiky některých nechápajících, dnes už to nevypustím jako opravu, protože jdu za chvíli na noční.
Takže možná až zítra - m o ž n á . . .)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře