Zdeněk Itterheim
Provozní technik
Já udělal 2-3 act. s nečinnou a defakto mi stačil obyč. vagon, který jsem vezl od A do B, tam jsem ho šoupl mimo a vrátil jsem se na soupravu. Myslim, že když je loko nečinná tak je "studená" ..... .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Bobe57, pro osvěžení paměti, to byl můj prvotní dotaz s Tvou odpovědí. Testovací verzí mé aktivity jsi byl dávno obeslán, tak Ti muselo být jasné, o co mi jde. Rychlík, kde je fíra, ale lehl mu stroj. Já jdu na přípřež.bob57_cz napsal:A kde jsi na to přišel ? ! ? ! Nečinná se neosvětluje stejně jako vagon a hotovo. Má prostě vyplé baterky a tím to končí. Nikdy se mi nestalo, že by za mnou někdo přišel, abych šel na mašinu, co jsem přitáhnul jako studenou, zapnout baterky a nasvítit. Poslal bych ho rychle tam, kde slunce nesvítí.Zbyněk Šemora napsal:Já si model stahoval od Jardy Skůry, ale o opravě nevím.
Jenomže co je nečinná lokomotiva pro potřeby MSTS?
Loko, u které nepotřebujeme aby dávala výkon. Ale když s ní budeme šibovat, je nutné, aby na ní byly návěsti pro posun. (v noci) A nevidím důvod, proč by tam neměl jít rozsvítit dálkový reflektor.
Možná je to tvoje přání, ale v předpise nic takové není. I mašiny do a z dílen se vozily osazené koncovkami viaflex a žádné svícení se nekonalo. V msts jako v reálu !

Tak znovu ještě jednou pro méněchápavé:Zbyněk Šemora napsal:Před chvílí mi telefonoval jeden fíra, který nechce zde reagovat. Já už jsem od dráhy nějaký pátek pryč, už jsem si nebyl jistý, ale je to tak.
Pokud chci přepravovat nečinnou lokomotivu, musím zapnout na ní baterky. Pokud tak neudělám, poletí mi vzduch kvůli VZ ven. Pokud baterky zapnout nelze, tak je nutné utrhnout plombu VZ a zavřít kohout.
bob57_cz napsal:Tak znovu ještě jednou pro méněchápavé:...
Tak proč jich bylo do dnešního dne od autorů naděláno takové množství ?Jacek napsal:Můj názor je, že lokomotiva je lokomotiva. Tak nemá co dělat v menu CB nebo AE mezi vagóny.
Takže touhle větou sám sobě odporuješ. Když tam nikdo ty světla nepůjde zapnout spolu s baterkama, tak svítit nebude ani těmi červenýma.Jacek napsal:V reálu taky nikdo nepoleze na tu mašinu přepínat světla kvůli posunu.
Dokážeš tam teda v MSTS zavěsit koncovky? Nedokážeš. Takže buď mašinu potáhneš svítící nebo úplně bez konců. Co je lepší?bob57_cz napsal:Takže touhle větou sám sobě odporuješ. Když tam nikdo ty světla nepůjde zapnout spolu s baterkama, tak svítit nebude ani těmi červenýma.![]()
Asi si budeš muset zopáknout z předpisů kapitolu o přepravě nečinných lokomotiv: ne/obsazení, osvětlení a ne/označení návěstmi, řazení ve vlaku, posun ( ale jako signalista to asi nemáš v předepsaných znalostech ).Jacek napsal:Dokážeš tam teda v MSTS zavěsit koncovky? Nedokážeš. Takže buď mašinu potáhneš svítící nebo úplně bez konců. Co je lepší?bob57_cz napsal:Takže touhle větou sám sobě odporuješ. Když tam nikdo ty světla nepůjde zapnout spolu s baterkama, tak svítit nebude ani těmi červenýma.
Pro mě vlak bez konců není celý, asi profesionální deformace![]()
Zdeňku a zkoušel jsi to vůbec? Pokud mám smeták nahoře tak síla zvyku je klávesa P. Jenomže nyní se mi zvedne druhý smeták, pak přední a tak to zůstane, jen v kabině mi to pípá, jako by byl smeták dole. Já měl za to, že tohle je otestované. Update na cab myslím nebyl. Jinak bych měl vidět vše v kabině. Takhle to nemělo jít vůbec ven. Stačilo zachování směr jízdy, smeták zadní. To je tak, když nikdo nepošle nic na otestování. Přitom moje nová aktivita, kterou jsem projížděl asi 20x, byla ideálním prostředím. Mám i připomínku k plnění, myslím, že brzda plní moc rychle. Ale to vše až příště. Aktualizace se už kopírují.Zdeněk Itterheim napsal:A proč chceš řešit, který máš smeták nahoře, když jedeš do stahovačky nebo na děličník? Stáhnout by jsi měl vždy, vynecháme-li podmínky.
Můžeš mi vysvětlit k čemu bude dobré lozit do neschopné mašiny?? Abych si mohl houknout? Pro neschopné mašiny bude soubor lokPOR.smsbob57_cz napsal:...363porcab.sms - zvuky pro porouchanou
363poreng.sms...
Na tohle říkám jasně NE. V balíku zvuků pro elektriky je momentálně 115 sms souborů. Rozhodně nepotřebuju, aby každý měl ještě deset kopií navíc pokaždé s úplně jiným názvem. Inv. číslo v názvu bude pouze u strojů, které mají odlišné zvuky, jinak ne.bob57_cz napsal:...
...To je také to, co jsem říkal o označování definičních souborů: neupravené lokomotivy budou mít nadále svoje původní sms a cvf, nově nadefinované odlišné, aby se přepsáním původních na novou verzi nezavlekly chyby nekompatibility do starých neupravených loko.
Říkej si NE, jak chceš. Jestli ty něco nepotřebuješ, tak hráči ano - mít zvuky sladěné s konkrétní verzí naladění vozidla. A přiznejme si, že TBP není jediný zdroj vozidel a tudíž je i různé ladění.Jacek napsal:Můžeš mi vysvětlit k čemu bude dobré lozit do neschopné mašiny?? Abych si mohl houknout? Pro neschopné mašiny bude soubor lokPOR.smsbob57_cz napsal:...363porcab.sms - zvuky pro porouchanou
363poreng.sms...
Na tohle říkám jasně NE. V balíku zvuků pro elektriky je momentálně 115 sms souborů. Rozhodně nepotřebuju, aby každý měl ještě deset kopií navíc pokaždé s úplně jiným názvem. Inv. číslo v názvu bude pouze u strojů, které mají odlišné zvuky, jinak ne.bob57_cz napsal:...
...To je také to, co jsem říkal o označování definičních souborů: neupravené lokomotivy budou mít nadále svoje původní sms a cvf, nově nadefinované odlišné, aby se přepsáním původních na novou verzi nezavlekly chyby nekompatibility do starých neupravených loko.
Pokud jde o to, že někomu něco nefunguje, od toho mám web, aby si každý stáhl aktuální verzi. U těch elektrik je akorát problém, že zveřejnění se jaksi zaseklo u testerů.
Bobe, představ si, že jako zvukař si klidně řeknu NE, protože to budu mít na svých stránkách. A jsou tam jen aktuální verze, nebudu spravovat deset verzí téhož. A jestli se Ti to nelíbí, vezmi si diktafon a vyrob si svoje zvuky :!: Modelářům taky nařizuješ jak mají pojmenovat svoje soubory?bob57_cz napsal:Říkej si NE, jak chceš. Jestli ty něco nepotřebuješ, tak hráči ano - mít zvuky sladěné s konkrétní verzí naladění vozidla. A přiznejme si, že TBP není jediný zdroj vozidel a tudíž je i různé ladění.
Pokud mají být i zvukově funkční stará vozidla současně s novými, je nutné mít to odlišené. Staré a nové nemají stejné nastavení a tudíž i zvuky nemohou být univerzálně na jedny a druhé budou díky tomu rozházené.
Jacek napsal:Bobe, představ si, že jako zvukař si klidně řeknu NE, protože to budu mít na svých stránkách. A jsou tam jen aktuální verze, nebudu spravovat deset verzí téhož. A jestli se Ti to nelíbí, vezmi si diktafon a vyrob si svoje zvuky :!: Modelářům taky nařizuješ jak mají pojmenovat svoje soubory?
Taxi, vidíš, na Tebe jsem zapomněl, víc v e-mailuTax napsal:Jacku, čo zvuky na dvojosé vagóny - prkeňáky ? Doporučíš niečo ?
PS: čo moja singrovka ?
Nepřestane rejpat a nepřestane. Víš vůbec, co je to za práci udržovat a aktualizovat trainset? A víš, jak se pracuje s bordelem každý pes jiná ves nebo s úhledným uspořádáním souborů?Tax napsal:Jacek napsal:Bobe, představ si, že jako zvukař si klidně řeknu NE, protože to budu mít na svých stránkách. A jsou tam jen aktuální verze, nebudu spravovat deset verzí téhož. A jestli se Ti to nelíbí, vezmi si diktafon a vyrob si svoje zvuky :!: Modelářům taky nařizuješ jak mají pojmenovat svoje soubory?On nie, ale nájde sa tu cezpočet takých chytrákov
![]()
Jacku, čo zvuky na dvojosé vagóny - prkeňáky ? Doporučíš niečo ?
PS: čo moja singrovka ?
Klidně si říkej NE na svoje výtvory, ale tvoje zvuky pro vozidla nejsou jediný zdroj pro msts a nechtěj se pasovat do role monopolního jednotlivce. Tvoje zvuky v chystaném balíku obsahují spoustu chyb a to je také důvod, proč ještě nejsou venku. Do motorových ti nezasahuji, tam to máš celkem v poho, protože ti to jezdí pod oknem, ale u elektrik to ještě dlouho nebudeš mít v cajku, protože je neznáš a nevíš, co který zvuk je a jak se to u elektrik chová a vzájemně vazbí.Jacek napsal:Bobe, představ si, že jako zvukař si klidně řeknu NE, protože to budu mít na svých stránkách. A jsou tam jen aktuální verze, nebudu spravovat deset verzí téhož. A jestli se Ti to nelíbí, vezmi si diktafon a vyrob si svoje zvuky :!: Modelářům taky nařizuješ jak mají pojmenovat svoje soubory?bob57_cz napsal:Říkej si NE, jak chceš. Jestli ty něco nepotřebuješ, tak hráči ano - mít zvuky sladěné s konkrétní verzí naladění vozidla. A přiznejme si, že TBP není jediný zdroj vozidel a tudíž je i různé ladění.
Pokud mají být i zvukově funkční stará vozidla současně s novými, je nutné mít to odlišené. Staré a nové nemají stejné nastavení a tudíž i zvuky nemohou být univerzálně na jedny a druhé budou díky tomu rozházené.