TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
poison napsal:
Přesně tak,repainty 163 jsou u Čoudy a myslím,že by se hodily všechny.162 sice Čouda zanedbává :lol: ale možná se polepší.O souhlasu bych se nebavil,myslím,že autoři repaintů nebudou proti.
Už se vše chystá, hodně věcí už dříve vyjednal David Hájek. Jediné na co jsem narazil bude v názvech složek. Vše jsem srovnal do cd_753, cd_754, atd. Soubory jsou všude správně. Ještě naklonuji poslední ladění od ZSR a synchro s Jackovými zvuky a Arwyho kabinou. Jako základ jsou hodnoty, jak mi to poslal nedávno Jacek na co stavěl zvuky.

Tak a už v tom mám zase chaos. Postahoval jsem od Čoudy a Kádra vše co bylo žádáno, něco mi bylo doručeno dříve a jelikož v adresářích často chybí readme, tak jsem ztratil přehled, co je čích. A například od koho mám okd_753 (306,703, 703CMKS a 708) to jsem nenašel.
Dále zařadím:
130035,
163-34,81,82,233,247
182168
750-235,311,346,
751-93,105,143,149,151,158,354
753-006,279,
754-030,37,48,50
810-183,315,319,515
842034
cd_Bmo, Bmto

Jestli je tam něco co by tam být nemělo dejte vědět, abych pak nedostal přes dršťku. A pokud by tam ještě něco být mělo, dejte vědět také.
Jinak mám co klonovat (myslím tím brejlovce dle engů od ZSR).
Ohledně 710, tu by chtělo nejprve naladit, tak jak je se dá použít jen jako traffic. To je o ničem. Tak se někdo snažte.

Zbyněk Šemora napsal:
...Ohledně 710, tu by chtělo nejprve naladit, tak jak je se dá použít jen jako traffic. To je o ničem. Tak se někdo snažte...

Stejně jako jsem upravil pack s lokomotivami ČSD, upravím i stejné lokomotivy pro ČD. Hotové mám oba velké hektory, malého téměř a rosničky čekají jen drobné opravy. Tak snad to nějak zvládnu :? Jedná se ale pouze o úpravu spřáhel a kabin, jízdní vlastnosti budou časem a vylepšovat a přestavovat modely zatím moc nehodlám. Prioritou je alespoň funkčnost v aktivitách. Vše bude ke stažení na mých stránkách.

A dúfam že sa do TBP dostanú aj nejaké ZSSK 770, napr 770-073 O. Janinša, alebo aspoň 770-021 od Duusa. Sú to bratislavské stroje, jazdiace často v Devínskej Novej Vsi. Niekoľko 710 stále jazdí po bratislavských depách.

Původně jsem uvažoval udělat update jen engů eventuelně sd a model jako takový by si každý stáhl ze stránek autorů. A tak to asi bude. Proto pídím po původu vozidel.
Já jak jsem navštívil downloady u Kanka i Čoudy, soubory mají vpořádku, ale co se týká složek, tam by chtělo poznamenat, aby soubory se doplnily do existujících složek (cd_163, cd_750,atd).
Za další, asi bych měl dát odkaz na vzorové engy, které by skinaři měli jako základ.
750 - 753 je vzor zatím v zssk_750 u 5.update Trainsetu kromě odkazu na kabinu. tam bude oprava na cab750+753 a v této Arwyho kabině bude oprava na stupně kontroleru (aby vše bylo sladěno se zvuky) a dále jsem rozchodil ostatní animace BS2 , protože s tím kopytem se nedalo brzdit :lol: .
ladění 754 mi zsr slíbil ve středu.
Jak vidíte jedno souvisí s druhým a není to žádná sranda dát vše dohromady.
Ostatní engy jsou téměř OK. Nejčastější chybou je zapomenutá penalizace 90 sekund v monitorech.

Zbyněk Šemora napsal:
tam bude oprava na cab750+753 a v této Arwyho kabině bude oprava na stupně kontroleru (aby vše bylo sladěno se zvuky) a dále jsem rozchodil ostatní animace BS2
Zbyňku domluv se s Čoudou - nevím jakou máš verzi, ale upravoval i cab 750+753 (doplňoval tam otáčkoměr a možná i něco dalšího).

Ahoj! tajže pane šemora dejte tam prosím i tu 163 093. jinak Souhlasím se zařazením a dodám sladěný sms soubor a cvf soubor pro brejlovce řady 750 na moji úpravu engu. ještě tam doplním brzdy od ŽSR

Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
tam bude oprava na cab750+753 a v této Arwyho kabině bude oprava na stupně kontroleru (aby vše bylo sladěno se zvuky) a dále jsem rozchodil ostatní animace BS2
Zbyňku domluv se s Čoudou - nevím jakou máš verzi, ale upravoval i cab 750+753 (doplňoval tam otáčkoměr a možná i něco dalšího).
Jo jo. Domluvíme se. O tom opět nevím a zase by se to přebíjelo. 742 mám už připravenu dle Čudových updatech. Je to magořina stále dokola. Je nutné konečně stanovit nějaký výchozí bod. Také je nutné dodržet nastavení, na kterých se dělaly zvuky, jinak je nutné další skonzultovat s Jackem.

Zbyněk Šemora napsal:
...Je nutné konečně stanovit nějaký výchozí bod. Také je nutné dodržet nastavení, na kterých se dělaly zvuky, jinak je nutné další skonzultovat s Jackem.
No popravdě, o těch stupních se mi asi začne zdát po nocích . :D . Začíná vznikat stále více verzí engů jedné řady. Naladit to je otázka pár minut, ale na kterou verzi? U takové berty existují nejméně 3 varianty a bude čvrtá :!: Není ale v mých silách spravovat všechny. Pouhá úprava nějakého streamu by se pak musela provést u 12 sms (tlumič, netlumič, topení, netopení) a všechno u každé verze zvlášť vyzkoušet.
Zatím na tom stojí nové zvuky několika řad.

Jinak je tu ještě jedna otázka do pranice: Džordž zprovoznil vnější zvuk kompresoru a navíc opravil rychlost plnění. Pak jsou tu další věci, zvuky brzd, autentické nahrávky brzdičů, atd. U zvuků to bude znamenat hromadné úpravy pořád stejných věcí u všech řad. Pro zjednodušení jsem sesypal obsah všech řad trakce "7" do jedné složky. Vnikl tak jeden balík pro všechny motorové lokomotivy, který má kolem 1100 souborů a velikost 82 MB. Jestli by to takto šlo i ven, ještě nevím. Ale otázka je opět směrování. Je to celé jen ve dvou složkách, takže tady jsou moje návrhy:

ZVUKY/loko_diesel
ZVUKY/Dlok

nebo jen zkratky:
ZVUKY/D
ZVUKY/T (dle Kryšpína T - traktor)

Jestli balík bude ve složce ZVUKY nebo comon, je v tomto případě jedno, obojí by znamenalo přepisování odkazů v eng souborech.
Má někdo další návrhy?

Jacek napsal:
Jinak je tu ještě jedna otázka do pranice: Džordž zprovoznil vnější zvuk kompresoru a navíc opravil rychlost plnění. Pak jsou tu další věci, zvuky brzd, autentické nahrávky brzdičů, atd. U zvuků to bude znamenat hromadné úpravy pořád stejných věcí u všech řad. Pro zjednodušení jsem sesypal obsah všech řad trakce "7" do jedné složky. Vnikl tak jeden balík pro všechny motorové lokomotivy, který má kolem 1100 souborů a velikost 82 MB. Jestli by to takto šlo i ven, ještě nevím. Ale otázka je opět směrování. Je to celé jen ve dvou složkách, takže tady jsou moje návrhy:

ZVUKY/loko_diesel
ZVUKY/Dlok

nebo jen zkratky:
ZVUKY/D
ZVUKY/T (dle Kryšpína T - traktor)

Jestli balík bude ve složce ZVUKY nebo comon, je v tomto případě jedno, obojí by znamenalo přepisování odkazů v eng souborech.
Má někdo další návrhy?

Jacku, v tomhle případě asi zkratky nee - vzhledem k tomu, že je i spousta cizinců, co mají Tvoje zvuky a československý trainset, tak jim asi kryšpín nic říkat nebude - čili bych se asi sám za sebe volil loko_diesel.

Jacek napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
...Je nutné konečně stanovit nějaký výchozí bod. Také je nutné dodržet nastavení, na kterých se dělaly zvuky, jinak je nutné další skonzultovat s Jackem.
No popravdě, o těch stupních se mi asi začne zdát po nocích . :D . Začíná vznikat stále více verzí engů jedné řady. Naladit to je otázka pár minut, ale na kterou verzi? U takové berty existují nejméně 3 varianty a bude čvrtá :!: Není ale v mých silách spravovat všechny. Pouhá úprava nějakého streamu by se pak musela provést u 12 sms (tlumič, netlumič, topení, netopení) a všechno u každé verze zvlášť vyzkoušet.
Zatím na tom stojí nové zvuky několika řad.
Jacku, jako výchozí bych bral poslední ladění od ZSR. 753 jsem doplnil podle Tebe a zamračená v posledním update by také měla být od ZSR. Taktéž sergej, kde při vstupu odfoukává stále dokola brzda, která se nakonec uklidní. Ale z toho engu bych vycházel. Pokud má někdo připomínky, mělo by to jít přímo k ZSR a ne si dělat vlastní úpravy a tyto pak zveřejňovat. Pak vznikne, co vzniklo.
Jacku, ohledně značení, je toho už na práci moc. Značení je jen kosmetická úprava, která nemá vliv na funkci. Zatím by se měly řešit cílové složky a až teprve potom uspořádání.
Kdybych mohl navrhovat, tak jako jse sndelok udělat i snddlok, protože se omezí zapomenuté soubory, které jsou jen duplicity. Viz aktivování 770.sms, kde chybí prepinac_waw, který jsem doplnil z berty.
To vše je o slezině. Ohledně Martensovy připomínky, že by to mělo být mezinárodní, tak by se nemohlo používat složka zvuky, ale sound.
Ale pro zkratky jsem. Klidně .../d/...
Čím řetězec kratší, tím pro čtení lépe. Je to jak jsem už psal o slezině a také návrhu, jak vše dávkově přejmenovat.

Ještě bych poprosil o výklad, které zamračené mají zvuky T a které bez. Někdo připomínkoval, že to mám obráceně. Rád bych to napravil.

Ještě bych poprosil o výklad, které zamračené mají zvuky T a které bez. Někdo připomínkoval, že to mám obráceně. Rád bych to napravil.

Tohle jsem psal já, a šlo o to, že 749 používají tlumič a 751 jsou bez tlumiče. Tak to jezdí u nás.[/b]

takže co se týše mích skinů. do TBp by se měly zařazovat s engem od žsr jakožto oficielní ladění. Bohužel v tom nesouhlasím s několika věcma a tak jsem spravil svoji verzi na mém webu. týká se to hlavně 750/753 a 742 do ničeho jiného jsem nešahal.

žsr: chtělo by to zapracovat na ladění 742ky a´t je to všecko OK. prokluz bych tam dal jenom za deště či při sněžení, ale za sucha to ani snad fíra nemá šanci smeknout.

S preklzom je na tom aj 771 podobne, minule som na jednej bol a vyzvedal som či je možné ju dostať do sklzu, tak mi majster odvetil že iba možno tak v prípade že by z miesta hodil 7-8 stupeň. Potom by sa možno dostala do sklzu jedna os, ktorá je najviac odľahčená...

Nebulus objevil chybu v polohách kontroleru 751.
Tak porovnávám a problém je zde. Z nepochopitelných důvodů vznikl t4781.cvf a ten byl tenkrát postaven na nejnovějším ladění od ZSR. Jenomže na tuto kabinu jsou nastavené i ostatní engy 749 a 751, které jsou směrovány do 751.cvf. Když dám oba porovnat, tak je to téměř to samé, až na polohy kontroleru. Tedy žádná nová textura, která by byla důvodem k založení odlišného souboru (t4781.cvf). Takže do aktualizace opravím 751cvf obsahem t478, ale je na pováženou obhospodařovat dva totožné soubory.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře