Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Cifix, koukám, co se tady urodilo za zrůdné texty. Nějak pisálkové (pochopitelně anonymní) poněkud pozapomínají, že i jen třeba webový prostor a tok dat něco stojí (to mi připomíná, že jsem do rubriky "Veřejné fórum pro MSTS" dal nabídku web prostoru, navýšil jsem prostor na nějakých 1.8GB, ale asi nikdo nepotřebuje), shodně tak projetý benzín, promrhaný čas který lze využít k výdělečné činnosti v podnikání či milování s pěknou děvou atd. atd. No a aby tedy pisálkové měli důvod k orgasmu, tak jsem si uvědomil, že můj první příspěvek Zbyněk již dávno vyčerpal a tudíž to napravuji odesláním dalšího sponzorského daru. Anonymní pisálkové pozor, odesílám na Zbyňkovo účet dalších 1000,-Kč. A nemusí to danit, protože to není za trať (tedy ve vašem pojetí za nějakou výdělečnou činnost), ale je to pro jeho pejska, aby se mu dobře zvedala levá nožička při čůrání. Pravou to umí bez problémů, že jo Zbyňku :-).
Píši humorně laděný text, ale v hlavě mi lítají slova jako "lidi, jste obyčejný závistivý dobytek, i když není co závidět". Hnus a špína, fakt. Možná jsem z jiné sorty lidí deformované ročním příjmem v oblasti půl milionu, ale v životě jsem nikomu nic nezáviděl. Žiju podle hesla "Přej a bude ti přáno" a těším se na dobu (kterou asi nezažiju), aby se tím řídili i jiní.
Kurňa, nějak jsem se rozkecal. Tvůrci tratí, aktivit, baráčků, mašinek, vagónků, no prostě všeho co k ježdění potřebujeme, nenechte se odradit. Makejte, protože my ostatní alespoň nezlobíme (Kdo si hraje, nezlobí).
Karel

Karle, náš pejsek na Tvůj příspěvek kouká a říká "Haf, haf", že moc děkuje. Dále mi zaštěkal, že už se nemohu vymlovat, že jej na cesty vlakem za materiály pro MSTS-BP nemohu brávat ssebou.

BP v novém

Bude se prosím předělávat i Pardubické hlavní nádraží ?? ..
Hlavně směr Kolín by to potřeboval .. Díky za info

Veškeré předělávky musí počkat. Jednak na to nejsou lidi, staví se úsek Pardubice - Praha a jednak jakýkoli zásah do kolejiště rozbije všechny aktivity. Pak je nutné překopat vše najednou. I Třebovou i Brno i Břeclav, atd.

@Karel

Plně s Tebou souhlasím,
jsem účasten několika fór i anglicky a německy hovořících, kde se opravdu nesetkávám s takovými excesy a invektivami.
Není škoda prostoru pro archivaci takových nonsens diskuzí?
Sám jsem v oblasti příjmů, kterám mi moc neumožňuje profi-pay-ad-ons, a tak jsem vděčný každému, kdo pustí něco ze svého duševního bohatství v oblasti MSTS na web, a třeba i za režijní náklady.

@Zbyňku a všichni ostatní, kdo něco v MSTS umíte a dáváte to k dispozici ostatním, PSI ŠTĚKAJÍ, ALE KARAVANA JDE DÁL!

Pavel aka Geront :mad:

Naposled editoval moderátor:
Kdyz jsem byl jeste skolou (ne)povinny, tak se mi ta castka zdala byti vysoka a s vedomim, ze to stary PC neutahne jsem na ni ani nepomyslel. Skola uz bude rok za mnou, nastoupil notebook a samo i nejlepsi ceska trat. Kdyz jsem to vzal poprve z Pardubek do Zabrehu, tak jsem byl neustale v uzasu a vedel jsem, ze jsem neprohloupil. Ve ctvrtek, abych poznal dalsi useky i v realu, tak jsem cestu nach hause vzal se zajizdkou (zlata KMB) i pod cervenou trakci, kdyz tu zelenou uz tak znam a rikam hura, dal do toho. Uz se tesim, az to bude na Prahu komplet, pri tech poctech aktualizaci objednam zas.

Právě jsem vymodeloval budovu pražského hlavního nádraží. Ovšem nebude to zadarmo. Poskytnu příslušný model za 250,- Kč. Kdo má zájem ?

anonymní napsal:
Právě jsem vymodeloval budovu pražského hlavního nádraží. Ovšem nebude to zadarmo. Poskytnu příslušný model za 250,- Kč. Kdo má zájem ?

no tak to som zvedavy kto ti to kúpi musí to byť s prepáčením blbec

anonymní napsal:
Já bych ji vzal, ale potřeboval bych na to vystavit daňový doklad....a vidět Tvůj živnosťák....:lol:

anonymní napsal:

Haha .. to bych chtel videt co by kdo delal se samotnym modelem HLN a jeste za 250 .. myslim ze k necemu je jen Zbynkovi a ten ho urcite nekoupi ..
To si to radsi vyfotim a vymodeluju sam .. :P
Stejne je to kachna ..

Martens napsal:
anonymní napsal:
Já bych ji vzal, ale potřeboval bych na to vystavit daňový doklad....a vidět Tvůj živnosťák....:lol:
:wink: :lol: :wink: Zabudol si doplniť, že v takomto prípade sa dotyčný musí preukázať aj platnou licenciou k 3ds max, pretože okamžite, ako niekto niečo urobí za úhradu, stáva sa to komerčným projektom a k tomu ho free licencia na gmax neoprávňuje, takisto ani "legálna" študentská verzia 3ds max. :wink: :lol: :wink:

Naposled editoval moderátor:
anonymní napsal:

Anonymní příspěvky se ještě nezrušili? Už aby to bylo.
To je stejné, jako bych já plácnul, že jsem právě dostavěl trať z Prahy do Vladivostoku. Také ji nikdo neviděl.

Tak složitý objekt za 250 Kč, to je jako jízdní kolo z hypermarketu. Také se hodí pouze do vitriny a v žádném případě na něm nesmíte jezdit, je to životu nebezpečné. Ale to na rozdíl od budovy Pha hl. nádraží do MSTS, taková kola existují.

Firlet napsal:
anonymní napsal:

Haha .. to bych chtel videt co by kdo delal se samotnym modelem HLN a jeste za 250 .. myslim ze k necemu je jen Zbynkovi a ten ho urcite nekoupi ..
To si to radsi vyfotim a vymodeluju sam .. :P
Stejne je to kachna ..
Až taká kačica to nebude, pretože staničná budova Praha Hl.n. je vybudovaná v gmaxe pre Flight Simulator ... stačilo by sa nejako rozumne dohodnúť s jej autorom. Až sa to niekomu podarí, rád urobím jej konverziu do MSTS.

Tax napsal:
Až taká kačica to nebude, pretože staničná budova Praha Hl.n. je vybudovaná v gmaxe pre Flight Simulator ... stačilo by sa nejako rozumne dohodnúť s jej autorom. Až sa to niekomu podarí, rád urobím jej konverziu do MSTS.
Dokonca niekde tu vo fóre bol na to pred časom link - a bolo tam toho viac.

Fritz napsal:
Tax napsal:
Dokonca niekde tu vo fóre bol na to pred časom link - a bolo tam toho viac.

Autora jsem se snazil kontaktovat, ale nedpovida. Skoda

Opravdu pěkná kachna. Chtělo by to screen. Bez toho opravdu nelze prodávat a posoudit oprávněnost ceny.

anonymní napsal:

Ešte som zabudol nabudúce sa podpíš ďakujem keď už máš tú drzosť akú máš!!!! :x ďakujem za pochopenie :x

Ja by som anonyma verejne poprosil o jednu vec ... poprosil by som ho aby mi poslal ako "demo" zdarma model bez textur, pretoze predsalen samotny model bez textur je pre kohokolvek nepouzitelny ... ak to bude vykazovat dostatocnu kvalitu, nevidím problem, aby som tych 250 KČ za tento model zaplatil ...

Martensa by som poprosil o IP, DNS a TraceRoute pisatela :wink:

Mimochodom, nenasiel by sa niekto, kto by vedel zohnat aspon zbezne plany zatial haly hlavnej stanice ... do konca roka sa tam urcite dostanem aj ja, ale nie som si isty ci tam na to budem mat cas /pac pochybujem, ze mi anonym vobec neco posle/

Tak mám pocit, že o budově hlavního nádraží v Praze se tu vedou zbytečné diskuse. Není to žádný baráček ke kolejím, ale je to objekt na míru, aby přesně seděl do kolejiště. Po té je nutné docílit minima polygonů a pokud možno součásti modelu budou muset být i perony 1-4. Hlavní nádraží je rozpůleno modrým čtvercem, tak jestli nebude vhodnější celý objekt vyrobit ze dvou kusů. Počet objektů na čtverec je na severní části vyčerpán. Tedy bude nutné vyrobit i další original objekty a kulisy bloků domů a současnou zástavbu vyměnit.
Za další, bude to dominantní stavba celého projektu. Takže úkol hodný profika. A ideální by bylo, aby byl Pražák. Nejen možnost sbírání dokumentací, ale i osobní vztah k hlavnímu městu a jeho nádražích. O to lépe model bude vypadat. Dle mého tipu, na toto vrcholné dílo mají pouze dva současně aktivní modeláři, které v komunitě MSTS znám, z nichž jeden mi už dříve psal, že se díval na halu nádraží očima modeláře a konstatoval, že to bude tvrdý oříšek pro kohohokoli, kdo by se do podobné stavby pustil.

Stav prací: Firlet mi celý víkend v pravidelných intervalech chrlil jeden baráček za druhým z různých zastávek Praha - Kolín , děkuji. Já jsem tentokrát pracoval na druhé straně této trati. Mám DVD z reálu, tak jsem upravil prostředí za Hrabovkou směr Libeň a vytvaroval krajinu z Libně do Běchovic. Celkem jsem si máknul. Silnice, polňačky, rybníky, terén, mosty. Vegetace, textury povrchu a budovy ještě nemám, nejde to tak rychle.
Jestli si dobře pamatuji, tak na tom rybníku mezi Běchovicemi a Počernicemi bývala nudapláž a někteří exhibicionisti pózovali hned u kolejí. Asi by to chtělo i nějaký model těchto naháčů pro autentičnost. :P

Trefit se do rozmeru koleji zas nebude takovy problem .. na to se da udelat sablona a pak podle ni sesadit model, nejhorsi to bude s polygonama aby jich bylo malo, ale zaroven model vypadal co nejlepe. :?
Ja uz redukuju pocet polygonu u Zizkovskeho vysilace par dni (vzdycky me to prestane bavit a jdu od toho k necemu jinemu) a porad to ma dost. Puvodne 1400 nyni neco pres 500 ...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře