Textury

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Rocker napsal:
... Otvorím si ace súbor,dvojklikom na jeho obsah sa mi v skicári (Malovaní) otvorí ako BMP.To si uložím na plochu a následne otvorím vo Photoshope a pracujem.Po ukončení práce to uložím na to BMP,otvorím si pôvodný ace,dvojklikom sa mi otvorí malovanie,vložím bmp z Photoshopu ...
K čomu do toho pletieš malovanie ? Prečo neimportuješ textúru z TGATool priamo do Photoshopu a naopak ?

Takže zrejme musím zmeniť program a zmeniť malovanie za Photošrot.Sú to pôvodné nastavenia ja som sa v tom nehrabal...
Následne mi potom teda stačí dať Image - Send Main Image to Editor ??

Ešte k tomu môjmu problému nezobrazovania,Keď dám v TGATool Image - Reload Data vyskočí mi chyba "Cannot open File",usudzujem,že je to teda všetko zrejme v ...

Naposled editoval moderátor:
Rocker napsal:
Takže zrejme musím zmeniť program a zmeniť malovanie za ...
... Následne mi potom teda stačí dať Image - Send Main Image to Editor ?? ...

Ano, je to tak a funguje to.

Rocker napsal:
... Keď dám v TGATool Image - Reload Data vyskočí mi chyba "Cannot open File" ...

Takto sa to chová vtedy, ak použiješ skomprimovaný TGA súbor - prečo je tomu tak u BMP to netuším, pretože to nepoužívam.

No idem sa s tým teda ešte potrápiť.Aj tak ďakujem za pomoc

Servus páni
Mal by som jednu otázku.Nechcelo sa mi kvôli tomu zakladať vlákno tak to napíšem sem,ide aj tak o textúru.
Niekde som tu čítal o kopresii DXT.Keď si však otvorím textúru tak mi to vôbec nechce ponúknuť tento export,ide všetko okrem toho (čiže Ace-Alpha,No Alpha,Trans).Ako teda na DXT ? Ževraj touto kompresiou zmiznú flaky a pod. preto by som potreboval vedieť o tom niečo viac.Ďakujem

Nebulus : AceIt tu mám otvorený už hodinu ale kde čo,tak to je už ozaj na mňa moc :lol:...Nemohol by si prosím ťa trošku bližšie naviesť ?
Ďakujem

V mojom prípade je akurát tak maková z toho...

Rocker napsal:
Nebulus : AceIt tu mám otvorený už hodinu ale kde čo,tak to je už ozaj na mňa moc :lol:...Nemohol by si prosím ťa trošku bližšie naviesť ?
Ďakujem

V mojom prípade je akurát tak maková z toho...
Exportuje tak aj TGA tool, ja pouzivam verziu , co je u Johnza a ziaden problem.
http://johnz.railpage.net/index.php?mode=download&kat=ostatne&lang=
Instaluje sa najprv ACE it az potom TGA tool.

No a postup by mal byť takto? V AceIt si spravím textúru a v TGATool dám DXT Export ?...lebo ak hej,tak takto mi to absolútne nefunguje,lebo DXT mi totiž nechce ponúknuť...

TGA tool vôbec nepotrebuješ a ja ho používam iba na spätný prevod z ACE do TGA formátu.

Ja používam na prevod textúr z bmp do ace program Route Riter. Tam je všetko na jednom mieste a bez problémov.

A v čom zväčšujete rozmery tga súboru? Stačil by klasický Irfan? Po zväčšení a uložení sa mi vytvorila akási "sietnica" a vôbec to nevyzerá dobre.Ostalo to aj po DXT...

Rozmery textúry sa dajú meniť snáď v každom grafickom programe, okrem "Malování". Ale zväčšovanie textúry z menšej na väčšiu z nej kvalitnejšiu nespraví...

Už len skratke :
V podstate ak mám targu na 1024,tak ja si teda môžem vyrobiť celú textúru v ACEIte a v TGATool už len môžem/nemusím spraviť Alpha kanál...Netreba robiť DXT dva krát ? v AceIte a potom v TGA tool ?

Rocker napsal:
Už len skratke :
V podstate ak mám targu na 1024,tak ja si teda môžem vyrobiť celú textúru v ACEIte a v TGATool už len môžem/nemusím spraviť Alpha kanál...Netreba robiť DXT dva krát ? v AceIte a potom v TGA tool ?

Tak bud jedno, alebo druhe:D Niekto pouziva ace it, tak ide ace itom. Ja napriklad ace it nepouzivam vobec (az teda na prevod z Kebarkovej 740).Na vsetko puzivam TGA tool. DXT1 funguje aj na texture 2,4,8,16,32,64,128 256, 512,1024,2048... len nie napriklad 1280*1280. Nestandartne rozmery to nepodporuje a sedu alfu tiez nie.

Aha, ja som to testoval na neštandartných textúrach pre animácie cabu, preto mi ich nevzalo.

Mojim problémom bolo,že som nevedel pri ktorých rozmeroch to ide a pri ktorých nie,a preto som sa ja mohol velice čudovať prečo mi nechce zobraziť DXT
Samozrejme vám ďakujem aj za pomoc

Jedna otázka na skúsených užívateľov ohľadom exportu textúr:
Plánujem "generálku" mojich skinov na webe, ide hlavne samozrejme o čmele, chcem doplniť alfu na schodíky, upraviť priehľadnosť okien, doplniť variantné modely /rv,bs/, wag pre nečinnú loko, svetlá ale hlavne odstrániť fľaky na textúre zobrazované v samotnej hre, vyskúšal som export DXT1 a fľaky zmizli, doporučujete takto upraviť textúry ? No a ešte jedna otázka, je nutné všetky textúry pri danom kuse /napr.770 021/ vyexportovať cez DXT1 ? Pýtam sa to preto lebo textúry sa majú tendenciu deformovať do fľakov hlavne na streche a kapotách /textúra "b" a "c" u modelov čmelov/, u okien mám použiť 1 alebo 8 bitovú alfu ? Díky za odpovede.

duuso napsal:
Jedna otázka na skúsených užívateľov ohľadom exportu textúr:
Plánujem "generálku" mojich skinov na webe, ide hlavne samozrejme o čmele, chcem doplniť alfu na schodíky, upraviť priehľadnosť okien, doplniť variantné modely /rv,bs/, wag pre nečinnú loko, svetlá ale hlavne odstrániť fľaky na textúre zobrazované v samotnej hre, vyskúšal som export DXT1 a fľaky zmizli, doporučujete takto upraviť textúry ? No a ešte jedna otázka, je nutné všetky textúry pri danom kuse /napr.770 021/ vyexportovať cez DXT1 ? Pýtam sa to preto lebo textúry sa majú tendenciu deformovať do fľakov hlavne na streche a kapotách /textúra "b" a "c" u modelov čmelov/, u okien mám použiť 1 alebo 8 bitovú alfu ? Díky za odpovede.
U textur "A","B" a "C" pouzit ciernu alfu. Co sa tyka exportu cez DXT1 len nie ktorych textur, kludne. Priklad su moje skiny 754 054, 754 055 a sergej. Taktiez som tam exportoval cez DXT 1 len textury,kde je mapovana strecha. Pri texture okna.ace pouzijes alfu sedu (8bit) a export ace-alpha. A ci DXT1 doporucit? Iste, pokial je vysledok lepsi, ako cez trans, tak ano. Ale zase sa zopakujem, DXT1 pri mensej ploche textury ma "sklony" urobit v urcitych castiach male bodky. U Renatky a Petry to bolo pre dobro veci exportovat "C"ace cez DXT1, no pri 750 032 to bolo skor na skodu, takze som siel cez trans. Takze neostava nic ine, len skusat :wink:

Back
Nahoře