TrainStore

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna traintest
  • Datum začátku Datum začátku
Smigy napsal:
Chcel by som sa spýtať ako sa da spustiť "save" cez trainstore???stale keď si ho idem spustiť normalne tak ma vyhodi.
Spustíš Trainstore s aktivitou kterou chceš jet,až se načte msts tak v menu dáš nahrát uložený úkol, vybereš save a můžeš jet.

Zdravim..,mám TS z DVD BP ver. 75.1 (jinak aktualizace)..,šlapalo to v pohodě ale nedávno se mi zničila základovka a tak šel pc na opravu kde byla vyměněná a když jsem si chtěl neska zahrát tak mi to napsalo něco ve smyslu že vsystému nenašel MSTS.Neví někdo co s tím?

Re:

eso napsal:
Zdravim..,mám TS z DVD BP ver. 75.1 (jinak aktualizace)..,šlapalo to v pohodě ale nedávno se mi zničila základovka a tak šel pc na opravu kde byla vyměněná a když jsem si chtěl neska zahrát tak mi to napsalo něco ve smyslu že vsystému nenašel MSTS.Neví někdo co s tím?
Mě to dělalo taky. MSTS si dej někam bokem a nainstaluj si znova MSTS ( z CD) a pak do něj zpátky zkopíruj co jsi měl bokem a mělo by to jít.

Mám následující problém.... Z jistých důvodů jsem přeinstaloval MSTS a odinstaloval train store...
Vše jsem nainstaloval znovu a problém je v tom, že v train storu se mi zobrazují aktivity, concisty, lokomotivy z odinstalované verze...Tím pádem je to pokus omyl co je ze základní verze a co z nové....

Johníík napsal:
Mám následující problém.... Z jistých důvodů jsem přeinstaloval MSTS a odinstaloval train store...
Vše jsem nainstaloval znovu a problém je v tom, že v train storu se mi zobrazují aktivity, concisty, lokomotivy z odinstalované verze...Tím pádem je to pokus omyl co je ze základní verze a co z nové....

A pred odinstalaciou train store si dal v ponuke trainsotre Vse vratit spet? Moze to byt tym, ze v zlozke kam trainstore presuva nepotrebne vozidla a aktivity mas tie z odinstalovnej trate

Zkus se přepnout do Standardního Trainstore ( záložky nad výběrem tratí) a pak přes menu Nástroje-Obnovit databázové soubory zkus dát obnovit databázové soubory. Tím se znova vytvoří podle toho, co máš v aktuálním MSTS.

Jinak ty databázové soubory jsou soubory s příponou TSC v odkládacím adresáři Trainstore a podadresáři TSDATA.

prosím poradte když spustím trainstore objeví se mi msts has not been installed on this system a nespustí se prosím poradte..

adam.banas
Hláška v překladu znamená "MSTS není na tomto počítači nainstalován."
Pokud MSTS nainstalovaný máš, jakože asi ano, tak zkontroluj, jestli má TrainStore nastavenou správnou cestu k simulátoru. Dělá se to v nabídce...
Kód:
Nástroje > Možnosti > složka MSTS
... a v dialogovém okně najdu složku se simulátorem.

Naposled editoval moderátor:
Želbohu taky se mi stala tato věc při reinstalaci Win a TS se vubec nespustil, tudíž nelze přepsat cestu v nastavení programu. Musil jsem přeinstalovat MSTS i TS.

Zdravím,
potřeboval bych doplňující informaci ohledně TS. Mám trať 321 a dneska jsem se rozhodl, že si opět pořídím i BP. Na stránkách Mr.Šemory jsem se dočetl, že TS umožnuje ,,sdílet tratě, které používají různé verze XTRACKS s rozdílným tsection.dats".

Znamená to, že můžu mít vedle tratě 321 i BP, a nebo budu muset i s TS tuším že přehazovat Globaly (přesně nevím, moc jsem tuto problematiku zatím nestudoval)

Díky za odpověď

ten návod jsem si už prošel, ale nemám ještě BP před sebou. Je toho celkem dost tak si to zatím moc neumím představit, ale snad to tak bude ;)

je to velmi jednoduche a ja sam uz to pouzivam dost dlouho a taky jsem to popisoval v jine casti tohoto fora. jde o to, ze krom slozky GLOBAL mam i slozku GLOBAL_TS a v te jsou vsechny tsection.dat i s nejakym tim podtrzitkem (tsection_bp.dat) jsou tam vsechny atipy. v zakladu train store se jen nastavi zakladni soubor a to je ten org soubor co je od instalace MSTS pak uz jenom kgyz nainstalujes trat a ona ti nahodou prepise tsection v globalu tak to neva protoze v TS ve standartnim rezimu u kazde trate pridas ten spravny soubor, ale je nutne tam nastavit ze pro tuto trat plati jen tento tsection. Tudiz kdyz pak budes jezdit tak nejdriv si spustim TS a pak vyberu trat a soupravu a tim mam zaruceno ze trat bude jezdit tak jak ma. jedna finta na zaver je ta ze vetsinou TS ti nechava aktivni bud jednu aktivitu a nebo jen jeden vlak tak po ukonceni TS si z jeho slozek presuno zpet do MSTS celej trainset a pripadne pokod nehraju neco narocnejsiho a pod atipickym globalem tak se vetsina trati da v pohode provozovat na xtrucku 3.20 a timpadem jich muze byt aktivnich i vic trati. myslim ze Martens s tim to bude naprosto souhlasit co jsem tu napsaj protoze jsem to takrikajic od neho okopcil (postup) a vic otestoval. kdyby nekdo jeste neco nekdo takhle potreboval ozvete se pres SZ. CAU mmouka

ok díky za rady, už tuším jak na to. Po víkendu mi příjde dvd, tak se do toho pustím a snad to dám do kupy ;)

Ale já mám pocit že asi nestačí jen přesouvat Tsection.dat. Nebude se něco prát v Global/Shapes? Roman Š. kdysi nadělal nové tubusy do tunelů, standartní výhybky jsou defaultně na dřevě, proto se musela udělat i malá update do původních tratí MSTS. Také se zužovala polní cesta naskinovaná na hnědou silnici v BP. Je to už delší doba, nejsem úplně v už v obraze jak to funguje, ale pro mě je sázka na jistotu přesouvat oddělené kompletní Global.
Už se mi stalo mnohokrát, že jsem si omylem přepsal nové soubory staršími a pak se divil, co se mi to například v tunelech zobrazuje.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale já mám pocit že asi nestačí jen přesouvat Tsection.dat. Nebude se něco prát v Global/Shapes?

Můžu se tedy zeptat na doporučení jak používat Trainstore s více Globaly?

Javim napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Ale já mám pocit že asi nestačí jen přesouvat Tsection.dat. Nebude se něco prát v Global/Shapes?

Můžu se tedy zeptat na doporučení jak používat Trainstore s více Globaly?
Ahoj,
já jsem na to najel tento týden a fungují mi zatím všechny tratě, které jsem zatím přidal - BP, Luhačovice, Čáslav-Třemošnice, Luhačovice, 130, Opava-Olomouc, Dvoukolejka, Ztracená_Old, JZD, 183, 240, Vysočina_old). Podle návodu zde na fóru jsem nainstaloval MSTS v základu (pouze s Hisatsu Line), zupdatoval a nainstaloval bin. Potom jsem do Globalu nahrál všechny soubory z Globalu BP - pouze tsection.dat jsem nahrál jako tsection_bp.dat. (Tudíž jsem tam měl tsection.dat a tsection_bp.dat) Dále jsem nakopíroval do složky Train Simulator z BP složky TRACK_B a Sound (u toho potvrdil přepsání). Jenže jsem bojoval s nastavením tsection.dat v TS, stále mi to hlásilo, že tsection.dat nemůže být jako standartní nastavení. Dlouho jsem nad tím přemýšlel a zkoušel jak na to a nic. Až asi po dvou dnech mi to došlo. A tak jsem tsection.dat v Globalu zkopíroval a kopii přejmenoval na tsection_orig.dat. Ten jsem určil jako standartní a zároveň ho přiřadil k Hisatsu Lines. A k BP jsem přiřadil tsection_bp.dat. No a je to! Podobně jsem nahrál Global s Xtracks 3.20 a jeho tsection pojmenoval jako tsection_xt.dat. Takže v globalu mám tsection.dat, tsection_orig.dat, tsection_bp.dat a tsection_xt.dat. No a pak už jsem jen kopíroval tratě do Routes a každé přiřadil buď tsection_bp.dat nebo tsection_xt.dat
podle toho, pod čím trať běhá.
Důležité ale je, aby každá trať měla alespoň jednu funkční aktivitu!

Problém TrainStore Vista

Už se tu před delší dobou na tento problém někdo ptal, ale nebylo mu odpovězeno, tak to zkusím znova: Používám TrainStore na Vistách a když dám spustit aktivitu, každý soubor odpočítává 10 sekund a potom napíše, že se pokoušel získat file access a spuští odpočítávání znovu... Train Store prostě nespustím. Nevíte, v čem je háček?

Kaštan: musíš to spouštět s právy administrátora. Nastavíš to v zástupci aplikace na ploše.

Zdravím,
doteď mi Train Store běžel bez problémů, až teď mi začal vyhazovat tuto chybu:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://imgway.eu/data/15331.jpg
Mám Win XP, train store 3.22. Před pár dnama jsem si nainstaloval Linux (double boot) a od té doby to začlo toto dělat. Akorát nechápu jakou to může mít souvislost. Nevíte někdo co s tím?
děkuji moc

Back
Nahoře