Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Kdyby byl jakýkoli problém s aktivitou, ihned mě informujte a najdeme řešení. :wink: Díky.

PS: Je to můj začátek, a někde se začít musí...

Zdravím, pokud se vám líbí tato trať, tak vás snad potěším tím, že připravuji první aktualizaci.
Vydám ji asi za týden a bude se týkat tohoto:

1, Drobná úprava původní tratě 321:

-Oprava vadného návěstidla v Třinci
-Oprava nadchodu v Třinci a přidány cestující na nástupiště
-Oprava železničního přejezdu u Třince
-Oprava propadlého terénu u Českého Těšína
-Drobná úprava zvukových oblastí
-Doplněny stožáry el. vedení v několika stanicích
-Trochu změněno okolí Horní Suché
-Zamaskování chybějící koleje v Ostravě-Bartovicích (Tam žádná kolej nechybí, akorát ve hře není vidět. Je to bohužel chyba v databázi tratě a nejde to opravit. Tak jsem to aspoň zamaskoval :wink: )

2, Úprava terénu mezi Havířovem a Chotěbuzem:

-Určitě jste si všimli, že mezi Havířovem a Chotěbuzem je docela hnusný kostrbatý terén, měly by to být krásné plynule stoupající kopečky, a místo toho to vypadá jako kamenolom. Je to z toho důvodu, že tímto úsekem jsem stavbu začínal a v těch dobách jsem ještě neznal funkci klavesy "F", takže to vypadá takhle. No a pak už se mi to nechtělo předělávat, takže to takové zůstalo... Ale teď jsem si s tím dal tu práci a ten terén jsem překopal, tak už to snad vypadá trochu líp...

3, No a to nejdůležitější z aktualizace - prodloužení tratě z Třince do stanice Čadca. -Ale ještě to není hotové, úsek dokončuji.

Příští aktualizace už bude z Čadce do Žiliny.

Jinak místní obyvatelé a znalci této tratě možná můžou namítat, že kolejiště ve stanicích neodpovídá přesně skutečnosti. Je to pravda, ovšem kolem toho se dá hodně spekulovat.
Někteří jsou toho názoru, že je to simulátor železnice a proto je kolejiště to nejhlavnější a mělo by být do posledního puntíku podle reality.
Ale na druhou stranu, když jedete přes nějakou velkou stanici, tak si ani neuvědomíte, jestli jsou tam všechny koleje, anebo je jich tam o několik míň.
Já osobně zastávám právě tu druhou variantu, aby hlavní používané koleje byly tak jak být mají, a ten zbytek se dá trochu ošidit...
A díky tomu ušetřím objekty na čtverci a můžu udělat krásnější okolí tratě.
Rozhodně je to lepší, než kdybych ve stanicích dělal 50 kolejí vedle sebe, po kterých stejnak nikdy nikdo nepojede, a kolem trati by byl jen sem tam nějaký stromek, nebo domek...
Přece když jedu trať, tak vnímám hlavní koleje a krajinu kolem, a né jestli je někde na nějakém odstavném nádraží 15 kolejí, nebo jenom 10...

Samozřejmě každý má svůj názor, ale můj je tenhle a proto dělám velké stanice zjednodužšeněji. 8)

Bezva držím palce aby to vyšlo a taky aby to utáhnul PC. Okolí je opravdu hezky zpracované ale PC má co dělat. Už se těšim.

Stavitelxx :

Ahoj,s tím počtem odstavných kolejí s tebou naprosto souhlasim.Včera mi přišlo CD-velmi děkuji-a musím říct,že si si taky pěkně máknul.Vypadá to fakt dobře :P Tak hodně dalších úspěšných aktualizací :)

321

Moc pekne spracovaná trať. Už sa teším na predĺženie na Čadcu a Žilinu.

Jo to je fakt, že PC má co dělat aby to utáhnul. Já mám procesor 1,7 GB, 256 paměti a musím to hrát na minimální detaily, jinak bych si ani neškt..... :(
Ale co, když už dělám trať, tak pořádnou!!! Hold chce to silnější stroje... :D

Tvůrci aktivit pro trať 321, zadržte!!

Budu muset změnit kolejiště ve stanici Albrechtice. Je tam chybná vzdálenost mezi nástupištěm a kolejemi, takže to musím upravit...

Jinak AlesiB, já nevtipkuju. 8)

Je to v rici, po načtení tratě mi vyskočí hláška o odeslání chyb(y) Microshitu.. Takže už si nezajezdím. :mad:

Naposled editoval moderátor:
Mozna bys mohl trosku upravit rychlosti at v tech stanicich neni vlak tak rychle. Ja jsem byl ze svinova do tesina asi za pul hodina a skutecnosti jede asi hodinu a deset minut. je to jenom návrh.

Vlado napsal:
Kdyby byl jakýkoli problém s aktivitou, ihned mě informujte a najdeme řešení. :wink: Díky.

Ani bych neřek že je to prvotina. Takhle zpracovaný traffic vyžaduje už nějaké zkušenosti. Aktivita je hodně náročná na PC, ostatně jako celá trať. Takže to chce často ukládat. Jet se to ale dá. Já jsem ale bohužel skončil v Kunčicích. Prostě MSTS nenačte servis CD_460083 při odjezdu. Škoda. Ale možná je chyba v trati, protože v editoru je to vpořádku. Tak nevím. Počkám až se vyjádří ještě někdo jiný. Ještě mám prosbu. Kde se dá stáhnout vagon 043? Nahradil jsem je 050 ale není to ono. Jinak díky. Jsem rád, že se někdo tvorbě aktivit věnuje.

Boby napsal:
Vlado napsal:

Ani bych neřek že je to prvotina. Takhle zpracovaný traffic vyžaduje už nějaké zkušenosti. Aktivita je hodně náročná na PC, ostatně jako celá trať. Takže to chce často ukládat. Jet se to ale dá. Já jsem ale bohužel skončil v Kunčicích. Prostě MSTS nenačte servis CD_460083 při odjezdu. Škoda. Ale možná je chyba v trati, protože v editoru je to vpořádku. Tak nevím. Počkám až se vyjádří ještě někdo jiný. Ještě mám prosbu. Kde se dá stáhnout vagon 043? Nahradil jsem je 050 ale není to ono. Jinak díky. Jsem rád, že se někdo tvorbě aktivit věnuje.

Boby,

Zákon MSTS: "To čo je v editore v poriadku nemusí byť v poriadku aj v reále MSTS".Hovorím z vlastnej skúsenosti, ešte keď som začínal robiť aktivity pre trať AZD a ani som netušil ako sa robí traffic doprava a preto som namiesto nej dával fixné objekty.Odvtedy som sa ale naštastie veľmi veľa naučil...

Vlado napsal:
Je to v rici, po načtení tratě mi vyskočí hláška o odeslání chyb(y) Microshitu.. Takže už si nezajezdím. :mad:

Ale zajezdíš. Trať je hodně náročná na výkon PC, takže někdy nestíhá.
Prostě to zkus znovu. Určitě Ti musí hlásit nějaké chyby. Trať není zcela odladěná v GLOBALU chybí nějaké Shapes. Nakopíruj je tam a mělo by to šlapat. Já už si je všechny nepamatuju. :cry:

Mirec napsal:
Boby napsal:
Vlado napsal:

Boby,

Zákon MSTS: "To čo je v editore v poriadku nemusí byť v poriadku aj v reále MSTS".Hovorím z vlastnej skúsenosti, ešte keď som začínal robiť aktivity pre trať AZD a ani som netušil ako sa robí traffic doprava a preto som namiesto nej dával fixné objekty.Odvtedy som sa ale naštastie veľmi veľa naučil...

Tohle ale není fixní objekt. Pokud se v aktivitě vyskytují radši je vyházím. Většinou jenom dělají problémy.

KaMat napsal:
Mozna bys mohl trosku upravit rychlosti at v tech stanicich neni vlak tak rychle. Ja jsem byl ze svinova do tesina asi za pul hodina a skutecnosti jede asi hodinu a deset minut. je to jenom návrh.

Jo chce to pomaleji. Udělal jsem si testovací aktivitu - jenom panťák a byl jsem na tom podobně.

Boby napsal:
Vlado napsal:

To s tím CD_4600083 mi to udělalo úplně stejně. :(

Vidím že tu máte nějaké problémy s tratí, jakto?
Hodně lidem už jsem posílal trať na CD, někomu to jede bez sebemenšího problému a někdo se s tím ani nerozjede.............a přitom všem posílám úplně stejný soubor .rar, takže jak je to možné???
Dokonce i já tu začínám mít potíže, ale se zvukem...

KaMat:

Jak si to představuješ upravit rychlost jízdy, ať v těch stanicích není vlak tak rychle??
V reálu jede osobní vlak z Českého Těšína do Ostravy-Svinova 48 minut a v MSTS mu to trvá pouhých 34 minut. No, docela rozdíl, že? Jenže kde se nabral???
Rychlost na trati odpovídá přesně realitě a vzdálenosti celkem taky, takže tenhle 14 minutový rozdíl je způsoben krátkým stáním na zastávkách.
Uvědom si, že v realitě stojí osobní vlaky ve stanicích i několik minut a na zastávkách to určitě ta minuta bude taky. A v MSTS se na zastávkách stojí pouze kolem 8 sekund a ve stanicích 25 sekund. Takže tohle dělá hodně rozdíl na čase......
Sice můžu v MSTS prodloužit délku stání na zastávkách a ve stanicích, jenže z vlastní zkušenosti vím, že je to dost nuda, stát a stát a jenom stát a koukat se, jak ty sekundy pomalu ubíhají.....

A taky je fakt, že v reálu ten strojvedoucí nikdy nejezdí pořád na hranici maximální povolené rychlosti. I rozjíždění a zpomalování je pomalejší, než jak jezdíme my v MSTS.

Takže když trochu ubereš na plynu a nebudeš moc huntovat brzdy, tak se ti jízdní doba prodlouží :D
A taky si můžeš vytvořit svůj jízdní řád, ve kterém si naplánuješ delší stání ve stanicích. Pak už tu ty jízdní doby snad splynou z realitou :wink:

Vlado napsal:
Boby napsal:
Vlado napsal:

To s tím CD_4600083 mi to udělalo úplně stejně. :(

Teď jsem ho zkusil vyhodit, ale naruší se tím celá aktivita. Už to nejede vůbec. Chce to někoho zkušeného, aby se v tom pohrabal.

Boby napsal:
Vlado napsal:

Prostě to zkus znovu. Určitě Ti musí hlásit nějaké chyby. Trať není zcela odladěná v GLOBALU chybí nějaké Shapes. Nakopíruj je tam a mělo by to šlapat. Já už si je všechny nepamatuju. :cry:

V globalu??? A nemohl byste mi napsat, které shapes to jsou???? Díky moc. Já se v tom totiž až tak moc nevyznám.

Vlado napsal:
Boby napsal:
Vlado napsal:

V globalu??? A nemohl byste mi napsat, které shapes to jsou???? Díky moc. Já se v tom totiž až tak moc nevyznám.

Jsou to soubory .s a .sd z adresáře Shapes v trati, příp. soubory .ace z adresáře Textures. Ty je potřeba nakopírovat do Shapes, příp. Textures v adresáři GLOBAL MSTS. Jsou to soubory, které MSTS hlásí, že je nemůže načíst, že chybí. Já si je nepamatuju, protože to opravuju rovnou, když vyskočí hláška. Někdy to slítne rovnou - restart a znovu. Měl by je nakonec hlásit.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře