Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
AcleanTrack3 možu vyžadovať niektoré základné výhybky. Je to textúra dreveného podložia, na rozdiel od AcleanTrack1, ktorá može byť s betónovými podvalmi. Je to celkom príjemná zmena ked sú v trati s betónovými švelákmi zhlavia s drevenými. Na stránke http://sweb.cz/greenery/mstsg/mstsg.htm je toto k dispozícii. Sú tam súbory dotyčných výhybiek .s, (vyžadujú AcleanTrack2 a 3) ktorými treba nahradiť povodné v adresári GLOBAL/SHAPES. (Samozrejme povodné zálohovať). Po tomto "zásahu" v každej trati bude musieť byť v textures aj AcleanTrack3 8) (len pre zaujímavosť)

Naposled editoval moderátor:
Miroslav Sárkány napsal:
AcleanTrack3 možu vyžadovať niektoré základné výhybky. Je to textúra dreveného podložia, na rozdiel od AcleanTrack1, ktorá može byť s betónovými podvalmi. Je to celkom príjemná zmena ked sú v trati s betónovými švelákmi zhlavia s drevenými. Na stránke http://sweb.cz/greenery/mstsg/mstsg.htm je toto k dispozícii. Sú tam súbory dotyčných výhybiek .s, (vyžadujú AcleanTrack2 a 3) ktorými treba nahradiť povodné v adresári GLOBAL/SHAPES. (Samozrejme povodné zálohovať). Po tomto "zásahu" v každej trati bude musieť byť v textures aj AcleanTrack3 8) (len pre zaujímavosť)

Podle mého názoru se ale k 321 rozhodně nehodí.

Naposled editoval moderátor:
Vidím, že jsou tady docela zmatky...

Už spousta lidí mi psalo e-mail s tím, že nemůžou rozchodit Trať 321.
A vždycky měli problém právě s Globalem, takže jsem vždy poradil stejnou věc, která vždy pomohla.

1. Přeinstalovat MSTS
2. Vložit trať 321 do složky ROUTES, vložit zvuky do složky SOUND a nainstalovat přiložený XTracks 3,9.

! ! ! ! ! NIC VÍC ! ! ! ! !
Žádné vkládání nějakých AcleanTrack3, ani *.ace soubory ani nic jiného!!!!!!

Pokud nainstalujete MSTS a nebudete tam dávat žádné další nesmyslné věci, tak to fungovat bude!

Tohle radím všem a vždycky to pomohlo. A pokud to někomu takhle nepůjde, tak je problém jinde, ani né v trati 321 a ani né v MSTS, ale v PC.

Stavitelxx:
Po preinštalovaní MSTS samozrejme tento problém nehrozí, keď sa povodne .s súbory upravia do základného tvaru, ale očividne niekto siahol po tejto úprave a už sú na svete nezrovnalosti. Ja som ju vyskúšal tiež a do každej trate som musel vložiť aj AcleanTrack3. Kolajivo s GLOBALu ťahá textúry s ROUTES/....., takže problém určite nieje v trati, ale v tejto úprave.

Anonymní:
Ak aj túto úpravu niekto má a k tejto trati mu to zrovna nepasuje, tak jednoducho stačí v danej trati skopírovať AcleanTrack1 a premenovať na AcleanTrack3 a hotovo. (To isté aj v Textures/Snow)

Já jsem žádnej problém s instalací a provozem této trati neměl....a to už je co říct....zároveň mám ještě nainstalovanou trať Kolín-Brno-Břeclav od p.Šemory.....obě tratě běhaj bez problémů a žádný chybějící soubor mi to nikdy nehlásilo..ještě dodám že jsem si trať stáhl u netu

Boby: tos som sa trochu sekel, Acleantrack3 nevyzaduju zakladne trate, ale XTracks ... ktora trat ma XTracks musi mat aj ACleanTrack3.ace ...

JOHNZ napsal:
Boby: tos som sa trochu sekel, Acleantrack3 nevyzaduju zakladne trate, ale XTracks ... ktora trat ma XTracks musi mat aj ACleanTrack3.ace ...

1. Jednak si odporuješ, protože si tvrdil, že ho mají i defaulty.
2. Než zas něco plácneš tak si to rozmysli - ani nejnovější XTracks 3.13 SE tyto soubory neobsahují.

TO Bob:
K tomu stupání za Chotěbuzí:
Zda sklonové poměry odpovídají realitě nejsem schopen posoudit, protože nejsem místní.
Ale test ZSR_131009+010, 38xEas uhlí, na postrku CD_181064 naprosto bez problémů, ještě tam byla rezerva.

Boby: No takže, aby sme sa dohodli: to že defaulty AcleanTrack3 nepotrebujú to máš pravdu, ak nerozumieš slovensky (veď si čech) tak prvá časť vety vyjadruje to že som sa pomýlil. Lenže to, že AcleanTrack3.ace XTracks vyžadujú tak za tým si stojím a konkrétne u verzií 3.8 a 3.9 a to pri použití určitej časti koľajiva a ďalej (čož bude asi na 99,9% náš problém) pre sadu upravených výhybiek od Trunečka, je tento súbor nevyhnutný. Týmto by som diskusiu rád ukončil a nerozvádzajme kto kedy trepe, sem to nepatrí, OK?

JOHNZ napsal:
Boby: No takže, aby sme sa dohodli: to že defaulty AcleanTrack3 nepotrebujú to máš pravdu, ak nerozumieš slovensky (veď si čech) tak prvá časť vety vyjadruje to že som sa pomýlil. Lenže to, že AcleanTrack3.ace XTracks vyžadujú tak za tým si stojím a konkrétne u verzií 3.8 a 3.9 a to pri použití určitej časti koľajiva a ďalej (čož bude asi na 99,9% náš problém) pre sadu upravených výhybiek od Trunečka, je tento súbor nevyhnutný. Týmto by som diskusiu rád ukončil a nerozvádzajme kto kedy trepe, sem to nepatrí, OK?

Já se nechci hádat. Slovensky moc nerozumím, takže jsem první část věty nepřečetl pořádně - omlouvám se. Diskuzi jsi zavedl jinam Ty a ne já, takže nevím proč to pořád rozvádíš, podívej se pořádně co si napsal. Podle toho by se mohl nováček domnívat, že soubory najde po instalaci XTracks na disku, což v žádném případě nenajde, protože tam nejsou. A za tím si stojím pořád.

Boby napsal:
TO Bob:
Zda sklonové poměry odpovídají realitě nejsem schopen posoudit, protože nejsem místní.
Ale test ZSR_131009+010, 38xEas uhlí, na postrku CD_181064 naprosto bez problémů, ještě tam byla rezerva.

Jaká rezerva? Zkusil jsi v tom stoupání zastavit a znovu se rozjet. Já to zkoušel se shodnou soupravou a ani omylem. Musel jsem couvnout a překonat úsek náběhem. A to vidím jako problém, protože pokud není překročen normativ hmotnosti (což u této soupravy není) musí být hnací vozidla schopna rozjet vlak v kterémkoliv úseku tratě, což v tomto případě neplatí (teda pokud na té 181064 nemáš v .eng souboru původní výkon 6000kW, zaplý protiskluz a podobné nesmysly).

Bob napsal:
Boby napsal:
TO Bob:

Jaká rezerva? Zkusil jsi v tom stoupání zastavit a znovu se rozjet. Já to zkoušel se shodnou soupravou a ani omylem. Musel jsem couvnout a překonat úsek náběhem. A to vidím jako problém, protože pokud není překročen normativ hmotnosti (což u této soupravy není) musí být hnací vozidla schopna rozjet vlak v kterémkoliv úseku tratě, což v tomto případě neplatí (teda pokud na té 181064 nemáš v .eng souboru původní výkon 6000kW, zaplý protiskluz a podobné nesmysly).

Jo tak teď jsem na to mrknul a skutečně ta 181 má upravený eng. Dal jsem tam normální hodnoty a samozřejmě se už nerozjede. Nenapadlo mě, že ten eng. je upravený, mám ji ho od kámoše a on se v tom asi hrabal a neřkl mi to. Díky za vyvedení z omylu.

Boby napsal:
Bob napsal:
Boby napsal:
TO Bob:

Jo tak teď jsem na to mrknul a skutečně ta 181 má upravený eng. Dal jsem tam normální hodnoty a samozřejmě se už nerozjede. Nenapadlo mě, že ten eng. je upravený, mám ji ho od kámoše a on se v tom asi hrabal a neřkl mi to. Díky za vyvedení z omylu.

OK, nic se neděje, splést se můžeme všichni. To stoupání je prostě hodně nereálné a po celé trati sklonové poměry skutečnosti moc neodpovídají. Čili pokud bych chtěl tvořit reálnou aktivitu, nemohl bych použít reálné soupravy.... Škoda.

To bude tím že se nejspíš začalo pracovat na holé placce. Jsem zvědavej jak si stavitel poradí s úsekem Třinec-Mosty u Jablunkova když je výškový rozdíl obou stanic asi 200m. Ale asi to bude na rovince.
Boby: Přez chotěbuz jezdí jenom 131 bez 181 protoze ji tam teoreticky nepotřebuje. 181 jezdí na pomoc opačným směrem na Čadcu aby vlak mohl překonat hory.

KaMat:

Budete se divit, ale rozhodně úsek Třinec-Čadca není v rovince. Právě naopak, skoro na celém úseku je stoupání a klesání (tentokrát opravdu podle reality). Dal jsem si na tom záležet, aby stoupání nebylo moc prudké, ale aby bylo výrazné.
To stoupání u Chotěbuze jsem opravdu nevychytal, vždyď to taky byly začátky mojeho stavebního tvoření, takže jsem v tom neměl takovou praxi, ale myslím, že úsek Třinec-Čadca se mi vážně povedl, budete překvapeni, tím jsem si jist :wink: :lol:

Stavitelxx napsal:
KaMat:

Budete se divit, ale rozhodně úsek Třinec-Čadca není v rovince. Právě naopak, skoro na celém úseku je stoupání a klesání (tentokrát opravdu podle reality). Dal jsem si na tom záležet, aby stoupání nebylo moc prudké, ale aby bylo výrazné.
To stoupání u Chotěbuze jsem opravdu nevychytal, vždyď to taky byly začátky mojeho stavebního tvoření, takže jsem v tom neměl takovou praxi, ale myslím, že úsek Třinec-Čadca se mi vážně povedl, budete překvapeni, tím jsem si jist :wink: :lol:

No kua, tak už nenapínej a uveřejňuj. :lol:

Ono stoupání se dá jednoduše vypočítat. Já to nejprve také stavěl od oka, a po přeměření trefa. V editoru když naklápíte kolejnici to jde skokovitě. Jeden skok rovná se 2,5 promile. Pokud chcete vytvořit stoupání 10 promile, tak je nutné kolejnici naklopit o 4 stupínky. Jak zvládne chování do stoupání souprava nákladního vlaku je už druhá věc. Také mám pocit, že do kopce do České Třebové rychlíky s bobinou jezdí rychleji. A mám to tam dle reálu,

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře