Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Na to potrebuješ aj zlúčené návestné skripty. Nájdeš ich v jednej z posledných aktualizácí Zbyňkovej trate.

Český Těšín - dnes ve 12.10 hodin se mezi stanicemi Ropice a Český Těšín střetl osobní vlak jedoucí z Frýdku-Místku do Českého Těšína s osobním autem Peugeot 307. K nehodě došlo na železničním přejezdu zabezpečeném výstražným světelným zařízením (bez závor), které bylo v činnosti. Jednatřicetiletý řidič z nehody vyvázl bez zranění. Předběžná škoda na autě byla stanovena na 150 tisíc korun, na vlaku 80 tisíc korun. Na trati byla zavedena náhradní autobusová doprava. Provoz byl obnoven ve 14.10 hodin.

Tak to dopadá, když lidé jako já jezdí příliš rychle, je to tak, železnice zkrátka není " Need for speed " :lol: :lol: :lol: :lol:

Signalista napsal:
Český Těšín - dnes ve 12.10 hodin se mezi stanicemi Ropice a Český Těšín střetl osobní vlak jedoucí z Frýdku-Místku do Českého Těšína s osobním autem Peugeot 307. K nehodě došlo na železničním přejezdu zabezpečeném výstražným světelným zařízením (bez závor), které bylo v činnosti. Jednatřicetiletý řidič z nehody vyvázl bez zranění. Předběžná škoda na autě byla stanovena na 150 tisíc korun, na vlaku 80 tisíc korun. Na trati byla zavedena náhradní autobusová doprava. Provoz byl obnoven ve 14.10 hodin.

Tak to dopadá, když lidé jako já jezdí příliš rychle, je to tak, železnice zkrátka není " Need for speed " :lol: :lol: :lol: :lol:

No jen jestli to není nějaká kachna... Ve 12:20 jsem jel osobákem směr Třinec a přípoj od Frýdku přijel včas a nezpozoroval jsem na něm žádnou újmu... :?

Můžete mi prosím někdo poradit, jak ze zkomprimovaného souboru *.s vyčtu, kterou používá texturu???
Je nutné ho dekomprimovat? A jak se to dělá?
Děkuji

Stavitelxx napsal:
Můžete mi prosím někdo poradit, jak ze zkomprimovaného souboru *.s vyčtu, kterou používá texturu???
Děkuji

Dela to utilitka FFEDIT, ktera prevadi soubory v obou smerech. Pri prekopirovani do ni je nutne prejmenovat soubor na x, zpustit utilitu a ta ho prejmenuje na y a dekomprimuje do ctive podoby. Opacny postup je zcela shodny, tedy pres x, kompresi do y a nasledne zpetne prejmenovani do puvodni podoby.

Stavitelxx napsal:
Děkuji[/quot

Dekomprimace není mutná a ani převádění do textové podoby. Stačí si příslušný "s" soubor otevřít v programu "Shape Viewer" a v liště v položce "Edit" je zapsáno jaký název textury model používá.

Jaroslav Stárek

AndrewM. napsal:
Stavitelxx napsal:
Děkuji

Dela to utilitka FFEDIT, ktera prevadi soubory v obou smerech. Pri prekopirovani do ni je nutne prejmenovat soubor na x, zpustit utilitu a ta ho prejmenuje na y a dekomprimuje do ctive podoby. Opacny postup je zcela shodny, tedy pres x, kompresi do y a nasledne zpetne prejmenovani do puvodni podoby.
Mnohem pohodlnější je použít Route Ritter,který tuto funkci obsahuje a nemusím nic přejmenovávat,přesouvat (ten *s soubor musí být fyzicky přítomen v adresáři s FFEditem,jinak se nic nepřekonvertuje),protože má dvě okna,se kterými se velice dobře pracuje a je to otázka maximálně jedné minuty,což při použití samotného FFEditu nelze říci.Stačí umět pracovat se soubory,což není zase tak velká věda.

Prosím , poraďte . Právě jsem si stáhl trať 321 a nejde mi načíst.
Dále mám v msts i celou trať od p. Šemory ..

Prosím , nevím jak rozchodit trať 321 abych nějak neublížil té stávající !!!

Jedna používa Xtracks a druhá ne , fakt sem z toho vedle ..
Nevím co stěma tsection.dat ????

Díky moc lidi...

Anonym;; napsal:
Prosím , poraďte . Právě jsem si stáhl trať 321 a nejde mi načíst.
Dále mám v msts i celou trať od p. Šemory ..

Prosím , nevím jak rozchodit trať 321 abych nějak neublížil té stávající !!!

Jedna používa Xtracks a druhá ne , fakt sem z toho vedle ..
Nevím co stěma tsection.dat ????

Díky moc lidi...

Tohle píše Zbyněk Šemora na svých stránkách, cituji:

"Trať Kúty - Brno - Praha používá kolejivo, které není kompatibilní s žádným Xtracks. Proto jsou před instalací nutné tyto úpravy v adresáři :\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator:
Složku Global zkopírovat do složky GlobalX. Vytvořit složku RoutesX a tam přesunout všechny tratě používající Xtracks. Po té je možné nainstalovat a spustit MSTS s touto tratí.
Pokud budete chtít jezdit na tratích, které jsou přesunuty do RoutesX, musíte složky Global a Routes přejmenovat na GlobalBP a RoutesBP. Složky GlobalX a RoutesX přejmenovat na Global a Routes.

Klasický Xtracks jsem nemohl použít ze dvou důvodů. Definice dynamické koleje je v Xtracks někde jinde, Bylo by nutné vyměnit asi 1500kusů v celé trati a hlavně, Xtracks v editoru výrazně omezuje maximální počet objektů na čtverec a tímto je pro tuto trať nepoužitelný.

Výhody: Standartní tratě bez Xtracks můžete po update Global (součást instalace a aktualizace 43bptrat) rozšířit o 24 nových vyhýbek a kolejí, malá velikost update a neomezuje maximální počet objektů na čtverec."

Tak se tím říď.

A ve Zbyňkovém Globalu jsou ty samé výhybky jako v nějakém lepším XTracks, nebo tam má nějaké extra kolejivo, které nikde jinde není???

Stavitelxx napsal:
A ve Zbyňkovém Globalu jsou ty samé výhybky jako v nějakém lepším XTracks, nebo tam má nějaké extra kolejivo, které nikde jinde není???

Psal jsem to už jinde:

"Já bych rád jako spoluautor úpravy uvedl vaše dohady na pravou míru. Pokud se nemýlím, tak upravené kolejivo nepoužívá žádné nové textury. Ani se neupravovaly stávající. Hlavní změny spočívají PRÁVĚ v úpravě tsection.dat!!! K defaultní sadě kolejí je přidáno několik kusů vyseparovaných z velkých XTracks, ale kvůli zpětné kompatibilitě dynamických kolejí jsou použity jiné indexy. Výsledkem toho je, že trať (kolejivo) není kompatibilní s XTracks, ale je kompatibilní s jakoukoliv tratí, která používá defaultní kolejivo."

AndrewM. napsal:
Stavitelxx napsal:
Děkuji

Zdravím, mohl by mi někdo prosím vás napsat přesné znění toho souboru, jak má být přejmenován??? Zkoušel jsem kdeco, ale bez úspěchu..... :-/

Vlado napsal:
AndrewM. napsal:
Stavitelxx napsal:
Děkuji

Zdravím, mohl by mi někdo prosím vás napsat přesné znění toho souboru, jak má být přejmenován??? Zkoušel jsem kdeco, ale bez úspěchu..... :-/
Stačí si konkrétny *.s súbor pozrieť v sview-eri a tam cez menu sa skôr dostaneš k názvom textúr, než to komprimovať a dekomprimovať ffeditom. Klikneš v menu na Edit a tam prvá položka je textures, tým získaš kompletný výpis textúr a navyše si ich môžeš uložiť pod iným názvom do zálohy. To je dobré najmä vtedy, ak sa chystáš skinovať

Ještě bych měl dotaz, zda se dá někde sehnat koridorové stříšky na zastřešení nástupišť, popřípadě jestli by to nějaký ochotný modelář nechtěl vytvořit?
Fakt by se to hodně hodilo, děkuji.

Vlado napsal:

Nejlepší je opravdu na zjištění použitých textur modelu využít Shape Viewer, ale pokud budeš chtít na jeden model udělat více textur, dekomprimaci s souboru se nevyhneš.

Není to jediná cesta, ale jedna z možných, kterou používám já:

V adresáři, kde mám program FFedit (např. C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\UTILS\Ffedit) jsem si pomocí např. Notepadu vytvořil bat soubor (např. spust.bat), který obsahuje jediný řádek, a to

ffedit 1.s /o:1.s

Soubor s, který chci dekomprimovat, přesunu taktéž do tohoto adresáře, přejmenuji na 1.s a po dvojkliku na spust.bat se soubor dekomprimuje. Pak si ho můžeš normálně v texťáku otevřít, upravit a uložil. Dalším dvojklikem na spust.bat se soubor znovu zkomprimuje, přejmenuji ho a dám kam potřebuji.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře