Trať ŽSR 150 Zvolen-Šurany

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Jene
  • Datum začátku Datum začátku
Re:

Kevin napsal:
Rozbalil som "Train Simulator"
Priecinky som nakopiroval do Routes, Sound (niektore subory sa prepisali) a Trains

Co dalej?

Global ?!? Prostuduj si celou sekci s tratí a dozvíš se víc!

Re: ???

Kevin napsal:
teraz pri spustani MSTS mi vypise, ze urobol chybu a skonci...
Kde je problem?
Tak to vyzerá na nekompatibilný Global. Zjednodušene povedané trať ŽSR 150 nesmieš používať v jednej inštalácii s traťou BP alebo Luhačovice. 150 sa znesie s traťou 321, ČD 180 a defaultom, ale treba mať potrebný Global ktorý je v podstate rovnaký pre 180 a 321.

Re: nebulus

Viem iba globaly pre tuto trat, ktora sa dala stiahnut na stranke trate 150. Bude to stacit? Co s tym dalej?

Urobíš to takto krôčik po krôčiku: stiahni aj trať aj global k trati, ak si to už urobil tak obydva exáče normálne rozbaľ ako nejaký archýv, potom vojdeš do zložky train simulator a priečinok global odtiaľ vyberieš a dáš si ho niekde bokom na disk urobíš si tak zálohu, potom vezmeš priečinok global ktorý si stiahol a prekopíruješ ho do zložky train simulator, priečinok sound ktorý bol pri trati takisto prekopíruješ do zložky train simulator a ak sa ťa bude dačo pýtať či chceš prepísať súbory dáš áno, potom prekopíruješ priečinok ZSR 150 DO zložky routes, toť vsio už podrobnejšie ti to popísať neviem.

Horehronec

Zaspomínajte si a prevezte sa rýchlikom Horehronec, tak ako jazdil v roku 1987. Prikladám aj naskenovaný ZCP vo formáte .jpg. Consists sú podľa nového trainsetu, ale je tu použitých aj niekoľko modelov zo stránok Filipa Havla:

csdt4660016/Csd_T466_016.eng
csdt4783351/CSD_T478_3351.eng
csdt478.3182/CSD_T478_3182.eng
CSD-S499-0102/s499_0102.eng
csd_T478-4069/T4784069.eng
csd_T679-1138/Csd_t679_1138.eng

Rád by som si túto aktivitu prešiel ak má niekto tieto vozidlá prosím o zaslanie na mail vďaka. Viem, že to tu nepatrí ale kde som to mal strčiť.

Poďme poporiadku:
T478.3182, T478.4069 sú u Taxa, S499.0102 u Duusa - tam by som si stiahol aj sergej T679.1001 namiesto 138, pylštika a druhú okaňu Ti pošlem.

Re: ???

nebulus napsal:
Kevin napsal:
teraz pri spustani MSTS mi vypise, ze urobol chybu a skonci...
Kde je problem?
Tak to vyzerá na nekompatibilný Global. Zjednodušene povedané trať ŽSR 150 nesmieš používať v jednej inštalácii s traťou BP alebo Luhačovice. 150 sa znesie s traťou 321, ČD 180 a defaultom, ale treba mať potrebný Global ktorý je v podstate rovnaký pre 180 a 321.

Podľa nového zistenia sa už 321-tka neznesie s defaultným Globalom,čiže ani s Globalom k trati 150 a defaultnými traťami,keďže k 321-tke boli doplnené nové modely koľají v Globale,takže už nesúhlasí so súborom "tsection.dat",tento je potrebné odkladať niekam bokom a stačí ho prepísať podľa toho ktorú trať chcete jazdiť.Ináč 150-tka pôjde aj na tsection.dat k 321-tke,ale neručím či to bude stabilné,hlavne medzi Zvolenom a Hr. Dúbravou a hlavne po UpDate trate ŽSR150,na ktorom vo voľnom čase pilne pracujem.

Jene: A naozaj to pada? Lebo to, ze tie subory nesuhlasia neznamena, ze to nepojde spustit ... pokial Stavitelxx neprepisal nejake modely co ty pouzivas tak neni dovodu aby to nefungovalo ...

JOHNZ napsal:
Jene: A naozaj to pada? Lebo to, ze tie subory nesuhlasia neznamena, ze to nepojde spustit ... pokial Stavitelxx neprepisal nejake modely co ty pouzivas tak neni dovodu aby to nefungovalo ...

U mňa to zatiaľ spadne stále po výjazde z Hr. Dúbravy do Zvolena a opačne pri vchode do Dúbravy hneď za predzvesťou,kým nedám pôvodný tsection.dat a to aj v editore...uvidíme po vydaní aktualizácie ako sa to prejaví u ostatných.Myslím,že xtracks_3.17 to neurobil.

bob57_cz napsal:
321-tka používá navíc v Globalu vnořený podadresář TRACK_K ( obdoba externího TRACK_B u trati Breclav - Praha ), takže musí mít i jiný TSECTION.DAT .
To nemusí být nutně pravda. Track_b se nijak do Tsection.dat nezapisuje. Do Track_b se směrují cesty až ve *.w souborech. Předpokládám že Track_K to má obdobně.

Přesně tak,já používám TRACK_K a na ten kousíček co jsem koridorové koleje využíval,jsem vše musel přepisovat ve w. souborech.

Bobe57 a jaký dopad to bude mít? Pro uživatele vizuálně žádný. Jen spoustu práce pro stavitele tratí. Navíc tam budeš stejně moct mít jen jeden tsection.dat. Že to nenaruší "závislé" tratě? Taky blbost. Textury kolejiva jsou v Textures u jednotlivých tratí...

V jednotný tsection.dat nevěřím, už jen kvůli těm texturám. Ať se k tomu vyjádří stavitelé tratí. Podle mě je to teď zbytečná práce.

bob57_cz napsal:
Nebylo by lepší dát ty koleje z Track-B a Track-K rovnou mezi ostatní v Global a pojmenovat je vlastními jmény ?
A nebylo by ještě lepší dát je do složky trati místo do Globalu? Taky to funguje ...

bob57_cz napsal:
Michal napsal:
Bobe57 a jaký dopad to bude mít? Pro uživatele vizuálně žádný. Jen spoustu práce pro stavitele tratí. Navíc tam budeš stejně moct mít jen jeden tsection.dat. Že to nenaruší "závislé" tratě? Taky blbost. Textury kolejiva jsou v Textures u jednotlivých tratí...
Stavitelům trati to přidá práci jednorázově při "překlopení". Díky binu a sjednocení by mohl být i sestaven společný tsection.dat, ( ale i při použití jiného se snadno zamění pomocí třeba TrainStore, který má implementovánu jejich správu ). Pro uživatele je přínos v tom, že nebude muset zaměňovat a skladovat celé odlišné Globaly s několika desítkami MB stejných duplicitních dat.
Který Global má několik desítek MB? BP má necelých 9. Xtrackový může mít trochu více, ale určitě ne například 80, protože jak jsem nahlížel, mnozí máte v Global sbírku textur objektů, které tam nemají co dělat a patří výhradně do trati a ne do Global. Ať otevřu Global 150 nebo 321, tak se jen usmívám, co tam dělá například BHF_Whittier.ace, VykolejkaM.ace, K-Haus3.ace, ....a desítky dalších. Vždyť Michal Vám vyrobil Track Report, tak jej využívejte. Já díky němu z trati vyházel stovky mega smetí. :lol:

Som za zjednotenie Globalov len to asi nebude možné...ja sa zatiaľ snažím udržiavať kompatibilný Global s čo najviac traťami aj keď je tam jedna zmena v texture drevených podvalov na výhybkách,ale tu stačí dokopírovať do ostatných tratí.

Instalace trati

Martens napsal:
ferenc003 napsal:
Kto mi poradi ako mam nainstalovat trat ZVOLEN- SURANY? prosiiiiiiiiiiiiiiiim DAKUJEM :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

V archivu trati je PDF, kde je návod, jak to nainstalovat.

ferenc003 napsal:
je tam navod ale velmi strucny.....ja som iba zaciatocnik: neviem do akej zlozky mam trat nainstalovat a ako ju mam nains. aby sa mi zobrazovala v ponuke trati v hre. a na co sluzi global ? kde ho mam nainstalovat aby mi isla trat? prosim pomozte mi .........DAKUJEM :eek: :eek: :eek:

Naposled editoval moderátor:
Chcel by som upozorniť, že angličan na zvolenskej osobnej stanici na východnom zhlaví, do ktorého sa zbiehajú 11. a 15. staničná koľaj, trhá súpravy.

Back
Nahoře