Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Jene napsal:Robo napsal:Ak by som aj ja mohol prispieť do stavby, môžem poskytnúť moje video z Banskej Bystrice do Turčianskych Teplic. Video som robil na okuliarnikovi 750 182 8) . Video z Turč. Teplic až do Vrútok by nebol problém, no Hronská Dúbrava až odbočka Dolná Štubňa bude ťažší oriešok, ale spravím to rád.![]()
Tak to video by nebolo od veci,lebo momentálne sa spracúva video B.Bystrica-Brezno.Len dosť ťažký oriešok by bolo trafiť sa s koľajami na odb. D.Štubňa od B.Bystrice a od Kremnice,je tam strašné prevýšenie...len tak zbežne som to skúšal cez Zvolen-Šahy-Čata-Levice,kde to ako tak vyšlo,keďže juh je ako tak na rovine.Viac by som sa potešil videu z B.B.-Čremošné (najdlhší tunel)-H.Štubňa-Vrútky,nejaké poloháky by sa možno dali zohnať...
Jene napsal:Ten kúsok Šurany-Palárikovo nie je problém postaviť,len zatiaľ nemám od toho ani kúsok dokumentácie a myslím,že kým bude dokončená 130-ka,tak sa nejaká nájde aj ten kúsok videa,alebo ešte lepšie keby bol ten kúsok nafotený softom Earth explorer a nemá chybu
Jene napsal:Kterou verzi máš na mysli a co přesně?
mám verziu 4.0 a bez čísla ma to nepustí nižšie ako 1 km.Zatiaľ pužívam Google earth,ale tam je to podrobné len od Šášova za B.Bystricu a ešte po B.Štiavnicu.
Náklady zde tahaly většinou Sergeje, tak jako i jinde, jinak rychlíky a osobáky měly Zamračené a "Okuliarnici", tedy Brejlovci. Na začátku 80. let taky ještě páry /osobní zkušenost/, ale jaké to už nevím.Davidus napsal:Zdravím,
zkouším vytvořit nějakou aktivitu na této trati z dob ČSD, ale chybí mi jedna základní věc, a to je jízdní řád.... a taky nějaký řazení (aspoň zhruba) a co všechno bylo na trati možný potkat - zvlášť ve Zvoleně. Zajímají mě hlavně 80. léta. Jestli někdo něco pamatujete, napište mi prosím. Díky
Davidus napsal:Zdravím,
zkouším vytvořit nějakou aktivitu na této trati z dob ČSD, ale chybí mi jedna základní věc, a to je jízdní řád.... a taky nějaký řazení (aspoň zhruba) a co všechno bylo na trati možný potkat - zvlášť ve Zvoleně. Zajímají mě hlavně 80. léta. Jestli někdo něco pamatujete, napište mi prosím. Díky
Honza napsal:K této trati jedna rarita z konce 80-tých let, které jsem si dva roky užíval. Na výstavbě JE Mochovce se podílela i armáda, a to v celkem velkém počtu. Ubytováni jsme byli na jednom levickém sídlišti, odkud nás autobusy každé ráno odvezly na levické nádraží a odtud pak vlak do Kálné nad Hronom, kde odbočil na vlečku JE, jejíž součástí bylo (možná ještě je) nádraží s ostrovním nástupištěm. Vlak jezdil každý všední den ráno po šesté hodině na staveniště a odpoledne po půl čtvrté zpět. Já jsem v letech 1986-1988 zažil řazení 753+Bpjo, později 753+2xBpjo. Soupravy Bpjo byly v Levicích deponovány na odstavných kolejích za zhlavím směr Žiar nad Hronom.
duuso napsal:
Davidus napsal:duuso napsal:
Díky. Protože se mi podařilo vyřešit problém s křižováním, můžete se tešit na aktivitu s R804. Kdy, to ještě nevím, ale pracuje se na ní. A taky na aktivitu z dob ČSD, kdy se jezdilo pouze motorově......
mironic napsal:Davidus napsal:duuso napsal:
Díky. Protože se mi podařilo vyřešit problém s křižováním, můžete se tešit na aktivitu s R804. Kdy, to ještě nevím, ale pracuje se na ní. A taky na aktivitu z dob ČSD, kdy se jezdilo pouze motorově......
Tak na motorovou aktivitu se těším. Budou tam doufám moje oblíbené Sergeje. Mimochodem, předevčírem jsme jej mohli vidět v americkém filmu Peacemaker, kde při natáčení jezdil na odbočce D. Štubňa a v Čremošnianskom tuneli.