Trať ŽSR 150 Zvolen-Šurany

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Jene
  • Datum začátku Datum začátku
Jene napsal:
Robo napsal:
Ak by som aj ja mohol prispieť do stavby, môžem poskytnúť moje video z Banskej Bystrice do Turčianskych Teplic. Video som robil na okuliarnikovi 750 182 8) . Video z Turč. Teplic až do Vrútok by nebol problém, no Hronská Dúbrava až odbočka Dolná Štubňa bude ťažší oriešok, ale spravím to rád. :)

Tak to video by nebolo od veci,lebo momentálne sa spracúva video B.Bystrica-Brezno.Len dosť ťažký oriešok by bolo trafiť sa s koľajami na odb. D.Štubňa od B.Bystrice a od Kremnice,je tam strašné prevýšenie...len tak zbežne som to skúšal cez Zvolen-Šahy-Čata-Levice,kde to ako tak vyšlo,keďže juh je ako tak na rovine.Viac by som sa potešil videu z B.B.-Čremošné (najdlhší tunel)-H.Štubňa-Vrútky,nejaké poloháky by sa možno dali zohnať...

Tak toto sa už ináč počúva.Tuším si nechcel o tuneloch ani počuť šuhajko...

No Ľubo, hrozne nerád sa opakujem ale pre Teba to spravím.
Zareagujem na Tvoje vety a zo svojej strany by som vec považoval za uzavretú,nakoľko si niektorí budú myslieť že znova vypukla vojna,takže:

Dumal som teraz s Demem nad stavbou trate dvoma staviteľmi a musím sa ospravedlniť za výrok že to nemôžu robiť dvaja - môžu ale je otázne ako to dopadne v konečnej fáze,ale nevylučujem to.

Vravíš že by bolo vhodné stavať radšej jednu poriadnu trať a nie dve, myslíš že keď sa postavia dve trate tak nebudú poriadne?Ja si myslím že Jeneho robota je perfektná a na jednotku, a keď si pozrieš screeny z Ba hl. v téme "Pod pokličkou" a máš zdravý úsudok tak zistíš že Miro v Blave odvádza taktiež perfektnú prácu, takže simyslím že keď sa budú trate stavať zvlášť, tak na kvalite vôbec nestratia.

Čo sa týka aktivít, popísal to Dem, dá sa to načasovať v Palárikove,dá sa zrovnať rýchlosť, bude Ťa to len stáť jedno prepnutie - svet sa z toho nerúca nie ?

No, a položiť krajinu síce "nie je problém" ako píšeš,ale keď chceš robiť REÁLNU TRAŤ, tak si na tom musíš dať zatraceně záležať, že čo a kde a ako položíš, nakoľko to prispôsobuješ reálu a nie vlastnej nálade.Ja Ti o tom viem porozprávať - 46 km - Nové Zámky-Štúrovo v pôvodnej verzii sa rovnalo 3 mesiacom roboty - a to len objekty a potom som zhliadol video a išlo to do koša, ale to je zase moja chyba, takže nemysli si, že je to len tak, poď bonbónik - ja ťa zjem...

K Tvojej poznámke že sa poprípade môžu postaviť aj Nové Zámky len toľko že my máme od začiatku v úmysle postaviť celú 130-ku až po Szob a nie len po Palárikovo,takže k tomuto toľko.

A na koniec asi toľko že na 98 percent sa 130-ka postaví zvlášť.Dáme si záležať, verte tomu a nebuďťe sklamaní, Ľuboš dúfam že teraz to už pochopíš, keď nie - bohužiaľ, robil som čo som vedel.Ešte by som ťa odkázal na Mirov príspevok o kúsok nižšie a mal by si to pochopiť.

Ale ak si ochotný pomôcť tak Jene potrebuje ako soľ vymodelovať štvorhranný model kulisy Zvolenského zámku, Brzda mu to sľúbil už minulý rok a nič, tak sa mu ozvi keď chceš pomôcť, má aj fotky.Ja som zase zhromaždil a nafotil fotomateriál k 130-ke (fotky budov na modely, textúry budov a podobne), číta to vrátane dokumentov asi 1000-1200 fotiek, takže aj u mňa sa môžeš prihlásiť o nejakú prácu ak chceš pomôcť.

Touto cestou by som chcel pekne poprosiť modelárov či náhodou niektorý z nich nemá chuť na vymodelovanie budovy Bratislavskej hlavnej stanice nakoľko som to skúšal zložiť zo 7 ks budov, ale moc to "nevypálilo".Ak niečo tak píšte na môj mail.

Takže toľko.[/quote]

no dobre suhlasim ale kto dostavia usek na 150 Surany -Palarikovo.to bz ma najviac zaujimalo pretoze je to este 20 km a bola bz skoda kebz to skoncilo v suranoch a druha trat bude pokracovat od palarikova

Vdaka za odpoved

Jene napsal:
Ten kúsok Šurany-Palárikovo nie je problém postaviť,len zatiaľ nemám od toho ani kúsok dokumentácie a myslím,že kým bude dokončená 130-ka,tak sa nejaká nájde aj ten kúsok videa,alebo ešte lepšie keby bol ten kúsok nafotený softom Earth explorer a nemá chybu

Kterou verzi máš na mysli a co přesně?

mám verziu 4.0 a bez čísla ma to nepustí nižšie ako 1 km.Zatiaľ pužívam Google earth,ale tam je to podrobné len od Šášova za B.Bystricu a ešte po B.Štiavnicu.

Ad Ľuboš: No vidíš, že sa to dá pochopiť.Keď bude príležitosť zdokumentuje sa aj úsek Šurany-Palárikovo, je to niečo cez 8 km, pár priecestí, nejaký hospodársky majer ale väčšinou polia.Voľakedy tam bola zastávka "Šurany kopec" kvôli neďalekému vojenskému útvaru, ale to je už dávno preč aj s útvarom...

Jene napsal:

mám verziu 4.0 a bez čísla ma to nepustí nižšie ako 1 km.Zatiaľ pužívam Google earth,ale tam je to podrobné len od Šášova za B.Bystricu a ešte po B.Štiavnicu.

Kde se dá získat Earth Explorer? Je lepší než Google Explorer?

ČSD

Zdravím,
zkouším vytvořit nějakou aktivitu na této trati z dob ČSD, ale chybí mi jedna základní věc, a to je jízdní řád.... a taky nějaký řazení (aspoň zhruba) a co všechno bylo na trati možný potkat - zvlášť ve Zvoleně. Zajímají mě hlavně 80. léta. Jestli někdo něco pamatujete, napište mi prosím. Díky

Re: ČSD

Davidus napsal:
Zdravím,
zkouším vytvořit nějakou aktivitu na této trati z dob ČSD, ale chybí mi jedna základní věc, a to je jízdní řád.... a taky nějaký řazení (aspoň zhruba) a co všechno bylo na trati možný potkat - zvlášť ve Zvoleně. Zajímají mě hlavně 80. léta. Jestli někdo něco pamatujete, napište mi prosím. Díky
Náklady zde tahaly většinou Sergeje, tak jako i jinde, jinak rychlíky a osobáky měly Zamračené a "Okuliarnici", tedy Brejlovci. Na začátku 80. let taky ještě páry /osobní zkušenost/, ale jaké to už nevím.

Davidus napsal:
Zdravím,

No, niečo zo zlatej éry, keď vo Zvolene nebol ani kus drôtu si pamätám, takže:

V 80 a 90 rokoch na 150-ke veškerú dopravu zabezpečovalo RD Nové Zámky /okrem vlakov zo Zvolena na Vrútky cez Hronskú Dúbravu a ešte na pár vínimiek/.Pn,Rn,Sn a NEx vlaky vozili sergeje 781 a čmeliaky 770,771.Manipuláky Levice-Zvolen-východ mali v náplni práce pilštyky 735.Osobné vlaky a rýchliky boli doménou najprv bardotiek 751 a potom okuliarnikov 750 a neskôr 753, sem-tam pri neschopnosti zaskočila Zvolenská 754.Zaujímavosťou bol spešný vlak Zvolen os.st.-Levice, ktorý jazdil iba v piatok a v zložení M 286.0 alebo 1 + 1x Bmx /850,851+050/.Staničné zálohy v Šuranoch,Leviciach,Žiari nad Hronom,Hronskej Dúbrave a vo Zvolenských staniciach obstarávali hektory 721 a čmeliaky 770.V úseku Zvolen os.st.-Hronská Dúbrava bolo možné v čele Os vlakov zhliadnuť okuliarniky 750 a 753 vo výbornej údržbe /preto som ich aj skinoval/ spolu s motorákmi 850 a 851.Koncom 80 rokov zabezpečovala vozbu "Štiavnickej Anče" /Os H.Dúbrava-Banská Štiavnica/ "singrovka" 820.Ďalšia lahôdka sa často skrývala na konci nákladných vlakov zo Zvolena do Vrútok medzi Zvolenom a H.Dúbravou - postrky na Kremnické bane mali na starosť "pomaranče" 775 a 776.Postrky Podhájska-Výh.Horný Pial zabezpečoval dlhé roky čmeliak 770 072 /osobne som na ňom párkrát šiel/.Čo sa týka rýchlikov po Šurany ich vozili bratislavské S 499.0 alebo 1 a v počiatkoch prevádzky aj gorily 350.A od Šurian som to už spomínal.
A k radeniu len toľko že za čias ČSD premávali po tejto trati len 4 páry pravidelných rýchlikov, jeden nedeľný a jeden piatňajší.Presnejšie:

R 580/581 "TEKOV" BA hl.-Leopoldov-Zbehy-Kozárovce-ZV-Lučenec-Košice
1x 753+5xB+1xA+1xBDs+1xWrrm

R 582/583 "POĽANA" BA hl.-Šurany-ZV-Lučenec-Košice
1x753+4xB+1xA+1xBDs+1xWlab+1xBc

R 652/653 "HOREHRONEC" Praha hl.-Kolín-H.Brod-BA hl.-Šurany-ZV- B.Bystrica-Brezno-Margecany-Košice
2x753+6xB+1xAB+1xA+2xWlab+1xBc+1xBDs

R 656/657 "ĎUMBIER" BA Nové mesto-Šurany-ZV-B.Bystrica-Brezno
1x753+6xB+1xA+1xBDs

R 1175 Praha hl.-Kolín-H.Brod-BA hl.-Šurany-ZV
1x753+4xB+1xA+1xBDs+1xBc+1xWlab

R 1176 B.Bystrica-ZV-Šurany-BA Nové mesto
1x753+6xB+1xA+1xBDs

Takže toľko, radenia a iné náležitosti sa samozrejme podľa potreby menili, až takéto staré cesťáky nemám ale nejaké útržky môžem poskytnúť.Dúfam že tieto info sa na niečo zídu, bývam v Leviciach 28 rokov, vlaky mi chodia skoro pod oknami, tak si niečo pamätám.

Čo sa týka Zvolena z 80 a 90 rokov tak:
Rýchliky vozili 753, po dodaní 754-ky, pred nimi 751 a pomaranče 776, to isté bolo aj s osobákmi s rozdielom že 753 sa rekonštruovali na 750-pre zaujímavosť prvý prototyp bol 750 181-0.Ďalej osobáky a spešné vlaky vozili 850 a 851.Všetky druhy nákladných vlakov boli vozené rušňami 781,770,771,775,776,735 a 721.Zaujímavosťou v 60-tych rokoch bola skúšobná prevádzka prototypov T 658.001 a T 698.001, ale tie v MSTS nemáme, takže to nabok."Výsadou" Zvolenských lokomotív bez rozdielu radu bola prvotriedna údržba /potvrdzujem, nakoľko som v depe praxoval/.Nezriedka ešte aj dnes sú k videniu v depe rušňovodiči, ktorí leštia strechu mašiny /750 300-6,754 055-2/, tak tomu bolo aj v tých 80-90 rokoch.Zaujímavé kontrasty vznikali pri strete lokomotív z depa Zvolen a Nové Zámky-zo Zvolenskej ste mohli kľudne raňajkovať a Zámockú ste nevedeli rozpoznať od bordelu.Ale boli to super časy.

No a čo sa týka pary, tú som síce nezažil ale z rozprávania starších kolegov viem že rýchliky vozili šľachtičné 475.1, osobáky vitézy 465.1, náklady štokre 556.0 a ľahšie náklady a staničné zálohy vykonávali ventilovky 431.0.Raritou boli "Ameriky" 456.0 (U.N.R.A) zo Štúrovského depa, ktoré chodili do Levíc s nákladnými vlakmi a osobákmi.Vo Zvolene boli sústredené snáď všetky typy pár okrem Albatrosov.

Das ist alles.

Díky za naprosto vyčerpávající odpověď. Bral bych i útržky. Hlavně, pokud by šel nějaký rychlík. Mám už Zvolen docela zaplněný, jen to upřesnit a pokračovat dál.....

Moderátor (JOHNZ): Poprosil by som takéto citácie dlhých príspevkov nepoužívať, alebo aspoň (mohutne) krátiť ... pomer informačnej hodnoty voči dĺžke rovný je 0,0 ... obzvlášť keď nasleduje hneď po predmetnom príspevku ...

K této trati jedna rarita z konce 80-tých let, které jsem si dva roky užíval. Na výstavbě JE Mochovce se podílela i armáda, a to v celkem velkém počtu. Ubytováni jsme byli na jednom levickém sídlišti, odkud nás autobusy každé ráno odvezly na levické nádraží a odtud pak vlak do Kálné nad Hronom, kde odbočil na vlečku JE, jejíž součástí bylo (možná ještě je) nádraží s ostrovním nástupištěm. Vlak jezdil každý všední den ráno po šesté hodině na staveniště a odpoledne po půl čtvrté zpět. Já jsem v letech 1986-1988 zažil řazení 753+Bpjo, později 753+2xBpjo. Soupravy Bpjo byly v Levicích deponovány na odstavných kolejích za zhlavím směr Žiar nad Hronom.

Honza napsal:
K této trati jedna rarita z konce 80-tých let, které jsem si dva roky užíval. Na výstavbě JE Mochovce se podílela i armáda, a to v celkem velkém počtu. Ubytováni jsme byli na jednom levickém sídlišti, odkud nás autobusy každé ráno odvezly na levické nádraží a odtud pak vlak do Kálné nad Hronom, kde odbočil na vlečku JE, jejíž součástí bylo (možná ještě je) nádraží s ostrovním nástupištěm. Vlak jezdil každý všední den ráno po šesté hodině na staveniště a odpoledne po půl čtvrté zpět. Já jsem v letech 1986-1988 zažil řazení 753+Bpjo, později 753+2xBpjo. Soupravy Bpjo byly v Levicích deponovány na odstavných kolejích za zhlavím směr Žiar nad Hronom.

Svätá pravda Honza !
S tými poschoďákmi chodili v turnuse "leštenky" T 478 3055 a 3056.Ináč Vaša "ubytovňa" ešte stojí, len obyvatelia sú zo Škody Praha.Ale slúži EMO Mochovce.

Zdravím,
potřebuju poradit s řazením. V čem se vozí do Žiaru bauxit? Potřeboval bych tento vlak kvůli křížení. A taky jak jezdí řazený rušící..... Dík předem

duuso napsal:
Bauxit sa vozí vo francúzskych vozoch Uagpps.Skin je na

http://duuso.demmsts.sk

Díky. Protože se mi podařilo vyřešit problém s křižováním, můžete se tešit na aktivitu s R804. Kdy, to ještě nevím, ale pracuje se na ní. A taky na aktivitu z dob ČSD, kdy se jezdilo pouze motorově......

Naposled editoval moderátor:
Davidus napsal:
duuso napsal:

Díky. Protože se mi podařilo vyřešit problém s křižováním, můžete se tešit na aktivitu s R804. Kdy, to ještě nevím, ale pracuje se na ní. A taky na aktivitu z dob ČSD, kdy se jezdilo pouze motorově......

Tak na motorovou aktivitu se těším. Budou tam doufám moje oblíbené Sergeje. Mimochodem, předevčírem jsme jej mohli vidět v americkém filmu Peacemaker, kde při natáčení jezdil na odbočce D. Štubňa a v Čremošnianskom tuneli.

mironic napsal:
Davidus napsal:
duuso napsal:

Tak na motorovou aktivitu se těším. Budou tam doufám moje oblíbené Sergeje. Mimochodem, předevčírem jsme jej mohli vidět v americkém filmu Peacemaker, kde při natáčení jezdil na odbočce D. Štubňa a v Čremošnianskom tuneli.

Presne ako vravíš, na natáčenie tohoto filmu poslúžil premaľovaný 781 312 z depa Vrútky, ďalej niekoľko vozov D a Smmp a čuduj sa svete aj šľachta 475.196

Ahoj!
Chtěl bych si ztáhnout trať 150 ŽSR,ale po určité době se zastaví stahování,že nejde načíst soubor a global nestáhnu vůbec.Poraďte prosím díky

Zdravím,
potřeboval bych, jestli někdo nemáte starší jízdní řády s touto tratí, tak z 80. let. Nebo alespoň jízdní řád R 581 Tekov v úseku Zvolen -Kozárovce...... díky předem

Back
Nahoře