Trať ŽSR 150 Zvolen-Šurany

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Jene
  • Datum začátku Datum začátku
ak ma niekto kontakt na dobreho cvokara sem s nim.. :))
zacal som s premenovavanim vlakov v aktivitach a uz s toho saliem... je toho mrte.. alebo lepsie povedane vsetko.. :|

freeone napsal:
ak ma niekto kontakt na dobreho cvokara sem s nim.. :))
zacal som s premenovavanim vlakov v aktivitach a uz s toho saliem... je toho mrte.. alebo lepsie povedane vsetko.. :|

A to je teprve začátek .... :lol: :lol: :lol:

DUUSO

Nazdar duuso mohol by si prosim ta naskinovat ZSSK 240 133-9???bol by som ti vdacny a mohol by si mi este prosim ta poslatnavod na tvorbu skinov a co je k tomu potreba aby som mohol naskinovat nejaky rusen (ake pohlady a aky program je na to dobry).Ale mohl by si este prosim ta naskinovat tu 240 133-9?bol by som ti vdacny
diky

Nazdar Luboš!

Dostalo sa mi do ušú že budem mať nejaké pekné fotky na skiny laminátiek, tak uvidím, možno prejde aj 133-ka, ale najprv musí tá mašina niečím zaujať a vyniknúť ako píše Tax.Keď si zobereš tak máme kopec laminátiek v nátere ako má 133-ka.Napr.240 081,082,051,111,004 a ja za chvílu zverejním 034-ku,ktorú som fotil v Nových Zámkoch po ŽOS-ke, je to len o tom, že ktorá je ako špinavá a obúchaná.Ale uvidíme ako slepý povedal.Ak by si mal chuť skinovať tak potrebuješ v prvom rade program TGA TOOL,ktorý slúži na otváranie ace. súborov, potom obyčajný paintshop a kvalitný program na fotky napr.Adobe Photoshop.To mne osobne postačuje.Potom si nachystaj pri comp vedro, kde Ti budú odtekať nervy a krabicu cigariet.Takže asi toľko.Problém je v tom že mne už dochádza v mozgu inšpirácia z časov minulých /1986-1996/ a tie nové mašiny sú všetky rovnaké, chystám akurát update lok.751 201 ZSSK, nakoľko to bol moj asi tretí skin a stojí to za nič, teraz som ju u nás v LV nafotil takže to bude krajšie vypadať.Zatiaľ toľko, až by si niečo ohľadom skinovania potreboval poradiť, tak sedím na duuso@pobox.sk

Naposled editoval moderátor:
Uvažoval som, že kde to napíšem, lebo nechcem zakladať novú tému.
Stiahol som si trať Liptov, pretože som neveril, že je až na tom tak zle, s tými japonskými návestidlami. Predpokladal som, že ak je to tak, auto odstráni tieto blbosti a dá tam AŽD sústavu, ale bohužial. Okrem toho koľajiská sú položené úplne inak ako majú byť, počnúc uzlom Vrútky.
Na záver: Ak nechcete mať vo svojom MSTS ďalšiu fikciu, tak Vám radím NESŤAHUJTE !!!

Robo napsal:
Uvažoval som, že kde to napíšem, lebo nechcem zakladať novú tému.
Stiahol som si trať Liptov, pretože som neveril, že je až na tom tak zle, s tými japonskými návestidlami. Predpokladal som, že ak je to tak, auto odstráni tieto blbosti a dá tam AŽD sústavu, ale bohužial. Okrem toho koľajiská sú položené úplne inak ako majú byť, počnúc uzlom Vrútky.
Na záver: Ak nechcete mať vo svojom MSTS ďalšiu fikciu, tak Vám radím NESŤAHUJTE !!!

A nakonec si to napsal stejně do špatné sekce.........

Rýchliky na 150-ke s r.242

Nazdar všetci !

Ak dovolíte mal by som námet pre tvorcov aktivít do trate ŽSR 150 Zvolen-Šurany.Od začiatku tohoto týždňa vozia niektoré rýchliky na trati 150 rušne radu 242 ČD.Ide o vozbu R 803 Gemeran v úseku Bratislava hl.-Zvolen os.st. a R 832 Slatina v úseku Zvolen os.st.-Bratislava hl. v rámci vyrovnávky výkonov hnacích vozidiel medzi ŽSR a ČD.Všetky "plecháče" sú z DKV Brno a personálne sú obsadzované strojvodcami z RD Zvolen.Takže ak má niekto chuť tak tu je inšpirácia.

Čaute

Re: Rýchliky na 150-ke s r.242

duuso napsal:
Nazdar všetci !

Ak dovolíte mal by som námet pre tvorcov aktivít do trate ŽSR 150 Zvolen-Šurany.Od začiatku tohoto týždňa vozia niektoré rýchliky na trati 150 rušne radu 242 ČD.Ide o vozbu R 803 Gemeran v úseku Bratislava hl.-Zvolen os.st. a R 832 Slatina v úseku Zvolen os.st.-Bratislava hl. v rámci vyrovnávky výkonov hnacích vozidiel medzi ŽSR a ČD.Všetky "plecháče" sú z DKV Brno a personálne sú obsadzované strojvodcami z RD Zvolen.Takže ak má niekto chuť tak tu je inšpirácia.

Čaute

Duuso zabudol si este aj ze vozia R "polana"!!!

O Poľane neviem, ale je to možné, ale o 803 a 832 viem na istotu,info pochádza od fírerov, dnes som 803-ku videl pred Levicami,242 neznámeho čísla+A+BDbmsee+5xB

juros napsal:
joj škoda že mi to stahuje len 6kb/s :cry: :cry: a taka krásna slovenská trať...
Stiahni si GetRight a mozes stahovanie kedykolvek prerusit.GetRight dokaze nadviazat stahovanie na to miesto kde naposledy prestal. Mne ide internet len 3kB/s ale za tri dni bola trat aj s globalom na disku. Ked je nieco dobre tak sa oplati trochu trpezlivosti. Nie :?: :?: :?:

trat 150

Stiahol som si trat150 aj potrebny global. Zo stanice Zvolen odidem ale chyba mu nejaka textura. To sa ale este da odklikat no z opacnej strany v stanici Surany ma zrusi bez toho ze by mi nieco vypisal. Pokial niekto vie co stym prosim dajte vediet. Velmi rad by som si tu trat presiel od zaciatku do konca a spät. :?: Inak moj nazor lepsia trat ako Breclav-Praha!!!!!!!! :D

duuso napsal:
Nazdar Luboš!

Dostalo sa mi do ušú že budem mať nejaké pekné fotky na skiny laminátiek, tak uvidím, možno prejde aj 133-ka, ale najprv musí tá mašina niečím zaujať a vyniknúť ako píše Tax.Keď si zobereš tak máme kopec laminátiek v nátere ako má 133-ka.Napr.240 081,082,051,111,004 a ja za chvílu zverejním 034-ku,ktorú som fotil v Nových Zámkoch po ŽOS-ke, je to len o tom, že ktorá je ako špinavá a obúchaná.Ale uvidíme ako slepý povedal.Ak by si mal chuť skinovať tak potrebuješ v prvom rade program TGA TOOL,ktorý slúži na otváranie ace. súborov, potom obyčajný paintshop a kvalitný program na fotky napr.Adobe Photoshop.To mne osobne postačuje.Potom si nachystaj pri comp vedro, kde Ti budú odtekať nervy a krabicu cigariet.Takže asi toľko.Problém je v tom že mne už dochádza v mozgu inšpirácia z časov minulých /1986-1996/ a tie nové mašiny sú všetky rovnaké, chystám akurát update lok.751 201 ZSSK, nakoľko to bol moj asi tretí skin a stojí to za nič, teraz som ju u nás v LV nafotil takže to bude krajšie vypadať.Zatiaľ toľko, až by si niečo ohľadom skinovania potreboval poradiť, tak sedím na duuso@pobox.sk

Ja si myslim ze dostatocna inspiracia by mala byt ze 240 133+240 111 a neskor aj 240 076 ktoru mam aj naskinovanu boli na Zvolen a konkretne Slatina R833+R810,811+R801 turnusovo nasadzovane. A to mam zo spolahlivych zdrojov sam som totiz robyl v RD Bratislava hlavne veduceho
posunu.

Naposled editoval moderátor:
Re: trat 150

dem napsal:
Stiahol som si trat150 aj potrebny global. Zo stanice Zvolen odidem ale chyba mu nejaka textura. To sa ale este da odklikat no z opacnej strany v stanici Surany ma zrusi bez toho ze by mi nieco vypisal. Pokial niekto vie co stym prosim dajte vediet. Velmi rad by som si tu trat presiel od zaciatku do konca a spät. :?: Inak moj nazor lepsia trat ako Breclav-Praha!!!!!!!! :D

Ono to máš těžké.....na štrece Břeclav-Praha se spousta autorů dalších novějších tratí vyučila a už nešli ve stopách Zbyňkových chyb.....a ruku na srdce....kdo by si lajznul dělat v již hotové trati hrubé opravy, které jsou třeba až v jádru celé trati? Jenom si vzpomeňte, když se začínalo s novým tsection.dat, kolikrát to Zbyňkovi zbuchlo....takže ikdyž je lepší, tak Zbyňkova trať celé toto snažení posunula o notný kus kupředu.....ovšem.....díky za každý takovýto počin, jako je Břevlav-Praha, Zvolen-Šurany, trať 321, Plzeň-Domažlice.......

Blizsie k realite.

Jene napsal:
freeone napsal:
To Jene: otázka: prečo je k návestidlu pískaj priradený warovný signál horn?? mal som tú možnosť si zajazdniť na skutočnom vlaku a ten mal trúbu a píšťalu.. pýtam sa to preto, lebo, ako ty sám najlepšie vieš, ak nevydáš príslušný varovný signál pri "pískači", tak MSTS vyhodí error a zruší aktivitu, a ja som nepužíval trúbu, ale píšťalu, takže ma to stále zrušilo....

Pes je zakopaný v tom,že MSTS nepozná ako varovný signál len píšťaľu,a okrem toho ak si dobre pamätám podľa D1 sa má používať "trúba" z toho dôvodu,že píšťaľu nemusí počuť vodič poľnohospodárskeho stroja alebo "nákladného auta" pre jeho hlučnosť,ale okrem toho je potrebné dodržiavať "hygienu" železničnej prevádzky,teda používať "trúbu" s mierou (v MSTS stačí zahúkať pri pískači).Pri denných pískačoch "D" toto neplatí,lebo tie sú použité len pri tuneloch a mostoch z dôvodu varovania pochôdzkárov a pod.,tam stačí použiť píšťaľu a MSTS nekončí.Aby to bolo zaujímavejšie,tak som pôvodne chcel urobiť aj podobné obmedzenie pre nerešpektovaní návestidla pre el.prevádzku,ale to už je na MSTS veľa.
Ja si myslim ze by to bolo super. Mam na mysli tie obmedzenia pre vsetky druhy navestidiel. Aspon by bolo kazdemu jasne co vsetko musi rusnovodic v predu robyt. Tiez som viezol niekolko vlakov EC,R,Os a nie je to sranda robyt vsetko tak aby po vas na Mireli nic nenasli to je trochu
ina jazda ako MSTS. Vyskusal som si aj R na Zvolen a to by som uz bez poznania trate rusnovodica vedla mna nezvladol.Tie obmedzenia by som ja osobne velmi privital. :D

Martens napsal:
dem napsal:

Ono to máš těžké.....na štrece Břeclav-Praha se spousta autorů dalších novějších tratí vyučila a už nešli ve stopách Zbyňkových chyb.....a ruku na srdce....kdo by si lajznul dělat v již hotové trati hrubé opravy, které jsou třeba až v jádru celé trati? Jenom si vzpomeňte, když se začínalo s novým tsection.dat, kolikrát to Zbyňkovi zbuchlo....takže ikdyž je lepší, tak Zbyňkova trať celé toto snažení posunula o notný kus kupředu.....ovšem.....díky za každý takovýto počin, jako je Břevlav-Praha, Zvolen-Šurany, trať 321, Plzeň-Domažlice.......
Tym som nechcel povedat ze Breclav-Praha je slaba. Niekolko krat ju mam na MSTS perjazdenu. A davam klobuk dolu pred vsetkymi ktori robia trate. Sam som sa pustil do stavby Sturovo -Nove Zamky a kym som spravil usek Sturovo- Muzla 10 km tak som skoro prisiel o nervy. Len trat 150 je zivsia stale treba nieco robyt obmedzenie rychlosti atd. Na breclav si tam napakujem 160 km/h a ide to samo. Ale za to autor trate nemoze. Taky uz je korydor. Este raz klobuk dolu pred stavitelmi!!!!! :D

dem napsal:
Martens napsal:
dem napsal:

Tym som nechcel povedat ze Breclav-Praha je slaba. Niekolko krat ju mam na MSTS perjazdenu. A davam klobuk dolu pred vsetkymi ktori robia trate. Sam som sa pustil do stavby Sturovo -Nove Zamky a kym som spravil usek Sturovo- Muzla 10 km tak som skoro prisiel o nervy. Len trat 150 je zivsia stale treba nieco robyt obmedzenie rychlosti atd. Na breclav si tam napakujem 160 km/h a ide to samo. Ale za to autor trate nemoze. Taky uz je korydor. Este raz klobuk dolu pred stavitelmi!!!!! :D

Zdravím,
mám dotaz:
nerozumím slovu "zivsia", prosím o vysvětlení.
Díky milo

Zdravím,
mám dotaz:
nerozumím slovu "zivsia", prosím o vysvětlení.
Díky milo

mas na mysli slovo alebo to co som chcel stym povedat?
Ked slovo tak živšia po česky živí, živej,živší.....

Dem:
To jsi si Breclav Praha špatně projel, když si myslíš, že z Břeclavi nasadíš 160 a můžeš jít na kafe. To bylo před dvěma lety a to se skutečně s vynikající 150tkou nedalo porovnávat. Ale trať pokračuje dál na Blansko do Třebové a zde se větví na Zábřeh a do Prahy. Jen tak pro info. A tam 160 je jen místy. tam je změna rychlosti každou chvíli. To samé i v ještě rozestavěném úseku Praha - Pardubice. Pokud tvrdíš, že nějaká trať je lepší, tak napiš i argument.
Cituji Tvůj argument:
"To sa ale este da odklikat no z opacnej strany v stanici Surany ma zrusi bez toho ze by mi nieco vypisal."
Pokud stíhá comp a máš vpořádku všechny aktualizace, tak tuto vymoženost v mé trati nenajdeš. Budu se muset polepšit.
Na každé trati je nějaká originalita autora. Jene to má lepší nazvučené. Má kratší úsek a má to tedy lépe pod kontrolou. Já si vyhraji se složitými stanicemi kolejově a nějaké detaily jako propracování měst, tam bych mohl trochu přidat. Ale jak říká Martens. Buďte rádi za každou reálnou trať. Je to vždy šílená práce se železnými nervy. V tomto jsou si všechny tratě rovné.

Poprosil by som moderatora o vymazanie tohto prispevku. Skusal som to sam ale to asi nejde ze? dakujem.

To Jene

Chcel by som sa opytat kedy bude aktualizacia k tejto trati???
dlho sa o tratinehovori hadam ste od toho neustupili.
Krajina by do toho bodla
Nebudete s tratou pokracovat do Bratislavy????

Back
Nahoře