lokomotiva 475.1 z TRS 2004

VáclavS napsal:
Máš pravdu. 456.0 se nedochovala jediná.
Jinak 475 111 ted nekdy (pokud si to pamatuju spravne) propadl kotel (cili se budou shanet prachy na opravu).

Tax napsal:
VáclavS napsal:
Škoda, 475.111 znám dobře, vícekrát jsem s ní jel.
Někdo by mohl vymodelovat Albatrosy, nejlépe 498.022 a 498.106.
Nafotíš ich ?
To mozna bude problem viz vyse.

Peníze doufám budou. Kdy ji propadl ten kotel? Pamatuji ,že si ji vydržovali, ale již nějakou dobu neměla jedinou jízdu.

Vrbam napsal:
Jen je skoda, ze nemam nejakou historickou trat, kdyz uz bude cim jezdit.
Nejlepší bude si nějakou postavit.
Jinak šlechtičny jezdily z Brna do České Třebové, Břeclav - Přerov a hooodně dávno i na osobácích Brno - Břeclav. Určitě jezdily i jinde.
Ale když jsem jezdil na průmku do Břeclavi, zažil jsem napěťovou výluku a jako výlukovku dali šlechtičnu, která táhla panťák (tenkrát SM488) z Břeclavi do Podivína.
Ale všimněte si, že parní lokomotivy ČSD byly nejkrásnější stroje na světě. Když vidím nějaké cizí páry, to je tvarově hrůza a děs.

Naposled editoval moderátor:
VáclavS napsal:
Peníze doufám budou. Kdy ji propadl ten kotel? Pamatuji ,že si ji vydržovali, ale již nějakou dobu neměla jedinou jízdu.

Penize budou, ale mozna si nejaky cas postoji. Datum nevim presne, v Luzny byla kvuli tomu, ze uz nebude nejaky cas jezdit.

Zbyněk Šemora napsal:
Vrbam napsal:
Jinak šlechtičny jezdily z Brna do České Třebové, Břeclav - Přerov a hooodně dávno i na osobácích Brno - Břeclav. Určitě jezdily i jinde.
Ale když jsem jezdil na průmku do Břeclavi, zažil jsem napěťovou výluku a jako výlukovku dali šlechtičnu, která táhla panťák (tenkrát SM488) z Břeclavi do Podivína.
Ale všimněte si, že parní lokomotivy ČSD byly nejkrásnější stroje na světě. Když vidím nějaké cizí páry, to je tvarově hrůza a děs.

Souhlas, k tomu neni co dodat,
i dnes nam je ocumuji cizinci.

Zbyněk Šemora napsal:
Vrbam napsal:

Plně s tebou souhlasím.

Zbyněk Šemora napsal:
Tak to teda máš pravdu, a v oboch bodoch ... lenže, ako hovorieva jeden náš spoločný kamarát: Nejsou lidi. Jednoducho nemá kto. Ani tú trať v štýle ČSD, ani modelovať tie krásne parné lokomotívy. A také mikádo, anton, kremák, štoker, ušatá ... ako dobre by im to pasovalo ne nejakej peknej trati s mechanickými návestidlami v štýle 50-tych rokov

Zbyněk Šemora napsal:
Vrbam napsal:

Take Praha - Chomutov nebo Praha - Plzen (spolecne s Albatrosy).

Mam par fotek v knizkach v popisovanych usecich - nadhera

Jednou nebyl k dispozici albatros a tak musel být nasazena šlechtična (trať Praha - Plzeň). Do Zdic jela ještě dobře, ale až do Kařízku jela sotva 30 km/h. A nabrala 30 minut sekeru.

Tož ogaři je to paráda.

Už je to moc let,co jsem jezdil jako učeň do spojového učiliště v Brně. Tenkrát vozily "Šlechtičny" osobní vlaky i rychlíky z Brna do Přerova.
Dovedete si představit ten požitek z cestování, když se dost často stalo, že místo vagónů Bai byly zařazena souprava z vagónů Bi (nevím jestli jsem napsal správně označení. Byly to ty s otevřenýma plošinama).

Za kterou? 475.111 má propadlý kotel, 475.1142 taky už delší dobu nejezdí a 475.101 a 109 už taky nějakou dobu nejely.Jedna (neznám výrobní číslo) byla ve svělte modrém nátěru. Existuje ještě?

179 byla nedavno v Lovosicich

v modrem jsem je nikdy nevidel, mozna to zna nekdo jiny

Otázka:
Model šlachtičnej má nadefinované horné svetlo (reflektor), ale na modeli sa ten reflektor nenachádza. Prečo? Chýba model reflektoru, alebo to svetlo je tam navyše?

Kebarko napsal:
Otázka:
Model šlachtičnej má nadefinované horné svetlo (reflektor), ale na modeli sa ten reflektor nenachádza. Prečo? Chýba model reflektoru, alebo to svetlo je tam navyše?

Asi na to zapomneli. Napis Taxovi.

Kebarko napsal:
Otázka:
Chybička sa vlúdila, už je to v archíve opravené ... pre tých, ktorí si to už stiahli, je na stránke prichystaný patch, aby to nemuseli sosať celé

Back
Nahoře