Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
JOHNZ napsal:
Ad Šemora ... o čom myslíž že bol XTracks 1.0 :?: :?:
Já nic nemyslím, jen je fakt, že po 450km postavené tratě je v nadlidských silách vyměnit všechny dynamické koleje (téměř tisícovka jich tam určitě bude), abych mohl přejít na nejnovější X Tracks, který není kompatibilní. Tuto úpravu jsem zatím v editoru vyzkoušel a funguje. Ale další závěry jsou předčasné.

Šemora: K X-Tracks sa za tým účelom dodáva porgram Horace (nehladať za tým žiadny zmysel, je to proste Horác) Ktorý DynaTrack upraví do príslušného formátu

Johnz, po bitvě je každý generál. :lol: Co tahle diskuse existuje jsem mnohokrát nahlas přemýšlel, proč mi trať v editoru s Globalem Xtracks padá. Bylo mi i odpovězeno, že to způsobuje dynamická kolej, která je v Xtracks jinak definovaná. A vše v mé trati vyměňovat je neúnosné. Pak uplynulo hodně vody a Michal odhalil skrytý angličan. Pointa by měla být v kompatibilitě se standartním globalem. Ale to odskouším za chvíli doma.
Pokud máš otestovány tyhle utilitky, proč jsi se neozval už dávno? Už tenkrát Česká Třebová mohla být poskládaná s angličanů, jak má být. Takhle je to zbytečná práce navíc, nehledě k tomu, že kvůli narušení současných aktivit o žádných rekonstrukcích zatím neuvažuji. :cry:

Nj ... zabudol som, že si si asi neprečítal manuál k X-Tracks, lebo je po anglicky ... nikto sa to tu doteraz nepýtal ...

JOHNZ napsal:
Nj ... zabudol som, že si si asi neprečítal manuál k X-Tracks, lebo je po anglicky ... nikto sa to tu doteraz nepýtal ...

Ale pýtal a ne jednou, protože manual nemám a Anglicky neumím. Asi před měsícem mi mé domněnky potvrdil MAJO, jehož vyjádření cituji:

Zdravim.
Jak jste psal o tom problemu s globalem, ze po vymene to spadne, tak je to presne kvuli tech dyn tracku.
Delam v informatice, tak jsem tento problem podrobne rozebiral a zjistil sem, ze pri pouziti dyn tracku si MSTS vytvari svuj lokalni Tsection.dat do ktereho si uklada vektory techto dyn tracku a prideluje jim jedinecne id. A jelikoz puvodni global obsahoval asi 200 tracku(priblizne), zacnou se tyto dyn tracky indexovat od 201. Pri pouziti xtrack je v globalu 40000tracku, takze by se ty dynamicke mely zacit indexovat od 40001 ale toto se nikdy samo neperela. Nastane pak problem s duplicitnimi id v globalnim a lokalnim tsection.dat. Takze trat pak muzete stavet jen do pouziti dalsiho dyn tracku. Pak to nenavratne spadne.
Da se to resit jedine manualnim prepasnim tech id dyn tracku v lokalnim tsection a ve worldu.
ale u velikosti a rozsahlosti Vasi trati by to byla prace tak na mesic

Majo

Ja si myslím že zatiaľ angličany stačia na trati Pardubice-Praha,Hoštejn-Zábřeh.Neskôr sa môže uvažovať o výmene.Teraz by to bolo na škodu, nakoľko by stála stavba trate.

Re: EC107

Itterheim napsal:
Tak jsem se rozjel po trati Pardubice - Třebová s novou aktivitou Mirec EC107 a ať jsem jel, tak akorát nebo rychleji pořád (teď nevím co je to za díru) mě to ukončovalo že že se flákám. Z Pardubek se pískne odjez a 1s po s výkonem 100% valim do Třebový. Snažím držet rychlost na 141, to je ještě tolerance a 142 a víc je konec mise, mi mise končí. Nevim jak s tím dál. Kdo napoví? :?: :!:
PS: Odjíždím vždy na čas, né dříve.

Ja to vidím buď v tom že je zle odbrzdené, prípadne sa nejako zatiahla ručná brzda a vlak teda nemôže ísť naplno.Mne sa to už stalo pri aktivite R 670.Z Brna hl.n. do Židenic som išiel na ručnú, potom sa mi to nejako nezdalo, kliknem F9 a už bola ruka v rukáve.Druhé vysvetlenie je v nastaveniach váhy,max.rýchlosti,akcelerácie lokomotívy alebo niektorého z vozňov.Len neviem ako by sa tieto údaje dali porovnať.Inak mi to nejde do hlavy, lebo ja som túto upravenú "Prahu" prešiel na prvý krát, a to som sa ani veľmi neponáhľal.

Tak jsem právě otestoval kompatibilitu změn s použitím angličanů.
Pro standartní Global je nutné update pár kilo. Jinak MSTS padne. Pak jsem změnil standartní Global za Global s mým posledním s Xtracks, verzi nevím a má trať se načetla bez problému. Tak co, mám jít do toho?

Já bych do toho šel. Ještě bych tam vpreparoval originál kříž na zhlaví dvoukolejné trati a to je asi vše, co mi chybí ke štěstí. Obloukové výměny, no kdyby tam ještě vlezly, také by to nebylo na škodu, trati by tohle vše jen prospělo. Škoda, že tato Amerika se objevila až dnes. Michale díky.

Teda pane Šemora, nic ve zlým, ale odpovídat na tyhle e-maily, znamená podporovat onoho blba. Je to vlastně jako se spamem. Když na něj odpovíte, určitě se vám zase ozve. On to Martens už vyřídí, nebojte :wink:

Tu Prahu letos uz budete stavet v novem (tzn. i s novym spojenim).To byste predbehl CD o nekolik let dopredu!

Moderátor to anonym alias Martin :

Dlouho jsem přemýšlel, proč ten dotěrný rejpal prudí... vzhledem k tomu, že tahle diskuse, kterou začal zase začíná zasírat diskusi bordelem,
nakonec jsem se odhodlal smazat dotyčného příspěvky......

A ostatní registrovaní se doufám neurazí, když jejich odpovědi na anonymův slovní průjem poletí taky tam....

Jenom pro info.....kopie těchto příspěvků jsou k nahlédnutí u mne ..... resp. přesunul jsem to do Flamware a tam ať to shnije.....

Martens

Pane Šemora. Chtěl jsem se zeptat jestli plánujete pokračovat směr Nymburk - Lysá nad Labem. Po několikáté jsem začal stavět Dřisy - Stará Boleslav - Lysá - Milovice - a pokaždé jse to složilo. Jsem začátečník a nejde my to tak rychle. Pak mám ještě jeden dotaz v aktivitách by jsem chtěl přijed do stanice a odpojit soupravu nebo přepřahnout jde to???

Novy Petr

Dotaz na úkoly/aktivity piš do příslušného tématu a ne sem. Zbyněk umí stavět trať a ne dělat úkoly natož odpovídat na takovéto dotazy. Až bude dotaz ve správném tématu tak obdržíš i odpověď. :wink:

Novy Petr napsal:
Pane Šemora. Chtěl jsem se zeptat jestli plánujete pokračovat směr Nymburk - Lysá nad Labem. Po několikáté jsem začal stavět Dřisy - Stará Boleslav - Lysá - Milovice - a pokaždé jse to složilo. Jsem začátečník a nejde my to tak rychle. Pak mám ještě jeden dotaz v aktivitách by jsem chtěl přijed do stanice a odpojit soupravu nebo přepřahnout jde to???

Mě to také jde pomalu a budu rád, když dostavím co mám v plánu. A je toho opravdu hodně. Ale na Lysou jsem také jezdil, tak pokud mne různí rejpalové nebudou prudit a zdržovat od práce....
Díky za údržbu tohoto fóra Martensi.

Re: EC107

Itterheim napsal:
Tak jsem se rozjel po trati Pardubice - Třebová s novou aktivitou Mirec EC107 a ať jsem jel, tak akorát nebo rychleji pořád (teď nevím co je to za díru) mě to ukončovalo že že se flákám. Z Pardubek se pískne odjez a 1s po s výkonem 100% valim do Třebový. Snažím držet rychlost na 141, to je ještě tolerance a 142 a víc je konec mise, mi mise končí. Nevim jak s tím dál. Kdo napoví? :?: :!:
PS: Odjíždím vždy na čas, né dříve.

Neboj, já to taky neprojedu a skutečný vlak už vůbec ne, pokud dodrží 140. Potřeboval by jet 150 km/h.

Zbyněk Šemora napsal:
nemáte někdo seznání Pardubice - Kolín?
Jedná se o vjezdové návěstidlo do Kolína 2. koleje. Je v km. 344,3, ale předvěst, poslední návěstidlo autobloku je 343,7. Na to že je tam rychlost 120 km/h je to moc krátké. Někde musí být chyba.

Předvěst ve druhé koleji je 342,750. A jsou v tomhle místě návěstidla AB v obou kolejích a obou směrech.

Pomoc!!!

Dnes jsem obdržel CD s tratí, když chci spustit setup objeví se mi tabulka: BYLA VYŘÍZENA POUZE ČÁST POŽADAVKU READPROCESSMEMORY NEBO WRITEPROCESSMEMORY. :cry: Co mám prosím dělat? Už jsem to psal i do problémů...

Re: Pomoc!!!

Wiff napsal:
Dnes jsem obdržel CD s tratí, když chci spustit setup objeví se mi tabulka: BYLA VYŘÍZENA POUZE ČÁST POŽADAVKU READPROCESSMEMORY NEBO WRITEPROCESSMEMORY. :cry: Co mám prosím dělat? Už jsem to psal i do problémů...

Anglicky sice neumím, ale MEMORY je paměť. Zkuste setup z DVD zkopírovat na hardisk a když to bude OK, tak je problém ve Vašem počítači. Setup má 1,7 giga, tak je potřeba volné místo na disku, atd. Paměť počítače minimálně půl giga, raději více. 256mega u windows XP je jen pro kancelářské použití.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře