Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
PetrSv napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
no a o tom to je. Vydejte někdo batový soubor, který přejmenuje Routes a Global, před startem MSTS a bude vystaráno. Ušetříte mi hodně práce a nervů a mohu stavět v klidu dál.
Aktualizaci trati blokuje právě tohle. Jakmile ji vydám, polovina uživatelů mi bude psát, že jim nejde MSTS spustit, (protože v Routes mají také tratě s Xtracks).
Ale narovinu, který moula Xtracks vymyslel? Proč v něm obsazoval volné pozice standartního Globalu, když v těch vysokých pozicích má místa nekonečno. Kdyby vymyslel malý Xtracks, něco co jsem dal dohromady já a pro ty, kteří chtějí rozšířenou nabídku, ale s omezením počtu objektu na čtverec, by byl plný Xtracks s malým kompatibilní.
No, právě. O tom to je. Kompatibilita. Většina lidí má víc tratí a většina jich potřebuje nějaký XTracks. Představa, že mám různý adresáře Global, apod., mě začíná děsit. Za chvíli budu mít s MSTS víc práce, než zábavy :cry: . Jestli můžu poprosit - ať je to jako s ostatníma tratěma. Stavba trati je pro mě španělská vesnice, takže se nemůžu vyjádřit přesněji. Prostě bych jen chtěl, aby tahle trať byla jako většina ostatních - nainstaluju a funguje všechno.

No ono nie všetok software po nainštalovaní funguje na 100%.Niekedy treba počítaču pomôcť a potom pomôže on nám - dobrou zábavou.V tomto prípade mám dojem že ak sa hráč bude chcieť vyhnúť prepisovaniu a inej práci bude sa musieť rozlúčiť s nejakými traťami.Ale podľa mňa to má aj svoje plus, a to tým že v PC je menej gulášu a MSTS nabieha rýchlejšie.A keď z Triansetu vykopnete všetky americké a anglické vozne a lokomotívy (na ktorých aj tak už nikto nejazdí a určite jazdiť nebude) tak to ide ako EC-čko...

Jo jo, s těma loko a vagonama to je přesně tak. Chce si to nechat jen pár základních. Jinak mě MSTS běhá krásně, jako blesk. Paradoxně, největší brzdič je, bohužel, tato trať. Jenže je moc dobrá na to, abych si prostě řek "tak ji nebudu používat". Jo, holt, není to jednoduchý....:-)

Práve som našiel jednu z mojích prvých aktivít (vtedy som bol ešte zelenáč :eek: ) R 374 Pannonia v úseku Kúty-zastávka Česká.Ide o nočný rýchlík s malou zápletkou a traffic zatupuje jedniný vlak!Preto teraz vyhlasujem KONKURZ na modernizáciu aktivity (doplnenie traffic, nejaké časové kontrolné body atď...).Kto má záujem nech pošle e-mail na vladozv@stonline.sk a ja mu obratom pošlem aktivitu.

Naposled editoval moderátor:
PetrSv napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
no a o tom to je. Vydejte někdo batový soubor, který přejmenuje Routes a Global, před startem MSTS a bude vystaráno. Ušetříte mi hodně práce a nervů a mohu stavět v klidu dál.
Aktualizaci trati blokuje právě tohle. Jakmile ji vydám, polovina uživatelů mi bude psát, že jim nejde MSTS spustit, (protože v Routes mají také tratě s Xtracks).
Ale narovinu, který moula Xtracks vymyslel? Proč v něm obsazoval volné pozice standartního Globalu, když v těch vysokých pozicích má místa nekonečno. Kdyby vymyslel malý Xtracks, něco co jsem dal dohromady já a pro ty, kteří chtějí rozšířenou nabídku, ale s omezením počtu objektu na čtverec, by byl plný Xtracks s malým kompatibilní.
No, právě. O tom to je. Kompatibilita. Většina lidí má víc tratí a většina jich potřebuje nějaký XTracks. Představa, že mám různý adresáře Global, apod., mě začíná děsit. Za chvíli budu mít s MSTS víc práce, než zábavy :cry: . Jestli můžu poprosit - ať je to jako s ostatníma tratěma. Stavba trati je pro mě španělská vesnice, takže se nemůžu vyjádřit přesněji. Prostě bych jen chtěl, aby tahle trať byla jako většina ostatních - nainstaluju a funguje všechno.

Stejný názor mi psal a telefonoval Ppoollll. Také mě děsí představa, že obyčejný uživatel si nainstaluje update trati a tím si MSTS zablokuje.
Takže dle instrukcí Ppoolllla jsem smazal komplet přidané vyhýbky a kolejivo z nové nabídky, prográmkem Horace jsem v trati předefinoval dynamickou kolej, zítra dám dohromady tsection.dat s kompatibilními ID jako má Xtracks a jsem zvědav, co to udělá. Pokud se to bude snášet, tak máme vyhráno. A já pak znovu osadím vyhýbky a krátké kolejničky z Přelouče do Kolína (doufám, že to do zítřka nezapomenu, které díly jsem použil) Kdo nepoužívá Xtracks, si nainstaluje update Global a kdo Xtracks používá, tak mu trať pojede bez úprav. Zatím je to jen teorie, ale na 99% by to mělo být OK. Ale první test (v Globale s Xtracks), položení dynamické koleje, SAVE a znovuspuštění editoru proběhlo vpořádku.

PetrSv napsal:
Jo jo, s těma loko a vagonama to je přesně tak. Chce si to nechat jen pár základních. Jinak mě MSTS běhá krásně, jako blesk. Paradoxně, největší brzdič je, bohužel, tato trať. Jenže je moc dobrá na to, abych si prostě řek "tak ji nebudu používat". Jo, holt, není to jednoduchý....:-)

No a teprve až si BK dáš solo, to ti bude běhat jako namydlenej blesk. BK se ti načte do 1 minuty a je to práce na 10min a par zanedbatelných giga navíc. :P :P :P

Mirec napsal:
Práve som našiel jednu z mojích prvých aktivít (vtedy som bol ešte zelenáč :eek: ) R 374 Pannonia v úseku Kúty-zastávka Česká.Ide o nočný rýchlík s malou zápletkou a traffic zatupuje jedniný vlak!Preto teraz vyhlasujem KONKURZ na modernizáciu aktivity (doplnenie traffic, nejaké časové kontrolné body atď...).Kto má záujem nech pošle e-mail na vladozv@stonline.sk a ja mu obratom pošlem aktivitu.
Mirec, prosímtě, brzdi. Zrovna tento úsek je mi trnem v oku. (Maloměřice - Brno Řečkovice). Dál jsem nestavěl z důvodu, co stanice, to kříž na zhlaví. Po vyřešení nového kolejiva už to půjde jako po másle. Dále tento úsek byl stavěn v počátcích mé tvorby a mám dojem, že oblouk v Obřanech má neúměrně malý poloměr a když budu rekonstruovat Brno Královo Pole, tak už z Maloměřického vyústění a použitím poloměru 500r bych se mohl dostat do jiného čtverce a tím odlehčit počtem objektů Maloměřicím. Ještě to proměřím na mapě, ale v každém případě v tomto úseku změny budou.
Pokud se nové kolejivo osvědčí, tak to na etapy vyměním všude. Nejprve od Pardubic do Zábřehu (až potom teprve půjde udělat novou Choceň, tak si ji ještě užívejte :lol: ). V další etapě budou výluky na 260 včetně Brno hl. n. a nejpracnější výluka bude v úseku Modřice - Kúty, kde jsou začátky mé stavby. Komplet Vranovice, někde něco posunout (oblouky tam jsou tak na 100 a ne na 160 , kilometrovníky neodpovídají...:lol: ), o rekonstrukci Břeclavi ani nemluvě....Ale to je ještě hodně daleko. Futuristický peron ve šturcu v Břeclavi jsem ale již vyměnil za standart použitý v celé trati. Mirec bude mít po aktualizaci určitě velkou radost.

Zbyněk Šemora napsal:
Mirec napsal:
Mirec, prosímtě, brzdi. Zrovna tento úsek je mi trnem v oku. (Maloměřice - Brno Řečkovice). Dál jsem nestavěl z důvodu, co stanice, to kříž na zhlaví. Po vyřešení nového kolejiva už to půjde jako po másle. Dále tento úsek byl stavěn v počátcích mé tvorby a mám dojem, že oblouk v Obřanech má neúměrně malý poloměr a když budu rekonstruovat Brno Královo Pole, tak už z Maloměřického vyústění a použitím poloměru 500r bych se mohl dostat do jiného čtverce a tím odlehčit počtem objektů Maloměřicím. Ještě to proměřím na mapě, ale v každém případě v tomto úseku změny budou.
Pokud se nové kolejivo osvědčí, tak to na etapy vyměním všude. Nejprve od Pardubic do Zábřehu (až potom teprve půjde udělat novou Choceň, tak si ji ještě užívejte :lol: ). V další etapě budou výluky na 260 včetně Brno hl. n. a nejpracnější výluka bude v úseku Modřice - Kúty, kde jsou začátky mé stavby. Komplet Vranovice, někde něco posunout (oblouky tam jsou tak na 100 a ne na 160 , kilometrovníky neodpovídají...:lol: ), o rekonstrukci Břeclavi ani nemluvě....Ale to je ještě hodně daleko. Futuristický peron ve šturcu v Břeclavi jsem ale již vyměnil za standart použitý v celé trati. Mirec bude mít po aktualizaci určitě velkou radost.

Tak to určite budem mať radosť a už si aj predstavujem nový Břeclav - originál peróny + angličáky = jedna báseň.Čo sa týka R 374 to som nevedel, ale nevadí hráči môžu zaťiaľ počkať a keď prebehne modernizácia tak sa môžu pustiť do práce.

Mirec napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Mirec napsal:

Tak to určite budem mať radosť a už si aj predstavujem nový Břeclav - originál peróny + angličáky = jedna báseň.Čo sa týka R 374 to som nevedel, ale nevadí hráči môžu zaťiaľ počkať a keď prebehne modernizácia tak sa môžu pustiť do práce.

Určitě se v budoucnu do té aktivity s Pannonií pusťte, s tím vlakem se jezdil docela často :D

p. Šemora:

Ale to je nějaké divné, já mám nainstalovaný xTracks 3,7 a do čtverce můžu umístit kolem 1620 objektů.

Stavitelxx napsal:
p. Šemora:

Ale to je nějaké divné, já mám nainstalovaný xTracks 3,7 a do čtverce můžu umístit kolem 1620 objektů.
S takovým počtem objektů už máte určitě pěknou krajinu plnou vegetace a zástavby. Chtělo by to dát ven obrázek. Jestli se Vám to podařilo.
Podle mne, přeplnění čtverce nezávisí jen na počtu objektů,ale určitě to bude i o velikosti w souboru ve world. já mám největší 860434 bajtů. A mám dojem že strop je 900000. Na to jsem se ptal v počátcích stavby Starého a on mi to zjistil od Miro Justa, který s tratěmi tenkrát experimentoval.
PS. On už je Xtracks 3,7?? já vycházím z verze 3.12 z 14.11.2004

Pokud někoho zajímá, jak pokračuji ve stavbě, tak zatím jen šílím. V oblasti Letohradu a Řečan mám někde zapomenutou kolejničku. S Xtr. se tam v editoru dostanu, v mé úpravě mne to tam nepustí. Asi Řečany a Letohrad komplet zbourám a postavím znovu, protože tam nemohu nic najít. Nemá někdo nějakou utilitku, která by vyhledala nekompatibilní koleje?
Ale potřebuji to hned dnes.

Značení Xtracks

Tak utilitku nemám. Ale můžu akorát upřesnit, že Xtracks se označují stejně dementně jako třeba ovladače na ATI karty. Tzn po měsících. Jinými slovy verze 3.7 je z července a 3.12 je prosincová téhož roku.

p. Šemora:

Omyl, nepoužívám xTracks 3,7 ale 3,9. Mám už ho ale dlouho, není to žádná novinka. Přesný název je: "XTracks Version v3.9 standard edition"
Aha, velikost w souboru a stopy...to už je na mě moc, já jsem začal stavět asi před měsícem a do takových věcí ještě nevidím...
No myslím, že se mi krajina docela povedla, neustále bojuji s tím malým počtem dovolených objektů ve čtverci. :(
Klidně bych dal ven i nějaké obrázky, jenže nemám svoje internetové stránky, takže je není kde umístit.
Pokud o nějaké možnosti víte, tak ji určitě uvítám.

Tak jsem dal na "rady" zdejších a udělal jsem vše, abych byl kompatibilní s hloupými Xtracks (které nemám rád pro většinu zbytečných kolejí, jež obsahuje). Dal jsem pryč stovku položených nových dílů kolejiva a přes program Horace předefinoval již položenou dynamickou kolej. Než se mi editor podařilo znovu rozchodit a doplnit zpět nové kolejivo, nyní už s Xtracks kompatibilní, asi tak 12 hodin čisté práce.

Že jsem měl pokřivené všechny kolejové objekty od kilometrovníků počínaje a návěstidly konče z Kolína do Přelouče, budiž, bylo to tam rozkopáno. Ale ono to bylo i v Pardubicích,...i v Hodoníně, zkrátka všude. Další věc. Každý kousek dynamické koleje (je jich tam asi 1500), je nutné s ní zaeditovat a uložit, jinak přes ní nejde přetáhnout žádná značka (a buhví, jak se to projeví v aktivitě). Jen tak z legrace jsem otevřel editor úkolů a načetl libovolnou aktivitu. Předčilo to očekávání. Staršího data bylo komplet všechno, takže jsem pár minut jen potvrzoval okna. Ale nejen to. Několik servisů je nefunkčních. Přitom změny v trati byly hodně daleko od stávajících aktivit.
Ppoollll mi říkal, že můj vlastní nekompatibilní Xtracks je cesta do pekel. Ale já poznal, že cesta do pekel je tato kompatibilní úprava. Dát trať dohromady obnáší: Smazat komplet všechny objekty na kolejích v celé trati, smazat a znovu osadit dynamické koleje, vše vyčistit obnovou databáze a osadit vše znovu, což je práce tak na rok....
A teď babo raď.
Používáte někdo Xtrack koleje s ID číslem ve stupnici standartního Globalu? Já ne. Jsou tam samé ptákoviny. Že by se udělalo update tsection.dat Xtracks, kde by se tabulka do ID 262 přepsala mým kolejivem a musí to být kompatibilní také. Jedná se 24 přidaných kousků kolejiva a trať je o něčem jiném.

Ráno moudřejší večera, rozhodl jsem se takto:
Budu používat spolehlivý vlastní tsection.dat s Xtracks nekompatibilní. Můj experimentovací čas už vypršel. Kdo chce, může vytvořit verzi tsection.dat Xtracks, který obsahuje mé ID přidaných kolejí.
Jinak ten Horace teoreticky umí i předefinovat ID, aby bylo kompatibilní s Xtrack, tak pánové radící prosím, ukažte se jak Vám to půjde.

Ale nezoufejte, Tomi mi poslal novou instalačku, která automaticky vytvoří zálohu Vašeho původního Globalu (pro zbrklé uživatele) Jinak ještě v Routes nesmíte mít žádnou trať, která používá Xtracks a pak by to mělo všem chodit. Jinými slovy v adresáři MSTS budete mít složky RoutesBP a RoutesX, vybranou si před spuštěním MSTS přejmenujete na Routes. To samé GlobalX, GlobalBP a jen to přejmenovat na Global.

Komu se to nelíbí, at si mou trať odinstaluje, ale neumím si představit kolejiště v Libni bez angličanových propojení. Takže něco za něco.

Zbyněk Šemora napsal:
......rozhodl jsem se takto:
Budu používat spolehlivý vlastní tsection.dat s Xtracks nekompatibilní......

...........řekl bych, že mi to vůbec nevadí. Jen škoda těch 12ti hodin :?

Já si myslím, že to nebude vadit vůbec nikomu. Vždyť takových tratí, které mají vlastní tsection.dat,příp.celý GLOBAL je víc, tak je to snad jedno.Já to mám stejně samostatně, tak že vlastně žádná změna :D

Ale bude. Vlastní tsection.dat určitě ne. Ale GlobalXY, Routes XY,... no, potěš :( . Neznám žádnou trať, kvůli který bych musel mít zvláštní adresáře. Fakt ale taky je, že si neinstaluju kdeco, používám asi tak 6 tratí a sem tam nějakou vyzkouším.
Na druhou stranu musí každej, včetně mě, uznat, že pokud by to pro p. Šemoru znamenalo tolik práce, tak to po něm přece nemůžem chtít.

No ja poznám takých tratí aspoň 8 ... ale to je detail ... hlavne že tie angličany budú ... pokiaľ zbyněk použil tei výhybky z Xtracks, nevidím dôvod, prečo by sa musel meniť celý GLOBAL a nestačilo premenúvať tsection.dat ...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře