Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Vsak ja Vam nic nevycitam!!Jen jsem se ptal,jak velka aktualizace to bude!! :D

Zbyněk Šemora napsal:
Jelikož pro velkou zimu nemám v obchodě žádné kšefty, tak jsem dokončil stanici Poříčany (návěstidla), které jsem včera už nezvládl. Pak večer ještě něco doladím a vydám aktualizaci. Bude trochu větší, protože obsahuje komplet plus speciály návěstidla od Jirky Poláka. Poříčany jsem připravil i s vysokorychlostní vyhýbkou, kde se bude jezdit 120 do odbočky, jak se to připravuje v reálu. Návěstidlo k tomu zatím nemám, ale věřím, že časem bude. (dva zelené pruhy a pod tím indikátor s 12)

To na ČD sa bude jazdiť 120 km/h do odbočky??? :o

Zbyněk Šemora napsal:
Poříčany jsem připravil i s vysokorychlostní vyhýbkou, kde se bude jezdit 120 do odbočky, jak se to připravuje v reálu. Návěstidlo k tomu zatím nemám, ale věřím, že časem bude. (dva zelené pruhy a pod tím indikátor s 12)
Mate nejake podrobnejsi info, kde budou tyto rychlejsi vyhybky umisteny? Budou v Poricanech nahrazeny vsechny soucasne 100km/h vyhybky, nebo jen nektere? Na kdy se jejich vymena planuje v realu? Diky za info :wink:

od rána je k dispozici aktualizace 49.

Během dopoledne ještě doplním balík aktivit, kde bude i update některých lokomotiv a vozů. U aktivity 113, Krásná jízda jsem vyměnil vozidlo vlaku hráče za 240, aby jste mohli vychutnat Martensovu úpravu ovládání tohoto stroje. Opravil jsem i brzdící váhu, aby loko brzdila reálněji. (ve všech variantách této řady) Až Ppoollll doladí ostatní, další update nebude problém, je to pár kilo. Dále je opraveno ovládání brzdiče některých Žssk 362, kde bylo špatné polohování. A samozřejmě Eas pro aktivitu Echva, aby po spojení šlo soupravu rozjet.

Kdo má jiné značení Trainsetu, než dodávám na DVD, tak si bude muset balík aktivit nainstalovat někam bokem.
Dnešní zásilky DVD už tyto úpravy obsahují.

Když to tady tak čtu, tak mě napadá.........co takhle protáhnout vaši trať z Kútů přes Slovensko, Ukrajinu a pak to napojit na transibiřskou magistrálu, to by bylo pěkný poježdění, rusové mají docela kvalitní vozový park a ta magistrála, to je samá rovina, to by šlo rychle i bysme prominuli nedodržení ruského rozchodu. No představte si tu aktivitu, začnu v Praze a za několik dní nepřetržité jízdy skončim ve Vladivostoku.......paráda. :D :D :D

Ivan Ivanovič Lord

Tak jsem se cvičně projel z Peček do Tuklat a musím říct, že trojkolejka je prostě paráda. :idea: Jen tak dál!!!

Naposled editoval moderátor:
ČD 471

Nazdar všetci !

Ešte som naživo nevidel tú novú českú jednotku r.471, takže sa pýtam či na stránke http://www.zelweb.wz.cz je k downloadu originálny model, alebo je to fake z rakúskej 8033 ? Ináč p.Šemorovi prajem veľa úspechov a chuti do ďalšej práce, takže tú Prahu predsa uvidíme!

P.S.: Ináč ten download na horeuvedenej stránke funguje nesprávne, aspoň mne.

Nazdárek lidi docela by mě zajimaly podrobnosti kolem té zmíněné výhybce na 120 do odbocky. Naše nej... výhybka 1:18,5 s polomerem 1200 m je na 100 do odbocky. Kdyz se laicky řečeno šikovně "ohne", tak že je do šipu ma oba polomery okolo 2400 m což je na 120km/h. Vím že DT Prostějov (výhybkarna) se snažila zpracovat výhybku 1:26,5-2400 na a jestě jinou stíhlejší kde už v odbočce není klasický oblouk ale přechodnice. Ted ale s těma číslama ted fakt tapu tak za to presně neručim. Všechno to mělo být hlavně kvůli obloukovým zhlavím pro vyšší rychlosti, které jsou s danou soustavou výhybek těžko řešitelná. kdyby o te nove výhybce někdo něco veděl, ať se mi dyštak ozve na maylika (krojcap@seznam.cz) nebo tu muže plytvat jako ja mistem. Jinac musim jestě určitě pochvalit výborně provedenou trat'. Jen tak dal.

Ad duuso: je to fake... ešus vypadá jinak.. je to skin...

ad výhybka v Poříčanech...
O výměně výhybky nikdo nic neví...

Výhybkárna a mostárna umí v Poříčanech ledacos... třeba před několika lety se přes jejich zku*veny výhybky jezdilo 30 km/h, protože to odflákli...
Před časem byla pomalá přes výhybky ve všech stanicích na II.koridoru mezi Přerovem a Břeclaví... (50 km/h)
DT Prostejov je "super" firma ;-)

Poříčany:
1. Není moc šťastné, že mají dřevěné pražce
2. Výhybka na 120 má být trojka (3. od Peček - ze 2. koleje na 0, resp. 2 staniční). Má mít 5 přestavníků. Má se pokládat letos na jaře, ale ticho po pěšině... Měly by se kvůli ní posouvat i výhybky 1 a 2. A kdo ví, jestli ne i vjezd.
3. V nulté jsou pokusně 2 německé výhybky (č. 10 a 11). Jen tak na okraj, minulou zimu byly první, které přestaly chodit.

Děkuji všem, kteří se podíleli na aktualizaci.

Pokud máte někdo zájem o cab 151 jednoduše upravený ze 350, ozvěte se, stejně tak, kdo byste ho chtěl umístit ke stažení. At´ty mašiny máme trošku odlišené a zase realističtější, i když originál cab vyfocený ve skutečné 151 by byl lepší.

Diky Karle, na Tebe je vzdycky spolehnuti :wink:
Trojka se dala ocekavat. Btw: neni tam ted na ni nejaka pomala jizda do odbocky?
Pokud bys nenasel misto na ten cab, tak mohu poskytnout na svem soukromem webiku. Ale asi by bylo lepsi, kdyby to bylo nekde pohromade s ostatnimi vecmi, treba u Filipa.

Otázka pro Z. Šemoru

Zajímalo by mne, jestli ta trať prodloužená z Pardubic do Prahy, skončí v Praze hl.n nebo v Praze Masarykovo nádraží. Včera jsem si stáhnul aktualizaci číslo 49, tak to tak vypadá, že ta trať z Kút skončí v Praze Masarykovo nádraží, poněvadž, tu trať vede přes Český Brod.

Problém se souborem Crossing.SMS

Tak jsem se podíval na složku Sound v adresáři Břeclav - Praha viz C:\Program Files\Microsoft Games\Kuty-Pardubice\ROUTES\Breclav - Praha\SOUND a v souboru Crossing.sms jsem našel jenom toto viz :

SIMISA@@@@@@@@@@JINX0x1t______

Tr_SMS (
)

Ještě jsem se podíval na ten samý soubor, v adresáři C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\ROUTES\EUROPE1\Sound a v tom souboru po načtení textového editoru bylo víc informací viz :
SIMISA@@@@@@@@@@JINX0x1t______

Tr_SMS (
ScalabiltyGroup( 3
Activation (
ExternalCam ()
Distance ( 100 )
)
Deactivation (
PassengerCam ()
CabCam ()
Distance ( 100 )
)
Streams ( 2
Stream (
Priority ( 2 )
Triggers ( 2
Discrete_Trigger ( 3
StartLoopRelease ( 1
File ( "sig_euro.wav" -1 )
SelectionMethod ( SequentialSelection )
)
)
Discrete_Trigger ( 4
ReleaseLoopRelease ()
)
)
)
Stream (
Priority ( 2 )
Triggers ( 2
Discrete_Trigger ( 3
PlayOneShot ( 1
File ( "sig_gateo_a.wav" -1 )
)
)
Discrete_Trigger ( 4
PlayOneShot ( 1
File ( "sig_gatec_a.wav" -1 )
)
)
)
)
)
)
ScalabiltyGroup( 2
)
ScalabiltyGroup( 1
)
)

Tak, je to chyba nebo to má být správně. Předtím jsem žádné úpravy v sms souboru nedělal, vše jsem nainstaloval od Z.Šemory.Víte já o SMS souborech nic nevím, já jen vím, že zkratka SMS jsou krátké textové zprávy.

Re: Otázka pro Z. Šemoru

Signalista napsal:
Zajímalo by mne, jestli ta trať prodloužená z Pardubic do Prahy, skončí v Praze hl.n nebo v Praze Masarykovo nádraží. Včera jsem si stáhnul aktualizaci číslo 49, tak to tak vypadá, že ta trať z Kút skončí v Praze Masarykovo nádraží, poněvadž, tu trať vede přes Český Brod.

Podle toho, jak se Zbyněk vyjadřoval, tak první zakončení by mělo být v Praze-Holešovicích. Praha hl.n teoreticky až s Novým spojením.

No, já bych nejprve začal řešit, aby šraňky na jednokolejném přejezdu propouštěly po průjezdu vlaku auta. Pak teprve bych se zabýval jak to cinká. Zrovna Michal mi dnes psal, že nad tím bádal a po porovnání se zásadami z manuálu je v používaných závorách údajně vše špatně a je zázrak, že to vůbec funguje.
Ohledně cinkání, vše fungovalo, ale koukal jsem do SMS a opravdu tam téměř nic není. Jestli to náhodou nevymazal Route Riter, kterým jsem před několika měsíci hledal chyby. Ještě to prověřím.
Jinak na jiných tratích se pro zvuk používá zvukový sloup, nikoli cinkání přejezdu, proto to zvoní jinak.

Dobrý večer. Pane Šemora, zřejmě jste dnes aktualizoval stránku, zřejmě se to týká aktivit. Problém je ten, že stránky se nějak špatně nahrají a mě se ukazuje jenom část stránek. Je problém jenom u mě nebo to mají i ostatní. Děkuji

Trať 011

Pane Šemoro, chtěl bych se optat, zda je chyba u Vás nebo u mě, ale po nahrátí 49bptrat mám rychlost z Tatců (konec 48bptrat) 120 km/hod az k rychlostniku 150 km/hod. Díky za odpověď

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře