Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Opět jsem vytvořil testovací aktivitu z depa, ale tentokrát na hlavní nádraží a odtud přes Vítkov na Kolín. Screeny jsou od poslední vyhýbky Prahy hlavního, protože přece jen bez té haly to není ono. Aktualizaci vyhodím během zítřka. Novinek je dost, tak tomu nic nebrání.
TestHlavni1.jpg TestHlavni2.jpg TestHlavni3.jpg TestHlavni4.jpg TestHlavni5.jpg TestHlavni6.jpg

Naposled editoval moderátor:
Re: ec mav

dem napsal:
Spravil som celkom pekné madarske bmz amz vozy. Skoda ze neviem vylozit foto . Myslim ze by sa pekne ujali na trati breclav-praha. Kazdy kto by ich rad mal staci mailovat a zaslem. dem@post.cz

Tím myslíš jako nové modely nebo repainty, či jak tomu máme vlastně rozumnět?

Signalista napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Kdo to ještě nezjistil, je už ke stažení aktualizace 53.

A obsahuje chyby a tím si počkat tak na víkend, nebo je to bez chyb ? Abych pak zase neměl přírodu s bílou plochou.

Já jsem si to celé projel a je to super! :lol:
Jen Trainstore Verzi 3.2 nejde stáhnout :(

S Trainstore 32 vydržte. Marian musí aktivovat každou novou složku, tak vše kopíruji znovu do nějaké už používané složky a s mým připojením...ale už to bude.

Jé to jsem rád, že zrovna na vašich stránkách mohu stahovat TrainStore. Kromě toho PDF manuálu, nepřipravujete náhodou webovou verzi návodu, jak ovládat program TrainStore krok za krokem pro některé lidi, kterým to málo pálí ? Nemyslím ovšem sebe :lol: :lol: :lol:

Tak jsem si stáhnul aktualizaci 53 a při vjezdu vlaku do Prahy hln. jsem se cítil nějak podivně, nebo, že by pan Šemora už toho měl dost a staví trať fiktivně a nerálně ?
Když se podívám na fotografie na internetu, tak přece vjezd vlaku do Prahy hl.n je pěkně v rovince,žádné stoupání, ale v MSTS jsem musel vystoupat pěkný kopec, tedy to nádraží sedí na kopci, nad Masarykovým nádražím !
Je to nějaké divné ! Že by dejavue ? :( :(

Ikdyž jsem v Praze dlouho nebyl, nějak se mi to nezdá, mám pocit, že v reálu je stanice Praha masyrovo nádraží pěkný kus od hlavního nádraží, ale v MSTS je to pěkně u sebe. Až na ty objekty, v realu je víc nástupišť, ale v MSTS je tam toho málo.

Signalista napsal:
Jé to jsem rád, že zrovna na vašich stránkách mohu stahovat TrainStore. Kromě toho PDF manuálu, nepřipravujete náhodou webovou verzi návodu, jak ovládat program TrainStore krok za krokem pro některé lidi, kterým to málo pálí ? Nemyslím ovšem sebe :lol: :lol: :lol:

Tak jsem si stáhnul aktualizaci 53 a při vjezdu vlaku do Prahy hln. jsem se cítil nějak podivně, nebo, že by pan Šemora už toho měl dost a staví trať fiktivně ?
Když se podívám na fotografie na internetu, tak přece vjezd vlaku do Prahy hl.n je v rovině, ale v MSTS jsem musel vystoupat pěkný kopec, tedy to nádraží sedí na kopci, nad Masarykovým nádražím !
Je to nějaké divné ! :( :(

Chlapečku, už jsi jel někdy do Prahy vlakem???
Založil jsi zde už X desítek témat, ale nepřečetl jsi si zřejmě ani jeden příspěvek. Mimo jiné by jsi se také dočetl, že z Hrabovky na hlavní je kolem 20promile stoupání. Asi opravdu budeš jenom Prudič.

Signalista napsal:
Ikdyž jsem v Praze dlouho nebyl, nějak se mi to nezdá, mám pocit, že v reálu je stanice Praha masyrovo nádraží pěkný kus od hlavního nádraží, ale v MSTS je to pěkně u sebe. Až na ty objekty, v realu je víc nástupišť, ale v MSTS je tam toho málo.

Signalisto,kdeže tohle nádraží je,v jízdním řádu jsem ho nenašel.. :?: :?:

Ahoj Zbyňku,

Mám malý dotaz. Po projetí zkušební aktivity v aktualizaci 53 jsem přišel na několik problémů:

- těsně za stanicí Pha hl. n. směr Vysočany naskočí bez upozornění pomalá jízda 30 km/h, ale není nikde vidět rychlostník

- před zastávkou Klučov je uprostřed tratě stožár trolejového vedení

- za stanicí Rudoltice v Čechách je rychlostník na 160 km/h, ale jízda zůstává omezená stále na 100 km/h až po stanici Krasíkov, kde je 130 km/h

Díky za odpověď milo

Re: ec mav

Dejv napsal:
dem napsal:
Spravil som celkom pekné madarske bmz amz vozy. Skoda ze neviem vylozit foto . Myslim ze by sa pekne ujali na trati breclav-praha. Kazdy kto by ich rad mal staci mailovat a zaslem. dem@post.cz

Tím myslíš jako nové modely nebo repainty, či jak tomu máme vlastně rozumnět?

zastupujes sirsi okruch ludi ze pises v mnoznom cisle :?: :?: :?:

Jedna sa o repaint na vydareny voz PKP Bdhmnu s upravou otvoru klimatizacie na bocnici . Zatial s toho co som vydel najblizsie realite vozom ktore jazdia na EC 170/171.

P.s: chlapi moze mi niekto poradit ako si priradit do kolonky autor malý obrazok?

Zbyněk Šemora napsal:
Signalista napsal:

Tak jsem si stáhnul aktualizaci 53 a při vjezdu vlaku do Prahy hln. jsem se cítil nějak podivně, nebo, že by pan Šemora už toho měl dost a staví trať fiktivně ?
Když se podívám na fotografie na internetu, tak přece vjezd vlaku do Prahy hl.n je v rovině, ale v MSTS jsem musel vystoupat pěkný kopec, tedy to nádraží sedí na kopci, nad Masarykovým nádražím !
Je to nějaké divné ! :( :(

Chlapečku, už jsi jel někdy do Prahy vlakem???
Založil jsi zde už X desítek témat, ale nepřečetl jsi si zřejmě ani jeden příspěvek. Mimo jiné by jsi se také dočetl, že z Hrabovky na hlavní je kolem 20promile stoupání. Asi opravdu budeš jenom Prudič.

Můžete být v poho..., zítra mi začíná dovolená, na 14 dnů pojedu navštívit babičku, která je odříznutá od okolního světa - bez telefonů, faxů, internetu a pak si budu užívat léta někde u vody, kde budu balit holky. A až mi skončí dovolená, tak se budu těšit na další aktualizace a na to, jak v MSTS uvidím Pražský hrad.

Víš signalisto, tobě se furt něco nelíbí, neustále něco kritizuješ.
:mad: Kdyby jsi dokázal, to co p. Šemora, tak máš na kritiku možná, možná velmi malé právo.
A co se týče spojení Masaryčky a Hlavního nádraží, tak podle známého, který jezdí na Masaryčce s žehličkou, je to největší kopec, který na elektrifikované trati kdy viděl.
A co se týče té polohy, tak ta nádraží jsou skutečně blízko.Pěšky se to dá zvládnout po trati za 5 minut. Zkus si v editoru přiložit na monitor mapu
a zjistíš, že to sedí naprosto přesně.
Panu Šemorovi přeji mnoho úspěchů v další práci, ta Praha jako i celá trať je skvělá!!!

Miloslav Vlček napsal:
Ahoj Zbyňku,

Mám malý dotaz. Po projetí zkušební aktivity v aktualizaci 53 jsem přišel na několik problémů:

- těsně za stanicí Pha hl. n. směr Vysočany naskočí bez upozornění pomalá jízda 30 km/h, ale není nikde vidět rychlostník

- před zastávkou Klučov je uprostřed tratě stožár trolejového vedení

- za stanicí Rudoltice v Čechách je rychlostník na 160 km/h, ale jízda zůstává omezená stále na 100 km/h až po stanici Krasíkov, kde je 130 km/h

Díky za odpověď milo

Ten stožár u Rostoklat jsem právě opravil (důsledek automatické pokládky TV) Ale s těmi rychlostmi je to někdy problém. Někdy se z odbočující lokálky promítne rychlost i do souběžné trati. V tomto případě z Hrabovky. Stejně tam bývala 10sítka později 20cítka. Ale v Rudolticích to bude horší, tam žádná stovka poblíž není. Musím to otestovat, tam by to vadilo.

O.K., ale myslel jsem si, že vjezd na hlavní nádraží je možný pouze z masaryková nádraží, v MSTS, proto mne překvapil ten kopec. Pak jsem si ale vyzkoušel tu aktivitu a když jsem jel pak na Kolin, jel jsem po jiné koleji tunelem na Libeň, a proto se Zbyňkovi omlouvám. V Explore Route jsem si toho nevšiml. Tak jsem usoudil, že na hlavní nádraží je cesta pouze jedna a to přes ten kopec. A netušil jsem tedy, že na hlavní nádraží vede kolej přímo z Libně. Před tou aktualizací tam sice vedla kolej, ale byla kusá. Taky začíná u mne platit jedno pravidlo, 2x měř a jednou řeš, nebo řež !Sorry !!

Na to že to Zbyňkovi v Praze sedí s přesností na pár metrů se můžeme spolehnout. Už přes rok má k tomu taky docela kvalitní podklady - elektronickou ortofotomapu s poměrně rozumným rozlišením. Dají se na ní zaměřit i odečíst s troškou práce i jednotlivé vyhybky. Já osobně jsem tuto mapu používal pro tvorbu teréních textur na které se to pak velmi dobře pokládá. V době kdy to CD Zbyněk dostal to považoval za utopii ale sešel se rok s rokem a CD přišlo na řadu a zatím slouží velmi dobře. A pokud jsou ve výsledné Zbyňkově práci v Praze nějaké nepřesnosti tak jdou vesměs na úkor toho že focení Prahy na tuto mapu proběhlo již před 7 lety.
Takže pokud má někdo dojem že je nějaká stanice jinde než má být tak mu doporučuji si vzít nejdříve k ruce pořádnou mapu a porovnat si to dříve než sem bude psát podobné nesmyslné hlášky jako již mnoha lidmi oblíbený Signalista. :lol: :lol: :lol:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře