Pulty - aky sa da zohnat, ako by sa dali ev. vyrobit, ...

Davide, tohle vypadá skvěle - jen mi to připomíná jednu scénu ze seriálu M.A.S.H. 4077, kde se seržant Rizzo snažil takto po kouskách poslal do států z Koreje celý armádní jeep :D ... jen jsem zvědavý, kdy se objeví poznámka, že to chce reál zvuky a budeš mít za zády jeden zánovní agregát :D

Martens napsal:
... to chce reál zvuky a budeš mít za zády jeden zánovní agregát :D

Tak to chcem vidieť, jak ten dvanásťvalec dostanú do paneláku :D

Ono to potom dopadne jak u toho típka s cirkulárom: když někdo může hrát na klavir, proč bych já neřezal na cirkulárce :D

b9ac135426fc98ece7a8c2266e195476.jpg

SouhlasDavide , posezení musí být.
Martens:Nebyl to nahodou Radar?

Naposled editoval moderátor:
Tax napsal:
...

Tak to chcem vidieť, jak ten dvanásťvalec dostanú do paneláku :D

...

Pche,sehnat motor bylo to nejmenší ... .;)
A panelák už asi dlouho nebude,poněvadž se chystáme stavět.:rolleyes:

eaabf8c5ce5ae35ea743b9432e912cd4.jpg

David

David Hájek napsal:
Tax napsal:
...Tak to chcem vidieť, jak ten dvanásťvalec dostanú do paneláku :D...
Pche,sehnat motor bylo to nejmenší ... .;)
...

Kukám, že sa musím opraviť, ono je to šestiválec a pult je T478.1 :D

Ináč k tej stavbe gratulujem, ale zároveň musím zaželať aj úprimnú sústrasť ... leda že by si zdedil od bohatého strýčka v Amerike zopár miliónov a bude to stavbe na kľúč. Ak nie, scvokatieš jak ja a bude po MSTS

http://www.youtube.com/watch?v=CSNb2JsjqCU&feature=relmfu

Byla mi dodána další motivace,takže beru montérky a jedu zase do garáže švajsovat tu svou Bertí "nádheru".;)

David

Zdravím,
i tak to může vypadat,když se "ratolesti" poprvé postaví na své /prozatimní/ vlastní nohy ... ;)

83b56d1c85fb66e370e697557dde2ff0.jpg

Jinak se v posledních dnech pracovalo i na vrtání a závitování otvorů pro šrouby 5x12 mm se zápustnou hlavou které zajišťují plechy s ovládacími prvky. Bohužel,některé plechy nejsou již z výroby či kvůli pozdějším úpravám "střiženy" přesně a tak jsou patrné nepřesnosti ... .Ovšem už i kontroler má své "pevné" místo.:)

258b8bee1c3fd8268766ca46f392be08.jpg

11469a9b1dd8551db31f000ca4dec1cc.jpg

Na druhou stranu mě ale potěšilo sehnání originálních čalounických podložek ... :oops:

29c0514ebdcf1620aec3ed61d23d7b72.jpg

A ještě maličkost - dnes jsem viděl ve Vrbici postávat další dvě Žabotlamí soupravy určené ke šrotaci. Jestliže tedy někdo bude chtít potěšit Zbyňka,nechť si posbírá vercajk a jde se domluvit na demontáži jejich pultů.Tedy,jestliže tam ještě budou.;)

David

nebulus napsal:
Mám neblahý pocit, že vďaka originál komponentom to bude poriadne ťažké :-)

Hmmm,nebude to zase taková hrůza. Tři chlapi to "zmáknou".;) Jak jsem ale psal již dříve,nejtěžší prvky /kontroler,brzdiče BP a BS 2/ jsou snadno demontovatelné,takže by to mělo být s přepravou v pohodě.
Jestliže je to ale reakce na ty "nožky",jde jen o to prozatimní řešení. Byla totiž potřeba vyzkoušet finální výšku a sklony částí pultu. Až bude vše doladěno,přesněji namontovány i svislé plechy,budou se ještě ve spodní části mezi nohy navařovat profily "L",které celou konstrukci vyztuží a zpevní. Pro nejtěžší prvek /BS 2/ se ale bude muset svařit ještě extra rám,který se pak přivaří na stávající konstrukci pultu. Je to totiž opravdu těžká potvora. :oops:
Jisté ale je,že zatím bez kontroleru a BS2-jky vše unesu sám.:)

DavidJeště maličkost k rozměrům. V sobotu kolem 2:00 hod. ráno jsem se vzbudil s hrůzou z toho,že pult nepřenesu přes žádné běžné dveře /šíře zárubní 80 cm/.:roll: Odpoledne se tedy jelo do dílny vše přeměřit a v noci na neděli se už spalo lépe - délka 1 368 mm a nejširší místo /s rámkem pro BP/ 744 mm.;)

DavidTak ještě do třetice.:rolleyes:
Video o tom,jak vznikal onen pult pro Taurusy /pro "běžného" našince finančně asi hóóódně náročné/ ... http://www.youtube.com/watch?v=WBTfxT31Jk8&feature=relmfu ;)

David

Edit Edie: Davide, dovolil jsem si spojit příspěvky do jednoho. Snad vám to nevadí ;).

nebulus napsal:
Bude tam aj spodná časť pultu, pedále a pod?

Samozřejmě ... http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1760&page=19 /příspěvek č.380/ ;)

David

Zdravím,
vzhledem k tomu,že se mi dva dny nedařilo /a vlastně i stále nedaří/ vyřešit přepínání reflektoru pomocí přepínačů /spínacích a rozpínacích jednotek/ typu Harmony připojených k PoKeys56,bylo třeba si od toho trošku odpočinout a pokročit s pracemi na pultu samotném.Před svařováním spodní části rámu bylo třeba prubnout pozice všech přepínačů a ovladačů /zatím ovšem bez BS 2/.
Takže,již můžeme navázat i spojení ... ;)

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/pultik_13.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/pultik_12.jpg

a nakonec i větší mechanické pevnosti a stability ... :oops:

ddf055aefa5b436fbcf9101a9a1fd302.jpg

a77425148ec6667a5616e26033d72418.jpg

255cfe50008b025b001fd9f6dd4f2ea9.jpg

Ještě poznámka k části pultu /plechu/ s většinou ovl.prvků. Na původním plechu byla spousta otvorů,které byly pro mne nepotřebné a tak jsem se je rozhodl zavařit /zaslepit je šrouby by bylo dosti "neestetické" :)/. Plech o tkoušťce 1,5 u mne budil dojem,že by to šlo i opatrným zavařováním pomocí elektrody /průměr 2 mm plus proud cca.40-50 A se sníženým zapalovacím proudem/. Pod každý zavařovaný otvor jsem tedy vložil plocháč o tlouštce 2 mm aby tekutý kov neodkapával a díry se nezvětšovaly. Dílo se dařilo a všechny nepotřebné otvory se podařilo zavařit. Místy ale bylo třeba navařit i housenkové svary kvůli zvětšení tloušťky materiálu /broušením se plech místy hodně ztenčil/. Ovšem zde se stala velká chyba - holt,zapomněl jsem na tepelnou roztažnost kovů a jejich následnou deformaci. :roll:
Když jsem tedy plech po provedení závarů z rámu vyšrouboval,byla z něj solidní "vrtule" a tak skončil ve šrotu.;-) Naštěstí se podařilo sehnat adekvátní /a dokonce i o mnoho lepší náhradu bez zbytečných děr - viz.fotografie výše/,takže již je zase vše v pořádku.:)

David

"Dnes byl ten slavný den co byl k pultu zkušebně připevněn" ... brzdič BS 2,BP,odvětrávací ventil a tlačítko pískování ... .;)

c967de0947981514e0484c41416a1913.jpg

45bf951390ab07338957135feea00a82.jpg

43d096fd4eaeb263650575d6b7c6918d.jpg

444101041218a685d2b9a8875d277aab.jpg

c6d287a6cafdf3ecf8d3df8f74c5e625.jpg

Jinak je již zakoupena i překližka /bříza o tl.5 mm/ k zakrytí bočních i zadní stěny pultu a dorazil i držák monitoru /držák monitoru/.Dostalo se i na zkušební první nátěr plechů světle zelenou kladívkovou barvou / kladívková barva ALKYTON /. Ostatně,něco málo zeleně natřeného je vidět i na výše uvedených fotografiích. Dle mého názoru jde o docela pěkný odstín.:oops:

Zakoupením překližky již náklady na výrobu pultu přesáhly 10 000,- Kč.:rolleyes: No,a to se ještě šetří na vhodný monitor /monitor/.
Takže,kdo se bude chtít "povozit",může pak přispět do k pultu umístěné pokladničky.;)

David

David Hájek napsal:
Takže,kdo se bude chtít "povozit",může pak přispět do k pultu umístěné pokladničky.;)
No vidíš! Třeba na tom ještě vyděláš :D Jako atrakce super :D
Jinak zatím to vypadá moc pěkně ;)

Back
Nahoře