Sounds

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Yevgeniy
  • Datum začátku Datum začátku
Trainset/Uacs

No nemyslím,že by ta kritika od Ppoolllla musela být taková jaká je.Balík,který byl trochu předčasně vypuštěn je již opraven včetně chování a za nějaký čas bude opět součástí Zbyňkova serveru.

Msts je jenom hra a nebral bych toto všechno tak tragicky jako Ppoollll.Chyby se dají jednoduše napravit.....

T.

T

Nedá mi to abych nereagoval. Bohužel to dělám takto veřejně neboť na žádost o mejlovou korespondenci od T s jeho napsanou adresou mi na můj mejl již nepřišla odpověď. Kde je chyba nevím a ani to neřeším.

Takže k věci.
Co Zbyněk použije za vozidla na DVD je jen na jeho rozhodnutí. Já ho do ničeho netlačím. Pouze nabízím svou práci a znalosti. A že se s ním ne ve všem shodnu je už dané. Kolik lidí tolik názorů.
Pokud ale kdokoliv použije mou práci a nedodrží základní pravidla slušnosti (vynechání textových souborů s jednotlivými autory - neznám nikoho ze slušných lidí kdo by nechtěl být pod svou prací podepsán) tak na to reagovat budu. Zejména pokud do již hotové práce zatáhne chyby a argumentuje mi pak tím že se nevyzná v chování vozidel a jejich parametrech. Tak proč to sakra po 1 měsíci potom, co to je dostupné na webu pro ostatní, předělává T k horšímu? Tohle nikdy nepochopím.
Pokud by byly takto upraveny či "vylepšeny" vozidla která na webu nemám tak jsem zticha. Jestliže ale KDOKOLIV použije COKOLIV z mého webu (teď mluvím zejména o chování vozidel) a rozvrtá to co je již hotové, k horšímu, tak na to v okamžiku zveřejnění (což uvedení odkazu na tento archiv v diskusi bylo) reagovat budu vždy. Nevadí mi jestli někdo použije mou práci či práci jiných lidí a zachová určitá pravidla vedoucí k tomu aby úroveň chování modelu či obsah archivu neklesl na horší úroveň. Pokud má někdo potřebu po jiném cokoliv předělávat tak je vhodné tam uvést původní zdroje/autory a podepsat se tam také a ne to očesat a zazdít to do naprosté anonimity.
Takže když se již nejsme schopní mezi sebou domluvit na spolupráci tak bych byl potěšen alespoň tím že při dalším přejmenovávání do již hotových vozidel nebudou alespoň zavlékány chyby.

PS - T
Pokud mejl ode mne nedošel tak ho vložím do soukromé zprávy aby došel na místo určení.
A pokud vím z telefonického hovoru se Zbyňkem Šemorou tak oficiální součástí jeho vozového parku jsou jakákoliv vozidla až v okamžiku jejich uvedení v seznamu na jeho webu. To že mu někdo nahraje cosi na několika lidem dostupný webový prostor a uvede na to kdesi odkaz neznamená z jeho pohledu že je to oficiální součástí jím šířeného vozového parku.

Jelikož se prioritně věnuji stavbě trati, tak na sledování a doplňování nových vozidel mi už čas nezbývá, ale je třeba jezdit a tvořit aktivity. Potřeboval jsem cd_460, a cd_371 a 2. Nechtěl jsem přidávat další vozidla ve starém značení, proto jsem uvítal nabídky T, který to už má přeznačené a možnost rychlého připojení, že by to dal rovnou na web. Ty zmiňované vozy byly jen informativní nepovinné (rozhodily by už hotové aktivity)
Přesto tam jsou dvě menší chyby. 371 má kabinu směrovanou na 363, kterou nepoužívám (362) a u jednoho vloženého vozu u cd_460 je chyba v sd souboru.
Na DVD v instalaci je vše opraveno.
Ohledně chování vozidel, nevím. Problém vidím ve změně souboru Default. MSTS není jen ČD a včetně mé trati uživatelé nejsou jen z Českých zemí a určitě mají vozidla se standartně nastaveným Default.
Takže vyladění vozidel uznávám pouze za zachování této kompatibility. Proto to asi T nechtěně namíchal dohromady.
Já bych spíše uvítal vyladění brzd a nárazníky nechal do další fáze, ale je to jen věc názoru. Zatím v MSTS jsou brzdy většinou nereálné. Porovnat to můžete v mých testovacích aktivitách. Souprava, ze slovenských IC vozů, která se zdá, že to téměř nebrzdí,tam to je správně. Za to souprava Vindobony DB, tam je účinek silně nereálný. Tam to brzdí lépe než osobní auto. Také plnění potrubí po stržení záchranné brzdy. V MSTS je to otázka 5 sekund, v reálu je to minimálně minuta. A u nákladů několik minut. Však to někdo z fírů stopněte a napište výsledek do diskuse. To by si pak každý hráč dával bacha na překročení rychlosti.
Ale už jsem odbočil od tématu Sound. Skloňovalo se tu zde mé jméno, tak jsem reagovat musel.

Re: dotaz

Anonymous napsal:
Kde bych mohl sehnat soubor cdvagbex.sms ??

Je součástí českých zvuků pro MSTS, tedy kromě jiných i tratě BK. Samostatně ho lze stahnout u Havla.

vozy typu "Y"

Mam dotázeček: jak by šlo udělat u vozů typu "Y" jejich typické skřípání při dobržďování? Prosím poraďte... :roll:

Zdravím chlapí nějak postrádám soubory "common.snd/PKP-osobowe/PKP-osobowy.sms.Nevíte kde jej seženu díky.

poison napsal:
Zdravím chlapí nějak postrádám soubory "common.snd/PKP-osobowe/PKP-osobowy.sms.Nevíte kde jej seženu díky.

Taky se připojuji. Už sice nevím, které vozy to potřebují, ale někde mi to chybí.

Pavlík napsal:
poison napsal:

Taky se připojuji. Už sice nevím, které vozy to potřebují, ale někde mi to chybí.

Jsou to zvuky pro polské vozy - osobní a taky jsou ještě pro nákl. vozy. Pokud je chcete používat, tak jsou ke stažení na polských stránkách. Jinak je stačí přesměrovat v engu na české.

Boby napsal:
Jsou to zvuky pro polské vozy - osobní a taky jsou ještě pro nákl. vozy. Pokud je chcete používat, tak jsou ke stažení na polských stránkách. Jinak je stačí přesměrovat v engu na české.

Boby, a náhodou link na ty stránky nemáš?

Ono by bolo záhodno presmerovať to na české ... pretože ony tie polskeé zvuky obsahujú klepotanie kolies ...

Martens napsal:
Boby napsal:

Boby, a náhodou link na ty stránky nemáš?

http://www.msts.of.pl sekce dodatki - dźwięki ale nejsou nic moc. Německé jsou mnohem lepší.

Naposled editoval moderátor:
Neviete, kde stiahnúť zvuky na pomaranče ? Ale nie tie, ktoré sú stiahnutelné s modelom p. Starého. Viem, že reálne neexistujú, ale musia existovať trochu podobné.

Robo napsal:
Neviete, kde stiahnúť zvuky na pomaranče ? Ale nie tie, ktoré sú stiahnutelné s modelom p. Starého. Viem, že reálne neexistujú, ale musia existovať trochu podobné.
Veľmi podobné sú zvuky z hektora T458.1/721 ... kľudne ich môžeš použiť

Tax napsal:
Robo napsal:
Veľmi podobné sú zvuky z hektora T458.1/721 ... kľudne ich môžeš použiť

ďakujem :)

Chtěl bych se zeptat jak by se daly vložit zvuky dobrždění do vozů y třeba z 460ky, díky :)

Ja by som mal jednu otázku:
Neviete o nejakých serióznych zvukoch 310-kového šesťvalca na 770/771 ? Alebo aspoň čo sa tomu podobá? Janíčok?...He?

duuso napsal:
Ja by som mal jednu otázku:
Neviete o nejakých serióznych zvukoch 310-kového šesťvalca na 770/771 ? Alebo aspoň čo sa tomu podobá? Janíčok?...He?
Duuso, a čo tak z Pikkovho hektora ??? alebo z 749/751 ??? Motor je ten istý len turbo ( 749 a 751 dokonca majú aj turbo, motor je takmer zhodný 1350 koní u 770/771 a 1500 koní u 749/751 )a 6 trakčákov, ale kým budú origoš zvuky, pomôže aj toto

No neni som až taký znalec zvukov, ale mne ten čmeliak na volnobeh ináč pradie ako berta alebo ťapka, ale vďaka.

Back
Nahoře